opera artık senin için giriyorum acaba doğum yaptımı diye hakkında hayırlısı olsun ama doktorun seni çok zorluyo normal konusunda sonuçta biz ne çabayla sahip olduk bu bebeklere riske girmeye gerek yok dedi hep doktorum. Benim suyum çok fazla olmasına rağmen bebek kakasını yaptı enfeksiyon riski var diye hemen yıkadılar tam zamanında aldık dediler. Epidural + spinal oldum çok güzel bi doğumdu 10 kez daha doğurabilirim o duygu tarif edilemez. Ben hayatım boyunca unutamam zaten eşim giremem dedigi doğumun her anını kamerayla çekti. İnşallah seninde doğumun çok güzel ve sıkıntısız gecer. Bebeğine ve sana sağlık diliyorum güzel haberlerini bekliyoruz.
Yazılanları okuyorum ama cevap yazmaya vakit bulamıyorum ev hala çok kalabalık.[/QUOTE
Çok tebrik ediyorum seni ve eşini. Doğum için sence video kamera mı yoksa fotoğraf makinası mı iyi olur? Ya da hiçbirşey? Bir de özel fotoğrafçı tutulabiliniyor. Biz hala kararsızız. Ne dersin?
Daha sırada ben varım arkadaşlaropera sanırım bu topiği normal doğumsuz tamamlayacağız:) halbuki topiğin nazar boncuğu olacaktın. ama her işte bir hayır vardır. normali çok istedim ama epidural sezeryandan da memnun kalmadım değil. Anında yanağımdaydı kuzucuk.
bu arada benim de süt bir artıyor bir azalıyor. hoşaf, su, pekmez...vs bir de doktorun verdiği hipp anne çayı (lactamilin tadını beğenmedim) bir de arpa suyu tablet (solgar brewers yeast) arttırmaya çalışıyoruz. velet 18. günde bir anda büyüdü sanki, beni resmen kullanmaya başladı uyanık. sürekli meme istiyo. boş da olsa çekiyo da çekiyo. uyuyakalıyo, tam bırakıyorum yerine, basıyor çığlığı... bugün kontrolümüz vardı. 3170 gr çıkmıştık hastaneden 3850 olmuşuz çok şükür. sarılığı da bitti. ama doktorumuz fazla pimpirikli, değiştirmek istiyorum. daha kendinden emin ve bizi rahatlatacak soğukkanlı bir doktor istiyorum.
bu veletlerin genel tavrı mı bu acaba aç ya da tok sürekli meme arayışı yoksa bizimki biraz şımardı mı acaba
Canim bizimki de 5 cm.uzamis ama 4020 gr geldi. 3540 doğmuş 3240 a düşmüştü.. doktor da gayet iyi aynen devam dedi. Bizimki de bir kac gündür huy degistirdi. Gunduz gayet güzel emiyo 1, 2 saat uyuyo, hatta gu gun 4 saat uyudu ozellikle kaldirmadim denedim kendi uyanacak mi diye.. ama aksam oldun mu her dakika emmek istiyo uyumuyo, dedigin gibi sankinhaz sancisi var, basbas bagiriyo. Ilk gunlerde de bi gece cok aglamisti, son care mama verelim de belki uyur diye dayamistik mamayi. ben de pazar günü Sma mama aldim. Bu aglama ların a cozum olur mu diye oldu valla.. yalniz hala saskinim. Gunduz yeten sut aksma nasil yetmiyo.. çözcem ama pabuc birakmam bu 55 cmlik cuceye..
8.5 degeri cok iyi masallah.bende simdi versem ise yarar mi acaba.bugun yine gittik kan verdik sonuc daha cikmadi ama doktor artis var dedi.degerimiz sinira cok yaklasio hastaneye alicaklar diye korkuyorummarpesa biz hastanede 2 kaşık verdik doktora söylemedik. İşe Yaradımı bilmiyorum ama son gittiğimizde 8,5 çıktı doktor iyileşiyor dedi.
