- 30 Ağustos 2014
- 2.719
- 3.782
- 198
- 48
Fena değil ama delik çok derin. Sanki karın buyuyunce daha rahat olur. Şuan biraz inik kullanıyorum.Senin yuzustu yatma yatagi nasil cikti? Rahat ediyo musun?
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Fena değil ama delik çok derin. Sanki karın buyuyunce daha rahat olur. Şuan biraz inik kullanıyorum.Senin yuzustu yatma yatagi nasil cikti? Rahat ediyo musun?
Ayyyy aman tanrim.. nasil ayakta duruyor o karınla.. sanki karni düsecek gibi.. benim de bir arkadasim cok zayifti.. son haftalarda gordum karnini da ayyy demiştim ona da.. yirtilip düşecek gibi..http://onedio.com/haber/hamilelik-d...tm_campaign=facebook_page&utm_medium=facebook
Moral bozmak için değil tedbir amaçlı paylaşıyorum kızlar..![]()
çok tatlıı güle güle giysin inşallahIlk body miz geldiiii...
İnş.çok almam ya 22 kilo çokmuş hedefim 12 kilo maksimum 2 sini aldım zaten hayırlısı artık..Çok alacağını sanmıyorum cnm hem alsanda hemen veriliyor. Ablam ikiz hamileliğin de 22 kilo aldı. 6. Ayda hiçbirşey kalmamıştı. Iki bebeğe bakarken daha kolay kilo veriliyor.
Ayy inş.çok almayız oburluk yapmazsak tabi..bana uzun mesafe yürümek de yok zaten..beimde iştahım hiç yoktu hatta dedim ya çok kustum 2 haftadır yiyebiliyorum normal insan gibi :) perinatologa gitmiştim çok kilo alma dedi ikiz gebelikte sıkıntı bende dedim kusuyorum zaten hiç bişe yiyemiyorum..o da zaten senin gibiler sonradan çok kilo alıyor dedi![]()
evet inanılır gibi değil..doğum sonra ki halini görünce bir an nefesim kesildii..Ayyyy aman tanrim.. nasil ayakta duruyor o karınla.. sanki karni düsecek gibi.. benim de bir arkadasim cok zayifti.. son haftalarda gordum karnini da ayyy demiştim ona da.. yirtilip düşecek gibi..
Günaydın güzel anneler![]()
Ben bu konuda yazmıştım aslında. Hatta bu gidişle dava açılabileceğini bile söylemiştim. Şöle bir 30 sayfa falan geride olması lazım....Haberturkde suan canan karatay konusuyo seker yuklemesiyle ilgili kafamiz karisti iyice kadin tamamen karsi seker yuklemesine esimde diyo yaptirmayalm sakin siz ne dusunuyosunuz?
Gunaydinlar.. berbat bir gecenin sabahi.. sabaha kadar işid bombalarindan kactim.. cok huzursuz bir geceydi bizim icin..
Pardon Defne, asıl eylül anneleri forumunda yazmışım ve bu konuyu ateşlice de tartışmışız :) Sadece ilk mesajımı yolluyorum:Haberturkde suan canan karatay konusuyo seker yuklemesiyle ilgili kafamiz karisti iyice kadin tamamen karsi seker yuklemesine esimde diyo yaptirmayalm sakin siz ne dusunuyosunuz?
Gunaydinlar.. berbat bir gecenin sabahi.. sabaha kadar işid bombalarindan kactim.. cok huzursuz bir geceydi bizim icin..
