• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Ağustos-Eylül'de doğum yapacak tüp bebek anne adayları

Benimki erkek. Bizim topikte normal isteyen @gypsy84 ve Lulinda Lulinda cok istemisti. Gypsy nin bebis donmedi mecbur sez. Oldu, lulinda ise acilma olmayinca son anda sez.a dondu.
Bir ben kaldim yani, umarim normal isteyen herkes normal dogurmayi basarir. Pzts gunu izmirden arkadasimi da suni sanci ile normal doguma aldilar 6 saat boyunca acilmayinca sezaryene dondu. Boyle seyler cok korkutuyor beni.
40.haftadaymışsın. Senin de heran gelebilir :) Çok dert etme bence. Sonuçta ben de çok istiyorum ama olmazsa da napalım sezeryana evet diyeceğiz. Açılma olur diye düşünüyorum. Doktorunla bir konuş istersen; hurma, maydanoz, ahududu çayı.. Belki izin verirse bunların bir faydası olabilir. Bence plazenta sağlam oldukça biraz daha bekleyelim diye diretebilirsin. Aslında bunun yolu 42.haftaya kadar. Sadece buradaki doktorlar biraz sabırsız, risk de almak istemiyorlar haklı olarak.

Kızlar size anlatacak o kadar çok şeyim birikti ki nerden başlayacağımı bilmiyorum.3 ağustos pazartesi 11:20 de doktor kontrolüm vardı önce nst ye girdim sancılarım 10la rda çıktı doktorum sancın var mı dedi dedim çok.neyse önce ultrason yaptı bebek 3900 çıkıyor geç bi de alttan muayene edeyim açılma var mı dedi Allahım geçtim doktor giydi eldivenleri yaşayanlar bilir bi hışımla soktu elini öyle bi çığlık attım ki annem yazık yavrum yavrum diye diye başladı ağlamaya.sonra doktorum seni bu halde eve yollayamam hemen yatış yapıyoruz 4 te sezeryana alacağım dedi ben tabi şoklarda.evimle hastane arası 40 km ve yanımda hiç bişey yok.Annem bizi getiren taksiyle eve döndü mecburen çantaları almaya.ben kaldım bi başıma.eşimi aradım hemen işten izin al gel ben doğuruyorum dedim o da ayrı bi şoka girdi.verdiler elime kocaman bi dosya yatış işlemlerini başlatmam için.vezneye gittim ordaki kadın eşiniz nerde yok mu diyor dedim yok çalışıyor eee ödeme yapmanız lazım dedi dedim ancak 1 saat sonra eşim gelince yapabilirim.tamam siz ikinci kata çıkın dedi orda da bir sürü prosedür imza sorgu sual sonunda aldılar beni ele yok lavman yok sonda damar yolu serum derken yatırdılar yatağa.benim stresten tansiyon oldu 13 e 8 ki hiç çıkmaz normalde.neyse bekle bekle vakit geçmiyor.en son saat 15:00 de hemşire geldi galiba sondan çıkmış bi bakayım dedi Allahım sakin ol tatlım suyun gelmiş dedi hemen doktora haber verdiler apar topar sezeryana girdim.3600 gram 50 santim doğdu kuzum.Ama steesten mahvoldum.
Tebrik ederim, çok geçmiş olsun! Atlattığınıza çok sevindim. Umarım bundan sonraki tecrübeniz daha iyi olur. İyi dinlenmeler.

Merhaba kızlar,
11.08.2015 11.01 itibariyle oğlumuzu kucakladık. 7 saat saat süren sancılı normal doğum çabamiz sonucu Ali bey sezaryenle gelmeye karar verdi. 3200gr, 50 cm doğdu. 2 gündür hastanedeyiz. Bu akşam evimize geçiyoruz. Tebrik eden herkese cok teşekkürler.
Evimize geçince daha uzun uzun yazışırız.
Asayiş berkemal anlayacağınız:)
Öpüyorum hepinizi.
Çok tebrikler Lulinda!.. Geçmiş olsun.

İnan seni o kadar iyi anlıyorum ki aynı benim koca. Anlayışsız adam yaa sen şuan en zor zamanlarını yaşıyorsun ne olur azıcık alttan alsa. İnşallah vicdanı kemirir beynini.

