• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Aralık Anneleri

Bebeklerimizin Cinsiyetleri

• Ankete Katılan
    425
Kizlar nasil aliskanljk gapmis kk kapaliydi ha bire girip baktim acildimi diye.

Yeni bir soru yine ben kizlar simdi ben 38 haftaligim dr olcumleri yapiyor ve bu haftalarda net olcum cikmaz diyo sizede oyle diyor mu doktor. Ben kafa boyu buyuk oldugu icin tqkip ediyordum simdi edemiyorum
Bıgün bana da artık ölçüm olmaz kilosuna göre gösterir artık cihaz dedi. Kafqasını da ölçemiyorum kanala girdiği için demişti

canım normal doğum yaptı m ben. sana tavsiyem korkunun içine girmesine izin verme. eğer korku panik başlarsa rahmin kasılır açılman yavaşlar. allah o kadar güzel yaratmış ki bizleri, inan korkmazsan çok kolay oluyor. burnundan 10 a kadar sayarak derin nefes al ve yine yavaş yavaş burnundan nefesini ver, soluna yatıp bacağının arasına yastık koyarak bunu yapabilirsin. kendini aç bırakmadan ufak atıştırmalıklar al. yürüyüş yap ama kendini yorma. yoksa ıkınmaya yorgun düşersin. tekrar nefes egzersizi olarak bu sefer içinden 4 e kadar yavaşça sayıp burnundan nefes alıp ağzından vereceksin 4 kerede. bunları yaparken göğsün her nefes alışta şişmeli verirkende karnın içine girmeli. bir sandalyeye tutunup çömelip kalkmakta açılmayı hızlandırıyor. sandalyeye tutunamazsan eşin göğsünün altından tutsun (arkadan dolanıp) sende aşağı oturup, eşinin yardımı ile kalk. bunu 10 kez tekrarlayabilirsin.. allah bir avazda kurtarsın. sakın korkma hiçbirşey yok doğumda. köylerde tarlada doğururmuş kadınlar bunu unutma :)

kaçıncı haftadasın canım? sancın kaç çıktı?
38. Haftadayım canım , sancı 60 larda çıktı , doktorum bebişin başının yerleşmiş olduğunu görünce önümüzdeki haftaya doğum olabilir dedi

şimdiden bu tedirginlik niye:KK61: herşey çok güzel olur eğer stres yapmazsan. korku ve panik şimdiden başlarsa vajen kasların kasılır ve gerekli açılman olmaz :KK43: sakın :KK19:
bak ben 2. normalimi yapıcam valla çok rahat ve olumluyum:KK200:
Aslında genel olarak çok olumlu ve rahatım. Doğuma dair hiçbir korkum yok. Fakat teyzemin kızının yaşadığı önce saatlerce suni sancı sonra da sezeryan olması beni endişelendiriyor. :(
Aslında kolay bir doğum yapacağımı düşünüyorum. Kaç aydır hamile pilatesine gidiyorum. Onun sayesinde kolay bir doğumum olacağını, zaten genetik olarak da annemden dolayı hızlı bir doğum olacağını düşünüyorum.

Kızlar bi de kendi sanciniz çok siddetliyse eğer kesinlikle epidural yapmiyolar bilginiz olsun çünkü iğne yapılırken milimetrik kayma olmamalı ciddi riskleri var sanciniz fazlaysa bu mümkün değil maalesef benim nst de 120 lerdeydi sancim
Senin epuduralsiz normal doğum mu?

kizlarr ben hastanedeyim doktorum hastaneye yolladi nts iyi cikmadi kalp atislari yavas bide hareketsiz diye . doguma diye yolladi. burdada nts bagladilar iyi cikti. burdaki doktor uyuyordur dedi sabah. aksam saat 9 da yine bagliycaklar bugün burda kalicam belki yarin öbür gün dogum yaptirabilirler normal sancim falan da yok ama heralde suni sanci verirler cok korkuyomm
Hiç korkma canım. İnşaallah güzel haberlerini alacağız.

Kızlar şimdi doktordan geldim doğum sancılarım başlamış evde sıklaşmasını ve şiddetlenmesini beklicem bu gece ya da yarına gelir dedi dua edin bana şimdilik iyiyim arada vuruyor
Ayy hadi bakalım. Grubumuzun bebekleri artıyor. siyah__papatya siyah__papatya ve seninkiyle birlikte yiğenlerimiz çoğalıyor.
;)

selamlar kızlar ..bir haftadır giremiyorum sayfaları okuyamadım şimdi bile kaçamak gireyim dedim çok yoğunum .. doğum yapanların bebişlerine sağlıklı uzun ömürler versin inş rabbim ..24 kasımda sezeryanla doğum yaptım bebişimi aldım kucağıma çok şükür çok güzel bir duygu tamamen senin gözünün içine bakan muhtaç bir melek ..buraya giremiyorum çok yoğunum çok da yorgun ve uykusuzum..ama her şeye değer anne olmak..şu anki sıkıntım sezeryanla olduğu için sütüm makineyle geliyor emmeyle gelmiyor çok üzülüyorum bebişimi mama ile besliyorum ..ne zaman gelir acaba burda sezeryanla doğum yapanların sütü hemen geldi mi ..
Canım gözün aydın...sıkıntını anlıyorum benimde ilk gün hiç gelmedi ama ben hep verdim ikinci gün su gibi geldi 3. gün tamamen geldi memeyi boşta olsa hep verdim arada 1 ya da 2 kez mama verdim pompayı sadece hastanede denemiştim ondada sütüm yoktu şimdilik ihtiyaçta kalmadı çok şükür...canım makineyle geliyorsa emin ol bebeğin de emer sadece alışması kaslarının kuvvetlenmesi ve seninde biraz sabretmen lazim tabi bunun icin de biberonu bırakması lazim

