• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2026 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• ikiz kız

OY: 0 0,0%
  • ikiz erkek

• Üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    43
Merhaba arkadaslar ben haftaya gidicem devlet takipliyim 6. Aya kadar gidicem gittigimde 13 haftalık olucam devlette hu haftada cinsiyet yorumu yapıyolar mı daha gec mi
Ben 12 haftalik gittim erken dediler gecen gün gittim 14+6 idim cok ara hafta net bisey diyemem dedi belli olmuyor devlet olunca 😅 16 haftadan once devlet herhalde net bisey demiyor

Bende dutun testler icin sizin gibi dusunuyorum. Rabbim hepimizin kollarina bebislerini saglikla kondursun vaktinde🥰
Benimde bir sonraki randevum 14.haftalarda o zaman insallah bende ogrenebilirim zira epey merak ediyorum🥰 o zarfı iyi acmiyorsunuz bizde arkadaslar arasinda ogrenelim dedik ama nasil sabrederim hic bilmiyorjm😂
amin insalahhh neticede şu kadar doğrulukta deseler bunlar istatistiksel veri allahtan daha iyi bilen olmaz. Allah sağlıkla kavuştursun. ...

Bende zor dayanıyorum aklıma getirmemeye calısıyorum. aklıma gelince kanım kaynıyor. :)):):) sabretmek zor ya ben simdi düşünüyorum bugun baksamak evde en erken cumartesiye kadar anca toplanırız belki pazarr o güne kadar o kagıt bende dayanamam gibi.

Acaba biz onden baksak sonrada beraber gün menusu gibi takılsak samimiyetsiz mi olurrr kki

Ben de sizin gibi düşünüyorum ikili testte de fetal gibi değil mi? aslında doppler gibi detaylıca bakıldığı için yaptırsam mı acaba diye düşünüyorum. İkili testte neler yapıldı biraz bahseder misiniz
neticede ikisi de olasılık veriyor kesin budur şudur demiyor ikili %70 dogruluk fetal %99 diyorlar... Birde gerek yok bence sonlandırmayacaksan gereksiz.

İkili testte hoca ense kalılgını CRL ölçüsünü yazdırdı kan aldılar. 10 gün sonrada olasılıgın düşük geldi sonuclar temiz dedi. detay vermedi. Bugün de Fetalden konu açılınca yukarıda bahsettiklerimi söyledi o kadar. Yani zaten Detaylı ultrasona giricez her şey orada belli olur. Bence onden cinsiyeti kesinleştirmek için iyi pazarlanmış bir test gibi duruyor fetal dna sonucta 10. Haftada öğrenenler de var ben gibi 1 bucuk ay sonra da öğrenen var :) erkenden öğrenmek isteyenler için iyi pazarlanmış bir test olduğunu düşünüyorum.

Ne desekte allahım güzel yazılar kaderler yazsın evlatlarımızı sağlıkla huzurla neseyle büyütmeyi nasip etsin yolumuzu kolaylaştırsın amin

neticede ikisi de olasılık veriyor kesin budur şudur demiyor ikili %70 dogruluk fetal %99 diyorlar... Birde gerek yok bence sonlandırmayacaksan gereksiz.

İkili testte hoca ense kalılgını CRL ölçüsünü yazdırdı kan aldılar. 10 gün sonrada olasılıgın düşük geldi sonuclar temiz dedi. detay vermedi. Bugün de Fetalden konu açılınca yukarıda bahsettiklerimi söyledi o kadar. Yani zaten Detaylı ultrasona giricez her şey orada belli olur. Bence onden cinsiyeti kesinleştirmek için iyi pazarlanmış bir test gibi duruyor fetal dna sonucta 10. Haftada öğrenenler de var ben gibi 1 bucuk ay sonra da öğrenen var :) erkenden öğrenmek isteyenler için iyi pazarlanmış bir test olduğunu düşünüyorum.

