• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kız İsteme 2014 yaz aylarında sözlenecekler! Gelin bi hesap kitap yapalım :)

Valla canim ben de ilk defa gordum ilk defa duyuyorum
Gercekten tuhaf
Erkekler babalarina oyle pek hediye almaz ki zaten
Genelde bunlar kizlarin ve annelerin aklina gelir

Benim kp ile cok isim var :-)
Du bakalim tek tasi duyunca napacak.
Hadi lisedeki yuzukler gumustu ucuzdu 140 liraydi :-)

aboooooooooooo :30::30::30:

yandın deseneeee :30:

İs guc sahibi olanlar da tutamiyor pek zaten yaaa
Ertesi gun yuvarlan falan :1::1:
Cok hossun :1:

28 yasinda canim evet. Valla sulale anladi hamile oldugunu nişanda ee saklananilecek bir sey degil ki:)
Yok canim ne kasımı ben kasım ayında evlenmem :26:
2015 demisimdir 2014 demisimdir 2016 demisimdir ben her gun farkli moddayim :1:
Ama 2015 demisimdir buyuk ihtimal asagi yukari
Ama o zamanlar okulu 3 yilda bitirecegime inanmiyordum
Simdi yaz okulunda bir kac dersim var gecersem saka maka bitiyor

Hayirli olsun canim cok sevindim Allah tamamina erdirsin :16:

aa evet canım 3 yıl muhabbeti vardı
tebrik ediyorum seni

erkek arkadaşının bitti mi bi de o mevzu vardı

ne vazgeçmedi kız, neler oluyor orada :30::30:

Sınırlarım çok fazla ihlal ediliyor diye düşünüyorum canım.. :ssz:
Fedakarlıklar deyince smuwila, ama görülüyor mu? Kıymet biliniyor mu diye sorarsan muallak?
Babasıyla konuşmuş dün benim ki, babası ben Ekim, Kasım gibi düğün yapamam demiş.
Kaldı ki istediğimiz tarz bir düğünü bilmeden, onu da söyleyince ooovv demiş. Herhalde bi 2 sene sonra ancak düşünür.
Benim ki herşeyi ayarladık biz demesine rağmen, illa benim de elimde bişeyler olması lazım, evdeki hesap çarşıya uymazsa demiş.

O değil de, düşündüm.
Ben babamı karşıma alıp patır patır konuşuyorum.
Bir kere de kız mı verilir dedi?
Konuştum, kabul ettirdim.
Daha istenmeden nişan mekanı belli, yani isteme şuan sadece prosedür olarak yapılıyor çünkü nişan belli, yine bişey demedim.
Babası o akşam düğün mü konuşulur? Ben konuşmaya tekrar gelirim demiş.
Allah aşkına bu sefer de baban ne zaman gelecek diye mi oturup bekleyeceğiz dedim?
Belki 2 -3 gün geç gider deyince bende şalterler attı.
Ona belki, buna belki, hep sizin keyfiniz, aklınıza nasıl eserse dedim!
Madem kalabilir bizi neden bu kadar sıkıştırdınız diye açtım ağzımı yumdum gözümü..
Özellikle düğün kısmında cayma söz konusu, bana nişan yaptırmadı, şimdide yapamazsak ne yapalım evlenmeyecek misin benimle diyor?
Ben nişanım da nişanı olacak kız olarak değil akraba düğününe hazırlanan bir kız gibi gideceğim, foto çekimi yok, hiç bişey yok, hala bana öyle yapamazsak, böyle yapamazsak diyor? Ben ne için yapıyorum bu fedakarlıkları?
Üstüne bir de düğün için bana '' sen benimle evlenmek mi istiyorsun, düğün için mi evleniyorsun '' diyor.
:53:
Tabii ya, aşk sevgi varsa hiç birşey olmasın sorun değil.
Beyaz bir elbise, bir imza, ver elini sinop, aşk ve sevgi olduktan sonra bize her yer Paris. :52:
Kusura Bakmayın ben çok doluyum bugün..
:50:

