- 3 Kasım 2014
- 775
- 842
- 43
- 39
evet canım hamileliğimin başında kayıt olmuştum, zaten aşı için sağlık ocağından da aradılar, haftaya aşıya gidince 2. dozu soracağım, teşekkürler[/QUOT
ben salı günü oldum ıkıcı dozu tam bır ay sonrasına yazdılar canım bunu vurunursak 5 yıl koruyuculuğu var
Ben en başta kayıt yaptırdım ama Allah a şükür arayan soran hiç olmadı malesef yaşadığım yerde çok ilgi göstermiyorlar ben takip etmek zorunda kalıyorum.kızlarbağlı oldugunuz aile saglıgı merkezlerınde gebek takıbı yapılıyor (ama once kayıt olmanız lazım) onlar aşıların günü geldiğinde arıyorlar..aşı takvımı verıyorlar gıdıncede kılonuz tansıyonunuz kontrol edılıyor
doktorunuza da bahsederek her ıkı yerden de kontrol olabılırsınız
aslında aramaları lazım çünkü yaptıkları gebe takıbınden döner sermaye kazanıyorlarBen en başta kayıt yaptırdım ama Allah a şükür arayan soran hiç olmadı malesef yaşadığım yerde çok ilgi göstermiyorlar ben takip etmek zorunda kalıyorum.
İnsanlar hakkında çok yorum yapmak istemiyorum ama onu desem bile git derler aşırı rahatlar o konuda. İnşallah biran önce burdan kurtulurum doğu görevi malesef. Ben daha doktorumu bile görmek nasip olmadı hiç olmuyor gittiğimdeaslında aramaları lazım çünkü yaptıkları gebe takıbınden döner sermaye kazanıyorlar
sen ıstersen gıdınce bı laf at aramanız gerekmıyormu dıye bakalım ne dıyecekler hatta aıle saglıgı merkezımı değiştiricem de bak nasıl tutuşurlar
ben de ilk bebeğimde çok araştırdım. bubchenin yenidoğanını kullandım (şampuan ve vücut yıkamaiçin) 3 yaşına kadar. en safı ve katkısızı o. bulması zor ama güvenle kullandım. küçük bir şişe ve 20 TL idi bıraktığımda. çocuk ürünleriyle karıştırmayın.Kizlar ben pisige karsi cok begenilen sudocremin buyuk boyundan da siparis verdim.bebek bakim urunlerini bubchen almayi dusunuyorum.tabi bu konuda herkesin farkli bir dusuncesi vardir.ama arastirmalarina guvendigim bi arksdsim onda karar kilmisti banada onerdi..mesela gorumcemde zamaninda nivea ürünlerini kullanmis oda onu onermisti.deterjan konusunda hala karamsarim ama sanirim onuda sivi alicam.omonun yumusatici kullanmicam
korkulacak hıc bısı yok ınan.ıgne esnasında hıc acı yok.sadece ertesı gun sankı bır yere carparsında bır yerın morarır dokunca acır ya oyle bı hıc oluo 2 3 gunde gecıoAslında aşıdan çok korkuyorum ve tek doz olmasına sevinmiştim başta ama söz konusu olan bebeğimin ve benim sağlığımız sonuçta, ne gerekiyosa katlanırım. Dediğin gibi belki de gerek olmadığını düşünerek tek doz demiş olabilir, bi sonraki kontrolümde soracağım
canım doktorla hıc ısın olmuo zaten hemsıre asını yapsın yeterli.bı kerede kan aldılar benden degerlere bakmak ıcın okadar..bıde gebe egıtımı varmıs onu dedıler.sagolsun hemsırem cok ılgılı telefonla bıle sonucları ogrenıorum.ama doktorun onem yok benceİnsanlar hakkında çok yorum yapmak istemiyorum ama onu desem bile git derler aşırı rahatlar o konuda. İnşallah biran önce burdan kurtulurum doğu görevi malesef. Ben daha doktorumu bile görmek nasip olmadı hiç olmuyor gittiğimde
kızlar normali 5 doz.elimde şuan aşı kartı var.ilk vurduruyorsunuz......2.si birinciden 4 hafta sonra yani 1 ay sonra...............üçüncüsü ikinciden en az 6ay sonra .........dördüncüsü üçüncüden en az 1 yıl sonra..............son olarak beşincisi dördüncüden en az 1 yıl sonra yazıyor...inş açıklayıcı olmuştur
Yok ben genel olarak hamilelik öncesinde de doktorumu bilmiyorum hemsireyi de bulduguma yaptırıyorum işimi neyse sağlık olsun diyelim.Gebelik eğitimi ne zaman veriliyormuş ki ??canım doktorla hıc ısın olmuo zaten hemsıre asını yapsın yeterli.bı kerede kan aldılar benden degerlere bakmak ıcın okadar..bıde gebe egıtımı varmıs onu dedıler.sagolsun hemsırem cok ılgılı telefonla bıle sonucları ogrenıorum.ama doktorun onem yok bence
Çok açıklayıcı olmuş gerçekten bunu yazmak bana zor gelmiştiHavuz problemi gibi olmuş cnm
Cok tesekkur ederm ama ben ruhen hissetmiyorum elimi karnima koyunca oluyor kibirdamalar o tuhafima gitti sen kacinci haftadasin acaba
Bende aylık asgarî ücrete göre ödenen sigorta primi 472 tl diye biliyorum ama cokta emin değilim. Eşim mali müşavir ona bir sorayım. Ayrıca doğum iznine çıktıktan sonra herhangi bir sebeple işten çıksan ya da çıkarılsan dahi doğum parası almayı hakediyorsun diyebiliyorumasgari ücretlinin primi şuan 390 tl civarı.. haziranda biraz zamlanacak bu rakam.. ama çok gelmez..
Canım ben de tek doz olucam hemşire illa 2 doz diye Israr etti drum yanında Dr da dedi ki tek doz zaten 5 yıl koruyor, ( ki bem ilk hamileliğimde de tek doz olmuştum 4,5 sene önce ) kendi doğum doktorum Şart değil olman dedi neyse sağlık ocağındaki Dr hemşire 2 doz diye Israr edince gereksiz aşı yüklemesi bu dedi ve nihayette istiyorsanız sadece tek doz yeterli doğum için dediKızlar bana doktorum tek doz tetanoz aşısı dedi, onu da haftaya gidip sağlık ocağında vurduracağım. Ama sizler şimdi 3 doz 5 doz diyince tereddütte kaldım, tek doz yeterli değil mi acaba?
Sezeyanla ilgili soru sormustun sanirim canim.benim ikinci gebeligim kizimda sezeryan olmustum o yuzden buda sezeryan olucak.ikinci sezeryandada 39.haftada aliyorlar erken almalrinin sebebide normal dogum baslarsa daha onceden dikisli oldugu icin zarar gorebilir diye.Havuz problemi gibi olmuş cnm
cnm kurulumunu kim yapck.snrm internttn aldnz.bnde internttn almayi dsnym oyuzdrn soryrmBu da bizim mobilyamiz.Siparisten bir ay sonra gelir dediler fakat bir hafta sonra gelmiş biraz erken oldu hayırlısı artık
ilk dogumsa 40 mi oluyor peki cnm.bnde sezeryan olcm.ben 37-38 de alcklar sanydm;(((Sezeyanla ilgili soru sormustun sanirim canim.benim ikinci gebeligim kizimda sezeryan olmustum o yuzden buda sezeryan olucak.ikinci sezeryandada 39.haftada aliyorlar erken almalrinin sebebide normal dogum baslarsa daha onceden dikisli oldugu icin zarar gorebilir diye.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?