Önce en yakın arkadaşımla paylaştım, aslında ailesine duyurmaya hiç sıcak bakmamıştım ama o bana ailesinden güvendiğin birine söyle, en iyisi yengesi aranızda iyi, onunla çözemeyeceksin belli bari bir büyüğü alsın karşısına konuşsun çünkü %100 sen haklısın, ne süreci değiştirebiliyor, ne de durumdan memnun oluyor dedi ve aradım nihayet, babamın bu tavrını baştan beri söylediğimi ama kendisinin hafife alıp şimdi sorun ettiğini söyledim. Babama bişey yapamam kaç yaşında adam, üstelik annem de olmadığı için böyleyiz, idare eden köprüyü kuran kimse yok dedim.
Yengesi de herkesin yapısı bir değil, nişanlandınız diye sürekli gelip gidecek diye bişey yok baban haklı, annenniz yok tek başına, genelde kadınlar köprü olurlar aile arasında dedi ve kızlar bana
''babana evlendikten sonra ben göstereceğim '' dedi ve şaşırdım kaldım, kendi aileme söylesem ipler kopar seninle konuşabileceğimi düşündüm siz büyükleri olarak karşınıza alıp bir konuşsanız çünkü ben her konuda anlayış gösterdim önümüzde belirsiz bir zaman olmasına rağmen 3 günde isteme ve nişan yaptım, herkesin bir kusuru olacaktır mutlaka, benim babamın da bu olsun sabredilmeyecek şey mi? En ufak bişeyde kin tutarsa ne olacak bu işin sonu dedim? Çok şaşırdı ve kızdı nişanlıma.
2 gün sonra dönüyoruz azcık daha dayan biz halledeceğiz hiç merak etme dedi.
İşte böyle kızlar, konunun ailesine intikal ettiğinden haberi yok, bazen diyorum kötü mü yaptım acaba? Ama kendi aramızda çözemiyoruz, olmuyor. Babama resmen kin güdecek, en ufak şeylere tahammül edemeyecek biriyle de evlenmek bile bile lades olur..