2015 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimizin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    473
bize doktorumuz sebamed önermişti ben sampuan yağ losyon pisik kremi aldim bunlar yeterli.sabununu aldım bir ara vucudunda egzama cikmisti dr o zaman sabunu yazmisti onun haricinde sabun duş jeli kullanmiyorum.inan hic gerek yok kücücük vücutlari var.hem vucut hem sac icin deniyor zaten.hele pisik kremi cok iyi memnunum.bir kere sudocrem aldim kizimin poposunda sivilceler oldu ve pisik gecmedi.bazisinada iyi geliyor.konak sampuani almana gerek yok.ben kullanmadim cünkü her bebekte konak olmuyor.kızımın bıngıldak kısmında cok hafif konak vardi o da gecti.dr zeytinyagi ve karbonatli su sür demisti.ben öyle yaptım.ama cok konak olursa tabiki ayri sampuan alirsin.birde eczacimiz sebamed kurutuyor deyip mustelayi önermisti.ama ben sebamedi tavsiye ederim.baktın bebeginde kuruluk yapiyor kullanmazsin.mustela daha pahalı ama sampuan harici fark gormedim arada.sebamed saclarini kuruttu.mustela daha ipeksi yapti.zaten cocuk doktorun sana mutlaka öneride bulunucak.bizim cocuk doktorumuz dogdugundan beri ayni.hatta dogumada girdi.hic degismedi ama cok sukur uzun zamandir doktora gitmiyoruz.ben su an zeytin sütü kullaniyorum kizima o bitince yag alirim.kışın yag,yazin losyon sür demisti dr.mesela doktor sebamedi tavsiye etti ama yüzünde isilik çıkınca mustela yazmisti kullanmadan gecti geri verdim.birde bezleri stok yapmayin cok cabuk büyüyorlar ben bittikce aldım.sormak istedigin birsey olursa sorabilirsin.

Selam kızlar aranızda kabız olup şurup kullanan varmı doktor verdi bana ama kullanmadım ama bildiğin acı çekiyorum daha önce kabız olan biri değildim ne yapsam fayda etmiyor
Benimde kabizlik problemim var. Kuru kayisiyi geceden ilik suya islatip sabah suyunu icince cok rahatliyorumben dene istersenbirde bana kabak cekirdegi de cok iyi geliyor

Bende senin gibi geceleri tikaniyoodum drum okyanus suyu verdi ve baya iyi gEldi simdi cok rahatim

doğal olduğu için burnuma iyi gelir okyanus suyu teşekkür ederim arkadaşım bugün bakarım en azından ama geceleri bu göğüs baskımı çözemedim acaba bebek büyüyor ondan mı bilemedim

Sağol canım peki bu toz magnezyum tozumu bende onu kullanıyodum ama çok midemi bulandırdı of off hamileliği hiç böyle hayal etmemiştim ((

çok güzel oluyor hareketleri ben ne zaman elimi koysam oynamayı bırakıyor elimi çekince yine tepiniyor içerde dokununca korkuyor mu ne anlamadım o yüzden eşimde sadece 2-3 kez hissedebildi..
Canım benimde öyle ard Arda vuruyor sonra elimle hissetmek istiyorum elimi koyuyorum tık yok normalde çok hareketli gün içinde ama elimle 1 defamı ne hissettim gibi oldu inşallah o günlerde gelecek Allah'ın izniyle

Sağol canım peki bu toz magnezyum tozumu bende onu kullanıyodum ama çok midemi bulandırdı of off hamileliği hiç böyle hayal etmemiştim ((

Evet canım. Toz şeklinde magnesie calcine mi ne adı. Yanımda değil şimdi. Ben bir bardak suya 1/4 ölçek ile yarım ölçek arasında kullanıyorum. Doktorum yeterli gelmezse artırırız demişti ama şimdilik idare edebiliyorum. Ama tam ölçeğe geçersem sanırım benim de midemi bulandırabilir çünkü kireç gibi bişe zaten böyle bile ben nefesimi tutup içiyorum arkasından da bi bardak su içiyorum. Öyle idare ediyorum işte.. Duphalac dene bakalım bi. Belki sana da o iyi gelir. Olsun varsın kabızlık olsun bi sorunumuz sıkma canını. Buna da şükür onlar iyi ya yarıladık zaten çok şükür ben şimdi çok sancım olursa hafif hafif masaj yapıyorum bağırsaklarıma. Şu bebeklere gaz sancısında yaptıkları gibi ama çok bastırmadan. Hareketlenir belki diye düşündüm ve fayda etti yani :) dene istersen sen de :)

doğal olduğu için burnuma iyi gelir okyanus suyu teşekkür ederim arkadaşım bugün bakarım en azından ama geceleri bu göğüs baskımı çözemedim acaba bebek büyüyor ondan mı bilemedim

Burun tikanikligindan oluyor oda gece nefes alamayarak uyaniyodum bende okyanus suyu herseyi cozdu canim

Canım ben ılk bebeğimde mustella kullandım cokta memnunum konak önleyici sampuan köpük oldugu için kullanımı durulaması rahat ılk zamanlar hemsac hem vucut sampuanından al basta vucuduna kullanırsın konak sampuanın bıtınce hem saca hem vucuda kullanırsın masaj yagını al losyon ben aldım ama pek kullanmadım yag daha iyı bu üç ürun yeter bence pişik kremını falan begenmedım ben kullanamadım

Evey dimi tek derdimiz bu olsun Allah beterinden korusun Bende bi deneyeyim masajı ozaman sağol canım

