• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Ağustos-Eylül'de doğum yapacak tüp bebek anne adayları

Cok sagolun kizlar.. D _defne_ hem kasilma hem sanci.. karnim taş gibi olmaya baslarken, ayni anda alttan yukari ve bele dogru yayılan bir sanci giriyor, 30-40 saniye sonra gevsiyor.. 7-8 dakika sonra tekrar oluyordu.. hazirlik sancıları sanirim.. bunlar nst de çıkmıyor demekki.. karnimin kasildigi disaridan bile görülebiliyordu..

asmakilit asmakilit geçmiş olsun canım , vakit azaldıkça artacak demek ki artık ... Izne ne zaman çıkıyorsun ? Çok dikkat et kendine , valla kocalara kalsa... Rahatlıkları ayrı konu, doğurdum desek hakikatten çok mutlu olacaklar:KK70:

Gunaydinlar herkese, ilk is olarak hastane cikislarimizi yikadik bizde bugun babalari utulicek ve cantamizi hazirlicaz artik.. Benimkilerin sagi solu belli olmaz heran gelebilirler.. Kasilmalarm azaldi eskisi kadar sık olmuyo ama oluyo gene arada korkuyorum.. Karnim da baya asagida, ayaktayken ve otururken karnim semsert bu normalmi sizde de boylemi ?
Merhabalar. Yeni bir doğum tehdidi atlatmış bir kadın olarak size tavsiyem mümkün olduğu kadar böyle durumlarda uzanıp dinlenmeniz ya da oturup bir yere ayaklarınızı uzatmanız. Doktorunuz herhangi bir alarm vermediyse bence endişelenmeyin. Baskı hissetmeniz normal çünkü eğer herşey olması gerektiği gibi gelişiyorsa zaten bebeğin başı çoktan serviks ağzına doğru yerleşmiştir. Hafif kasılmalar da (Braxton-Hicks kasılmaları) doğuma hazırlık. Aşağı doğru karnın inmesi de ağırlıktan ve çocuğun bu normal doğum pozisyonunu alışından. Artık bundan sonra dinlenme ve bekleme zamanı. Ama olur da ani şişlikler, ani kilo alımı, periyodik kasılmalar (bende her 5-10 dakkada bir tüm karında oluyordu ve kasık ve bel ağrısı şeklinde olmuştu), tansiyon yükselmesi gibi durumlar olursa hiç beklemeden doktorunuzu arayın. Bunun dışında olan kasılmalar, yorulmaya bağlı ağırlıklar gerginlikler olursa da dinlenin ve bebeğinizin keyfini çıkarın! ;)

sevcanf sevcanf haftaya cuma ayrılıyorum işten ama su an evde kalsam daha cok yorulurum kesin.. elim kolum durmaz surayi sileyim burayi toplayim der iş yaparim.. işyerinde bi odada tek başıma evrak tarayip, sisteme atıyorum.. vatandas yok, karışan görüşen yok.. vakit geçiriyorum işte..

Merhabalar. Yeni bir doğum tehdidi atlatmış bir kadın olarak size tavsiyem mümkün olduğu kadar böyle durumlarda uzanıp dinlenmeniz ya da oturup bir yere ayaklarınızı uzatmanız. Doktorunuz herhangi bir alarm vermediyse bence endişelenmeyin. Baskı hissetmeniz normal çünkü eğer herşey olması gerektiği gibi gelişiyorsa zaten bebeğin başı çoktan serviks ağzına doğru yerleşmiştir. Hafif kasılmalar da (Braxton-Hicks kasılmaları) doğuma hazırlık. Aşağı doğru karnın inmesi de ağırlıktan ve çocuğun bu normal doğum pozisyonunu alışından. Artık bundan sonra dinlenme ve bekleme zamanı. Ama olur da ani şişlikler, ani kilo alımı, periyodik kasılmalar (bende her 5-10 dakkada bir tüm karında oluyordu ve kasık ve bel ağrısı şeklinde olmuştu), tansiyon yükselmesi gibi durumlar olursa hiç beklemeden doktorunuzu arayın. Bunun dışında olan kasılmalar, yorulmaya bağlı ağırlıklar gerginlikler olursa da dinlenin ve bebeğinizin keyfini çıkarın! :KK66:
Tesekkur ederim zaten surekli yatis halindeyim suan tutabildigimiz kadar tutucaz artik

asmakilit asmakilit ben hastanede nst ye baglandigimda takip ediyodm cihazi hep karnim sertlestigi an sanciyi gosteren deger baya artiyodu ve kagitda sanci cikiyodu benim kasilmalarim sanci olarak cikiyodu yani hep ama agri hissetmiyorum sadece sertlesme

