• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Ağustos-Eylül'de doğum yapacak tüp bebek anne adayları

size birşey danışıcam. oğlum bugün 20 günlük oldu. artık akşamları bir rutin oturtmak istiyorum. açık havada ufak bir yürüyüş, emzirme alt değiştirme,, banyo ve uyku. bunları hangi sırayla yapmam gerektiğini bir türlü oturtamadım.

ilk günlerde hemşireler 2 saatte bir uyandırıp emzirmem gerektiğinden önce altını açıp sonra emzirmemi söylemişlerdi. ama şu an uykudan uyanır uyanmaz basıyo çığlığı. altını değiştirmem imkansız hale geliyo. önce emzirip sakinleştiriyorum, sonra açıyorum. bu sefer de altı açıkken kaka yapıyo, ferah ferah iyi geliyo galiba:)
bir de ilk bir hafta göbeği düşmedi yıkayamadık, sonra bikaç gün yıkadık, 13. gün sünnet oldu, sünnet sonrası da 5 gün yıkanmadı derken oğlumu ancak düzenli olarak yıkamaya başladık. siz nasıl yapıyosunuz? akşamları belli bir düzeniniz var mı? eve gelen hemşire banyo için en iyi saatin akşam 20.30-22.30 arası olduğunu söylemişti.
Valla biz daha aksam yikamadik hic aksam yikamaya halim kalmiyo hic bitap dusuruyorum ama denicem yikamayi alt degistirmeyi bende mama oncesi yapiyorm aglasa da degistiriyorm valla ;)

Ben meme sonrasi bi 20 dk sonra degistiriyorum altini. Sindirim sistemi meme sonra kaka şeklinde calisiyormus. Meme kakayi tetikliyormuş.banyo gündüz. Ben gece yatağıma aldigim icin rutin olustu. En gec 12.30 yatış gece 3 gibi kalkiyo sonra 5 sonra 7.30. 5 de kalkmaz yada 3 u gecirirse sabak 6.30 da kalkip yatmiyo 10 a kadar..gun içi belli olmuyor zaten.

opera opera bebeğini nihayet kucağına aldın Allah uzun sağlıklı hayırlı bir ömür nasip etsin evladını size bağışlasın.

Kızlar iki gündür hıçkırık ve kusma sorunumuz var. Oğlumun bugün 8. günü hıçkırıktan sonra gazınıda çıkarsak kusuyo. Emzirerek geçiriyorum ama önleyemiyorum.

Hıçkırık biZde de çok oluyo. Midesi büyüyomuş ondan olurmuş güya.
Memeden 20 dakka sora alt değiştirme mantıklıymış ama genelde bizimki memeden sora uyuyakalıyo.

Kızlar iki gündür hıçkırık ve kusma sorunumuz var. Oğlumun bugün 8. günü hıçkırıktan sonra gazınıda çıkarsak kusuyo. Emzirerek geçiriyorum ama önleyemiyorum.
hickirik bebklerde sık görülür..cok ciddi bi durum değil..kusmasina fazlasini cikario dior eskiler..ama dr bebek reflusu dio..yataginin altina bisey koy hafif egimli olsun dedi bana gecen..benim oglanin burnundan bile gelio..eger çıkardığı kusma kesik kesik ise sütün yario diolar bide..benim ilk oğlum her emme sonrasi cikarirdi..hemde baya baya..ama masallah tosuncuk gibiydi..Sütün yetio hemde yario derlerdi..

Kizlar cok farkli bi sorunum var kirkim cikali tam bi hafta oldu bugun ve ben dun adet oldum ama oyle boyle degil asiri kanamam var ped yetistiremiyorum hayatimda boyle adet olmamistim varmi kirki cikanlardan adet olan yada bu konuda fikri olan normal mi acaba?

Kizlar cok farkli bi sorunum var kirkim cikali tam bi hafta oldu bugun ve ben dun adet oldum ama oyle boyle degil asiri kanamam var ped yetistiremiyorum hayatimda boyle adet olmamistim varmi kirki cikanlardan adet olan yada bu konuda fikri olan normal mi acaba?
Ben daha olmadım dr ara sor istersen

Bence de doktorunu ara. En az 3 ay adet olunmaz yaziyo hangi siteye baktiysam. Ben de gecen gun oldu sandım arastirdim. Benimki degilmis 1 gun sonra geçti

