2015 2016 Gelincikleri Hadi Toplanıp İlk adımlarımızı Paylaşalım :)

şimdi ben anlayamadım nikahtan sonra mı düğün olacak kına yerine bekarlığa veda mı olacak?
güle güle kullan hayırlı olsun

bir eksik daha
çok güzel çok sevindim senin adına büyük bir yük kalkmıştır üstünden. seninde tarih netleştiğine göre koşturmacan başladı :)

he ya zincir de zincir diye tutturmuşum nitekim aldırmışımda gece malzeme aldık deyince o geldi aklıma
Haha aldıracağından hiç şüphem yok zaten kuzu
Benim de onun gibi bir hikayem var. Dayımlar annemler falan kalablık geziyomuşuz. Ben tutturmuşum kucak kucak diye. Dayım almış kucağına yok hala kucak, yengem almış yok annem almış yok. Kim alsa ben hala kucak diye ağlıyorum. Neyse uzun bir çabadan sonra orataya çıkmış aslında mağazada gördüğüm uçağı istediğim Almışlar da kurtulmuşlar. Ay uçağım kamyonum falan vardı benim ya kamyonun arka kasasına binip geziyodum evde
sorma kuzu bitmiyor ısrarla :d

Haydi geçelim o halde
Ay çok heyecanlı ilk kez tarif veriyorum
1 paket margarin
Yarım su bardağı pudra şekeri
1 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
1 tutam tuz
Aldığı kadar un (meşhur kulak memesi kıvamını yakalamamız lazım)

Bunlar hamur malzemeleri, önce margarin eritiliyor, ılınınca içine yumurta pudra şekeri eklenip bi karıştırılıyor, un vanilya kabartma tozu ve tuz da eklenip yoğuruluyor. Bu arada bana bu şeker miktarı az geldiği için ben üzerine biraz daha pudra şekeri ilave etmiştim çiğ hamur tadabiliyorsan tadına bakıp karar verebilirsin Hamur kıvama gelince iki parçaya bölüp birini buzdolabı kısmında diğerini dondurucu kısmında soğumaya bırak.

Elma harcı için
4 büyük elma
4 yemek kaşığı şeker
3 çay kaşığı tarçın ( Bundan biraz az da koyabilirsin çok tarçın sevmezseniz)
Elmaları soyup rendeleyip üzerine şeker ilave edip arada karıştırarak önce orta, sonra kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz. Suyunu saldığı sıralarda tarçını ilave edip, sonra suyunu çekip marmelat kıvamına gelmesini bekliyoruz. Suyunu çekince onu da soğumaya bırakıyoruz.

Buzdolabında soğuyan hamuru yağlanmış tart kalıbının tabanına yaklaşık 6,7mmlik bi kalınlıkta yayıyoruz. Kenar kısımları da dolacak tabi kabın. Sonra ılık harcı içine yaydırıyoruz. Üzerine de buzluktan çıkardığımız hamuru rendeliyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruzz

buda süpermiş hahah kucak kucak
benimde öyle kamyon arabada tüp kamyonum vardı ki bebeklerden korkardım

Canım hayırlı olsun problem çözülmüş oldu demek ki böylece :)

ya of reva mı bu şimdi ayıptır günahtır canım çok istedi akşam yapayım bari

Ay biliyo musun benim de arabalarım vardı yaa Hatta babam takla atan bi arabayla sürpriz yapmıştı bana ne severdim

Haydi geçelim o halde

Aaa olur mu tebrikler canım sana da bolcaaa :) Reçel yapmışsın , bir de gecenin o vaktinde malzemele alarak. Eline sağlık :)
Çok sevindirik oldum görseniz gözlerim çipil çipil oldu. Gecenin bir yarısında gittik evet normal bizimkiler göndermezdi beni o saatte ama sanırım nişanlıma kendimi göstermeme müsade ettiler teşekkür ederim

ya of reva mı bu şimdi ayıptır günahtır canım çok istedi akşam yapayım bari
Wuu yaşasın herkes turtacı olucakk Bak üstü kapalı halini yapacaksan da o margarini eritme, oda sıcaklığında yumuşatıp öyle koy, o zaman hamur pürüzsüz oluyor, oklavayla açılıyor. Hatta ben akşamdan örnek koyayım bi tane

Çok sevindim gerçekten, gönlüne göre olmuş her şey..

Ay kuzucum sağol yaaa bayıldım ben bu tarife nasıl da profesyonel bir anlatım bu Ayrıca hamuru çiğ haliyle daha bi severim tadına bakmadan geçebileceğimi sanmıyorum Bir de6,7 mmlik kalınlıkta olması gerekiyor demek o kısım beni benden aldı şuan hahaha Canım da çok fena çekti. Bir de ben küçük boy olanından aldırmıştım o borcamı ona olur di mi bu tarif ya.

resmen hatun incelikleriyle veriyor sen neyöişssin be @Conchiglia örtmenim cevher var bu öğrencide

buda süpermiş hahah kucak kucak
benimde öyle kamyon arabada tüp kamyonum vardı ki bebeklerden korkardım
Hahah tüp kamyonundan benim de vardı yaaa çok eğlenceliydi o
Hiç barbie almadım mesela ben de, gerçi bi barbienin mutfak setini almak istedim annem aldırmamıştı , neyseki şimdi kendi mutfağımda oynuyorum onun eşyalarıyla

Ay biliyo musun benim de arabalarım vardı yaa Hatta babam takla atan bi arabayla sürpriz yapmıştı bana ne severdim
Ayy haha evet kafaların nasıl böyle uyuştuğu ortaya çıkmış oldu hepimiz rahatladık

haha barbinin eşyalarıyla mutfağımda oynuyorum diyor
demekki kafalar ordan çizikmiş barbiem benimde olmadı hiç bitane kardeşimin vardı o da barbienin ayağını ısırarak kopramıştı bende attım

Çok sevindimm daha iyi olmuş böylelikle düğün içinde kalmaz canım :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…