Kordon kanını saklatan varmı. Biz akdeniz üniv. seçtik. 2750 tl + yıllık 100€. Çoğaltma yapıldığı için gerekirse bizde de kullanılabiliyormuş tek sefere mahsus değil dedi.
Reflu sorunu bizdede var malesef gaz cikariyorz 15 dk dik tutuyorm belki daha fazla yine de geri geliyo yedigi dun aksam tam uyucaktik bogulur gibi bibses cikardi oglan bogazina geldi heralde nasil firladik ayaga daha da uyumadik basinda bekledik mecbur cumrtasi doktora goturcez reflu yastigi bizde alicaz sart yani artik bizimkiler duz yatiyo ama kafalari yan yatiyolar bazen kafa ustu yatiriyorm ama gene yan ceviriyolarDün nerdeyse saat bası emzirdim akşam herkes evdeyken azıcık uyuyayım dedim kafamı yastığa koydum babası getirdi kucağıma verdi meme aranıyormuş emzirmeye başladım baktım memedeyken gülüyo sıpa "açlık bahane meme şahane" der gibi nasıl mutlu bende gülmeye başladım odaya gelen noluyo diyo. Demek şimdiden bizi kullanmaya başladılar. Bende doymuyo diye kendimi yiyodum.
Geçmiş olsun inşallah şifasını bulur canım ben ufaklığı düz yatıramıyorum hemen kusuyo reflü yastığı şart oldu. Gece 60 ml mama verdim gazını çıkardım yarım saat oynadım hazmetsin diye yan ve başı yüksek yatırdım azıcık kustu ama süt içincede kusma huyu tuttu. Araştırıp reflü yastığı alıcam.
Bizim 13 du yatirmadik hastaneye evde dusurduk cok sukur sizinde dusmustur insalah merak etme ama su ver bence8.5 degeri cok iyi masallah.bende simdi versem ise yarar mi acaba.bugun yine gittik kan verdik sonuc daha cikmadi ama doktor artis var dedi.degerimiz sinira cok yaklasio hastaneye alicaklar diye korkuyorum
Nekadar suya nekadar seker koymam gerekiyoBizim 13 du yatirmadik hastaneye evde dusurduk cok sukur sizinde dusmustur insalah merak etme ama su ver bence
İnşallah hastaneye yatmasına gerek kalmaz. Şekerli sudan zarar gelmez 2-3 çay kaşığı verebilirsin öyle şerbet gibi değildi bizim verdiğimiz az tatlıydı. Biz mamada verdik doktor mama şekerli olduğu için iyileşmesine yardım eder dedi. Allah yardımcınız olsun biz gözümüzü gece gündüz üstünden ayıramadık aramızda yatırdık nöbetleşe baktık. Çok sıkıntılıydı çok şükür düştü. Şimdide sütüm yetmiyo. Göğüslerim ağrıyo ılık havlu iyi geliyo ama burdaki tavsiye üzerine ısıtılmış soğanda denicem.8.5 degeri cok iyi masallah.bende simdi versem ise yarar mi acaba.bugun yine gittik kan verdik sonuc daha cikmadi ama doktor artis var dedi.degerimiz sinira cok yaklasio hastaneye alicaklar diye korkuyorum
küçük cay bardaklarina çay kasiginin ucuyla..az şekerli olcak cunku cok swker karacigeri yorarmis..Nekadar suya nekadar seker koymam gerekiyo
skmg her şey gönlünce olsun, sağlıkla doğsun... Sayılı gün çabuk geçer dedikleri şey nedense geçmesin deyince geçiyor, geçsin deyince geçmiyor... Keyifle alalım haberlerini :)
İyi dileklerin için çok çok teşekkür ederim. Ben de heyecanla bekliyorum. Ama hala isim bulamayanlardan olunca biraz zamanım olsun da şu hazırlıklarımı da tamamlayayım istiyorum :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?