2015 2016 Gelincikleri Hadi Toplanıp İlk adımlarımızı Paylaşalım :)

zamana bıraksam boşverip o zaman en erken 3 4 sene sonra benimkinin aklına gelir maalesef evlenmek filan canım
İşte bak o hiç belli olmaz. Böyle zorladığında 2017yi bulacak diyorsun mesela. Bırak sen hiç deme artık. Görsün bi etrafını, hayatınızın aslında tamamen ortak olmadığını anlayacak. Bence çok uzun sürmez bu. Sen zorlarken hem o darlanır hem sen, sonunda mutsuz olursunuz. Bişeyler beklemediğini, hayatını kendine göre düzenlediğini gördüğünde o korkacak zaten.

evlilikten korkuyodur nasıl mesela gezmeyi falan sevr mi seviyors kısıtlamalardan korkuyor olabilir bide şeyi dene onunla güzel bir evlilik hayatınız olacağını anlat yanı ne biliyim monoton olmayacağını sonuc olarak beraber gezer tozarsınız

Senin hatlar karıştı :KK53: Yanlış kişiyi alıntılıyorsun :KK50:

İşte bak o hiç belli olmaz. Böyle zorladığında 2017yi bulacak diyorsun mesela. Bırak sen hiç deme artık. Görsün bi etrafını, hayatınızın aslında tamamen ortak olmadığını anlayacak. Bence çok uzun sürmez bu. Sen zorlarken hem o darlanır hem sen, sonunda mutsuz olursunuz. Bişeyler beklemediğini, hayatını kendine göre düzenlediğini gördüğünde o korkacak zaten.
ben aslında pazar günü onunla konusucam size anlattıgım her seyi ona da sölicem. çözüm yolunu kendisi bulsun. eğer yok elimden gelen bu diyorsa o zaman başka türlü düşünmeye başlıcam :KK12: belki d ebeni kaybedebileceiğini görmesi lazımdır

o böyle yaptıkça ben de askerden önce bişey yapmak istemiyorum. gitsin askere aklı nasıl bende kalıyo belki o zaman kendisi ister.. bilmiyorum:KK42:
Benim kuzenim de iki yıldır nişanlı okul bitemeyince nişanlısı gitti askere seneye gelip düğün yapcaklar. Üzülme askere gitse seneye evleniceksiniz gitmesse 2017 de bunları söyle o da anlar eminim

aslında diyor işte salı günü aöf nin uzadığı belli oldu. özür filan diledi. yok ben gideyim askere fln dedi ama o zaman blöf gibi oluyor ben de istemiyorum öyle
Aslında öyle düşünmüşken evet yapabilirsin öyle bişey diyebilirdin ama sen de istemiyosan başka tabii.
Yerinde olsam ondan bunu yapmasını isterdim sanırım.
Örgün bi eğitim alıyo olsa yapamam eksinlikle zaten. Ama bu çok aceleci davranılacak bişey değil. Dondurup asekrden sonra devam edebilir.
Aöf çalışmadığın müddetçe çook uzun seneler sürüyo malesef. Yakınımda çok örneği var. Ben de dahilim hatta buna..

ben aslında pazar günü onunla konusucam size anlattıgım her seyi ona da sölicem. çözüm yolunu kendisi bulsun. eğer yok elimden gelen bu diyorsa o zaman başka türlü düşünmeye başlıcam :KK12: belki d ebeni kaybedebileceiğini görmesi lazımdır
Aman böyle ayrılık gibi konulara gelmesin konuşma ama. O çok hassas bi denge bence. Sadece evlilikle sevgililik arasındaki sınırı görsün

:KK42::KK42: bakalım kuzum pazar konusucam size anlattıgım gibi. hala böyle diyorsa benim yapabilceğim bişey yok o zaman:KK43:

Canım ayrılık konusuna değinmeden, olayları tüm yönleriyle konuş..Ve sen karar verme, onu karar verme noktasına getir..Konuşmanın sonunu o getirsin.

en aslında pazar günü onunla konusucam size anlattıgım her seyi ona da sölicem. çözüm yolunu kendisi bulsun. eğer yok elimden gelen bu diyorsa o zaman başka türlü düşünmeye başlıcam :KK12: belki d ebeni kaybedebileceiğini görmesi lazımdır
Arkadaşlara katılıyorum öyle tercih yapmak zorundasın imajı oluşturma. Sebepsiz eyre başka yönlere gitmesin konu. Sadece istediğini ve artık olması gerektiğini. Bunun için ondan bazı fedakarlıklar yapmasını isetdiğini söyle bence. Anlayacaktırr diye düşünüyorum

:KK70: Bu daha olurlu ama hatta çok şirin.
Diğeri biraz daha çocuksu karakter ya hani hep bebek kıyafetlerinde falan olur ondan bana öyle geliyo sanırım.
Bu çok sevimliymiş amaa güle güle kullan :)
sağol canım tuzlukları çok komik bununda almadım ama alıcam bazen iyi oluyor böyle şeyler

Arkadaşlar madem bugün böyle başladık, ben de iki gündür canımı feci halde sıkan bir mevzuyu paylaşmak istiyorum, hata mı yaptım, bu saatten sonra nasıl yapmalıyım fikirlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.