Ne desekte allahım güzel yazılar kaderler yazsın evlatlarımızı sağlıkla huzurla neseyle büyütmeyi nasip etsin yolumuzu kolaylaştırsın amin
biri anlatmıştı burada doppler usg ile bakılıyomuş detaylı ultrason gibi ikili testte de her hastanede doktordan doktora değişir mi bilmiyorum yarın randevum soracağım doktoruma

2 li test yaptıranlar kadın doğum druna mı gitti yoksa perinatologa mı gitmek gerekiyor bilgi verebilir misniz? kadın dğum dr. ense kalınlıüğını ölçebiliyor mu yada burun kemiğini görebiliyor mu?

biri anlatmıştı burada doppler usg ile bakılıyomuş detaylı ultrason gibi ikili testte de her hastanede doktordan doktora değişir mi bilmiyorum yarın randevum soracağım doktoruma
benimde doktorum perinotolji uzmanı detaylıyı da kendisi yaptıgı için cihazları cok farklı bazen baska bi başlıkla bakıyor bi yerlere tıklıyor resmen cok güzel bebek görüyoruz bazen oyle bi bakıyor ki bulutların arasında :) o yuzden olcumları hangi makine ile yapıyor bilmiyorum. 2 li verdiğimde resmen bebek gördüm içerde bu gittiğimde şekilsiz şükülsüz :)

amin insalahhh neticede şu kadar doğrulukta deseler bunlar istatistiksel veri allahtan daha iyi bilen olmaz. Allah sağlıkla kavuştursun. ...

Bende zor dayanıyorum aklıma getirmemeye calısıyorum. aklıma gelince kanım kaynıyor. :)):):) sabretmek zor ya ben simdi düşünüyorum bugun baksamak evde en erken cumartesiye kadar anca toplanırız belki pazarr o güne kadar o kagıt bende dayanamam gibi.

Acaba biz onden baksak sonrada beraber gün menusu gibi takılsak samimiyetsiz mi olurrr kki
Bende zaten bilsem caktirmasam diye dusunuyorum😂😂 doktora gittigimin aksamina diye haber verdim zaten iki aile gelecek azız biz ben dayanamam diye akşamina demistik😂

Ilaçlardan olabilecegini hic dusunmemistim ya. Bazi gunler o kadar tıkalı oluyorum ki aldigim nefes bana yetmiyor. Nefes açligi deniliyormuş buna. Annem şimdiden boyleyse ileride ne yapacaksin dedi keşke bilsem😪
İşte ben de böyleyim ve uyuyamıyorum artık. Aldığım nefes bana yetmiyor. Doktorum panik atak geçiriyorum sandı ilk. Hayır panik atak değilim ben bilirim ne olduğunu dedim kendimi biliyorum yani nefesim bana yetmiyor dedim. Gerçekten çok sıkıntı. Göğüs doktoruna başvuracağım. 🥺

Merhaba benimde tüp bebek holter takıldı nabiz 170 lere kadar çıkıyor. Tansiyon birden fırlıyor birden düşüyor. Sanırım tüp bebek ilaçlarından oluyor. Nefes darlığı yaşamadım ama nabız ve tansiyon konusunda cok zorlanıyorum. Beni psikiyatriye falan yönlendirdi. Ne yaptıysam inandıramadım resmen beni panik atak diyip gonderdiler psikiyatriye. Tansiyon ilacı verdiler bir birde kalp ritmi düzelsin diye bir ilac. Tabi insan gebelikte kullanmayada korkuyor bunları duzensiz oldukça ic diyor ama beni asil zorlayan kalp ritmi. O ilaçta bebekte iste böbreklerde sorun olabilir gibi seyler okudum. Doktorda iste kanıtlanmış birsey yok gibi konuşuyor ama olmazda diyemiyor.
Canım benim panik atak değil. Benim de nabzım bi 50 bir 140 inanılmaz dengesizlik oluyor. Tansiyon ilacı da almasaydın keşke. , bir Göğüs hastalıkları uzmanına bakınsan sen de iyi olur belki. Kullandığımız onca iğneler onca hormon ilaçlarından böyle oldu..

