2015 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimizin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    473

benim de göbek sürekli çalkantı halinde:)) zıp zıp ordan burdan çıkıntılar oluyor:) oğlumda daha geç başlamıştı bu bıcırık çok hareketli valla

aynen bende tam bunu söylicektim eğer fiilen orda yoksan direk doğum izninden düşüyorlar o zaman son ana kadar Allah çalışabilmeyi nasip etsin bize çünkü doğum izni bittikten sonra günlük 3 saat olan süt izni süresi bu 16 haftaya göre ayarlanıyor

o ne demek ? gerçi ben süt izni kullanamayacağım galiba ücretsiz izin alacağım için. bizim banka birleştirmeye de izin vermiyor.

demek ki doğruymuş, aslında mantıklı, çalışamayacaksak çalışabilir raporu yanlış bir teşhis oluyor. ben bir de açıkcası bebeğim de işin içinde olduğu için rapora karşıyım. raporluyken maaş da alınıyor, haksız gelir olacağını düşünüyorum bu kendi vicdani meselem kendi düşüncem yani. neticede rapor da bi hastalık adı konularak veriliyor, Allah korusun çekiniyorum yani. iznim bitince işe döneceğim ben, rapor almayacağım

çizelgede 740 gr deyince oo dedim, benim de 2 haziranda randevum. şeker yüklemesi diyecek ama ben önce açlık tokluk şekerine bakın gerekirse yükleme olsun diye teklif edicem bakalım ne diyecek
benim bebik de pek kilolu çıktı, 21+2 de gittiğimde 506 gramdı ve rapora 22+6 gün ile uyumlu yazmış. bebeğin iri olması korkuttu beni şeker çıkacak galiba..

Selamünaleyküm arkadaşlar, biz doktordan geldik. Bebeğim 835 gr ve 35 cm olmuş. Elhamdulillah, görünür bir sıkıntı yokmuş. Şeker yüklemesi yapmayacağız, ilk aşamada açlık-tokluk şekerime bakılacak. Sonra yüksek çıkarsa yükleme yapılacakmış. Doktoruma güvenip, Rabbim'e dayanıp yarın ölçüme gideceğim inşallah.. Ultrasonda babasının burnu gibi kocaman bir burun gördük. Rabbim sağlıklı ve hayırlı versin onları. Bu arada doğum tarihimiz şimdilik 1 Eylül. Planlı sezaryen olacağı için... Bizden haberler böyleee..

benim bebik de pek kilolu çıktı, 21+2 de gittiğimde 506 gramdı ve rapora 22+6 gün ile uyumlu yazmış. bebeğin iri olması korkuttu beni şeker çıkacak galiba..

benim detaylı da 21+2de oldu tam. 400 gr dedi doktor, ama artısı eksisi varmıydı bilmiyorum ortalama attı ortaya 400 gr diye:)) inşallah çıkmaz canım şeker, şeker çıkarsa napıyorlar diyet mi veriyorlar ilaç da veriyorlarmı?

eylülün ilk bebeği olacak yani:) sağlıkla kavuşun canım. ben de o şekilde teklif edeceğim doktora. ve soracağım şeker yüklemesi yüksek çıktı diyelim, ne yapacağız. yani diyet verecekse ben yüksek çıkmış gibi diyet yapayım.yükleme istemiyorum çünkü. oğlumda yaptırmıştım 70 çıkmıştı gayet düşüktü.

dışardan hareketleri gözleniyordu zaten ama demek istediğim o değil. resmen el gibiydi. baya baş parmağım kadar bi çıkıntı vardı .
yok canım biz o kadar büyümedik malesef :) göbegim küçük küçük hopluyor tekmede belli oluyor dikkatli bakınca ama daha ele ayaga gelemedik sabırsızlıkla bekliyorum bende

anladığım kadarıyla bebeğin kemik ölçümlerinden bir tahmin yapıyorlar. şeker bir ihtimal çıkar çünkü bizim ailede yatkınlık var, öncelikle diyet yapıyorsun düşmezse mecburen son noktada insülin almak zorunda kalıyorsun.

oy bayılıyorum böyle güzel haberlere :) maşallah benimde cuma kontrolüm var büyüdüğünü anlıyorum ama boy ve kilosunuda mrk ediyorum kuzumun benimkide babasına benziyor resimlerini yanyana koydum yandan olarak aynı babası kaş şekli bile aynı zaten eşime benzemesini istedim hep

anladım canım inşallah gerekmez, burdaki doktora nasıl anlatacağım ben de onu düşünüyorum. karatayı tanıyormusunuz diye başlasam mı :))) niye istemiyorsun diyecek kesin..

anladım canım inşallah gerekmez, burdaki doktora nasıl anlatacağım ben de onu düşünüyorum. karatayı tanıyormusunuz diye başlasam mı :))) niye istemiyorsun diyecek kesin..
güveniyor musun o kadar Karatay'a gerçekten. ben pek güvenmiyorum kendisine şeker ciddi sonuçları olan bir sorun gebelikte, teyzemde çıkmıştı yazık kadıncağız meyveyi bile ayranla tüketmişti, şekeri bir anda yükselmesin diye.

o ne demek ? gerçi ben süt izni kullanamayacağım galiba ücretsiz izin alacağım için. bizim banka birleştirmeye de izin vermiyor.

Bende 3 saatlik süt izinlerini kullanıp sonrasında ücretsiz izin düşünüyorum. Kanundaki ifadede kadın memura çocuğunu emzirmesi için doğum sonrası analık izni süresinin bitim tarihinden itibaren ilk 6 ayda 3 saat, ikinci 6 ayda 1,5 saat süt izni verilir. bu şekilde geçiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…