Kızlar bugün randevumuz vardı, nst de biraz sancı çıktı. Ultrasonda da bebişin kanala doğru yerleştiğini gördük :) doktorumuz 1 hafta sonraki nst randevumuz da doğum yapmış olabilirsin dedi :))) kızımız yola çıkmış geliyor teyzeleri inşallah :KK46: bugün izne de ayrıldım, bebişimle hergün konuşuyorum kızım anne izne ayrılsın 1 hafta sonra gel emi diye, annesinin sözünü dinleyecek anlaşılan benim minik kuşum :nazar::KK200:

Haberler çok güzel canım. Sağlıkla gelir inşallah kızın tatlım. :)

Canim ya forum acildimi diye takipteydim smdi senin cvbini gordm tam yazacaktm kp'im aradi

Napiosun falan filan anneni yolluyorum dedi babacim yollama dogumdan snra gelsin dedim tmm ya dogsun alcam.gelcem vermiycem sizde dedi bende tamam annemden yollarim sana dedim

Ilk anneni yollayacagim o gelsin hakani (kaynimi) yollayacagim snra ben gelecem bebegide alip doncem dedi tmm dedim nasil istersen baba dedim.

Dediklerini aldirmiyorum bnm stresim bana yetiyor zaten hala doguramadim tetikteyim inanilmaz agrim var yatiyorumda bu adam niye dusunmuyor bu kiz lohusa olacak gidip gelmeyi ertelesek ne olur

Gerkcekten kayinbalidem gidince onlar gelirse ben naparim zaten evde esim kaynim var 3. Bi etkek bogazina bakamam onlar gelirse annem yanima gelemez bunlari.dusunmek zorundamiyim kime ne dicegmi bilmyrm herseyi oluruna biraktim ama onlar bn daha lohusayken yanima gelmek isterse nasil davranacagim ben ?

Cocugu aşicam derken ciddi mi şaka mı yapiyo? Cocugu nasil aliyo anlamadim, kendi mi emzircekmiş, tövbe yarabbi !!!

Ya kayınvalidene ya da esine soyle acık açik, loğusa kadinin yannda erkeğin ne işi var, nasil yardm edecek bana de.

Meltemcim 39 gözüküyorsun daha "tık" yok mu?
Biz doguramuycaz cnm meltemcivil meltemcivil le son biz dogurcaz ;)) bende bugn gttm ne kanala girmis ne avilma ne sanci cikti hic biseyok dr dedi bekliycez mecbur yapacak bisi yok ahh ahh belim kopuyor gelsin artik yaa fenalastim iyice agirlik coktu ama bizimkinin keyfi yerinde cikmak istemyor

Canim ya forum acildimi diye takipteydim smdi senin cvbini gordm tam yazacaktm kp'im aradi

Napiosun falan filan anneni yolluyorum dedi babacim yollama dogumdan snra gelsin dedim tmm ya dogsun alcam.gelcem vermiycem sizde dedi bende tamam annemden yollarim sana dedim

Ilk anneni yollayacagim o gelsin hakani (kaynimi) yollayacagim snra ben gelecem bebegide alip doncem dedi tmm dedim nasil istersen baba dedim.

Dediklerini aldirmiyorum bnm stresim bana yetiyor zaten hala doguramadim tetikteyim inanilmaz agrim var yatiyorumda bu adam niye dusunmuyor bu kiz lohusa olacak gidip gelmeyi ertelesek ne olur

Gerkcekten kayinbalidem gidince onlar gelirse ben naparim zaten evde esim kaynim var 3. Bi etkek bogazina bakamam onlar gelirse annem yanima gelemez bunlari.dusunmek zorundamiyim kime ne dicegmi bilmyrm herseyi oluruna biraktim ama onlar bn daha lohusayken yanima gelmek isterse nasil davranacagim ben ?

Cocugu aşicam derken ciddi mi şaka mı yapiyo? Cocugu nasil aliyo anlamadim, kendi mi emzircekmiş, tövbe yarabbi !!!

Ya kayınvalidene ya da esine soyle acık açik, loğusa kadinin yannda erkeğin ne işi var, nasil yardm edecek bana de.

Kontrol mu vardi bugun nurco?
He cnm ya aynen hem nst hem cati muayenesi her haftaya artik amaan amaan hic bi icraat yok beyefendi kanalada girmemis bekliyoruz beklerkende belim nasil agriyor anlatamm cok fena agri var ama ne akinti ne kan ne acilma tik yok yaa uyuz oldum gelsin artik

Herkese iyi akşamlar cumadan bu yana doğum yapan varmı ben cuma günü sezeryan ile doğum yaptım cok rahatti ama işte sarılık başladı dün birde beyaz pirinç renginde boyun ve kulak arkasinda iltihaplı görünümünde sivilceker çıktı bebeğim de :KK43: melhem verdi bugün doktor
Gözün aydın canım. Sağlıkla büyüt bebeğini. Forumda sorun vardı. 2 gündür giriş yapılmıyordu. O yüzden doğuran var mı bilmiyoruz.

Back
X