Son düzenleme:
Fedakarlıklar deyince smuwila, ama görülüyor mu? Kıymet biliniyor mu diye sorarsan muallak?
Babasıyla konuşmuş dün benim ki, babası ben Ekim, Kasım gibi düğün yapamam demiş.
Kaldı ki istediğimiz tarz bir düğünü bilmeden, onu da söyleyince ooovv demiş. Herhalde bi 2 sene sonra ancak düşünür.
Benim ki herşeyi ayarladık biz demesine rağmen, illa benim de elimde bişeyler olması lazım, evdeki hesap çarşıya uymazsa demiş.

O değil de, düşündüm.
Daha istenmeden nişan mekanı belli, yani isteme şuan sadece prosedür olarak yapılıyor çünkü nişan belli, yine bişey demedim.
Allah aşkına bu sefer de baban ne zaman gelecek diye mi oturup bekleyeceğiz dedim?
Madem kalabilir bizi neden bu kadar sıkıştırdınız diye açtım ağzımı yumdum gözümü..
Özellikle düğün kısmında cayma söz konusu, bana nişan yaptırmadı, şimdide yapamazsak ne yapalım evlenmeyecek misin benimle diyor?
Ben nişanım da nişanı olacak kız olarak değil akraba düğününe hazırlanan bir kız gibi gideceğim, foto çekimi yok, hiç bişey yok, hala bana öyle yapamazsak, böyle yapamazsak diyor? Ben ne için yapıyorum bu fedakarlıkları?
Üstüne bir de düğün için bana '' sen benimle evlenmek mi istiyorsun, düğün için mi evleniyorsun '' diyor.
Beyaz bir elbise, bir imza, ver elini sinop, aşk ve sevgi olduktan sonra bize her yer Paris. :52:

markete çıkmıştım da canım biraz geç gördüm kusura bakma ve şaşırdım okuduklarıma, senin bu kadar dolu oldugunu bilmiyordum ben :53::53:

sevgilinin tavırları klasik erkek tavırları aslında, onlara göre gereksiz şey düğünle ilgili olan tüm hazırlıklar :34: inan bana bire bir aynılarını eski nişanlımdan da duyuyordum :34: biz yapımız geregi fedakarız, onlar da bunu kullanıyorlar demeyecegim ama nasıl olsa bi tane yaptık 3 tane daha yaparız diye düşünüyorlar :34: ki senin sevgilinde durum farklı, şöyle ki baba faktörü var ortada ve anladıgım kadarıyla adam baskın :34: yani sevgilinin de eli kolu baglanmış durumda, iki tarafında gönlünü yapması lazım, bu durumda da genelde sana patlar tabiki, babasına pek sözü geçemez çünkü :34:

sen önce bi nişanı hallet, hiç başka bişeye takma kafanı şimdilik :34: babası bikaç gün kalabilirmiş de nasıl olsa, o zaman konuşursunuz. sevgiline de sakince anlat, zaten senelerdir berabersiniz düğün için 2 sene daha beklemek anlamsız. senin istedigin düğün de bilmem hangi sarayın bahçesinde, bilmem hangi sanatçıların katılımıyla yapılacak bi düğün degil, gayet makul bişey, bunu babasına ikna etsin :34: Allah çene vermiş insanlara sevgilin de bunu babasının karşısında kullansın bi zahmet :47:

Size açıkça söylebilirim değil mi?
Vazgeçmezsem iyidir..
:31:

O değil de, düşündüm.

bu adam niye bu kadar rahat ki kız evladı yok mu acaba?
sen sabırlı ol canım yüzdün yüzdün kuyruguna geldin resmen
inşallah herşey dilediğin gibi olur:16:

O değil de, düşündüm.