12+0 da doktor kontrolünde ilk kız bebek dedi sonra erkek dedi sonra emin olamadım 16 haftada kesinleetireyim dedi anlayan varsa yorum yapabilir mi

Eklentiler

• Screenshot_2025-12-17-10-02-29-331_com.miui.gallery.webp
    Screenshot_2025-12-17-10-02-29-331_com.miui.gallery.webp
    22,7 KB · Görüntüleme: 5
  • Screenshot_2025-12-16-15-35-25-067_com.miui.gallery.webp
    Screenshot_2025-12-16-15-35-25-067_com.miui.gallery.webp
    15,9 KB · Görüntüleme: 5
  • Screenshot_2025-12-16-15-38-12-407_com.miui.gallery.webp
    Screenshot_2025-12-16-15-38-12-407_com.miui.gallery.webp
    18,1 KB · Görüntüleme: 5
İşte ben de böyleyim ve uyuyamıyorum artık. Aldığım nefes bana yetmiyor. Doktorum panik atak geçiriyorum sandı ilk. Hayır panik atak değilim ben bilirim ne olduğunu dedim kendimi biliyorum yani nefesim bana yetmiyor dedim. Gerçekten çok sıkıntı. Göğüs doktoruna başvuracağım. 🥺
Cok gecmis olsun insallah cozumu olur🥲

Canım benim panik atak değil. Benim de nabzım bi 50 bir 140 inanılmaz dengesizlik oluyor. Tansiyon ilacı da almasaydın keşke. , bir Göğüs hastalıkları uzmanına bakınsan sen de iyi olur belki. Kullandığımız onca iğneler onca hormon ilaçlarından böyle oldu..
Benimde panik atak degil cidden ilaclardan oldu hep. Bende oyle yapayım olmadi birde benim sol mememin kalbe dogru ağrı saplanıyor sizde oluyor mu. Tansiyon ilaçlarını aldım ama kullanmadım korktum birde onları icsem cok daha kötü olacak zaten hep ilaclardan oldu vücut kaldırmıyor. İnşallah ilerleyen haftalarda düzelir ilaclar vücuttan atildikca hepimizin.

Amin aminnn gönüllerim her bir anneyle hiç bir zaman eksik etmiyorum. Bir birimize ettiğimiz duaların kabul olacağına eminim. Allahım kolaylaştırsın zorşaştırmasın güzelleştirsin selamet versin amin.

Ben şuan 14+5 deyim. Dr um 11. Hafta içinde de cinsiyeti görmüştü ama soylemek istememişti. Bugun de zımbalamış hala bakmadım :) direniyorum :)

Bu arada İkili test sonucu iyi geldiği için dr a fetali sormamıştım. Bu gün kendisi konuyu açtı ben Fetal dna ya 16-18. haftalarda bakılmasını daha doğru buluyorum. Sonucları daha doğru geliyor. erken haftalarda yapılan testlerin yanılma oranı daha yüksek oluyor düzgün çalışan firma da yok zaten ileri haftalarda daha mantıklı dedi. Fakat benim düşüncem yaptırmayı pek düşünmüyorum. neticede gebeliği sonlandıracak degilim.Allahın yazdığı tadire kadere güveniyorum. Neticede bu testlerin her biri olasılık. üniversitede bi hocamız allah ile veri arasına girilmez son kararı allah verir :) o yuzden test için yaptırırım demedim :)

Burda soylediğim fetal dna için olan yorumlar hiç bir anneyi endişeye sokmasın lütfen. hocanın görüşü bu her bi hoca bir birinden farklı bakıyor konuya... Herbirimize sağlık huzur olsun.
Benim de ikili test sonucum iyi geldi çok şükür. 12+1iz bugün doktor oran iyi ama yine de fetal dna öneririm dedi yani bazı hastalıkların tedavisi oluyor fln diyor da ne bileyim sizin dediğinize katılıyorum. En azından detaylı ultrason sonrası belki gerek olursa yapılır vs. Daha ileriki haftalar için.

Back
X