Hayırdır? Herşey yolunda mı? Bu aralar sorunlar hep çıkıyor sanırımç Tek olmadığımı görmek beni rahatlattı :')

Ben hem pijama hem gecelik koydum. Kimisi gecelik iyi dedi kimisi pijama..
Kanama kontrolu diyince icim bir fena oldu ona da mi zirt pirt acip bakiyorlar :KK43:

Esimle ilgili soylediklerine de katiliyorum ama ben konusana kadar asla konusmaz, ilk adimi atmak da benim zoruma gidiyorm dun dr kontrolunu bile sormayan birine ne konusucam ben?? Bir kelime etsem hicbir sey olmamis gibi konusmaya baslayacak bu da agrima gidiyor.

Bu arada ben ikinci cocugu hic dusunmuyorum, artik calismaya baslamak istiyorum zaten 2,5 senedir calismiyorum, oglan 2 yasina gelene kadar da calismasam nerdeyse 5 sene ara vermis olucam. Bir cocuk daha yaparsam 40 yasima gelmis olurum ki senelerce calismamis biri olarak artik calisma hayatim bitmis olur..
Evet canım 4 yada 5 kez bakıyorlar kanama çok olursa problem çünkü :KK43: yara yerine pansuman yapıyorlar bence pijama 2. Gün rahat oluyor ilk gün kesinlikle gecelik ben valla geceliği popunun altına indirmedim bile :) t-shirt gibi giydim emzirme içinde t-shirt kaldırırmış gibi kaldırıp emzirdim göğüslerim emzirme için bırakılan deliklere büyük geldi biraz :) pijama nin üstündeki giydiğim iki yandan düğmeliydi hangi tarafı emzireceksem orayı açtım emzirdim, eşine gelince bence bu kez de sen konuş çünkü doğum esnasında en çok eşini yanında istiyor insan o onun hatası yaptığı yanlış oda zaten bebegini gördüğünde utanacaktir bu yaptığından orada kırmadan minik bi laf sokarsin:) saka bir yana da madem bu gune kadar ilk adimi hep sen attin bi kerede kendin icin at yerinde olsam doğuma kırgın gitmem

Hatta 40. haftaya girdim :KK66:
eşime nasıl takılmayayım?? hala konuşmuyoruz, dün kontrol nasıldı diye bile sormadı inadından. aynı şeyleri transfer günü de yapmıştı, 2 gün ağlamıştım o zaman da.. ablam senin kocan yoğun stres altındayken böyle saçmalıyor, soğukkanlı olamıyor diyor ama bugün yarın doğuracak kadınla küsülü mü? ben çok kinciyimdir, hayatta unutmam bunları.
bir de son günlerde artan bir mide bulantım var, sabah sen aklıma geldin hatta ilk aylarda neler çekmiştin. ben ilk zamanlar çekmediğim kadar mide bulantısı çekiyorum :KK43:
Mide bulantısı geçen hafta sinirlerim bozulunca bana da oldu. Ben de bazı konularda eşimi affedemiyorum. Şeytan diyor ki üzerini bir kalemde sil ve arkana bakma. Ama onlar da saçmalayabiliyorlar işte stresli zamanlarda. Biz yapsak asla affetmezler ve giderlerdi diye düşünüyorum. Ben hiç üzülmemişim gibi davranmaya çalışıyorum, sense o kini tutmayı küsmeyi tercih etmişsin. Büyük ihtimal seninki daha mantıklı bir hareket olmuş! Ama sana zarar vermesine izin verme. Ben üzüntüden kendimi bir geceyarısı acilde buldum. Aynı şeyleri yaşatmayacağım kendime.

Gunaydi kizlar,
Benim yakin arkadasimda sali gunu epidural sezeryan yapti.oda geceligin daha iyi oldugunu soyledi.kanama kontrolu icin altini degistirirlerken daha kolay oluyo dedi.sezeryan olacaklar icinde sondayi cikardiktan sonra tuvalete gidildiginde hasta kulot seklinde bezler iyi oluyo dedimgece tuvalete kalktigimda onu degistirip yenisini giydim dedi.
Kagit havlu koyabilirsin cantaya dedi.gogus pedi gerek olmadi hastanede dedi.
O bir gece kaldi gazini faln cikardigi icin ertesi gun aksama dogru cikardilar onu.

