Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
canim bebeğin hayirli ömürlü olsun. .bizimde sarilik 12 çıktı..17 sonrası yatirioruz dedi..benim bi komsum var onun oğlu 20lere ulasmis..bi ebe tanidigi eczaneden dekstroz (yanlış yazmis olabilirim ama böyle hatirliyorum) al arada bir cay kaşığı ver demis..hastaneye yatmadan geçmiş..bu bildigin şekerli su aslında..evde kendinde yapabilirsin..kocakari işi belki ama ben faydasını gördüm.sanki sarisi azaldi..sarilik karaciger ile alakaliymis..sekerde karacigeri calistirdigindan kaynaklaniyormus..ben doguncada 2 kaşık verdim..birde tabi bol bol emzzirmek gerek..bol bol kaka yapmali..öyle atiyorlarmis..İnşallah canım ama inan bu daha başlangıçmış meğer 8 günlükken sağlık ocağından topuk kanı içn çağırdılar onu hallettikten sonra aile hekimi muayene etti bana biraz biraz sarılığı var gibi geldi dedi hemen acilden giriş yaptık tahlil yaptılar 20 küsür çıktı sarılığımız.3 gece yenidoğan yoğun bakımda yattık.Allahım kimseye yaşatmasın ışıktan etkilenmesin diye gözlük gibi bişey takıyorduk gözüne kuzum daha çok küçük hiç istemedi onu teyzesi o küvözde ağladı ben başında.ömrümden ömür gitti.ileri işitme testi yaptılar bi hasar vermiş mi kulaklarına sarılık diye.çok şükür bi sorun çıkmadı.bugün çıktık ama haftaya tekrar tahlil var dua edin bize tekrar yükselmesin sarılığımız.
Canım inşallah öyle atlatırsınız gerek kalmaz.bizimde göbeğimiz kanlıydı ama o sonra dökülüp gidiyor.Ya sarılık bizde de var. 5. Gün 14,6 ve 7. Gün 15,2 çıktı. 17-18i aşarsa fototerapi olabilir dedi doktor. Bir de 7. Günde max seviyeye ulaşırmış genelde. İlk günlerde 20ye ulaşmadıktan sonra genelde kendiliğinden düşermiş. Şimdilik iki günde bir kontrol ediliyo düşüşe geçecek mi diye. Sarılık kan şekerini düşürüp uyku da yaptığından, 2 saatte bir güç bela uyandırıyoruz emzirmek için. İnşallah biz de ışıkla mılıkla uğraşmadan atlatabiliriz.
Bir de akşam göbek bağımız düştü:) göbek deliği hafif kanlı gözüküyo daha doğrusu kurumuş yani kanlar. Siz herhangi bir temizlik yaptınız mı yoksa direkt banyo mu yaptıralım?
Sen 39. Haftaya girmişsin :) haftaya doğurursun heralde, bu arada eşine çok takılma sadece bebegini düşün hamilelik bile o kadar guzelmiski eline aldığında ki duygunun tarifi yok. Valla ben geceleri yatağıma alıyorum kızımı o kadar güzel mimikler var ki seyretmeye doyamiyorum, doğuma girerken çok korktum çok gerildim şimdi çok pişmanım belki birdaha yasayamayacagim bir andı ama ben keyfini çıkaramadım şimdi ağrım falan hiçbişey im yok ama diyorumki keşke kızımı yeniden dogurabilsem. Minik oğlunu göğsüne koyduklarını, yanağının yanağına degdiğini, kokusunu hayal et gerçekten bu duygunun tarifi yok ben eşim olmadan asla duramazdim şimdi eşim de neymiş kızım olmadan asla diyorum :)Gunaydin kizlaaarrr..
Bu gece de dogurmadim![]()
Rabbim sağlıkla kucağına almayi nasip etsin banada dua edermisiniz benimde 8 günüm hiç belirtim yok normalmi sabırsız im ve korkuyorumGunaydin kizlaaarrr..
Bu gece de dogurmadim![]()
Sen 39. Haftaya girmişsin :) haftaya doğurursun heralde, bu arada eşine çok takılma sadece bebegini düşün hamilelik bile o kadar guzelmiski eline aldığında ki duygunun tarifi yok. Valla ben geceleri yatağıma alıyorum kızımı o kadar güzel mimikler var ki seyretmeye doyamiyorum, doğuma girerken çok korktum çok gerildim şimdi çok pişmanım belki birdaha yasayamayacagim bir andı ama ben keyfini çıkaramadım şimdi ağrım falan hiçbişey im yok ama diyorumki keşke kızımı yeniden dogurabilsem. Minik oğlunu göğsüne koyduklarını, yanağının yanağına degdiğini, kokusunu hayal et gerçekten bu duygunun tarifi yok ben eşim olmadan asla duramazdim şimdi eşim de neymiş kızım olmadan asla diyorum :)
Rabbim sağlıkla kucağına almayi nasip etsin banada dua edermisiniz benimde 8 günüm hiç belirtim yok normalmi sabırsız im ve korkuyorum
opera cnm bnce icerde ck rahat bu cocuk ya :)
Canim biz hastaneden ciktigindan beri yikiyoruz. Ama gobek dustukten sonra 48 saat yikamayin, dezenfektan spreyini sikmaya devam edin dedi doktor biz de oyle yaptık.Ya sarılık bizde de var. 5. Gün 14,6 ve 7. Gün 15,2 çıktı. 17-18i aşarsa fototerapi olabilir dedi doktor. Bir de 7. Günde max seviyeye ulaşırmış genelde. İlk günlerde 20ye ulaşmadıktan sonra genelde kendiliğinden düşermiş. Şimdilik iki günde bir kontrol ediliyo düşüşe geçecek mi diye. Sarılık kan şekerini düşürüp uyku da yaptığından, 2 saatte bir güç bela uyandırıyoruz emzirmek için. İnşallah biz de ışıkla mılıkla uğraşmadan atlatabiliriz.