Kizlar anca girebildim.. oncelikle iyi dilekleriniz icin tesekkurler..
Normal dogum umidi bitince mecbur sezaryana aldilar suyu hic kalmamisti. Epidural olmadi, ilac giremedi vs vs.. spinal oldum o yuzden. Agrim cok, surekli ilacli serum aliyorum. Sonda takili, henuz gaz cikaramadim.
Gelelim oglusa... 3600 gr, 54 cm. Boylu poslu bir sey yani:nazar:
Sutum gelmiyor bir iki damla anca.. emziriyorum ama. Tipik memeyle kavga aglama, sonrasi emiyor. Simdi gecenjn 4unde biraz mama verelim dediler. Mis gibi uyuyan bebegi uyandirdim emzirmek icin, sut de olmayinca yaygarayi kopardi. 3 saatin sonunda biraksam sabaha kadar uyuyacakti. Bebek hemsiresi de gelip uyandirmiyor.
Bu arada o kadar gelen gidenim oldu ki.. kalabaliktan yorgun ve bitap dustuk. Elbette kardesin veya annenin yerini.tutmaz ama hic yalniz birakmadilar.
Sonra yine yazarim..

Normal dogum umidi bitince mecbur sezaryana aldilar suyu hic kalmamisti. Epidural olmadi, ilac giremedi vs vs.. spinal oldum o yuzden. Agrim cok, surekli ilacli serum aliyorum. Sonda takili, henuz gaz cikaramadim.
Sutum gelmiyor bir iki damla anca.. emziriyorum ama. Tipik memeyle kavga aglama, sonrasi emiyor. Simdi gecenjn 4unde biraz mama verelim dediler. Mis gibi uyuyan bebegi uyandirdim emzirmek icin, sut de olmayinca yaygarayi kopardi. 3 saatin sonunda biraksam sabaha kadar uyuyacakti. Bebek hemsiresi de gelip uyandirmiyor.
Bu arada o kadar gelen gidenim oldu ki.. kalabaliktan yorgun ve bitap dustuk. Elbette kardesin veya annenin yerini.tutmaz ama hic yalniz birakmadilar.
Sonra yine yazarim..
:nazar::nazar::nazar:@opera gözün aydin kucağına aldın.Ağrın sızın da çok çabuk biter inşallah. Anne babasiyla gececek Sağlıklı mutlu bir ömrü olsun Pamir bebeğin..:KK46:

Sonra yine yazarim..
Masallah Pamir bebege canim gozunuz aydin.agrilarin biran once azalarak biter insallah.gaz olayini kafana takma bnde sabah sezeryan olup gece cikarmistim azcik gazimi o yuzden aklin ona gitmesin.sutun bir iki damla gelmesi bile iyi birsey bir yada iki gun sonra tamamen gelecektir.gelen gidenin olup sana yardimci olmalarina sevindim.kisa surede hastaneden cikarak evinize gecersiniz insallah

opera opera aydin cnm sagliklahuzurla buyusun ins :)

Kizlar birseyi merak ediyorum dogumdan sonra gobeginizi sardinizmi ? Korse fln giymeye bssladinizmi
Ben aldim da coooook sicak olduğundan ve lohusalik ayriyeten cooook terlettiginden (yumurtaklar calismadigi icin bir nevi memapoz haliymis) giyemedim... karnimi jole gibi hissediyorum.

Sonra yine yazarim..[/QUOTN

Maşallah oğluna:) boyuna posuna bak sen:) canım ya çok çok tebrikler :) şansı bahtı açık olsu.

Sütün gelecek hiç endişe etme. Bol sıvı-uyku-moral ve bıkmadan emzirme bol süt demek. Ve tabi zaman .

Pamir'i mis gıdısından öpüyorum:)

Sonra yine yazardım..
operacım öncelikle anneye çok geçmiş olsun diyorum. Ağrılar sızılar bir iki günde hafifler inşallah sen de o zaman kendini daha iyi hissedersin. Yürütmeye başladılarsa gaz için bol yürümem gerektiğini unutma lütfen. Bebiş tosuncuk kıvamına gelmiş tabi o kadar bekleyince. Bir ara bana da öyle 3600 olabilir diye tahmin etmişlerdi ama son kontrolümde doktorum 3 kg.ı geçecek ama 3.350yi aşmaz dedi sevindim. Ben de o arada doğmuşum, genetik yapılara da bağlı olabiliyormuş bazen. Umarım huyu bana çeker diyip sana gelirsek eğer sağ salim çocuğunu eline almana çok sevindim. Darısı başıma. Bende korku var, acı endişesi var, heran olursa tedirginliği de cabası.. Bir yandan da hala kendimi hazır hissetmiyormuşum, Öncesinde dAha yapacak çok şey varmış gibi hissediyorum. Olup bitince bunlar akılda kalmayacak tabiki. Kardeşin ve annen ziyaretine gelecekler mi? Aman kendine dikkat et. Herşeyin Çözümü var ve tüm Sıkıntılar bir şekilde geçiyor. Şimdi mutlu olmanın tam zamanı! :)

Back
X