• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Ağustos-Eylül'de doğum yapacak tüp bebek anne adayları

Bende 16 haftada 1 kg aldım sonra 1 haftada 2 kg. Beyaz ekmeği kesmem lazım dedim eşim marketten tam buğday almış. Ekmek o kadar tatsız ki incecik bi dilimden fazla istesemde yiyemiyorum. Ama tatlıya çok düşkünüm. Zaten kiloyu da tatlı ve kuruyemişten alıyorum. Zaten önceden de çok yerdim.

Bir haftada 3 kilo muuuuuuu :KK57::KK57::KK57:
Bir yanlışlık vardır o işte.. 5 ayda 4 kilo bir haftada 3 kilo...
kıyafetlerinle mı tartıldın? tartın mı bozuldu?
Valla bir yanlışlık yok Akşam tartılmıştım. Bir de sabah aç karna tartılayım. En fazla 1 kilo fark eder ama bakalım.

yaaa yeme bizi, dikkat ediyormuş..
itiraf et kurtul bence :KK70:
şahsen ben az önce küçük bi paket hoşbeş çilekli gofreti indirdim çok mutluyum :KK47:
Sekerim sabahlari nesfit yiyorum. Arada 1-2 ceviz. Oglen ya corba salata ya da imece usulu kim ne getirdiyse azar azar ekmeksiz yiyorum. Aksam da et, balik, tavuk veya bakliyat salata ekmeksiz yine.. gun icinde 1 elma 1 muz.. cok midem kazinirsa leblebi, eti form falan tikiniyorum. Cayi 2 kup sekerle icerdim simdi hic atmiyorum.. nutalla, kavala kurabiyesi hepsiyle vedalaştım.. cok uzgunum cok cok cok...

Sekerim sabahlari nesfit yiyorum. Arada 1-2 ceviz. Oglen ya corba salata ya da imece usulu kim ne getirdiyse azar azar ekmeksiz yiyorum. Aksam da et, balik, tavuk veya bakliyat salata ekmeksiz yine.. gun icinde 1 elma 1 muz.. cok midem kazinirsa leblebi, eti form falan tikiniyorum. Cayi 2 kup sekerle icerdim simdi hic atmiyorum.. nutalla, kavala kurabiyesi hepsiyle vedalaştım.. cok uzgunum cok cok cok...

normalde bu yediklerinle zayıflaman lazım :KK70::KK70:
bence öğünlerin ideal, yalnız sabahları nesfit yerine tam tahıllı ekmek arasına kaşarlı tost yapsan hatta vaktin varsa bir haşlanmış yumurta yanında peynir domates biber salatalık yesen 10 numara olur;)

ben ilk 3.5 ay su içince bile kustum..çok zor geçti..hiç bişey yiyemedim..sonra bir anda aldım.ekmek yemiyorum sevmem, makarna pilav çok nadir yerim tatlıyla aram yok çok..anlamadığım bir kilo artışı oldu o da göbişten :))
hiçbir sey yemeden de alınıyor demek ki canım hızla geliştikleri bi dönem demek ki artık alıcaz anlaşılan sağlık olsun ..

normalde bu yediklerinle zayıflaman lazım :KK70::KK70:
bence öğünlerin ideal, yalnız sabahları nesfit yerine tam tahıllı ekmek arasına kaşarlı tost yapsan hatta vaktin varsa bir haşlanmış yumurta yanında peynir domates biber salatalık yesen 10 numara olur:KK66:

aynı fikirdeyim kızlar her sabah bi haşlanmış yumurta, peynir, zeytin, domates gibi şeyler yemekte fayda var. hem protein hem kalsiyum. ceviz de çok faydalı ancak çok kilo yapıyo. ben köşe ekmeğin arasına ceviz koyar yerdim. doktor günde iki cevizden fazlasını yeme aşırı yağlı dedi.

ya bi de bebk odası konusunda kararsız kaldım. Doğal ahşap ve üzeri boya olanlardan mı alayım (inci tunçel) yoksa çok beğendiğim sunta üzeri laminat kaplamaları (newjoy) mı tercih edeyim bilemedim. siz naaptınız?

