Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Bu doktorlar suni sancı vermeye ne kadar heveslilerİnşallah canım, yürüyüş yapıyorum hergün ama hiç bir belirti yok, ama kızım çok hareketli... Perşembeye kadar olmazsa doktorum suni sancı verelim dedi.. inşallah olur perşembe ye kadar..
Benim de geceleri adet sancısı gibi sancılarım oluyor. 4 kg.ın üstünde olursa sezeryan oluyor diye biliyorum. Ayrıca 38.haftadan sonra bebekler fazla kilo almıyormuş. O yüzden sezeryanı 38.haftada yapıyorlar. Senin bebeğin 3800 ü geçebilir. Ama sezeryan gerekli değil bence. Yine de doktorun en iyisini bilir.Günaydın kızlar. Zaman Aralık annelerinin zamanıdır artık. =) Allah hepimizi sağlıkla sıhhatle miniklerimize kavuştursun.
Ben de 38+2'deyim. 10 gündür özellikle geceleri feci adet sancıları gibi sancılarım oluyor, uyuyamıyorum. Dün doktora gittim, açılma yok, NST'de her şey normal ama rahimde kasılma yok. Tombalağımın keyfi yerinde, kısaca sanırım gelmeye hiç niyeti yok. Doğum pozisyonunu almış, kilosu 3550 gr olmuş. Hızla da kilo almaya devam ediyor. Ağırlığından karnım sürekli yer çekimiyle savaşıyor. Gerçekten çok zormuş son haftalar. Normal doğum istiyordum, ama iri bir bebek olacak diyor doktorum, 3800'ü geçmesine rağmen gelmemekte diretirse sezaryen öneriyor. Hem çok sabırsızım, hem de kafam karışık.
Yok canım o kadar da değil.Ben artik ocak anasi diycem kendime o dereve rhat beyefendi cikmak istemiyor ama bnm sirtim cok agriyo
Ne güzel anlatmışsın. Çok doğru söylüyorsun.rica ederim canım. ben ilk doğumumdada hiç korkmadım desem yeridir. evet doğum yapmak, vajinal yoldan bir bebek dünyaya getirmek, sancı çekmek fikri biraz ürkütücü gelebilir ama hastanede o sancıları çekerken ve doğururken zamanın nasıl geçtiğini anlamıyorsun. bir anda olup bitiveriyor. normal doğum yapan kadınlar sanki dünyayı kurtarmış gibi acı ve eziyet hikayeleri anlatıyor. sadistçe bir keyif alıyorlar. ama işin özü bu değil. şimdi bana ilk doğumunu baştan sona anlat desen anlatamam
silindi gitti. amaannenlere sor ilk günki gibi anlatırlar. çünkü sadece akıllarında acının kalmasını odaklamışlar. benim için oğluma kavuştuğum en özel gündü
![]()
Maşallah canım.Eveeet oglusumun resmini hiç sakinmam ama maşallah diyin.![]()
Yok yok ciddiBu doktorlar suni sancı vermeye ne kadar hevesliler
İnşallah bebeğin kendiliğinden gelir canım.
Benim de geceleri adet sancısı gibi sancılarım oluyor. 4 kg.ın üstünde olursa sezeryan oluyor diye biliyorum. Ayrıca 38.haftadan sonra bebekler fazla kilo almıyormuş. O yüzden sezeryanı 38.haftada yapıyorlar. Senin bebeğin 3800 ü geçebilir. Ama sezeryan gerekli değil bence. Yine de doktorun en iyisini bilir.
Yok canım o kadar da değil.
Ne güzel anlatmışsın. Çok doğru söylüyorsun.
![]()
umarım n.doğum korkularının azalmasına yardımcı olur
Ne güzel anlatmışsın. Çok doğru söylüyorsun.
