• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Ağustos-Eylül'de doğum yapacak tüp bebek anne adayları

Amiiin..
Bi sey sorcam, bizim minik her iki memeyi 15er 20 ser dakika emiyor, aradan 15 20 dakika geciyor sanirsin hic emmemis.. boş mu emiyo çabuk mu sindiriyor anlamadim. O kadar emmenin uzerine yarim saat geciyo sağdığım sütü veriyorum en az 60 cc.. ondan sonra da biraz mıkırdayıp uyuyor.. silikonla emziriyorum ya, sütü cektigi anlasiliyor, silikon kaznede süt oluyor.. sen ne dersin bu duruma.. doymuyor mu, arsızlik mi yapiyor?? Annem doymuyor bu cocuk dedikce cinnet getiriyorum. O kadar ineklik yap, saatlerce emzir sıpa doymasin.. zoruna gidiyo insanin. :KK70:
Canım benimkide aynı bugün biz kalp ekosu çektirdik allahıma şükürler olsun herşey yolunda sonrada yemek yiyelim dedik restoranın en baba aile bölümünü zaptettik bizimki mızıldanmaya başladı yanıma her ihtimale karşı mama aldım emziremem diye hemen mamayı yaptım verdim 10 dakika geçmedi seninki ağlamaya meme aranmaya başladı tam yemeklere başladık emzik veriyorum fırlatıyor baktım olacak gibi değil koltuğun köşesine çekildim çıkrdım ayakkabıları uzattım ayakları emzirme örtüsünüde taktım emzirdim eşim gülmelten yerlere yatıyor çünkü ben söyleniyorum sen çocuklu kadınsın oturup ağım şahım yemek yemen senin neyine diye beni emdi ve uyudu bizim kız elinden gelse benim memeye yapışık yaşayacak bunlar meme arsızı boşver sinirlenme kimseye

Sagol canim hepimizinkini bagislasin inslah Tabi hem biberon hem gogsumu emiyolr ama sutum az ana yemegimiz mama yani alisacak emmeye merak etme yeni ogrenicek daha

2.5 3 saatte 1 30 ml le basladik ilk ama simdi 60 70 ml zaten simdi aciktimi dirwk agliyolr veriyorz mamayi seninde oyle olcak merak etme

Canim mama oylede Anne sutu kac ml olmali saatte onu bir turlu anlayamadim emdikce diyor doktor Ben suan daha cok sutu dondum mama geceleri vermeye caliscam sutum fazla simdilik tabi emmezse azalacak

karnı gayet güzel doymuş olmasi lazim..sadece emmek icin yapio o zaman..pek emici çıktı rüzgar bey.bende yikadim emzirdim şimdi hatta kendisi geri çekildi..uyur gibiydi bidaha aranmaya başladı..bende emzigi verdim tabi bizim kide hemen almio..simdi uyuklamaya başladı..yani aranma olayi bizdede devamli var..ssali kontrol var kilodan anliycaz doyup doymadigini..ama kaka ve Çişten doyduguna inaniyorum..diger oglum mis gibiymis valla..sütüm de fiskirirdi onda bunda öyle degil..emer garg die gazini cikarir uyurdu..2 saat bisey demezdi..bu biraz değişik çıktı..
sağdığın zaman kac cc cikiyodu sütün..emzirip arada mama yeirne sütünü versen
Mamayi denemek icin verdim zaten. Anladim ki keramet mamada degil. Sut de ayni işi goruyor. Her emzirmeden sonra kalan sütü sagip dolaba koyuyorum. Ben cok uykusuz oldugumda annem oglan isteyince de veriyo ben uyuyorum iyi oluyo. Ozellikle sabahlari oyle yapiyoruz. Saat 7.30 gibi annem.nobeti devraliyo. Cok huysuzluk etmezse ben uyuyorum 10 a 11 e kadar. Acikinca sagilan sut Hızır gibi yetisiyo valla.

opera opera ben o kilotlardan almadim.sezaryan olcagini bildigim icun hamile kilot lari almıştım..onlar bile rahatsiz etti bende eve gelince su koca pazar donlarindan aldim geniş geniş giyiyorum:KK76:ama normal dogumda lazim olabilir mi bilmiyorum

cnm bzimde sarlgmz 13 ckti dr c.tesi yine getr dedi bol emzir dedi ama uyandramyorz.dun gogs pompasi aldim cok ise yaradi tavsiye ederim uyndrmadan once 30 ml sagp oyle veriyorm en azindan nekadr emdgni anlyorm bide cenesi yorlmuyo sonrada biraz gogsmu emim uyuyo karni doyunca enerji geldi galiba 2 saat sonra kndi uyanp emdi.ins en kisa zamnda hepmz atltrz bu sarligi.bide amerikada kuzenm var dun knstk onunda bebegi yuksek drecde sarlk olms dr dm8ski mavi iskta nymis bebegi oglenden once ve sonra 5 dakika gunese tut daha iyi demis ve oyle yapmslar bebek duzlms bende dunden beri oyle yapmaya calsyorm hepimze gecmis olsun.
Ben de güneşe tuttum bikaç dakka, sarılar örttük üzerine falan. Bgnkü kontrolde çok şükür düşüşe geçmişti. Bi sonraki kontrolü 15 günlük olduğunda. Fototerapiye gerek kalmadan düzeldi miniğim. Bakalım daha neler görcez

