2015 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimizin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    473
Hadi gounnaydin canim iui cikmasina cok sevindim. Ben almayacagim alt acma seti primaninkilerden kullanacagim.

Ben de sol tarafıma dönüp uyuyamıyorum,
Gece her gözümü açtığımda ya sağıma dönmüş oluyorum ya da sırt üstü
Umarım zararlı değildir sağa dönüp uyumak:S
Sağ tarafa dönüp uyumanin zararı var mı bilmiyorum ama sırt üstü sakıncalı dediler hiç rahat edemiyorum zaten böyle giderse yakinda koltukta ayaklarimi uzatıp ayakta uyucam gibi geliyor
Onları yapacak halim bile yok dün akşam yemeği eşim yaptı adam bi de nobetten çıkıp gelmişti 4 saatlik uykuyla duruyordu Allah razı olsun ya. Hava da çok sıkkın ondan mıdır anlamadım. 1.5 ay oldu tasinali halen işlerim bitmedi ve 2 hafta sonra memlekete gidicem bitirmem lazım da bu totoyla zor

CAnim hello babyden markasi little dreams shok oldum fiyati gorunce acaba 4 tane yetermi
Halen geçerli midir bu fiyatlar bizde yakınız ama ancak yarın gidebiliriz yada kalmismidir acaba birde alt çamaşır almam gerek var mıdır

tek bir tarafa yatmakta çok yoruyor dönmekte gerek aman zor ya geçen gece kollarım çok ağrıdı doğursamda kurtulsam demişim ağlarken eşimin rüyasına girmiş erken doğum yapıyomuşum allah korusun 3 ayı da atlatırız inş.

Aynen cnm)))benim kocis cok guzel dagitmayi biliyor mukemmel otesi uzerine tanimam kocisimin o konuda seninki iyi yine yemek yapiyo benimki yemek lazim diyince hemen eli telefonda siparis ediyo yada askim istersen bi tost yapayim diyoo ay kiyamammmmkocisimeee
Halen geçerli midir bu fiyatlar bizde yakınız ama ancak yarın gidebiliriz yada kalmismidir acaba birde alt çamaşır almam gerek var mıdır
Canim gecerlidir heralde hic kacirma valla sudyenler vardi ama kulot beden kac bilmiyorum onlarda minik bedenlerdi.sen nerde oturuyorsunki komsumuyuz yoksa))))

Evet işte kalktigim da sol tarafım ezilmiş oluyor. Dönerken de çok zorlanıyorum bende sabah ağladım ne olacak böyle daha şimdiden diye ya bi yerlerim ağrir ya burnum tıkanir illa yatamam

Yok valla kimse benim ki gibi dagitamaz bagiriyorum artık topla şu evi yoksa ben yapmak zorunda kalacam ve sonra daha kötü olucam diyorum ya adam toplarken daha çok dağıtıyor
bi de komsuyuz sanırım Haramidere sanayi civarindayim sen nerde oturuyorsun

Ben hastane cikisini duz beyaz aldim tul kirdele cicek tas falan kullanip susleyecegim. Internnette gormustum ben yaparim bunu dedim sivadim kollari. Simdi onlari yikadim sadece. Utuleyip susleyecegim. Hazir olsun hastane cikisi findigiinnn
eline sağlık bitirince paylaş da görelim cnm..

çok şükür atlattın sende sıra bende p.tesi dr kontrolüm var ve şeker yüklemesi bakalım nasıl geçecek.. bu arada alt açma çok kullanışlı cnm bir yere giderkende yanına aldığında bebeğine ait bir yatak alanı sağlıyor, tavsiye ederim..

herkese merhaba; alıntı yapamadım kordon kanını sormuştu biriniz. Ben kızımda da baya bir araştırmıştım. Türk hemotoloji derneğine de ne yapmalıyız konusunda mail atmıştım. Cevabı buraya kopyalayacağım biraz uzun ama bilgilendirici.

KORDON KANI TEDAVİSİ HAKKINDA TÜRK HEMATOLOJİ DERNEĞİ’NİN KAMUOYUNA AÇIKLAMASI (DUYURUSU)

Kök Hücre Nedir: Bazı dokularda bulunan ve gereksinim halinde pek çok hücreyi oluşturarak yaşamın devamını sağlayan, üretkenlik potansiyeli çok yüksek ana hücrelerdir. Son yıllarda çeşitli kök hücre tipleri olduğu öğrenilmiş olup, eskiden beri bilinip üzerinde en çok çalışmalar yapılanı “hematopoetik kök hücre”dir.