Selam kızlar hastaneden geliyorum az kalsın doğuma alıyorlardı beni :D

Dünden beri bebegin hareketleri çok yavaştı. Gece 3 te kalkıp üzüm erik falan yedim hareketlensin diye. Dürte dürte zor karşılık veriyordu soluğu hastanede aldık. Usg, nst alttan muayene derken 1 saatten fazla kaldık. Nst de ağrı çıktı ama bebek gayet iyi durdu durdu tepinmeye başladı. Benide yalancı çıkardı sıpa. Doktor ayın 24 ünü beklemeyecek dedi istersen bugün alalım. Dedim sıkıntı yoksa bekleyelim bi kac gün daha. Kendimi doğuma hazır hissedemedim.
Annemi aradım yarın akşama gelin dedim.

Selam kızlar hastaneden geliyorum az kalsın doğuma alıyorlardı beni :KK70:

Dünden beri bebegin hareketleri çok yavaştı. Gece 3 te kalkıp üzüm erik falan yedim hareketlensin diye. Dürte dürte zor karşılık veriyordu soluğu hastanede aldık. Usg, nst alttan muayene derken 1 saatten fazla kaldık. Nst de ağrı çıktı ama bebek gayet iyi durdu durdu tepinmeye başladı. Benide yalancı çıkardı sıpa. Doktor ayın 24 ünü beklemeyecek dedi istersen bugün alalım. Dedim sıkıntı yoksa bekleyelim bi kac gün daha. Kendimi doğuma hazır hissedemedim.
Annemi aradım yarın akşama gelin dedim.
Sizinki neden sezeryan olacak? Çok geçmiş olsun. Ama gitmeniz iyi olmuş, önemli bu zamanlar. Benim de sürekli ağrım oluyor. nst'de kasılmalar çıkıyor ama doktor en son beni de yolladı. Oluyormuş böyle şeyler, normalmiş.

:) akilli cocukhissediyor :)
Cnm sen hastane cantani biliyrmki hazirlayali ck oldu ama hangi listeye gore hazirladin nette okdr ck sey varki gereksz geldi bna bi cogu.
Kizlar sizlerinde elinde hazir bi liste fotosu fln warsa atarmisinz?

Hastaneden verdikleri listenin fotosunu atıyorum. Bize terlik ve havlu almanıza gerek yok onları biz veriyoruz dediler.

Eklentiler

• P_20150814_130544.webp
    P_20150814_130544.webp
    22 KB · Görüntüleme: 65
Sizinki neden sezeryan olacak? Çok geçmiş olsun. Ama gitmeniz iyi olmuş, önemli bu zamanlar. Benim de sürekli ağrım oluyor. nst'de kasılmalar çıkıyor ama doktor en son beni de yolladı. Oluyormuş böyle şeyler, normalmiş.
Doktorumda niye geldin demem niye gelmedin diye sorarım dedi. Bebek 37+3 de bugün bi sıkıntı cıkmazsa 38 i görsün istiyorum. Normal doğum için kemik yapım uygun degilmis çatım darmış. Sağlık olsun sezeryanda sorun degil.
İsim işini internetten bi sürü siteden baktık eşime bisey beyendiremedim sonra o bi isim söyledi ben bi isim derken adı Yunus Efe kaldı.

Doktorumda niye geldin demem niye gelmedin diye sorarım dedi. Bebek 37+3 de bugün bi sıkıntı cıkmazsa 38 i görsün istiyorum. Normal doğum için kemik yapım uygun degilmis çatım darmış. Sağlık olsun sezeryanda sorun degil.
İsim işini internetten bi sürü siteden baktık eşime bisey beyendiremedim sonra o bi isim söyledi ben bi isim derken adı Yunus Efe kaldı.
Çoğunluk hep sezeryan olunca biz normal doğum diyerek yanlış birşey mi yapıyoruz acaba diye sordum. Ama doktorum bana farklı birşey söylemedi. Seninle alakalı bir durum ya da hak değil diyor. Ne olması gerekiyorsa o yani.