![]()
tabi yiyebilirsin zararı olmaz. hypnobirthing kitabında okudum. özellikle acı yenirmiş geciken doğumlarda. meksika ve acı italyan yemekleri yiyin yazıyordu.Ozaman ben yiyimyoksa efenin gelecegi yok baksana gelsin artik
maşallah ne tatlıEveeet oglusumun resmini hiç sakinmam ama maşallah diyin.![]()
folik cnm haberdar et mutlaka bende merak ettm şimdi, yorgunluktan da olabilir dünleniyodur belki ama iyice bak içine sinmezse acile git bence
Canim hastaneye gitmedin mi
Sabah kalkacaksın bebiş dinlendiği için yine eskisi gibi olucak hiç merak etme![]()
folik cnm seni merak ettim çok haberdar et bzi de
canım biraz geç oldu ama bence en ufak bir farklılık hissedersen dr git artık son zamanlarımız stres l, bebeklerde sakın ihmal etme
Kızlar hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim ilginiz ve desteğiniz için, bebek epeydir baş aşağı pozisyonda zaten, sadece arkasını dönmüş olabileceğini düşünüyorum. Siz gece msj yazarken eşimle uzanmış hareketleri kontrol ediyorduk. Hastaneye gitmedik, hareket ediyor, sadece belirgin bir azalma ve zorlanma var gibi. Bunun da arkasını dönmesinden kaynaklandığını düşünüyoruz ama emin olamayız tabi. Kordon dolandı belki.. Normalde dışa doğru ayaklarını görüyorduk ama dünden beri (şimdi hala) arkaya içe doğru darbe var ama sayısı az, 9.ay için oldukça zayıf, bir anda böyle olması da düşündürüyor beni, çok zor hissediyorum. Bugün de huzursuz olursam gidicez acile. Çok teşekkür ederim tekrar.
folikcim canım işine karışmak gibi olmasın ama benimde doğum yapmadan önce bebeğin hareketleri çok azalmıştı ve ben uyumuştur diye düşündüm ertesi günde dünyaya geldi keşke dr gitmesen bile telefonda sorsan senin de için rahat ederKızlar hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim ilginiz ve desteğiniz için, bebek epeydir baş aşağı pozisyonda zaten, sadece arkasını dönmüş olabileceğini düşünüyorum. Siz gece msj yazarken eşimle uzanmış hareketleri kontrol ediyorduk. Hastaneye gitmedik, hareket ediyor, sadece belirgin bir azalma ve zorlanma var gibi. Bunun da arkasını dönmesinden kaynaklandığını düşünüyoruz ama emin olamayız tabi. Kordon dolandı belki.. Normalde dışa doğru ayaklarını görüyorduk ama dünden beri (şimdi hala) arkaya içe doğru darbe var ama sayısı az, 9.ay için oldukça zayıf, bir anda böyle olması da düşündürüyor beni, çok zor hissediyorum. Bugün de huzursuz olursam gidicez acile. Çok teşekkür ederim tekrar.
bekledım de gelmedıAslında senin beklenen tarihin aralığın başıymış. Kasım olma ihtimali yüksekmiş yani.![]()
Insallah canim kendi sancinla gidersin. Bir de hurma acilmayi kolaylastiriyormus duymussundur belki onuda deneİnşallah canım, yürüyüş yapıyorum hergün ama hiç bir belirti yok, ama kızım çok hareketli... Perşembeye kadar olmazsa doktorum suni sancı verelim dedi.. inşallah olur perşembe ye kadar..
Teşekkürler E elfoSelam aralik anneleri. Ben 25kasimda dogum yaptim. Ikinci hamileligimdi ve ilki sezeryan oldugu icin o tarih dogum icin verildi aslinda aralik annesi adayiydim. Allah hepinize birbirinden kolay dogumlar nasip etsin. Ben spinal oldum cok korkarak girdim doguma. Anestezi uzmanina anlattim durumu. Cok ilgili birisiydi seni simdi biraz sakinlestirecez dedi baska bisey hatirlamiyorum. Uyku ilaci midir sakinlestirici midir bisey yapmislar ameliyat boyu uyudum hatta bi ara uyandirdilar bak kizina diye. Onu bile dogru duzgun hatırlamıyorum acaba ne dedim cok merak ediyorum.