Slm güzel anneler ;) ay kilo meselesi konuşulması ben yokken bnde aranıza katıldım kızlar pek zayıf sayilmazdim zaten ama 68 ile hamile kaldım dün tattildim 78 olmuşum 10 kilo daha bebis 5 buçuk aylık doğum zamanını düşünemiyorum erken doğum riski sebebi ile de gayet iyi besleniyorum ama sanırım bana yarıyor yediklerim bebisim 23 haftalik 480 gr az gibi geldi bana :(

ya bi de bebk odası konusunda kararsız kaldım. Doğal ahşap ve üzeri boya olanlardan mı alayım (inci tunçel) yoksa çok beğendiğim sunta üzeri laminat kaplamaları (newjoy) mı tercih edeyim bilemedim. siz naaptınız?
Canım ben o işleri doğduktan sonra halletmek istiyorum. 3-4 ay zaman var nasılsa. Doğal olması önemli bence. Kanserojen boya içermemesi gerekir. Eğer boyasını garanti edebiliyorlarsa laminant da olabilir.

Slm güzel anneler :KK66: ay kilo meselesi konuşulması ben yokken bnde aranıza katıldım kızlar pek zayıf sayilmazdim zaten ama 68 ile hamile kaldım dün tattildim 78 olmuşum 10 kilo daha bebis 5 buçuk aylık doğum zamanını düşünemiyorum erken doğum riski sebebi ile de gayet iyi besleniyorum ama sanırım bana yarıyor yediklerim bebisim 23 haftalik 480 gr az gibi geldi bana :KK43:

cnm her bebeğin kilosu bir olmazki kiz bebekler daha narin olur hem benim kizimda bi kac gun küçükluk var dr sorun yok diyosa normaldir insallahhh bazi bebek 2700 doguyo bazisi 3700 ama hepsi saglikli dedi

Kızlar Merhaba
Bana önerebileceginiz annelik ve bebek bakımı hakkında bir kitap var mı netten baktım da bulamadım. Muck

Slm güzel anneler :KK66: ay kilo meselesi konuşulması ben yokken bnde aranıza katıldım kızlar pek zayıf sayilmazdim zaten ama 68 ile hamile kaldım dün tattildim 78 olmuşum 10 kilo daha bebis 5 buçuk aylık doğum zamanını düşünemiyorum erken doğum riski sebebi ile de gayet iyi besleniyorum ama sanırım bana yarıyor yediklerim bebisim 23 haftalik 480 gr az gibi geldi bana :KK43:

Gayet iyi canım endişe etme kiz bebek nazik olacak topragimizda var :)
Valla ben zkamilde 67 özel hastanede 65 evde 64 :) inan kilo mu bilemedim. Hamile kalmadan önce (bu sözü söyleyince hep heyecanlaniyorum çok şükür Rabbimize) 63dum aşağı yukarı sanırım 2 veya 3 kilo almış olmam lazım et ve Balık hala yiyemiyorum diger yemeklerde sorun yok et yersemde köfte olacak haşlama yada yemek için de hala yiyemiyorum.

cnm her bebeğin kilosu bir olmazki kiz bebekler daha narin olur hem benim kizimda bi kac gun küçükluk var dr sorun yok diyosa normaldir insallahhh bazi bebek 2700 doguyo bazisi 3700 ama hepsi saglikli dedi

evet doğru söylüyorsun. doktor normal dedikten sonra sorun yoktur..

gypsy84 gypsy84 canım ben de bebek odasını sonra alacagım. şimdilik beşiğimiz var, zaten 6 ay odada yanımızda beşikte yatacak.
mothercare'in indirim zamanları oluyor. yıl sonunda mesela 4500 TL'lik odalar 2000'e falan inmişti. hepsi de bebek sağlığı acısından onaylı malzemeden. gecen gün araba sormak için yine mothercare'e danıştım, indirimli mobilyalarımız her dönem oluyor dedi, oraya bir bak istersen.
arabayı bile hemen almaya gerek yok sırf ana kucagı için, arabayla takım olsun diye acele ediyorum. inglesina markayı inceledim gercekten cok pratik ve kullanışlı, çok begendim ama araba 2500 TL, ana kucagı yine sadece o markanınki arabaya uyuyor, o da 600 TL.. 3100 liraya mal oluyor yani,
chicconun ana kucagı arabalı 4lü seti 900 civarıydı, ona sıcak bakıyorum.