Canım üzüldüm gerçekten çoğumuz benzer şeyleri yaşıyoruz sebebi sevdiğimiz kişi ile evlenmiş olmamız sen onu ailene ikna ettirmeye çalıştığın için böyle oluyor muhattabı sen oluyorsun.Görücü usulu olaydı ozmn baban muhattap olacaktı ve baban ne diyosa onu yapacaklardı

markete çıkmıştım da canım biraz geç gördüm kusura bakma ve şaşırdım okuduklarıma, senin bu kadar dolu oldugunu bilmiyordum ben :53::53:

sevgilinin tavırları klasik erkek tavırları aslında, onlara göre gereksiz şey düğünle ilgili olan tüm hazırlıklar :34: inan bana bire bir aynılarını eski nişanlımdan da duyuyordum :34: biz yapımız geregi fedakarız, onlar da bunu kullanıyorlar demeyecegim ama nasıl olsa bi tane yaptık 3 tane daha yaparız diye düşünüyorlar :34: ki senin sevgilinde durum farklı, şöyle ki baba faktörü var ortada ve anladıgım kadarıyla adam baskın :34: yani sevgilinin de eli kolu baglanmış durumda, iki tarafında gönlünü yapması lazım, bu durumda da genelde sana patlar tabiki, babasına pek sözü geçemez çünkü :34:

sen önce bi nişanı hallet, hiç başka bişeye takma kafanı şimdilik :34: babası bikaç gün kalabilirmiş de nasıl olsa, o zaman konuşursunuz. sevgiline de sakince anlat, zaten senelerdir berabersiniz düğün için 2 sene daha beklemek anlamsız. senin istedigin düğün de bilmem hangi sarayın bahçesinde, bilmem hangi sanatçıların katılımıyla yapılacak bi düğün degil, gayet makul bişey, bunu babasına ikna etsin :34: Allah çene vermiş insanlara sevgilin de bunu babasının karşısında kullansın bi zahmet :47:

Şimdi sinirimden ağlayacağım çünkü bana babasını savunup duruyor hep, biz bişey desek zora koşuyor oluyoruz.
Ben kötüyüm ya sinirden elim kolum tutmuyo, son demlerimmiş, herkes sen hep ona uyuyorsun.
Tanışalım dedi baskı yaptı sen babam askere gitmeden vermez dediğin halde ortada bişey olması imkansızken aileler tanıştı.
Dediği gibi askere de gitmedi, seni oyaladı. Şimdi babam onu yapamaz, bunu yapamaz, babam gelemez, babasına bişey diyemiyor sana baskı yapıyor aileni ikna et diyor.
Hep onların dediği oluyor diyorlar.
Bari deyse Nurdan, bana hala ne yapıyorsun ki sen diyor?
Baban burada fazla kalmayacak, gelemez diye bizim iki ayağımızı bir pabuca soktu ya kalırsa ben ipleri koparırım yeter artık dedim.
Önümde 1,5 sene var belki de, neden bu kadar sıkıştırıcam ki 3 ay sonra, 5 ay sonra düğün yapacakmışız gibi?
Haksız mıyım ki ben?
Zora girmemek için öyle yapamazsak ne olacak, evlenemeyecek misin?
Bir de sevgiyle kıyaslıyor, hani zora girmemek adına.
Etrafımda onca insan görüyorum daha önce de söylemiştim, bilezik gramıyla sipariş ediyor, saati, kelepçesi, seti aile yapılacak mecbur diyor.
Ama bunlarda biraz kendimizi zorlayalım diye bir düşünce yok.
Direkt biz de yok, borca da girmeyelim olduğu kadar, olmadığı kader sen benimle düğün için, onun, bunun için mi evleniyorsun?
:ssz:

bu adam niye bu kadar rahat ki kız evladı yok mu acaba?
sen sabırlı ol canım yüzdün yüzdün kuyruguna geldin resmen
inşallah herşey dilediğin gibi olur:16:

Olmaz mı? 1 tane de kızı var. Kızı 8 bilezik istemişti erkek tarafından ama Allah için babası istemedi, hatta sonra sen bunların durumu olmadığını bilmiyor musun da istiyorsun bu kadar diye kızmıştı.