ben de bu konuyu çok merak ediyorum şu an, çünkü şeker yükleme vaktimiz yaklaşıyor, doktora sordum buna karşı olan sadece canan karatay dedi , biz doktorlar böyle birşeye karşı değiliz başka türlü nasıl anlayacağız dedi, yıllardır yapıyoruz bu işlemi dedi, evet mantıklı geldi ama bi taraftan da o kadar şeker yüklemenin ne gereği var diye de düşünmüyo değilim,Pardon Defne, asıl eylül anneleri forumunda yazmışım ve bu konuyu ateşlice de tartışmışız :) Sadece ilk mesajımı yolluyorum:
ŞEKER YÜKLEMESİ HAKKINDA BİRKAÇ DİPNOT... :)
Bebek diyabetik yapıcı bir unsur zaten. Hatta doktorumun dediğine göre bebek diyabetik ortamı daha çok seviyor. Beslenmeyle pek alakası olmayabiliyor aslında. Tabi kilolu bayanlar daha çok risk altında. Bir de genetik yatkınlık var. Ben de Karatay'ı ilk önceleri haklı bularak şeker yüklemesini yapmak istemiyordum. Ama maalesef bu doktor hanım gereksiz yere bir sürü bayanın kafasını karıştırmış bir kere... Bu konuda tabibler derneği dava bile açabilir kendisine. Çünkü bazı hayatları riske sokuyor. Doktorum bu konuda beni ikna etti. Eğitimim zaten tıp ve biyokimya konularına çok yakın. O yüzden anlamam da çok zor olmadı. Arkadaşlar, şeker yüklemesi sırasında verilen glikoz miktarı yaklaşık bir kola kadar. Bunu çok canımız çekse belki bir oturuşta bir kebapın yanına alıyoruz. Vücudumuz hamileyken heran bu risk altındayken bu kadarcık şekerin kimseye bir zararı olmaz. Etrafınızdaki bu protokolden geçmiş akrabalarınızın arkadaşlarınızın çocukları bunun en büyük kanıtı. Bundan gerizekalı olan bir bebeği hiç gördünüz mü? Başka türlü şekerimiz olduğunu anlamaları da pek mümkün değil. Ama tip2 diyabetiğe hamileliğinde rastlanmış ve bu yüzden büyük komplikasyonlar yaşamış ya da tedavi edilemediği için doğumdan sonra çocukta sorun yaşamış en az bir anne kesin görmüşsünüzdür. Benim tanıdıklarımdan en az bir tane var. Hal böyleyken bebeği riske atmak, sakat doğumlara, diyabetik hastalıklarına hatta karında olası ölümlere yol açmak neden?? Siz bence Karatay harici tüm doktorların ortak söylediği ve protokoller içerisinde olan bu teste evet deyin. İkna olmuş biri olarak ben de maalesef bu teste evet demiş bulunuyorum.
Benim açken bakılan kan şekerimde sorun gözükmediği halde hamile değilken yapılan şeker yüklemesinde hipoglisemiye eğilim çıkmıştı yıllar önce. Bir kere de doktorlar turp gibisin dediği halde ısrarla insüline baktırtmıştım ve insülin direncim olduğu o zaman tesbit edilmişti. Biraz bilinçli bir hasta olmak da lazım. Açlık kan şekerine o yüzden ben en azından kendim için çok güvenemiyorum. Ama bunu bilmeyen diyabetiğe eğilimli insanlar var, hamilelik esnasında sadece yakalanıp sonradan düzelebilecek sağlığı normal kişiler var. Yelpazenin hangi diliminde olursak olalım bakılmasında, takip edilmesinde fayda var. Yapılan diyet her zaman faydalı olmayabilir, ayrıca bunu yaparken gerekli vitaminleri yeterli miktarda alamayabiliriz. Mesela kendimden örnek vereyim, ben zaten çok dikkatli beslenen, şeker tüketiminde çok hassas olan bir insanım. Buna rağmen hamilelikte diyabetik hastalığına yakalanmamın tüm bu dikkate rağmen olabilirliğine inanıyorum. Bendeki kitaplarda şeker yüklemesi erkene alınabilir, hatta arada tekrarlanabilinir diyor. Güvenilir, yurtdışı kaynaklı bir kitap. Diğerlerinde de şeker yüklemesinin yanlış hatırlamıyorsam 20-24.haftalar gibi yapıldığını ifade ediyor. Benim hamilelik diyabeti yüzünden çok zor bir hamilelik geçirmiş, hastahaneye yatmış yakınım var. Onun neler çektiğini biliyorum. O yüzden bence riske atmaya değmez.ben de bu konuyu çok merak ediyorum şu an, çünkü şeker yükleme vaktimiz yaklaşıyor, doktora sordum buna karşı olan sadece canan karatay dedi , biz doktorlar böyle birşeye karşı değiliz başka türlü nasıl anlayacağız dedi, yıllardır yapıyoruz bu işlemi dedi, evet mantıklı geldi ama bi taraftan da o kadar şeker yüklemenin ne gereği var diye de düşünmüyo değilim,
bostancı central hospitalda bi doktor varmış, şeker yüklemesi yapmayıp hastalarının hergün açlık tokluk kan şekerine bakmalarını istiyormuş ve tabi bunun yanında mutlaka diyet yapmak, yediklerimize içtiklerimize dikkat etmek,
hal böyle olunca kafam karışık bu aralar ama şeker yüklemesi yaptırmaya daha çok yatkınım niye derseniz kendimde o kadar sıkı bi diyeti yapma gücü bulamıyorum açıkcası ve şekerim çıkarsa ve bunu farkedemezsem olacaklardan daha çok korkuyorum, bu riske de giremem gibi geliyor, diğer arkadaşlar ne düşünüyor acaba, acıbadem e memorial a gidenler falan ordaki doktorların yorumu nedir?