Hematopoetik Kök Hücre Nasıl Elde Edilir: Hematopoetik Kök Hücre Nakli (Transplantasyonu) (HKHN) için kök hücreler sıklıkla kalça kemiğindeki “Kemik İliği” veya kollarımızdaki “Periferik Kan”dan elde edilirken “Kordon Kanı” üçüncü bir kök hücre kaynağını oluşturmaktadır.

Kordon Kanı Nedir: Anneyle rahimdeki bebek (fetus) arasında bulunan, gebelik boyunca bebeğin besin ve oksijen gereksinimini sağlayan göbek kordonundan doğum sırasında toplanabilen kandır. Kordon kanı az hacimde (yaklaşık 100 ml) olduğu için içerdiği hematopoetik kök hücre sayısı da sınırlı olup bu miktar kemik iliği veya periferik kandan elde edilebilen hücre miktarından çok daha azdır.

Hematopoetik Kök Hücre Naklinin Kaç Tipi vardır: Eskiden kök hücre nakli terimi yerine “kemik İliği nakli” terimi kullanılırdı. Günümüzde işlemin ana ismi “Kök Hücre Nakli” olup, kemik iliği sadece kök hücrenin elde edildiği kaynaklardan birisidir. Üç tip kök hücre nakli vardır.

1. Toplanan kök hücreler bir başkası için kullanılabilir (allojeneik nakil).
  2. Hastanın sağlıklı döneminde elde edilip saklanan kök hücreler ileride kendisi için kullanılabilir (otolog nakil).
  3. Bir hastaya kendi ikiz kardeşi (tek yumurta ikizi) kök hücre verebilir (sinjeneik nakil)
“Allojenik kordon kanı bankacılığı” olarak tanımlanan kordon kanının başka bir hasta için kullanılmak üzere saklanmasının ilk başladığı 1993 yılından bugüne kadar dünyadaki tüm allojenik kordon kanı bankalarında saklanan kordon kanı sayısı yaklaşık 150.000’e ulaşmıştır. Saklanmış olan bu kordon kanları ile toplam2500’den fazla allojeneik kordon kanı transplantasyonu gerçekleştirilmiştir. Kısaca bu zamana kadar allojeneik kullanım amacı ile saklanan her 60 kordon kanının biri transplantasyon amaçlı kullanılmıştır. Bu 11 yılda, kordon kanının diğer bir kök hücre kaynağı olan kemik iliği ile karşılaştırması yapılabilmiş ve kordon kanının kök hücre kaynağı olarak kullanılmasının kemik iliğinden genel olarak daha avantajlı olmadığı, ama bir seçenek oluşturduğu kabul edilmiştir.

Kök Hücre Naklinin Başarısı için hastaya kordon kanı ile verilen kök hücre sayısının yeterli miktarda olması çok önemlidir. Herhangi bir hastaya kök hücre nakli gerektiğinde ve doku tipi uygun kardeş bulunamadığında doku tipi uygun kardeş dışı kök hücre vericileri veya allojeneik kordon kanı bankalarından doku tipi tam veya tama yakın uyumlu kordon kanı için araştırma yapılmalıdır. Bulunan kordon kanının hücre sayısı, hastanın kilosuna göre hesaplandığında, yeterli miktardaysa kordon kanı hayat kurtarıcı olabilmektedir. Bu nedenlerle kordon kanının, kar amacı olmayan kamusal allojeneik kordon kanı bankalarında saklanması pek çok önemli hastalık için bir umut oluşturmaktadır.

Otolog Kordon Kanı Bankacılığı Nedir?: Kordon kanının bebeğin kendisi için saklanması olup, allojeneik kordon kanı bankacılığından tamamen farklı bir kavramdır.