Son düzenleme:
Canım üzüldüm gerçekten çoğumuz benzer şeyleri yaşıyoruz sebebi sevdiğimiz kişi ile evlenmiş olmamız sen onu ailene ikna ettirmeye çalıştığın için böyle oluyor muhattabı sen oluyorsun.Görücü usulu olaydı ozmn baban muhattap olacaktı ve baban ne diyosa onu yapacaklardı

Erkek arkadaşım da suç, biz konuşuyoruz babasına hiç bişey diyemiyor. Ben karşıma alıp babamla konuşuyorum, o ise babası ne derse ona tamam deyip geçiyor canım, sonra da '' yok, yok'' Allah aşkına bu devir de kimde 50 bin nakit para var? Herkes çocuk evlendiriyor herkes 10 sene öncesinden kendisini ayarlamaya mı başlıyor? Bunların ki herşeyi ucuza getirme, diyorum ya bir de sevgiyle kıyaslayıp duruyor.

Sonra diyecek yapamıyoruz, ben bişey deyince de o an susmayıp diretseydin olacak yine ben suçlu ilan edilicem bu işler hep böyle değil midir? :ssz:

Şimdi sinirimden ağlayacağım çünkü bana babasını savunup duruyor hep, biz bişey desek zora koşuyor oluyoruz.
Ben kötüyüm ya sinirden elim kolum tutmuyo, son demlerimmiş, herkes sen hep ona uyuyorsun.
Tanışalım dedi baskı yaptı sen babam askere gitmeden vermez dediğin halde ortada bişey olması imkansızken aileler tanıştı.
Dediği gibi askere de gitmedi, seni oyaladı. Şimdi babam onu yapamaz, bunu yapamaz, babam gelemez, babasına bişey diyemiyor sana baskı yapıyor aileni ikna et diyor.
Hep onların dediği oluyor diyorlar.
Bari deyse Nurdan, bana hala ne yapıyorsun ki sen diyor?
Baban burada fazla kalmayacak, gelemez diye bizim iki ayağımızı bir pabuca soktu ya kalırsa ben ipleri koparırım yeter artık dedim.
Önümde 1,5 sene var belki de, neden bu kadar sıkıştırıcam ki 3 ay sonra, 5 ay sonra düğün yapacakmışız gibi?
Haksız mıyım ki ben?
Zora girmemek için öyle yapamazsak ne olacak, evlenemeyecek misin?
Bir de sevgiyle kıyaslıyor, hani zora girmemek adına.
Etrafımda onca insan görüyorum daha önce de söylemiştim, bilezik gramıyla sipariş ediyor, saati, kelepçesi, seti aile yapılacak mecbur diyor.
Ama bunlarda biraz kendimizi zorlayalım diye bir düşünce yok.
Direkt biz de yok, borca da girmeyelim olduğu kadar, olmadığı kader sen benimle düğün için, onun, bunun için mi evleniyorsun?

:26::26::26:

ya ne desem bilemedim ki şimdi :26: ailesi sıkıştırdıgı için sana patlıyor bu ortada tabi de ona nasıl anlatmak lazım bu durumu onu bilemedim :26:

açıkçası ben senin yerine olsam ne yapardım söyleyim, bi kere nişan bitene kadar bu konuyu tümden kapatırdım, ona da bunu söylerdim, bu konu henuz bitmedi ama şu anımı kendime zehir edemem seninle pazartesi günü konuşacagız derdim. nişan bittikten sonra da alırdım karşıma, " tek tek aklımdakileri anlatırdım" :34:

