Premature Bebekler 2015/2016 premature anneleri

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

merveninbebegi

Üye
Kayıtlı Üye
6 Aralık 2015
112
22
18
29
Merhaba arkadaslar ben bi premature annesiyim ve diger premature bebeklerin bedensel ve zihinsel gelisimlerini cok merak ediyorum nedir mucizelerimizin gelisimleri kisaca ozetlesek :-)

Merhaba arkadaslar ben bi premature annesiyim ve diger premature bebeklerin bedensel ve zihinsel gelisimlerini cok merak ediyorum nedir mucizelerimizin gelisimleri kisaca ozetlesek :-)
İyi akşamlar . Bende 29 haftalık doğan prenseslerimin annesiyim. Bir mucizem 1300 diğer mucizem 1200 gr olarak dünyaya geldiler. 35 ve 33 cm. Küçük meleğimi doğumundan 15 gün sonra cennete yolcu ettikTam da gecen sene anneler gününde . Diğer kuzum tam 62 gün hastanede kaldı. Cok sukur ki Rabbim onu bize bağışladı . Su anda duzeltilmis 14 ayın içinde . Cok sukur bir saglık problemi yok . Yürüyor hatta cok hareketli dediğimizi anlıyor bazı kelimeleri söylemeye calişiyor . Cok zor günlerdi yaşadıklarımız geçti bi şekilde ama acı mezara kadar bizimle . Allahım baska acılar vermesin. Rabbim sifslar versin tüm hastalara içinde de bebeklere. Ve Allah evlat isteyen herkese bu nimetten nasip etsin insallah

Basiniz saolsun cok zordur eminim Bisey merak ediyorum 14aylikken yurumesi cok guzel ama tam desteksiz ne zaman oturmaya basladi ne zaman dis cikarfi dogdugu tarihe gore soyker misiniz bide bebeginizi yurutece koydunuz mu koyduysaniz ne siklikla E elzem2615

Merhaba benim Oglumda 26+1 haftalik 850 gram dogdu, dogumdan sonra 50 gr dustu.
Tam 11 hafta hastanede kaldi.
Suan 16 aylik, cok sukur hersey yolunda. yuruyor, taklitlerimizi yapiyor, cocuk sarkilarini mirildaniyor, kelimeler soyluyor. Yemek yemesi biraz sorundu(yada ben sorun yapiyordum :)), inatciydi ama duzene girdi sükür.
Rabbim evlatlarimiza saglik sihhat versin insaAllah.
Sali gunu kontrolumuz var (follow up) kac kilo boyu ne kadar, gelisimi ne durumda(doktora gore) ogrencez bakalim.

Basiniz saolsun cok zordur eminim Bisey merak ediyorum 14aylikken yurumesi cok guzel ama tam desteksiz ne zaman oturmaya basladi ne zaman dis cikarfi dogdugu tarihe gore soyker misiniz bide bebeginizi yurutece koydunuz mu koyduysaniz ne siklikla E elzem2615
Tesekkür ederim. Öncelikle bütün çocuklar kendine özeldir yanı baska bebeklerle kıyaslamayın derim sakin yanlış anlamayın . Çünkü bazı seyler biraz gec olunca insan kafasına takıyor. Desteksiz nezaman oturdu tam hatırlamıyorum ama 9 10 aylık civarıydı heralde .disi de 8 9 aylık civarı çıktı ama bunlar düzeltilmise göre . Yürütece hic koymadık doktoru kesinlikle kullanmayın dedi bizde kullanmadık cok sukur vakti gelince de yürüdü . Boyu kilosu da dogması gereken Zamana göre normal . (Zaten doktor kontrolleri duzeltilmişe göre oluyor biliyorsunuz.)Yanı doktor kontrollerinde normal oldugunu söylemişti . 2 ay oldu kontrole gideli boyunu şuan kac bilmiyorum. Kilosu da bence zayıf ama 9 kiloydu ama dediğim gibi doktoruna göre iyiydi. Yemesi iyi cok sukur ama cok hareketli olduğu icin cok kilo almadığını düşünüyorum . Sonuçta saglikli olması önemli bugünlere şükürler olsun negunlerden geldik . 1500 gr olduğunda sevindiğimizi hatirliyorum:-(

Merhaba benim Oglumda 26+1 haftalik 850 gram dogdu, dogumdan sonra 50 gr dustu.
Tam 11 hafta hastanede kaldi.
Suan 16 aylik, cok sukur hersey yolunda. yuruyor, taklitlerimizi yapiyor, cocuk sarkilarini mirildaniyor, kelimeler soyluyor. Yemek yemesi biraz sorundu(yada ben sorun yapiyordum :)), inatciydi ama duzene girdi sükür.
Rabbim evlatlarimiza saglik sihhat versin insaAllah.
Sali gunu kontrolumuz var (follow up) kac kilo boyu ne kadar, gelisimi ne durumda(doktora gore) ogrencez bakalim.
Geçmiş olsun sizede. Benim bebeğimde 1100 gr kadar düşmüştü . Sizin yavrunuz duzeltılmiş mi 16 aylık yoksa dogum tarihine göre mi 16 aylik

Evet cok haklisiniz ben yurutece koyuyorum ama zararli mi yararli mi bilmiyorum doktoruna da hic sormak aklima gelmedi sizin bebeginiz iyi geliskis masallah bizimkide ok ama cok hareketli bence bizimki de bu yuzden fazla kilo almiyo gerci pek istahida yok ama aldiginida hareketle eritiyo

Evet cok haklisiniz ben yurutece koyuyorum ama zararli mi yararli mi bilmiyorum doktoruna da hic sormak aklima gelmedi sizin bebeginiz iyi geliskis masallah bizimkide ok ama cok hareketli bence bizimki de bu yuzden fazla kilo almiyo gerci pek istahida yok ama aldiginida hareketle eritiyo
Sizin bebeğiniz su anda kac aylık düzeltilmiş olarak. Bizimkide cok cok iştahlı degil ama çok şükür yetecek kadar yiyor kahvaltısını guzel yapıyor. Bence bunlar cok hareketli oldukları içinde karnımızda cok kalamadılar hemen geldiler :-)

Selam bayanlar.benim kizim da 1580 gram doğdu.dogum tarihine gore 2 agustosta 4 aylik olduk.kilomuzda 2sinde 4500du.cok istahsiz.beni artik emmek istemiyor.sadece uykuda emiyor tek göğsümü ve uzerine zorla 60cc vermeye çalışıyorum.var mi boyle durumda olan ne yapsam bilemedim

Valla ben ilk hastaneden ciktigindan 4aylik olana kadar sutumu sagip biberonla vermistim baktim azalmaya basladi sonra tam bi ay suren emme maratonuna gectk bi ay emzrMeye ugrastim sonunda oda emmeye basladi simdi mamayla beraber emziriyorum ama biberonu pek sevmiyo memeyi daha hevesli emiyo cok zor alistirmustim ama emmeye degdi diyebilirim sizin durumunuzu yasamadim ama sizde biraz ac birakip sadece emzirirseniz belki sonuc alirsiniz

Back
X