merhaba kızlar tam da menenjit (meningokok) aşısını araştırıyordum burda da konuşulmuş. ben de yaptırmaya karar verdim bzm dr. gerek yok dedi ama doğum yaptığım hastanedeki dr ilk önce bu aşıyı söyleyip ihmal etmeyin demişti. ama yarın 1 yaş aşılarını olup bi dahaki ay onu yaptırmayı düşünüyoruz. hepsi birden ağır gelmesin.. bnm merak ettiğim sağlık ocaklarında yapılıyor mu bu aşılar? yaptıranlar nerede yaptırdı acaba?
aşı meselesi dışında bizim de kilo sıkıntımız var. kızım 9420 çıktı boy 78 ama o kadar yiyo nereye gidiyo yedikleri anlamıyorum. 3 aydır emmiyodevam sütü veriyodum yaşına gelince onu da bıraktık inek sütüne geçtik. 10 gün oldu.. en son kasımda gitmiştik 8400 çıkmıştı 3 ayda 1 kilo almış... bu aralar bi de yürüyo diye iyice hareketlendi. yani aslında kiloyu çok takmıyorum ama o kadar yediriyorum iştahı da yerinde ilginç yani kilo almaması. az yediriyorum desem o da değil biraz fazla olunca çıkartıyo dr.da normal napıcan göbekli bebeği diyo
![]()
bi de bu aralar beğenmediği yemekleri çıkartmaya başladı. yeni yeni huylar ... acayip sinir yapıyo istediği şeyler olmayınca ağlıyo![]()
ama arada durup bi bakıyo durumu kontrol ediyo falan çok üçkağıtçı oluyo bu bebeler
telefon hastalığı bnmkinde de başladı artık saklıyorum yanındayken çok elime almamaya çalışıyorum youtuedan şarkı açmamı istiyo sürekli onlara bakıyo bağımlılık yapmasından korkuyorum. kumandayı görür görmez basıyo bi tuşa açıyo tv.yi bi glücükler bi mutluluk sormayın..5-10 dk. sonra çaktırmadan kapatıyorum biraz bakınıyo etrafa sonra vazgeçiyo neyse ki
![]()
selamlar sanki benim kızı anlatıyorsun, her şeyleri aynı neredeyse, kilosu boyu, hatta kasım ayındaki kilosu... hareketleri. yalnız bizim kız seninki kadar yemiyor, bu ara iştahsız yeni yeni düzelir gibi oldu. arada çok yiyince ben de senin gibi korkuyorum kusar da emeğimi elime verir diye, kayınvalidem "babası benim kucağımda otururdu hep uslu uslu, bu çok hareketli sizin işiniz var" diyor.eline kumandayı alıp tv de kanal değiştiriyor, ben de senin gibi telefon ve tv dan uzak tutmaya çalışıyorum, gündüz hiç açılmıyor zaten akşam da 2 saat açıyoruz tv. hem haber izliyoruz hem de yemek yiyoruz, reklamlar çıkınca da ufaklığa yedirebildiğim kadar yedirmeye uğraşıyorum, bazen reklam da fayda etmiyor, ağzına verdiğimi direkt önlğe çıkarıyor, ben tabii sinir krizi geçiriyorum:))