Dun yine aksiyon yasadik hanimlar.. dun sabah baslayan sancim gun boyu devam edip akşam en ust noktaya ulasinca iftar sonra kalk dedim kocaya, hastaneye gidiyoruz.. doktorumu aramadan, direk devlet hastanesine gittik.. sonucta doktorun diyecegi belli, nst cektir sonucu bildir.. neyse ebe hanim abla pek net, bilgili ve kendinden emindi.. cok begendim.. once acilmayi kontrol etti, alttan muayene siftahımızı yapmis olduk.. Sıkıntı yok dedi.. 30 dakika nst de en az 5 sanci hissettim ama cihaz hissetmedi.. gayet guzel dedi.. gece olursa yine gel ama bir daha bunkadar bekleme sancin oldugunda dedi.. ogrendim ki bodrumda yeni dogan yogun bakim yokmuş.. dogum baslarsa transfer edebilmemiz icin acikmanin en fazla 3 cm olmasi lazim aksi halde burda dogum yaparsin bebek sıkıntıya girebilir dedi.. sancilar siklasmadan bu haftalarda hemen hastaneye gel dedi..
bu sayede sanci odalarini ve dogum haneyi de gordum.. doktorlar acil bir durum yoksa doguma girmiyorlarmis. Sanci odası kucuk bi oda, 3 kisilik.. hemen yanı dogumhane ora tek kisilik.. ama benim hayallerimdeki dogum icin cok yetersiz.. ben neler neler kuruyorum kafamda.. sancıları zihnimden uzaklastirmak icin dizi bile seyretcem mesela.. muzik olsun, eşim olsun, annem olsun, plates topu olsun.. devlette eşimi iceri almadilar mesela.. tek kaldım nstde.. ay bi tuhaf oldum ama.. dedim simdi kucagimda bebekle esimin yanına ciksam.. şok olurdu ama pek de rahatlardi.. ona gore hava hoş zaten cok daha hoş olurdu.. ay cenem düştü.. oyle iste haberler..
çok geçmiş olsun,sancı çıkmasada ağrılar kasılmalar korkutuyo insanı.devlet hastanesi biraz Allah'a emanet oluyor işte ilgili ebe doktora denk gelinirse iyi ama yoksa sıkıntılı.bundan sonra daha dikkatli ol sende inşallah sıkıntı olmaz

ohh evim mis gibiiii koktuuuuu cok şükür bu gunleride gosteren rabbime

Eklentiler

• 20150629_170802.webp
    20150629_170802.webp
    20,5 KB · Görüntüleme: 67
Kizlar ben dogurdumm....
Bugun kontrol vardi sabah biraz kanamam olunca hastaneye erken geldik. Dr suyun geliyo dedi bugun almamiz gerek dedi. Dogumhanede hazirladilar nst ye bagladilar uygun ameliyat saatini beklerken bebeklerdrn birinin kalp atimi yavaslayinca hoop acilen girdim ameliyata. 34+2 biri 2050 biri 1860 kuvozdeler duruma gore bi hafta 10 gun kalacaklar cok sukur sagliklari iyi . Ben daha goremedim kendimi iyi hissedince girecegim yanlarina.

Kizlar ben dogurdumm....
Bugun kontrol vardi sabah biraz kanamam olunca hastaneye erken geldik. Dr suyun geliyo dedi bugun almamiz gerek dedi. Dogumhanede hazirladilar nst ye bagladilar uygun ameliyat saatini beklerken bebeklerdrn birinin kalp atimi yavaslayinca hoop acilen girdim ameliyata. 34+2 biri 2050 biri 1860 kuvozdeler duruma gore bi hafta 10 gun kalacaklar cok sukur sagliklari iyi . Ben daha goremedim kendimi iyi hissedince girecegim yanlarina.
Aaaaa şok şok şok!!! Tebrikler canım, çok heyecanlandım bu haberle. Hoşgelmiş minnaklar. Sağlıklarının iyi olmasına çok sevindim. Epidural sezaryen mı oldun? Gerçi boşver buraya girmeyi, koş git bebeklerinin yanına:)
Sağlık, mutlulukla kucakla onları.

Kizlar ben dogurdumm....
Allah'ım sağlıkla kucağına da almayı nasip etsin canım. Geçmiş olsun;)

Kizlar ben dogurdumm....
ay canım gözünüz aydın,çok şükür sağlıkları yerindeymiş.sende biran önce kendini iyi hissedersin inşallah

Kizlar ben dogurdumm....
Aaaaa bak sen laf dinlemez sipalara.. ay kuzum maşallah size.. Allah bahtlarini acik etsin.. saglikli, huzurlu, mutlu, sansli, bereketli, uzun ömürleri olsun inşallah.. yuvaniza bereket getirsinler.. rızları bol olsun.. Rabbim nazarlardan saklasin..
ayyy şok oldum valla..

opera opera ilk kim doguracak merak ediyordun.. gelmeye basladi minnaklar.. bugunleri gosteren Rabbima şükürler olsun.. neler yasadik beraber.. ay ben kendimi tutamiyorum ağlicam simdi..

Aman yarabbim şok oldum.. ilk cumleye de koptum bu arada :KK70:
gucci85 gucci85 tebrik ederim canim benim, saglikla kucagina al bize hislerini yaz mutlaka..
insallah saglikli, mutlu, huzurlu bebekler olurlar..
firsat buldukca bize yaz olur mu :KK60:

opera opera ilk kim doguracak merak ediyordun.. gelmeye basladi minnaklar.. bugunleri gosteren Rabbima şükürler olsun.. neler yasadik beraber.. ay ben kendimi tutamiyorum ağlicam simdi..

Ben de cok duygulandim yaaa...
acaba tekil gebeliklerden ilk kim doguracak???? Bir gun sevcanf sevcanf diyorum bir gun asmakilit asmakilit .. kasilmam coksa acaba ben miyim bile diyorum :KK68:

Back
X