selam arkadaşlar iyisinizdir inşallah.
kilo konusunda bende çok takıntılıyım o yüzden şimdiden dikkat etmeye çalışıyorum, 66 kiloyla başladım tüp bebeğe hala aynı kilodayım, boyum 172, hedefim ilk 3 ay hiç kilo almamak, umarım başarabilirim, beslenmeme dikkat ediyorum, 1 günlük menüm şu şekilde;
aç karnına: yarım elma, birkaç kuru kaysı
kahvaltı: yumurta, peynir, zeytin, bal
ara öğün : 1 bardak süt
öğlen : yoğurt ve 1-2 meyve
ara öğün: ceviz, badem, fındık, fıstık, kuru incir
akşam: evde ne yemek yaptıysam onu yiyorum.
yiyeceklerden maksimum derecede faydalanmak için bazı öğrendiklerimi sizle de paylaşmak
stiyorum arkadaşlar;
1) süt ve yumurta aynı anda yenmemiliymiş birbirlerinin demir emilimini engelliyorlarmış
2) etle birlikte süt veya yoğurt birlikte yenmemeliymiş, birbirlerinin protein ve minerallerine olumsuz etkide bulunuyorlarmış
3) akşam yemeklerini haftada 2 kez kuru fasulye veya nohut, 2 kez et yemeği, 1 kez balık, 2 kez de sebze yemeği şeklinde ayarlamaya çalışıyorum. ( tabiki tam olarak bu programda gitmiyor herzaman, sebze yemeklerini de etli yapıyorum çoğu zaman, eşim ancak öyle yiyor çünkü)
4) aç karnına kuru kaysı kabız olmamak için, elma da kanı temizlediği için tercihim.
5) hergün yediğim meyveler değişebiliyor ama mutlaka hergün 1 tane muz yemeye çalışıyorum bir arkadaşımın tavsiyesiyle, muzda bir madde varmış şu an adını hatırlayamadım, bunu gebelikte mutlaka almalışmışız daha sonra başka şeyle yerine konulmazmış falan, arkadaşım bilimsel açıklamasını yapmıştı ama valla hatırlayamadım şimdi)
kızlar bu programı uygulamak hedefim, tabiki bazen kaytardığım oluyor, ama genel olarak ağır tatlı, hamurişi ve kızartma yemiyorum, ekmeği sadece ve sadece kahvaltıda yiyorum, kola, cips, çikolata gibi abur cubur düşkünlüğüm eskiden beri yoktu zaten, kahveyi tamamen kestim, tek sıkıntım çay, çayı bir türlü azaltamıyorum ve açık içemiyorum, çay tiryakisiyim, kahvaltıda bıraktım ama akşam yemekten sonra içmezsem duramıyorum.
beslenmede dikkat etmem gereken başka birşey varmı arkadaşlar?