Dogumdan sonra annelerin en aci tecrubesi sanirim gogus yaralaridir. Ilk bir hafta hemen hemen herkes aci yasayabilir. Ben nasil atlattim tecrubemi paylasayim. Emzirme atleti ya da sutyeni giyiyorsunuz ve icine gogus pedi koyuyorsunuz. Her emzirmeden sonra gogus ucuna zeytinyagi suruyorsunuz. Gogus ucu boylece surekli nemli kalmis oluyor silme derdi yok arti camasiriniza yapismiyor. Aci olsa da yaraya cevrimeden kurtuluyorsunuz cok sukur
Normal doğum korkum yok. Sadece normal doğum esnasında birdenbire sezeryana dönüşürse diye endişeliyim.umarım n.doğum korkularının azalmasına yardımcı olur![]()
Bebeklerimiz büyüdükleri için yerleri daraldı. Hareketleri azaldı. Benim bebeğimin de öyle. İçine sinmiyorsa doktora git tabii.Kızlar hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim ilginiz ve desteğiniz için, bebek epeydir baş aşağı pozisyonda zaten, sadece arkasını dönmüş olabileceğini düşünüyorum. Siz gece msj yazarken eşimle uzanmış hareketleri kontrol ediyorduk. Hastaneye gitmedik, hareket ediyor, sadece belirgin bir azalma ve zorlanma var gibi. Bunun da arkasını dönmesinden kaynaklandığını düşünüyoruz ama emin olamayız tabi. Kordon dolandı belki.. Normalde dışa doğru ayaklarını görüyorduk ama dünden beri (şimdi hala) arkaya içe doğru darbe var ama sayısı az, 9.ay için oldukça zayıf, bir anda böyle olması da düşündürüyor beni, çok zor hissediyorum. Bugün de huzursuz olursam gidicez acile. Çok teşekkür ederim tekrar.
folik, hareketlerinde belirgin azalma varsa bence bekleme doktora gitmek için. tabi içinde bulunduğun tedirginlikte bebeğine yansıyor ve hareketini kısıtlıyor olabilir. doğuma yaklaştıkça hareketleri azalır zaten. 2 saatte 1 hareket etmeli yani günde 10 12 sayılabilir hareketi olmalı. bu arada bir sorun mu vardı gebelikle ilgili, ben bayağıdır yokum kaçırmışım?Kızlar hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim ilginiz ve desteğiniz için, bebek epeydir baş aşağı pozisyonda zaten, sadece arkasını dönmüş olabileceğini düşünüyorum. Siz gece msj yazarken eşimle uzanmış hareketleri kontrol ediyorduk. Hastaneye gitmedik, hareket ediyor, sadece belirgin bir azalma ve zorlanma var gibi. Bunun da arkasını dönmesinden kaynaklandığını düşünüyoruz ama emin olamayız tabi. Kordon dolandı belki.. Normalde dışa doğru ayaklarını görüyorduk ama dünden beri (şimdi hala) arkaya içe doğru darbe var ama sayısı az, 9.ay için oldukça zayıf, bir anda böyle olması da düşündürüyor beni, çok zor hissediyorum. Bugün de huzursuz olursam gidicez acile. Çok teşekkür ederim tekrar.
Gözünüz aydın allah analı babalı büyütsünSelam aralik anneleri. Ben 25kasimda dogum yaptim. Ikinci hamileligimdi ve ilki sezeryan oldugu icin o tarih dogum icin verildi aslinda aralik annesi adayiydim. Allah hepinize birbirinden kolay dogumlar nasip etsin. Ben spinal oldum cok korkarak girdim doguma. Anestezi uzmanina anlattim durumu. Cok ilgili birisiydi seni simdi biraz sakinlestirecez dedi baska bisey hatirlamiyorum. Uyku ilaci midir sakinlestirici midir bisey yapmislar ameliyat boyu uyudum hatta bi ara uyandirdilar bak kizina diye. Onu bile dogru duzgun hatırlamıyorum acaba ne dedim cok merak ediyorum.
Dogumdan sonra annelerin en aci tecrubesi sanirim gogus yaralaridir. Ilk bir hafta hemen hemen herkes aci yasayabilir. Ben nasil atlattim tecrubemi paylasayim. Emzirme atleti ya da sutyeni giyiyorsunuz ve icine gogus pedi koyuyorsunuz. Her emzirmeden sonra gogus ucuna zeytinyagi suruyorsunuz. Gogus ucu boylece surekli nemli kalmis oluyor silme derdi yok arti camasiriniza yapismiyor. Aci olsa da yaraya cevrimeden kurtuluyorsunuz cok sukur
Canım 30.haftada erken doğum riskine karşılık bu iğne 2 şer doz olmak üzere 2 kere vuruldu.Bu iğne bebeğin akciğerlerini geliştirmek için vurulan iğne.Ama 38. haftada neden vuruluyor anlamadım.Bu iğneden sonra bebek hareketlerinde biraz azalma oluyor canım panik olma sonraYok cnm aksine bebek gelişimi 2 hafta ileri olduğunu söyledi acaba doğumdan 2 gün sonra yok amerikaya gidiyor o yüzden ne olur olmaz garanti olsun diyemi yapıyor. Sorucam kendisine ama dediğim gibi yaptıran varmı daha önce bu iğneden bilgi almak istedim sanırım benden başka kimse yok