Erkek arkadaşım ilişkimizin ilk zamanlarından bu yana 5 tane çocuğum olsun filan derdi. Hatta bu aramızda şaka konusu olmuştu, biz 5 tane çocuk yapcaz filan diye gırgır çeviriyorduk. 2-3 gün önce nişanla ilgili konuşcaz, ailesi hazırlık yapıyor bizimkilerle tanışmaya gitmek için. Öyle mi olsun böyle mi olsun filan diye konuşurken bu kaldırdı pat diye;
"Evlilikle ilgili sana hiçbir zorlama yapmadım ama benim tek şartım (Allah evlat nasip ederse) 5'e kadar çocuk" dedi. :KK57:
Bende böyle dikte edilen şeyleri hiç sevmem, daha önce de uyarmıştım bu konuda. Bana emrivaki ile bişi yaptıramazsın daha kötü olur çatışırız diye. Neyse baktım bu çok ciddi ben de kaldırdım dedim ki 'Şart mı koşuyorsun bana? O zaman benim de sana tek şartım mehir olarak ev istiyorum dedim.' (Daha önce konuşmuştuk, evlendikten sonra birlikte alacağımız, birlikte ödeyeceğimiz bir ev olursa o benim mehirim olsun diye)
Bu da kaldırdı dedi ki ben bunu kabul etmiyorum, bana ev al de alayım, ama bunu mehir diye beni dünya ve ahirette hesabı sorulacak bir borç altına sokmaya çalışman beni rahatsız ediyor diye.
Neyse biz biraz kırgın ve gergin bir şekilde ayrıldık, sonra ertesi gün ben bunu hazmedemim, aramadım sormadım. Tabi o da öyle. Taki dün akşama kadar. Neyse oturduk ben anlattım o anlattı filan sonuç olarak tarzını biraz daha yumuşatacağını, bilinçli yapmadığını, çocuk konusunu akışına bırakacağını, bi daha açmayacağını söyledi. Son olarak da mehir olarak ev'i kabul etmediğini söyledi.

Bi de şöyle bir durum var, bu bahsettiğim konu ancak 3-5 yıl sonra mümkün olabilir. O zamana da evli belki de çocuklu olacağız. Eee sen şimdi sana evlat veren kadından mı sakınıyorsun bunu? Ya da kendine güvenin yok boşanmaktan mı korkuyorsun?

Gece geç saate kadar birlikteydik, ama ben bunu hazmedeyorum, sabah da bunu düşünerek uyandım. Benim için mesele ev filan değil, çok şükür 8 yıldır yalnız yaşıyorum, aracımı da aldım, yatırımımı da yaptım kimsenin parasına tenezzül etmedim. Babamın parasına tenezzül etmemişim, kocamınkine mi etcem diye de söylendim.

Yani beni rahatsız eden şu, beni tahrik ettiği için böyle bir cümle kurdum ki ben hesap ödetme konusunda bile dikkat ederim. Sürekli onun ödüyor olmasına müsade etmem, rahatsız da olurum. Yani benim para pul konusunda kimseye tenezzülüm yok, az kazanırsam az harcarım kafam rahat :cool:

Ve şimdi o ben bunu kabul etmem dedikçe ben de bu şartımdan vazgeçmiyorum deme noktasındayım. Geri adım atamayacak kadar da gururluyum ne yazıkki :KK51:
Eee şimdi evliliğin önüne böyle ciddi bir şart koyduk, ben mehir istedim, o da mehrimi kabul etmedi. Mehrimi vermiyor diye evlenmeyim mi yani şimdi.

Hayır niye böyle saçma konulara geliyoruz anlamıyorum ki, o 35 yaşında ben 29. Bunu yaşamış olmaktan dolayı çok utanıyorum ve çok üzgünüm. :KK51: Aslında böyle biri de değilim, beni tahrik ediyor, sonra da ben patlayınca suçlu oluyorum.
Sabahtan bu yana ne bi mesaj atmak geliyor içimden, ne bi sesini duymak. Sabah ofise uğradı o geçerken, günaydın diye. ondan beri görüşmedik.

Yani içimde tarifsiz bir kırgınlık var, herşeyden vazgeçme noktasına çok yakınım :KK51:

Canım ayrılık konusuna değinmeden, olayları tüm yönleriyle konuş..Ve sen karar verme, onu karar verme noktasına getir..Konuşmanın sonunu o getirsin.
kuzucum en sonunda şey dicem sen karar ver benm düşüncem bu sen ne yapabilirsin onu düşün dicem bakalım size haber veririm ben:KK60::KK60::KK60::KK60:

hepinize çok teşekkürler kızlar en azından düşüncemin yanlış olmadığını gördüm sayenizde

Back
X