Mamayi denemek icin verdim zaten. Anladim ki keramet mamada degil. Sut de ayni işi goruyor. Her emzirmeden sonra kalan sütü sagip dolaba koyuyorum. Ben cok uykusuz oldugumda annem oglan isteyince de veriyo ben uyuyorum iyi oluyo. Ozellikle sabahlari oyle yapiyoruz. Saat 7.30 gibi annem.nobeti devraliyo. Cok huysuzluk etmezse ben uyuyorum 10 a 11 e kadar. Acikinca sagilan sut Hızır gibi yetisiyo valla.
düzen güzelmiş o zaman aynen devam..bende sabah 7 8 emzirip satiyorum..ama sultanlik pztsi bitio..annemler gidio:KK61:cok yakin bi akrabanin düğünü var..kaliyorum 2 cocukla bakalim napicazo_O

Bak az once olani anlatayim. 1 memeyi 15 dk emdi. Altina baktik, guzel hem kakali hem cişli.. popoyu yikadik uzerini degistik, diger memeyi 15 dk emdi. Gazinj cikardik 50 cc de mama verdim denemek icin. Onu da icti guzelce.. simdi hala araniyo. Emzik veriyorum. Onu da agzinda tutamiyo düşürüyor elimle desteklemem lazim. Sanki usttem iciyo alttan cikiyo.
Bende seninle aynı durumdayım, bende 20 ser dk 2 gogsumude veriyorum yine aranıyor yine aranıyor valla bence doyduklarını anlamiyorlar uyutmaya çalışıyorum göğsümde emerek uyumak istiyor, bende yalancı meme veriyorum 2 çekiyor atıyor elimle desteklemek zorunda kaliyorum ben 2 saatten önce tekrar vermemeye calisiyorum :( ona kalsa hep emzirmeliyim

Hayırlı olsun canım güle güle büyütün sen emzirmeye çalış o bir şekilde emer sağmakla bir süre sonra süt azalır bebek emdikçe çoğalır allah analı babalı büyütmeyi nasip etsin inşallah

Sagol cnm arada ugrasiyorum AMA simdilik olmuyor insallah biran once kuvvetlenir, bu sut makinesini sevmedim zaten gun icerisinde surekli atesleniyorum tam bosalmiyo sanirim yoruyo beni
Seninde hayirli olsun rabbin sana bagislsin insallah.

opera opera 2. Gün normal pede gecebiliyorsun normal dogumda nasıl olur bilmiyorum ama bence ilk gün kullanamazsin dependin hasta kilodunu ilk gün hasta bezi şart bence bebek bezi gibi yandan açıp kapanıyor kanama kontrolünde yandan açıp bakıyor ve tekrar kapatiyorlar, dependin hasta kilodu yandan citcitli değil diye biliyorum hasta bezleri yandan circirtli emin değilim ama :( hasta bezi bide hastane veriyor zaten yani ben devlette dogurdum verdiler size fazla fazla vermeleri lazim

opera opera 2. Gün normal pede gecebiliyorsun normal dogumda nasıl olur bilmiyorum ama bence ilk gün kullanamazsin dependin hasta kilodunu ilk gün hasta bezi şart bence bebek bezi gibi yandan açıp kapanıyor kanama kontrolünde yandan açıp bakıyor ve tekrar kapatiyorlar, dependin hasta kilodu yandan citcitli değil diye biliyorum hasta bezleri yandan circirtli emin değilim ama :KK43: hasta bezi bide hastane veriyor zaten yani ben devlette dogurdum verdiler size fazla fazla vermeleri lazim

Anladim simdi dediginiz bezi, ay cok kocaman bir sey o ama kanama kontrolu icin en iyisi yandan acilani tabi..
Herkes emzirme seruvenini anlatiyor ben ne zaman dogurucam yaaa?
Kocam 2 hafta izne cikti zaten sonrasinda cikma sansi yok, ablam icin de en uygun 2 hafta bu yoksa sadece bir hafta izin alip gelebilecek izmirden.
Lulinda Lulinda sen 15inde dogurursun diyordu bugun de bitiyor :mad::mad:
Kesinlikle onemli olan saglikla gelmesi tabi ama bu belirsizlik ve kasik-bel agrisi vs beni cok geriyor. Her sey batiyor banaa:stop:
Keske dogumun gununu onceden belirleyen bir teknoloji olsa ;)