Kordon kanı ne süre saklanabilir?: Kordon kanının otolog amaçlı saklanmasında ilk yanıtlanması gereken soru kordon kanının ne kadar süre ile saklanabildiğidir. Klinik uygulamada günümüzde en çok yedi yıl saklanmış kordon kanı ile başarılı nakil yapılabilmiştir. Şu andaki bilimsel veriler kordon kanının en fazla 15 yıl saklanabileceğini desteklemekte vedaha uzun saklamaların olanaklı olduğuna ilişkin bilimsel kanıt bulunmamaktadır.

Kordon kanı miktar olarak herkese yeterli olur mu?: Allojeneik kordon kanı nakillerinden elde edilen klinik deneyimler verilen kök hücre sayısının nakil başarısı için çok önemli olduğunu ve genelde kordon kanı naklinin 30-40 kg üzerindeki hastalar için çok uygun olmadığını göstermektedir. Saklama süresinin yeterince uzun olamayışı ve verilen hücre sayısının azlığı göz önüne alındığında “yaşam sigortası” olarak saklanan kordon kanının tüm yaşam için değil, sadece hayatın ilk 10-15 yılı için kullanılabilir olduğu görülmektedir.

Otolog kordon kanı hangi hastalıkların tedavisinde kullanılabilir?: Özel kordon kanı bankalarının broşürlerinde kalıtsal kan hastalıklarının (talasemi-akdeniz anemisi gibi), kalıtsal bağışıklık yetersizliklerinin (immün yetmezlikler) ve kalıtsal metabolik hastalıkların tedavisinde kullanılabileceği belirtilmektedir. Oysa, kalıtsal hastalığa sahip bir bebeğin kordon kanındaki hastalıklı kök hücrelerin hastalığın tedavisi amacı ile kullanılamayacağı açıktır. Saklanan kordon kanının çocukluk çağında en önemli kullanım alanı edinsel aplastik anemi veya lösemi (kan kanseri) tedavisi olabilir. Bilindiği gibi yıllık görülme hızı 100.000’de 5 olan çocukluk çağı lösemilerinin büyük çoğunluğu sadece kemoterapi ile tamamen tedavi edilebilmektedir. Ayrıca eğer kordon kanı saklanmış bir çocuğa lösemi nedeni ile kök hücre transplantasyonu gerekecek olursa, başarısı açısından ilk tercih edilecek kök hücre kaynağı, saklanmış olan kordon kanı olmayıp; varsa doku tipi uygun kardeşinin veya aile dışı bir vericinin kök hücreleridir (allojeneik nakil).

Saklanan Kordon Kanlarına Gereksinim Duyma Olasılığı Nedir: 1993 yılından bu yana tüm dünyaki özel otolog kordon kanı bankalarında saklanmakta olan ve toplam sayısı yaklaşık 150,000 adet olduğu tahmin edilen otolog kordon kanlarınınsadece 2 tanesi otolog nakil amaçlı kullanılmıştır. Başka bir deyişle bu zamana kadar otolog kullanım amacı ile saklanan her 75 000 kordon kanının sadece biri transplantasyon amacı ile kullanılmıştır. Gerçekleştirilmiş olan bu toplam iki otolog kordon kanı naklinin ilki başarılı olurken ikincisinde kordon kanı transplantasyonuna özgü bir dezavantaj olan “kök hücrenin hastada çalışmaya başlamasının geç gerçekleşmesi”ne bağlı olarak hasta enfeksiyon nedeni ile kaybedilmiştir.

Tüm bu bilimsel veriler doğrultusunda ülkemizde olduğu gibi tüm dünyada da “kordon kanı otolog kullanım amaçlı saklanmalı mı ?” sorusu tartışılmaktadır. Bu amaçla özellikle etik ağırlıklı olarak yapılan geniş kapsamlı değerlendirmelerin sonucunda özet olarak,otolog kordon kanının etkinliği ve güvenliği halen kanıtlanmamış olduğu için hekimler tarafından bir seçenek olarak sunulmaması ağırlıklı yaklaşımdır. Ancak aile çeşitli kaynaklardan bilgilenerek bebeğinin kordon kanının saklanmasını talep ettiği zaman da bu konuda bilinen ve bilinmeyenlerin (yukarıdaki bölümlerde vurgulandığı gibi) ayrıntılı olarak açıklanması ve seçenek tedavi yöntemlerinin olduğunun da vurgulanması önerilmiştir. Ayrıca etik açıdan önemli bir konu olarak da doğum hekimlerinin kesinlikle hasta temini için ücret (finders’ fee) almamaları gerektiği vurgulanmıştır. Etik açıdan doğru olmayan “hasta temini için hekimin ücret alma” uygulamasının ülkemizde “kordon kanı toplama ücreti adı altında” yapıldığı kuşkusu bulunmakta olup, bu yaklaşım otolog kordon kanı konusunu daha da sağlıksız hale getirmektedir.