bir de tutumlu anne diye bir site varmış, kullanılmış, az kullanılmış, yeni ürünleri satıp alıyormuş anneler. hepimiz heves edip en iyisini alıp sonra verecek yer arıyoruz ya işte bu durumdaki annelerin buluşma platformu olmuş.

bu arada sen doğumunu nerede yapacagına karar verdin mi?

Kizlar bende odayi sonradan almayi dusunuyorum.besik mi yoksa daha uzun sureli yatak odamizda duracak bi yatak mi alirim bilemiyorum ama siz dolabi nasi yapicaksiniz odayi sonradan alicak iseniz elbise dolabi takimin icinde olmus olcak.bebegin esyalari odayi alana kadar nolucak kullanilmayan bi dolaba falan mi koycaksiniz

Park yatak alcam ben cibinlikli. Malum yaz bebeleri.. sivrilere ziyafet olmasin taze taze.. gerci besiklere de cok hevesliyim ama 3-4 ay icin de 300-400 tl vermek zoruma gidiyo.. kendi dolabimda iki raf ayiririm diyorum kiyafetler icin.. Zaten ufacik el kadar kiyafetler. Katladin mi oyice ufalacak. Sonra bebek buyudukce kuculenler gidecek yenileri gelecek.. doldur bosalt hesabi.. atadan 7-8 ay gecmis olacak.. sonra bi oda takimi alirim..

bu arada 500. sayfaya gelmişiz beee.. ne badirelerle hem de..

ben de kendi dolaplarımdan raf kullanırım heralde. gerci doğuma yakın cok kelepir bir takım görürsem de alırım artık, bizim misafir yatak odamız var oraya koyarım ama şu an için pek düşünmüyorum. hoş 28 haftadan önce patik bile almam derken hastane cıkışı setini aldım, bir iki haftaya gecelik vs de alıcam kendime. çok iddialı konuşmuyorum artık :KK3:

kizlar bende 6.ayda oda almıştım. .oglum 5 yaşında ve hala odasında uyuyamiyor..gece yatiriorum..sabah bi kalkiyorum aramiza girmiş. .zaten 1.5 2 yasina kadar emzirme durumundan odanizda kalio.odayi sonraya saklamak mantikli...ama eşyaları çok derli toplu olmustu..kiyafetlere yer acabilirseniz oda 1 2 sene bekleyebilir..hem bu kadar masrafa iyi gelir...

gelelim beşiğe...tecrubesizlikten 3 tane falan yatak değiştirdiko_Oonce şu süslü sepet gibi olanlara heveslendim..bi kac ay sonra dombili oğlum sigmadi..o cok gereksizmis...sonra tahta bi beşik aldim..korkulugu cok yuksekmis..ayarlanamadi ve bel agrisindan cocugu indirip kaldiramadim..en son komsunun catiya kaldirdigi tahta beşiği aldik oda kütük gibiydi ama onlada idare ettik işte. ..
sonra odaya geçirdik. .Beşikten yataga dönen yataklari ben tavsiye etmiyorum...Beşikten yatağa cevirdik ve daracik catur cutur ses çıkaran bi yatak oldu..belki bizim oda dandikti ama istanbul modoko dan almistik.zaten bizim oglanda örümcek adamli oda alin felan demeye başladı. .sonucta bebek odasindan bozmaa olunca cocuk ben bebek degilim dio.seneye okulada baslayinca zaten çalışma masasi falan yenilemek gerekecek..Allahtan arkadab bi kardeş gelioda bi kere daha kullanilcak..

odaniza şiddet le tavsiye ettiğim ve çoğu anne arkadaşımla da ayni fikirde olduğum en genişinden park yatak..bence çok kullanışlı ve en azindan odasina gecene kadar portatif taşınabilir hafif ayarlanabilur on numara bi icat:KK39:

Back
X