Canim mama oylede Anne sutu kac ml olmali saatte onu bir turlu anlayamadim emdikce diyor doktor Ben suan daha cok sutu dondum mama geceleri vermeye caliscam sutum fazla simdilik tabi emmezse azalacak
Anne sutude ayni ml dir galiba ama mama anne sutune gore daha uzun tok tuttugu icin daha gec acikir sen 30 ml le basla bebegin yeme durumuna gore ayarlarsn

opera opera sen daha doğurmadın mı:) çok sık bakamıyorum foruma artık ama en çok senin doğumu merak ediyorum. Normal olursa topikte tam nazarlık olacaksın valla.
Hastane Çantası için ;
Koyduğum göğüs pedlerinden hiç kulllanmadım çünkü ilk iki gün damla damla süt geliyo. evde en çok kullandığım şeylerden biri o ayrı.
Sezeryanın ertesi günü pede geçtim. Orkid almıştım yanıma. İlk gün kızların da dediği gibi hasta pedlerinden koyuyorlar zaten çok kanama oluyo.
Pijama hiç kullanmadım. Tiril tiril bir gecelik candır.
Yüksek bel lohusa külotlarından almıştım. Hala onları giyiyorum diğerleri tam dikişin oralara geliyo tedirgin oluyorum. Şu külotlardan keşke daha fazla alsaymışım.
Bebek için de 3 tane hastane çıkışı götürdüm ama o setlerin içinde öyle şeyler var ki kullanılmıyor. Giydirecekleri body ya da tulum. Zıbın ya da alt üst iki parçalar tercih edilmiyo göbeği düşmeden. Yani tüm ğarçaları götürmene gerek yok. Penye battaniyeler de kullnaışlı oldu.
Minik bi yastık götür bi de bence. Biz götürmedik ben takı yastığını sevmiyorum diye. Gelenler altını nereye takacaklarını şaşırdılar
Aklıma gelenker bunlar şimdilik. He bir de kullandığım tüm vitaminlere devam ediyorum demir dışında. İlaçlarınında götürdüm hastaneye

Ben pedleri kullandim hastanede. Cunku lansinoh sürdüm makineyle sagarken. Ped koymayinca yagli bi leke yapiyo ve gecmiyo yikaninca. Bizim bebişe iç atlet gibi ince zibin, ust zibin ve alt zibin giydirdiler. 5. Gune kadar giymeye devam etti. Sonra soyduk zaten. gypsy84 gypsy84 demiri icmemenin bi nedeni var mi?

Kizlar ben doğurdum oglumla iyiyiz çok şükür. Doğumu yaklaşanlara hayırlı doğumlar taze annelere kolaylıklar :)
Aaaa flaş flaş flaş.. hayirli olsun. Maşallah bol.sütlü gazsiz gunler olsun.. bahti acik, saglikli anasina babasina vatana hayirli evlat olsun..

Kizlar ben doğurdum oglumla iyiyiz çok şükür. Doğumu yaklaşanlara hayırlı doğumlar taze annelere kolaylıklar :)
Hayırlı olsun canım Allah analı babalı sağlıkla büyütsün. Fırsat bulduğunda doğun hikayeni paylaş. Bebisini öp bizim içinde.

gypsy84 gypsy84 canim o sarılık öyle bir uyku yapıyor ki biz uyandırmak için tam yarım saat ugrasiyorduk mecburen fototerapi aldık sarılık düştü çok şükür uyanıyor artik.
Gobegimiz düştüğünde ortasi kan olfu ve kurudu ben iki gün önce o kuruyan kanı cikarttim. Solüsyon sıkıyorum özel bezine oraya sürüyorum temizliyorum göbeği hafif aşağıya doğru indir tüm bölgesini temizlemis ol. Birde kimileri solüsyon kullanmıyor anne sütü sürüyor. Biz göbeği düştü hemen yikadik suyla sadece sabun v.s kullanmadık. Göbeği gittikçe temizleniyor.
Evet cnm ya biZe de göbek için hiçbir şey vermedi doktor. Kendiliğinden düştü daha da banyo yaptırmadık kanama var mı diye baktı doktor. Ama bgn baktım isilik olmaya başladı. Doktora danıştık. İlk bir ayda krem pek tavsiye etmiyorum kendiliğinden geçer yarına az giydirin dedi. Yarın ılık suyla ilk defa yıkıcaz bakalım. İnşallah becerebilirşz

Ben pedleri kullandim hastanede. Cunku lansinoh sürdüm makineyle sagarken. Ped koymayinca yagli bi leke yapiyo ve gecmiyo yikaninca. Bizim bebişe iç atlet gibi ince zibin, ust zibin ve alt zibin giydirdiler. 5. Gune kadar giymeye devam etti. Sonra soyduk zaten. gypsy84 gypsy84 demiri icmemenin bi nedeni var mi?
Valla doktor öyle dedi ben de hiç kurcalamadım

Back
X