Kordon kanının otolog amaçlı saklanması hakkındaki bu bilimsel gerçeklerin özel otolog kordon kanı bankalarının tanıtımlarında yer almadığı ve NEDEN “yaşam sigortası” veya “bebeklerin doğal sigortası” olarak topluma sunulduğu dikkatle irdelenmelidir. Yazının başında tanımlanan “allojeneik kordon kanı bankaları” kamusal (public) kuruluşlar olup kar amacı gütmemektedirler (non-profit organization). Ancak dünyadaki tüm “otolog kordon kanı bankaları” özel (private) kuruluşlar olup asıl amaçları kar etmektir. Bir otolog kordon kanını saklama ücreti ortalama olarak ilk yıl için 1000-1500 Amerikan Doları ve sonra her yıl için önemli miktarda para talep edilmektedir. Basit bir hesapla dünyada halen saklanmakta olan yaklaşık 150 000 adet otolog kordon kanı için yaklaşık 300 milyon Amerikan dolarından fazla para harcanmıştır. Bu rakamlar otolog kordon kanının önemli bir kök hücre kaynağı olmasının yanı sıra önemli bir rant kaynağı olduğunu da göstermektedir. Saklanan bu kordon kanlarından sadece iki tanesinin nakil için kullanılmış olduğu ve bunlardan birisinin de başarısız olduğu unutulmamalıdır. Türkiye gibi doğurganlık oranı yüksek olan bir ülke otolog kordon kanı açısından önemli bir pazar oluşturmaktadır. Henüz etik ve tıbbi yönleri tartışılmakta iken yasal düzenlemesi olmayan otolog kordon kanı bankacılığı gerçek bir toplumsal tehlike oluşturmaya adaydır. Benzer tehlikeler pek çok başka ülke için de gündeme gelmiş ve bu nedenlerle özellikle bazı Avrupa ülkelerinde otolog kordon kanı bankacılığı tümden engellenmiş veya yasal düzenlemelerle sıkı denetim altına alınmaya çalışılmıştır.

Avrupa Birliği Bakanlar Konseyi’nin 19 Mayıs 2004 tarihli toplantısından uyarlanan üyelere önerileri (Recommendation 2004:8) arasında; otolog kullanım amaçlı saklanan kordon kanlarının tıbbi açıdan çok nadiren kullanıldığı ve üye ülkelerin sağlık sevislerince otolog kordon kanı bankacılığının desteklenmemesi yer almıştır. Dünyanın en zengin devletlerinde bile, devlet aracılıklı otolog kordon kanı bankacılığı yapılmamakta; aksine mevcut özel bankalar üzerinde ciddi sınırlamalara ve hatta yasaklamalara gidilmektedir.

Ülkemiz için de otolog kordon kanı bankacılığının gerekliliğinin sağlıklı olarak değerlendirilmesi ve en uygun çözüm yollarının araştırılması gerekmektedir. Bu açıdan konu ile ilgili devlet kurumlarının hızla gerekli yasal düzenlemeleri yapması ve ülkemizde giderek artmakta olan otolog kordon kanı bankalarını etkin bir biçimde her açıdan (bilimsel ve ticari) denetlemesi gerekmektedir. Aksi takdirde, yakın zaman içinde “Kordon Kanı Bankası mağdurları” kavramı ile karşılaşılması kaçınılmaz olacaktır. Ayrıca yazılı ve sözlü medya organlarında yer alan bilinçli veya bilinçsiz olarak çarpıtılmış otolog kordon kanı haberlerinin önünün alınması ve reklam panolarında gerçeği yansıtmayan şekilde yapılmakta olan reklamların denetlenmesi için gerekli girişimlerde bulunulması gerekmektedir.