derdim, ben seni sevdigim için evlenecegim düğün şu bu hepsi hikaye, ama bu bir gerçek ki insan bir kere yapıyor bunu ve heves ediyor birçok şeye. yarın bigun o düğünde bi yanlış bişey olsa elalem sizin arkanızdan konuşur derdim ki bu biraz erkeklerin bam teline dokunur :34: ayrıca madem ailesi şu an yapamazmıymış o düğünü, beklerim madem de bakalım, bak bu da zoruna gider onun :34: beklemek istemez aslında genelde erkekler :34:

ana önce şu nişanın bitmesini bekle:50: şu an o da heyecandan gergindir, gözünde büyütüyordur herşey, e sen de öylesin şuan, bi bekleyin ortalık yatışsın oturun konuşun :34: halledilmeyecek bişey degil de sakin kafayla konuşmak lazım sadece :16:

:26::26::26:

ya ne desem bilemedim ki şimdi :26: ailesi sıkıştırdıgı için sana patlıyor bu ortada tabi de ona nasıl anlatmak lazım bu durumu onu bilemedim :26:

açıkçası ben senin yerine olsam ne yapardım söyleyim, bi kere nişan bitene kadar bu konuyu tümden kapatırdım, ona da bunu söylerdim, bu konu henuz bitmedi ama şu anımı kendime zehir edemem seninle pazartesi günü konuşacagız derdim. nişan bittikten sonra da alırdım karşıma, " tek tek aklımdakileri anlatırdım" :34:

derdim, ben seni sevdigim için evlenecegim düğün şu bu hepsi hikaye, ama bu bir gerçek ki insan bir kere yapıyor bunu ve heves ediyor birçok şeye. yarın bigun o düğünde bi yanlış bişey olsa elalem sizin arkanızdan konuşur derdim ki bu biraz erkeklerin bam teline dokunur :34: ayrıca madem ailesi şu an yapamazmıymış o düğünü, beklerim madem de bakalım, bak bu da zoruna gider onun :34: beklemek istemez aslında genelde erkekler :34:

ana önce şu nişanın bitmesini bekle:50: şu an o da heyecandan gergindir, gözünde büyütüyordur herşey, e sen de öylesin şuan, bi bekleyin ortalık yatışsın oturun konuşun :34: halledilmeyecek bişey degil de sakin kafayla konuşmak lazım sadece :16:

Hep konuştuk bunları, taa ne zamandan söyledi ailesine, babası da tuhaf madem illa kendini hzarılayacaksın 1,5 senedir ne yaptın? Sonuçta aileler tanıştı, hatta biz çok bile bekledik, düşün ki Kasım da tanıştırdıık, hemen Aralık' ta askere gitseydi, yaz başında buradaydı, yine isteyecekti. Yani biz fazla fazla imkan sunmuşken ne yaptılar hiç bilmiyorum? Ama herşey erkek arkadaşımın suçu, bana olacakmış gibi diyor babasıyla konuşmadan, konuşunca öyle dedi, böyle dedi. Kimse hazır paraya çocuk evlendirmiyor ki zaten, al ben bir pasta ve kurabiyeye 400 lira para veriyorum, söz tepsim şuyum buyum 300 liraya mal oldu neredeyse, misafirlere hediye ayrı, benim babam insan değil mi?

Neden bana yapamam, fazla demiyor? Kızımın içinde kalmasın diye düşünüyor. Aynı yere çıktık nurdancım '' bir kere oluyor '' dediğin gibi böyle şeyler. Hayret ediyorum hiç şanlarını düşünmüyorlar direkt yok, fazla, gereksiz. Hani kendimizi zorlayalım yok.

Evim evim güzel evim bölümünü hiç takip ettin mi bilmiyorum? Orada böyle bayıldığım, ağzım açık baktığım evler var, kokteyli bırak otel de düğün yapan insan var, ne yani hepsi mi zengin hazırda bekliyor paraları? Kimse kendini zorlamıyor mu yani? Ya da o yeni gelinler eşya, düğün için mi evlenmiş oluyorlar.

Back
X