Premature Bebekler 2015/2016 premature anneleri

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Merhaba anneler bende 33+5te dogum yapmak zorunda kaldim kizim 2015 oglum 2205 dogdu suan 4 ayligiz duzeltilmis 2 aylik 5820 kizim 6300 oglum 60 cm boylari 40 cm bas cevresi multitabs ve ferrum kullaniyorum dogumdan beri malesef emziremedim 2 bucuk ay sagarak anne sutu ve mama verdim suan sadece mama iciyolar bizde durum bu

Merhaba arkadaşlar sınırda prematüre sayılacak 36+2 haftalık bi kız annesiyim. Kızımızın kalbinde ritm bozukluğu var ve şuan yenidoğan yoğunbakımda. Erken doğumdan dolayı birkaç problem daha yaşıyor, solunum şuan cihaza bağlı gerçekleşiyor,midesinde yarası ve kanaması varmış, beslenme o nedenle damardan yapılıyor. Allah şifa versin hepimizin minik kuşlarına. Yürekleri pır pır attıkça sorunları çözülsün inşallah .

Merhaba arkadaşlar sınırda prematüre sayılacak 36+2 haftalık bi kız annesiyim. Kızımızın kalbinde ritm bozukluğu var ve şuan yenidoğan yoğunbakımda. Erken doğumdan dolayı birkaç problem daha yaşıyor, solunum şuan cihaza bağlı gerçekleşiyor,midesinde yarası ve kanaması varmış, beslenme o nedenle damardan yapılıyor. Allah şifa versin hepimizin minik kuşlarına. Yürekleri pır pır attıkça sorunları çözülsün inşallah .
Amin inşallah. Allahım şifa versin

Merhabalar. Ben 27+4 de hellp sendromum geliştiği için doğum yaptım. Hem benim hem de minik bebeğim için çok zor bir doğum olmuş doktorlarımızın dediğine göre.. 34 gün önce 620 gr doğan kızım bugün 1090 gr. Anne karnında 2 hafta gelişim geriliği de vardı.. uzun Zamandır solunumunu subabla ve minimum destekle sağlıyordu, hatta Zaman Zaman küvez içinden kendisi soluk alıp veriyordu. Beslenmesi de hem özel bir serum hem de anne sütüyle devam ediyordu. Ancak 2 gün önce bir enfeksiyon durumu gelişti ve her şey en başa döndü. Bugün yeniden entube, ciğerlerindeki enfeksiyon sebebiyle antibiyotiklere başlandı. Ödemlerinin olduğu söyleniyor.
Ne kadar iyi olmaya çalışsam da bazen moralim alt üst oluyor, bu durumda hemen sütüme yansıyor.. Süt azaldıkça daha kötü hissediyorum.. Böyle bir kısır döngü anlayacağınız..
Benzer durumlar yaşayanlar oldu mu acaba? Paylaşabilir misiniz?

Merhabalar. Ben 27+4 de hellp sendromum geliştiği için doğum yaptım. Hem benim hem de minik bebeğim için çok zor bir doğum olmuş doktorlarımızın dediğine göre.. 34 gün önce 620 gr doğan kızım bugün 1090 gr. Anne karnında 2 hafta gelişim geriliği de vardı.. uzun Zamandır solunumunu subabla ve minimum destekle sağlıyordu, hatta Zaman Zaman küvez içinden kendisi soluk alıp veriyordu. Beslenmesi de hem özel bir serum hem de anne sütüyle devam ediyordu. Ancak 2 gün önce bir enfeksiyon durumu gelişti ve her şey en başa döndü. Bugün yeniden entube, ciğerlerindeki enfeksiyon sebebiyle antibiyotiklere başlandı. Ödemlerinin olduğu söyleniyor.
Ne kadar iyi olmaya çalışsam da bazen moralim alt üst oluyor, bu durumda hemen sütüme yansıyor.. Süt azaldıkça daha kötü hissediyorum.. Böyle bir kısır döngü anlayacağınız..
Merhaba... ben de preeklemsi şuphesi var. Şuan 36 haftaligim ama benegimin kilosu 1700 gram. Ilk hamileligim ve cok korkuyorum. Bebegim saglikla dpgar mi kac gun kyvezde kalir..... endiseliyim simdi hastanedeyim. Ceger gelistirici igne vuruldum.. sadece dua ediyorum ama psikolloojim coo bozuk.