Türk Hematoloji Derneği, 37 yıllık kurumsal kimliği, ulusal ve evrensel bilime katkıyı hedef belirlemiş yaklaşımı, 2005 yılında Dünya Hematoloji Kongresini ülkemizde düzenleyecek güçte uluslararası alandaki yeri, kanıta dayalı uygulamaları ve evrensel bilimi yol gösterici kabul eden 600’e yakın seçkin üyesiyle kamuoyunu bilgilendirme görevini yerine getirmektedir.

TÜRK HEMATOLOJİ DERNEĞİ YÖNETİM KURULU

Bir sorum olacak vajinal mantar dan dolayı doktorum fitil verdi zaten başka ilacı yok dedi. 3 taneydi kandil gecesi unuttum daha doğrusu eşim nobetteydi bende evde yalnizdim korkudan daha çok tuvalet ihtiyacı duyuyorum o zamanlarda koymadim. Daha önce koyduğum da da aynı Şey oluyordu ama dün kü daha farklıydı. İçimden birseyler aktı durdu öyle ki iç çamaşırım pijamam bacak arası ve biraz daha fazlası komple islakti. Suyum geldi diye düşündüm çok korktum ama bebis kıpır kıpır. Doktora gitsem mi yoksa enfeksiyon mu çözülmüştür bilemedim

Kızımdan dolayı çok aranıza katılamıyorum katılamadığım gibi yetişemiyorum da kızlar. Lütfen soru sorup çıkıyormuşum gibi algılamayın. Dertlerinizi ve mutluluklarınızı yazdığınız yazılardan paylaşıyor yeri geliyor sizinle mutlu oluyor yeri geliyor sizler ve hepimiz için dua ediyorum.
Kızım geçen hafta zatürreden hastanede yattı. Aynı dönemde başlayan öksürüğümüz vardı bendede geçmemişti bugün göğüs hastalıklarına gittim. Film çekilemedi ama dr. muhtemelen zatürre dedi. Antibiyotik kullanıcam maalesef. 144 çıkan 50 lik şeker yüklemem sonucunda bugün 100 lük olanıda yaptırdım. Maalesef ondaki değerler daha yüksek çıktı muhtemelen diyet yapıcam yada insülin iğnesi ... Gebelik şekeri çıkan çok okumadım. Kızımda dahiliyeye sevk edilmiştim. 1 hafta açlık tokluk şekerime cihazla evden bakmıştım. Sonuçta diyete karar verilmişti. Hala süreç aynı mı işliyor acaba? Dahiliyeye gitmeden evde ölçümlere başlıyayım .

Hamile olmayan bir arkadaşım geçen hafta kullandı. O da çok fazla sarı kokulu akıntı yaptığını söylemişti. İçindeki iltihap akıyor demişti. Sanırım aynı şeyi yaşamışsınız

Beylikduzu csnim aynen haramideredeydI benim gitdiyim hellobaby de baska yerlerdede varmidir bilmiyorum...hemen git kacirmaaa cok uygun fiyat o sudyenler senin bebis kiz mi erkek mi canim indirimde erkek bebekler icin esofman altlarida vardi vallah evde fln giydiririm diye hic kacirmadim alayim dedim 5 tane aldim 16 tlden galiba 6 tl inmisdi kacirirmiyim aslaaaaaaa

Son düzenleyen: Moderatör:
kullan atlar daha mı kullanışlı diye düşünüyorsun, mantıklı
bana öyle geliyor diğerinin kılıfını çıkar yıka kurusun ütüle tak çoook uzun iş:) sanki biraz tembel mi düşünüyorum :):):):) ama diğerlerini çok beğenip illa almak istiyorsan al bezi değiştirirken kullan at koyarsın üstüne .

Sarı değil hatta eriyen fitil tortusu gibi beyaz beyaz akıntı olmuştu bebeğin hareketleri içimi rahatlatıyor ama bilemedim
Beylikduzu csnim aynen haramideredeydI benim gitdiyim hellobaby de baska yerlerdede varmidir bilmiyorum...hemen git kacirmaaa cok uygun fiyat o sudyenler senin bebis kiz mi erkek mi
bu gün ancak pazara çıkacağım off ya ancak yarın gidebilirim ona da yine eşimi beklicem büyük ihtimalle tek başıma tansiyon problemi nden dolayi izin vermeyecektir :) bebeğim erkek canım :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…