Bir de akşam göbek bağımız düştü:) göbek deliği hafif kanlı gözüküyo daha doğrusu kurumuş yani kanlar. Siz herhangi bir temizlik yaptınız mı yoksa direkt banyo mu yaptıralım?
:) akilli cocukhissediyor :)
Cnm sen hastane cantani biliyrmki hazirlayali ck oldu ama hangi listeye gore hazirladin nette okdr ck sey varki gereksz geldi bna bi cogu.
Kizlar sizlerinde elinde hazir bi liste fotosu fln warsa atarmisinz?
Bende kinciyim yani yaptığı an bişey demem ama zamanı gelince lafı o kadar güzel sokarım ki ☺ birde çok takarım çok gerilirim o yüzden yazdım sana eşini takma anın tadını çıkar diye bizler bunlara çok zor sahip olduk belki 2. De bu kadar şanslı olamayacağız belkide spontan gebe kalacağız bunu bilemiyorum o yüzden yine söylüyorum sadece ogluna odaklan. Onun sana o kadar ihtiyacı olacak ki o kadar savunmasız ve masum ki bütün enerjini onun için harca, benim esim benim zorumla tedaviye basladi benimle tedavi olurken muayenwye bile gelmedi bskiyordum herkes cift olarak geliyor ben hep tektim simdi diyorki kizim ben neden seni daha once yapmadimben salak gibi sezaryende karnımı çok cekistirdikleri için ağrı hissedince bidaha dogurmayacagim dedimöyle kızgınimki suan kendime ben pişmanım o yüzden bunları yazdım sana. Mide bulantısı benim hamileliğimin en kötü zamanlarında son zamanlarda olabiliyor bende hep oldu valla Allahım ben normal Yaşantıma geri donebilecekmiyim acaba diyordum ama geçti seninde az kaldı sonu çok güzel olacak inşallah ☺Hatta 40. haftaya girdim
eşime nasıl takılmayayım?? hala konuşmuyoruz, dün kontrol nasıldı diye bile sormadı inadından. aynı şeyleri transfer günü de yapmıştı, 2 gün ağlamıştım o zaman da.. ablam senin kocan yoğun stres altındayken böyle saçmalıyor, soğukkanlı olamıyor diyor ama bugün yarın doğuracak kadınla küsülü mü? ben çok kinciyimdir, hayatta unutmam bunları.
bir de son günlerde artan bir mide bulantım var, sabah sen aklıma geldin hatta ilk aylarda neler çekmiştin. ben ilk zamanlar çekmediğim kadar mide bulantısı çekiyorum![]()
Bence pijama yerine gecelik al kanama kontrolü yaptiklarinda pijama çıkarmaya mi ugrasacaksin hem normal doğurursan dikislerin de altta olacak kesinlikle gecelik almalısınız, keşke almasaydim dediğim şeyde göğüs pedi sutum daha yeni yeni gelmeye başladı hala kullanmıyorum yani, diyorum ki inek olsaymisim kesin kurban a gidermisim gogus ucu kremi de sanırım bebeğin performansına bağlı eğer kahverengi kısmı tam olarak kavrayabilirse yara olmuyor en azından bende öyle olduben içgüdü listesine göre hazırladım
zaten 1 gece kalıcam (inşallah normal doğumu başarırsam) ve hem ev hem ebebek magazası hastaneye cok yakın diye pompa falan almadım bile.
pijama, terlik, çorap, lohusa tacı, emzirme atleti-külotu-sütyeni, göğüs pedi, bebek bezi, bebek için hastane cıkış seti, omuz bezi, 2-3 mendil, bir iki body (nasılsa küçücükler yer kaplamıyorlar diye fazla fazla koydum)
peçete, bardak gibi ikramlıklar ayrı bir yerde.. son an için de kapı süsü, çift taraflı yapıştırıcı, fotograf mak., makyaj çantası, göğüs ucu için lansinoh (şimdi sürdüğüm için çantaya koymadım), 2 küçük havlu..
benim yanıma aldıklarım bunlar, doğum yapanlara soralım keske hiç taşımasaydım/keşke yanıma alsaydım dediğiniz ne oldu?
Bence pijama yerine gecelik al kanama kontrolü yaptiklarinda pijama çıkarmaya mi ugrasacaksin hem normal doğurursan dikislerin de altta olacak kesinlikle gecelik almalısınız, keşke almasaydim dediğim şeyde göğüs pedi sutum daha yeni yeni gelmeye başladı hala kullanmıyorum yani, diyorum ki inek olsaymisim kesin kurban a gidermisim gogus ucu kremi de sanırım bebeğin performansına bağlı eğer kahverengi kısmı tam olarak kavrayabilirse yara olmuyor en azından bende öyle oldu