Allah sifa versin bebeginize.suan durrumu nasil insallah iyidir.

Benimde 36 haftalikken oglum 2950 kg dogdu suan 7 yasini doldurcak yakinda.oglum 8 gun kuvezde kalmisti.
Kizim 34 haftalikken 2650 dogdu 1 ay sonra 2 yasini doldurcak.hic kuveze girmedi.
Supriz yumurtam kizim 32 haftalikken 29 eylulde 2190 kg dogdu.29 eylulden beri kuvezde cikcagi gunu sabirsizlikla bekliyorum.

35+1 de dogum yaptim 11 haziranda. 2900 48 cm dogdu bebegim. Dha hastanedeyken 2500e dustu kilosu. Sutum yetersizdi ve mamada kullandik ek olarak. Bebelactan cok memnun kaldim. Mamalar pof kilo derler ya oyle degil arkadasim. Sutun yetmiyorsa ve bebegin doymuyoraa yapicak bisey yok. Once emzirip ustune mama takviyesi yaptim ben. Yarin 4 aylik olucak. 72 cm boy ve 8700 kilosu. Ayrica dişimizde patladi cok atesliyiz bu aralar.. bu arada kuvezede girmedik. Rabbim minikleri yaninda olmayanlari tez zamanda kavustursun. Meleklerimize saglik versin :)

Merhabalar bende premature annesiyim 34+5 günlük doğum yaptım 1980 gr 48 cm doğdu kızım 10 günlük küvöz ardından taburcu olduk şuan 21 günlüğüz düzeltirsem daha doğmadık :)
Rabbim evlatlarımzı bize bağışlasın sağ sağlim büyütmeyi nasip etsin inşallahh.

Benimde 36 haftalikken oglum 2950 kg dogdu suan 7 yasini doldurcak yakinda.oglum 8 gun kuvezde kalmisti.
Kizim 34 haftalikken 2650 dogdu 1 ay sonra 2 yasini doldurcak.hic kuveze girmedi.
Supriz yumurtam kizim 32 haftalikken 29 eylulde 2190 kg dogdu.29 eylulden beri kuvezde cikcagi gunu sabirsizlikla bekliyorum.
merhaba kızınız küvezden çıktımı bende 29 eylülde 30+2 de doğum yaptım 1585 gram doğdu oğlum solunum sıkıntısı yaşıyor sizinki ne durumda

merhaba kızınız küvezden çıktımı bende 29 eylülde 30+2 de doğum yaptım 1585 gram doğdu oğlum solunum sıkıntısı yaşıyor sizinki ne durumda
Gecen hafta pazar gunu 18 gun sonra cikti cok sukur.solunum sikintisi duzelince emme refleksi gelissin diye beklendi.cok sukur simdi iyi.
Senin bebegin nasil suan kuvezdemi.

Merhaba bende 34+3 de doğum yaptım,2650 gr,49 cm doğdu,küveze girmedi,şu an 15 aylık (düzeltilmiş 13,5 ay)olacağız boyumuz 80 cm e yakın kilomuz 11 civarı......ayakta durabiliyor,korkarak adım atıyor yani henüz yürümedik,açıkçası motor gelişiminden dolayı hep tedirgin oluyorum...Allah hepimizin yavrularını korusun ve acılarını göstermesin....

Merhaba bende 34+3 de doğum yaptım,2650 gr,49 cm doğdu,küveze girmedi,şu an 15 aylık (düzeltilmiş 13,5 ay)olacağız boyumuz 80 cm e yakın kilomuz 11 civarı......ayakta durabiliyor,korkarak adım atıyor yani henüz yürümedik,açıkçası motor gelişiminden dolayı hep tedirgin oluyorum...Allah hepimizin yavrularını korusun ve acılarını göstermesin....
Yurumek bebekten bebege degisiyor.kimi gec yurur kimi erken kimi de vaktinde.yuruycek seninki ama vaktini bekliyor.oglum 36 haftalik dogdu kizim 34 haftalik dogdu ikiside yasini 1 hafta gecince yurudu.

Back
X