Ya sarılık bizde de var. 5. Gün 14,6 ve 7. Gün 15,2 çıktı. 17-18i aşarsa fototerapi olabilir dedi doktor. Bir de 7. Günde max seviyeye ulaşırmış genelde. İlk günlerde 20ye ulaşmadıktan sonra genelde kendiliğinden düşermiş. Şimdilik iki günde bir kontrol ediliyo düşüşe geçecek mi diye. Sarılık kan şekerini düşürüp uyku da yaptığından, 2 saatte bir güç bela uyandırıyoruz emzirmek için. İnşallah biz de ışıkla mılıkla uğraşmadan atlatabiliriz.
Bir de akşam göbek bağımız düştü:) göbek deliği hafif kanlı gözüküyo daha doğrusu kurumuş yani kanlar. Siz herhangi bir temizlik yaptınız mı yoksa direkt banyo mu yaptıralım?
cnm bzimde sarlgmz 13 ckti dr c.tesi yine getr dedi bol emzir dedi ama uyandramyorz.dun gogs pompasi aldim cok ise yaradi tavsiye ederim uyndrmadan once 30 ml sagp oyle veriyorm en azindan nekadr emdgni anlyorm bide cenesi yorlmuyo sonrada biraz gogsmu emim uyuyo karni doyunca enerji geldi galiba 2 saat sonra kndi uyanp emdi.ins en kisa zamnda hepmz atltrz bu sarligi.bide amerikada kuzenm var dun knstk onunda bebegi yuksek drecde sarlk olms dr dm8ski mavi iskta nymis bebegi oglenden once ve sonra 5 dakika gunese tut daha iyi demis ve oyle yapmslar bebek duzlms bende dunden beri oyle yapmaya calsyorm hepimze gecmis olsun.

Aman kizlar kocalarin tribi bitmez.. bosanacak miyiz? Cevap hayir ise kuslugu uzatmamk lazim. Hakkaten o kadar kaale almiyorum..
skmg skmg isim icin internete bir suru siteler, bloglar var. Anlamlari, kokenleri, hangi isimden Turkiyede kac tane oldugu bile yaziyor. Ben kitap almaya gerek duymadim hic.

Çoğunluk hep sezeryan olunca biz normal doğum diyerek yanlış birşey mi yapıyoruz acaba diye sordum. Ama doktorum bana farklı birşey söylemedi. Seninle alakalı bir durum ya da hak değil diyor. Ne olması gerekiyorsa o yani.

Senin dogumun nerede olacak? Istanbulds mi yasiyorsun?

Bence de 38 dolsun.. hatta benim gorumceme gore 38 dolduktan sonra beklemek bile anlamsiz. Ona gore ben fantezi yapiyorum (acikca boyle demedi ama o kapiya cikiyor laf)

Aman kizlar kocalarin tribi bitmez.. bosanacak miyiz? Cevap hayir ise kuslugu uzatmamk lazim. Hakkaten o kadar kaale almiyorum..
skmg skmg isim icin internete bir suru siteler, bloglar var. Anlamlari, kokenleri, hangi isimden Turkiyede kac tane oldugu bile yaziyor. Ben kitap almaya gerek duymadim hic.
Boşanma kelimesi bana çok da uzak değil maalesef. Belki yakın zamanda olur belki sonra. Artık pek güvenim kalmadı. Böyle şeyler yapan insanın çok sevmediğini, kimseyi de fazla sevemeyeceğini düşünüyorum. En kötü anımda yanımda değilse, bırakmayı düşünüyorsa artık gidebilir.

Benimki eylülde. Ama belli olmaz tabiki. Istanbuldayım. Sen?

Ben de istanbuldayım. İstanbul Florence nightingale'de doğuracagım inşallah.

Boşanma kelimesi bana çok da uzak değil maalesef. Belki yakın zamanda olur belki sonra. Artık pek güvenim kalmadı. Böyle şeyler yapan insanın çok sevmediğini, kimseyi de fazla sevemeyeceğini düşünüyorum. En kötü anımda yanımda değilse, bırakmayı düşünüyorsa artık gidebilir.

Hamilelik ve lohusalık bu tür kararları vermek için en yanlış zamanlar. Otomatikman depresyona giriyorsun, Trkiye'de bir kadın hayatı boyunca ortalama 7 kez depresyona giriyormuş. Ergenlik, evlilik, hamilelik, lohusalık, menopoz ile 5 tanesi zaten garanti. Sen şu an için bunları sorgulama, evde yalnız kalınca insan cok kuruyor kafasında. Çalışan arkadaslar doğum iznine cıkınca kendilerini dinlemeye başladılar mesela. ben 2,5 senedir çalışmıyorum, kurcalayacak mevzu kalmadı hayata dair ;)

Back
X