canım internetten baktım vaktim varmış şuan risk yokmuş doğumdan 72 saat sonraya kadar olabilirmişim :)
Canım sanırım yaptırmayanda var 28 haftada
O zaman doğumdan sonra yapıyorlarmış sanırım duymuştum öyle:)
Benim doktorum kayınvalidemi tanıyor diye biraz fazla temkinli davranıyor sorun falan çıkmasın diye ondan yapmış olabilir:)
kızlar ya kv.dem..dün görüştük ve bana 7gün çıktıktan sonra ister bana gel ister annene geç dedi.ama bizde daha çok rahat edersin dedi..hangi akla hizmet dedi bilmiyorum.bende salak salak yüzüne baktım sadece..ne diyor bu der gibi...eltimde oğlundan kalma değer verdiği bikaç kıyafet v.b bana vereceğini söyledi..oğluna hatıra olarak kaldırdığı parçalarmış...öyle çok şey değil bahsettiği bir iki bişey...dağlaramı vurayım kendimi..yanlış anlamamk için zor tutum kendimi..önce vaov oğlu için sakladığı şeyleri vericek dedim ve salak gibi kendimi değerli hissettim..ya benim kafa hiç iyi değil bu günlerde salağa dönmüş gibiyim...başımı alıp tatile gidesim var..ama şuan imkansız
sağol canım teşekkür ederim . sağ sağlim alalım kucağımıza mis kokulularımızı :)
ya bu ailelerle nasıl olacak bilmiyorum ben. kv gelecek kendi ailemde gelecek düşündükçe geriliorum. haftasonu bizimkiler geldi miskcim bebek ile alakalı pek konuşmadılar başka şeyler konuştular, bir de üstüne annem demesin mi ayy kız mı kız bebek mi ? erkek olsaydı daha iyiydi.olsun erkeği de yaparsınız dedi. şokkkkkkkkkkkkkkkk. Allahtan eşim duymadı yoksa sürekli aileme bir laf bir laf edip duruyor. aramıyorlar sormuyorlar geçmiş olsun demiyorlar diye yedi bitirdi beni. geçen arabada konuştu da konuştu yemin ederim ağladım , döndüm eşime tuttuğun oruç oruç olmadı hamile karını ağlattın dedim. bende istemiyorum annemler gelmesin bize ama ne yapayım. ay allahım kadir günü günaha girdim.. sizin görümce de eskileri değil yeni kıyafet alsa daha iyi olur sankim. bende depresyondayım ve yalnız hissediyorum kendimi. bir de benim bebek ufak daha hassas bir bebek olacak bu aileler beni germese iyidir.
ya bu ailelerle nasıl olacak bilmiyorum ben. kv gelecek kendi ailemde gelecek düşündükçe geriliorum. haftasonu bizimkiler geldi miskcim bebek ile alakalı pek konuşmadılar başka şeyler konuştular, bir de üstüne annem demesin mi ayy kız mı kız bebek mi ? erkek olsaydı daha iyiydi.olsun erkeği de yaparsınız dedi. şokkkkkkkkkkkkkkkk. Allahtan eşim duymadı yoksa sürekli aileme bir laf bir laf edip duruyor. aramıyorlar sormuyorlar geçmiş olsun demiyorlar diye yedi bitirdi beni. geçen arabada konuştu da konuştu yemin ederim ağladım , döndüm eşime tuttuğun oruç oruç olmadı hamile karını ağlattın dedim. bende istemiyorum annemler gelmesin bize ama ne yapayım. ay allahım kadir günü günaha girdim.. sizin görümce de eskileri değil yeni kıyafet alsa daha iyi olur sankim. bende depresyondayım ve yalnız hissediyorum kendimi. bir de benim bebek ufak daha hassas bir bebek olacak bu aileler beni germese iyidir.
Dengem bozuldu hafifçe düştüm ama ayağım ters kaldı.. Amin cnm hiç arada kalma hayırlısıyla bebişlerimize kavuşucaz inş buna odaklanalım
Kızlar görmeyenler için birer fatiha alalım.
bi yandan diyorum ayrıl iki hafta sonra gücüm kalmıyor sıcaklardan ,bi yanda da bebeğime kıyamıyorum bi gün bi gündür benim için diyorum.poffff
Canım bence o dediğin hepimizde oluyor bebek hareket ettiğinde bazı pozisyonlarda karnımın içi acayip kasılıyor, sertleşiyor 20-30 Sn genelde bazen 1 dk kadar sonra geçiyor ama onlar rutin bi kasılma olmadığı için sıkıntı olmaz Bebeğin hareketi Kaynaklı; sen yine druna anlatırsın tabi benim de bebeğim hala ters ne zaman dönücek bilmiyorum ama karnım çok geriliyor ce kaburga ağrım çok oluyor nefes alamıyorum göbeğim yukarıda göğsümün hemen altından kocaman Göbüş başlıyor
yok zaten canım mümkünatı yok başka yerde rahat edemem..yardımcı olmak isteyen yanıma gelsin..zaten çalışıyorum evime hasretim ..doya doya doğum iznimi oğluşumla evimde geçirmek istiyorum ..sanırım kayınvalidem anneme geçeceğimi düşünüyor : Dcanım inan bana o kadar hassas oluyor ki insan, kendi annesine bile tahammülü olmuyor bazen. bence zorluğu atlattıktan sonra sürekli olarak kimsenin yanında kalma, evinde güzel güzel bebeğinle zaman geçir. onun sana senin ona alışmaya ihtyiacın olacak. hele bebek, hem eve hem hayata hem süte herşeye adapte olmaya çalışıyor. en güzeli evinde olması.
gücüm yettiğince çalışacam inşş..işyerinde merdiven sorunu olmasa sıkıntım yok aslında.Rabbim kolaylığını verir inşş..canım gücün varsa doktor da çalışabilirsin diyorsa bence devam et, sonrasında zaman öyle hızlı geçiyor ki dediğin gibi 1 gün bile çok kıymetli oluyor.
.
benim bebeğimde bir hafta geriden gidiyor kilo olarak 32.haftanın son günü 1650 gramdıdoktor bu çok normal diğer değerleri hep önden gidiyor merak etme çok sağlıklı oğlun, her bebek 4 kilo doğacak diye birşey yok seninki de 3e yakın ya da 3 civarı doğar dedi. İster istemez endişeleniyor insan umarım çok ufal bir bebek olmaz hızla kilo alır diye dua ediyorum
canım ya merdiven olmasını dert etme hareket bence her zaman iyi olur hamile için çok hırpalanmadıktan sonragücüm yettiğince çalışacam inşş..işyerinde merdiven sorunu olmasa sıkıntım yok aslında.Rabbim kolaylığını verir inşş..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?