- 29 Kasım 2014
- 22.104
- 27.504
- 598
İnşallah canım öyle ayarladığımız gibi olsa keşke
Boks mu yapıyorsn canım?
Canım @hayatbos un söylediklerine katılıyorum, bi tanıdığım bana birşey söylemişti bu konuyla ilgil değil ama dşüncelerini ayırt etme noktasında çok mantıklı bak şimdi, bir nefsinin istediği var bir kalbinin hissettiği var bir de aklının yönlendirdiği var. Bunları ayırt edebilirsen aslında doğru kararı verirsin. HATTA KIZLAR HEPİNİZE DE YOL OLSUN BU. Şimdi aklının yönlendirdiği, mantıklı gelen şey sonradan mantıksız gelebilir çünkü akla neyi koyarsan doğru tartar ama sonradan yanılmışım diyebilirsin çünkü akıl tek başına yol göstermesi gereken birşey değildir. Bugün mantıklı gelen şey yarın mantıksız gelebilir. Bu yüzden mantık evlilikleri de mutlu olmaz belki mantıklı yaşarlar çiftler ama duygudan yoksun anlamsız bir evlik olur. Diğeri nefsin istediği yani canın ne istiyorsa o sana tatlı gelir sana onu kabul ettirmeye çalışır. Bu da gözleri kör eder sadece canının istediğine yönlendirir seni ki çok büyük çoğunlukla yanlış seçimlere götürür. İşte burda asıl yol gösterici olarak öne alabileceğimiz tek şey KALPtir. Çünkü kalp seni yanıltmaz, çünkü Allah doğru şeyi kalbe koyar yanlış fikirleri koymaz, mesela atıyorum serseri, olgunlaşmamış, katil, dolandırıcı neyse böyle kötü özellikleri olan birine aşık olduk diyelim nefs evlenmemizi ister kandırır kendini işte evlenince düzelir ben düzeltirim onu, işte iyi insanlara dokunmuyoru kötülerden çalıyor gibi mantıklı açıklamalar buldurmaya çalışır ama içten içe (yani kalpte) aslında hiç doğru olmadığını sürekli hissederiz. Yani kalbinin istediği değil burda demek istediğim KALBİNİN HİSSETTİĞİ doğru olan, ne doğuyorsa senin elinin düşüncenin dışında kalbine etkin olmadan kalbin ne hissediyorsa onu baz almak lazım. Çok uzattım canım ama canının istediği değil, onunla evlendiğini hayal ettiğinde kalbin rahatlıyor mu rahatlamıyor mu buna bak inan bana en doğru yolu o gösterir çünkü onda leke olmuyor direkt Allahın sana yol gösterici aracı oluyor.
Katiliyorum kalp yol gostericidir

kardesiminin boks torbasi var tatlim bende antraman yapiyorum bi terliyorum sana anlatamam valla sanki dustan cikmis giib oluyorum super bi spor