DOĞAL ÇAMAŞIR DETERJANI (EVDE YAPMAK İÇİN TARİFİ)
  • 1 bardak rendelenmiş zeytinyağı sabunu veya renksiz beyaz sabun
  • 1 bardak sodyum karbonat (çamaşır sodası)
  • 1 bardak sodyum bikarbonat (karbonat)
  • 1/2 bardak boraks (isteğe bağlı) miktarı azaltabilirsiniz
  • 10-15 damla uçucu yağ (isteğe bağlı)=>lavanta veya papatya
YAPILIŞI
Sabunu rendeleyin; diğer malzemeleri ekleyin plastik bi ölçek yardımıyla karıştırın ve kapaklı bir kapta saklayın...
boraks eczanelerde bulunabiliyormuş veya bazı aktarlarda...istek üzerine getirtiyorlarmış zaten...diğerleri belli market aktarlar hizmetimizde
YUMUŞATICI BÖLÜMÜNE: sirke (kokusu kesinlikle sinmiyor ve leke çıkartma özelliğiyle yardımcı)

Bu aralar görüyordum deterjanla ilgili öneri isteyenleri ama bitürlü aldığım tarifi yazamadım.hazır nete girmişken geçenlerde tv. de bi ekolojik uzmanından almıştım tarifi zaten yazıyım dedim. defterime not etmiştim. çok pratik...Zaten satılan ekolojik deterjanlardan da bir farkı yokmuş ve daha masrafsız oluyormuş...ben de yapmayı düşünüyorum bebişim için,sizede vermek istedim tarifini hanımlar...

Kizlar artik oglum cok hareketli sert tekmeler atip duruyo bide 3gundue sapsari cok yogun puturlu akintm var oglum tekme atmasa korkucam
cnm bnde baya biseyler hissedyrm ama tekme hic hissetmedm yada ayirt edemyrm.sanrm donme hareketini hissedyrm.cnm sorum belki sacma gelck ama nasil ayirt ediyosn tekme mi dönme mi yoksa yer degistirme mi..tarif edebilirmsn cok istyrm net hissedebilmeyi

çok güzel oluyor hareketleri ben ne zaman elimi koysam oynamayı bırakıyor elimi çekince yine tepiniyor içerde dokununca korkuyor mu ne anlamadım o yüzden eşimde sadece 2-3 kez hissedebildi..
:)vay kerata ya bak sen oyun yapıyor annesine :)benim eşim daha hiç hissederedi,1haftaya oda hisseder herhalde

Paylaşacak başka kimsem yok sizden başka. Bizim eşimin ailesiyle çok büyük sorunlarımız oldu unutulacak yada affedilecek şeyler değil. ne benim ailem ne ben ne de eşim iki yıldır hiç gorusmuyorduk. Bunlar nasıl olduysa 6 ay önce eşim başka bir şehirde gorevdeyken karsilasiyorlar ve konuşmaya başlıyorlar yine kendilerini suçsuz bizi hepimizi suçlu çıkarıyorlar eşim biliyor aslında tüm gerçekleri ama hazır görüşüyorken arayı bozmuyor. Biz onların yüzünden bir sürü maddi problem yaşıyoruz üstelik bu problemlere benim ailem de ortak oldu ve tamamen borca battık. Düğün borçları vs hersey bizim üstümüze ve benim ailemin. Şimdi onlar bu ne yüzsüzluk ise torun geliyor diye bayram ediyorlar. Dün bir tanıdıkları yla tesadüfen karşılaştık bana öyle şeyler anlattı ki cildirdim eşim meğer ne merakliymis benimle paylasmadigi şeyleri bile onlarla paylaşmis. Bende cildirdim. Tartistim umruna takmadı gitti playstation oynadı bende yeter dedim güldü oyuna devam etti bende tv yi kapattım elleri zaten kocaman avcunun iciyle suratima bir yapistirdi ben ağlamaya başlayınca da omuzlarimi sıktı o bebeğe bişey olursa seni öldürürüm diye bende yemek yemedim. Ağladım ağladım saatlerce engel olamıyorum kendime. Biletimi al gidicem dedim anandan iste parasini dedi benim sana verecek param yok dedi. Bugün de doğum günüm gece belki gelir dedim geç yatmış hiç konuşmadi sabah kalktım kahvaltı hazırladım kalkmadi 1 saat önce kendi kendine bişeyler yedi ondan önce yine kavga ettik yine ağladım bu kez kollarimi bacaklarimi sıktı tokat attı saçlarımı çekti bebeğe bişey olursa seni de aileni de yok edicem diyo ayrılalım diyorum ayrilicam zaten şu bebek dogsun elinden de alicam diyo. Ben simdi nasıl aglamiym. Çok korkuyorum iki gündür aglamaktan bebeğe bişey olacak diye. Çanta hazırladım evden gidiyorum dedim s. git dedi ben napıcam. Kimseye anlatamam çekip gitsem kendine bişey yapar diye korkuyorum kalınca ben huzurlu değilim hastaneye gitsem mi bebeğime bişey olacak diye çok korkuyorum

Aslında çok hassas bi konu bu ve çok özel sadece tek bişey söylemek istiyorum
istiyorum istiyorum Konu her ne ise haklı yada haksız ol sana bunları yapmaya hakkı yok sen bunu sineye çektikçe üzerine gelecektir demişin ta kendine bişey yapar diye korkuyorum diye aen sana bişey yapmasından kork bence kaldıki sadece kendinin değil bebeğininde sorumluluğu üzerinde.kısaa süreli bir ayrılık senin değerini anlamasını sağlayabilir üzme kendini bi an önce çözüme odaklan derim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…