- 11 Haziran 2015
- 653
- 900
- 53
- 39
Aynen öyle dıyorlar canım bende inan ki şu riskli durum olmasa doktorumu degistirecegim ama göze alamıyorum ki
Gaziantepteyim canım imkanlar dahilinde en iyisini yapmaya çalışıyoruz da ben şimdiden ona buna boşuna para harcamamiszdir umarım diyorum çünkü maddi sıkıntı çekmek en büyük korkum bebegimle allah kimseyi gördüğünden geri koymasin umarım onları sağlıklı şekilde buyutecegimiz eşyalar alıp sağlıkla kucagimiza alacağımız hastanelerde doğum yaparızcanım orası neresiymiş biz de gelelim
valla ebeveyn olmak zormuş, dha şimdiden anladık sanırım.. insan elindeki imkanlar dahilinde herşeyin en iisini yapmak istiyor..
geçen bi arkadaş yazmıştı, bebek 100 liralık beşikte yatsa 500 liralık beşikte yatsa, anlamaz ki diye.. orası doğru belki bebek anlamaz ama biz ebeveynler o farkı anlayabiliyoruz :) öyle olunca da imkanlar dahilinde hep dha iisi olsun istioruz.. allah herkese gönlünden geçtiğini nasip etsin inş :)
Ben bir doktor görüşü için gittim burdakine bir arkadaşım devam ediyordu oraya ona verilen fiyat bu oda düşmemesi falan yok tabi sadece doğum ücreti vip oda icinCanım Bahçelievler istanbul medical park SSK lı sezeryan 3200 verdi pahalı mı ki bilmiyorum ben
Sebamed aldım ben kardeşimin kızının yeni çok hassas o memnun kaldıysa iyidir diye düşündüm ama burda desilin di sanırım onuda çok ovmuslerdi benim ikinci tercihim o olabilir sebamed ise yaramazsaKizlar pisik kremi ne aldiniz bu sudocream iyi mi ondan mi alayim?
Canım bence doktorun sezeryan yanlısı. Şuanda kızının kilosu iyi ve önünde kaç hafta var kilo alır yani. Ayrıca evet ufak bebeklerde suni sancı çok iyi değil ama senin zaten olması gereken 2500 kiloyu geçmiş normal yapmanda bir sakınca yok ki.
Sebamed aldım canım bu günlük hersefer sürmek için ama fazla olursa o zaman Dr ilaç yazıyor zaten ilk haftalar sık sık gidiyor kontrollere mutlaka bişey verirKizlar pisik kremi ne aldiniz bu sudocream iyi mi ondan mi alayim?
canım doğum kanalına inmesin diye mi yürüme dedi.Oske canım gününü almışsın çok sevindim çok Heyecanlı bekleyiş 3 hafta hayırlısıyla geçsin sen de sezeryan olucan için çok yürüyüş yapma bol bol uzan dinlen ki canım bebiş acele etmesin büyüsün kuzucuk; beni Dr Um böyle tembihledi :)))
tamamen farklı canlandırmışım kafamda,Projeyi çizip çıktı aldığımız o büyük kağıtların her birine pafta diyoruz genelde A0 boyutunda ya da daha büyük kağıtlar masalara sığmaz. Onu rüzgarda açıp sonra katlamaya çalışmak bir eziyettir. Bir tane örnek fotoğraf da koyayım netten buldum.
Tombik yanak benimki teyzesi maşallah :)) sen şuan böyleyken tabi ki naif olursun canım maşallah sana da; belki de bebişleri biraz büyütünce buradaki arkadaşlarla buluşma ayarlarız kısmet olur umarım ; güzel dostluklar kurarız :)Sağ ol canım...gecen aksam muhabbeti açılmıştı herkes birbirini merak ediyor diye benim de en çok merak ettiğim arkadaslardansin ınsallah biz de doğumdan sonra senin gibi naif oluruz neticede senin ikinci çocuk canım...oğluna bayıldım tam isirmalik...
Canım senin kafan çok karışmış haklı olarak normal doğum yapma imkanın varsa bütün şartlarını değerlendir ben de olsam öyle yapardım ama benim mecburen sezeryan olacak inşallah süreçten istediğin gibi çıkarsın...bende aynı şeyleri düşünüyorum canım.. acaba ben mi abartıyorum diye yazdım hatta bugün buraya siz ne düşüneceksiniz diye bir çoğunuz benimle aynı fikirdesiniz.. beklemekten başka çarem yok şimdilik bakalım haftaya ne dicek doktorum.. senin durumunda bile normal doğumu denemeyi teklif etti çapadakiler.. benimkinde bir tuhaflık olduğu aşikar..
Dirim aynen canım ben de ilkinde çok yürüdüm, 10 gün kalana kadar da çalıştım buna rağmen hiç sancım olmadıcanım doğum kanalına inmesin diye mi yürüme dedi.
ben ilkinde 40 haftaya kadar bayağı bir yürüdüm.banamısın demedi
tamamen farklı canlandırmışım kafamda,
ekte koyduğun fotoğrafın tamamına pafta deniyor yani
projenin tamamına ben her biri pafta gibi hayal etmiştim.
bilgi için teşekkürler.
teyzesi ısırır o yakışıklının yanaklarını...İstanbul grubu olarak baya kalabalığız neden olmasın ayarlarsak ben katılırım canım neticede birbirimizden çok destek gördük devam etsin isterim canım...Tombik yanak benimki teyzesi maşallah :)) sen şuan böyleyken tabi ki naif olursun canım maşallah sana da; belki de bebişleri biraz büyütünce buradaki arkadaşlarla buluşma ayarlarız kısmet olur umarım ; güzel dostluklar kurarız :)
Evet malesef.dogum yapacam hala cocugun ismi yok
inşallah hepimiz istediğimiz gibi tamamlayalım bu süreci.. Hakkımızda hayırlısı olsun ne diyelim..Canım senin kafan çok karışmış haklı olarak normal doğum yapma imkanın varsa bütün şartlarını değerlendir ben de olsam öyle yapardım ama benim mecburen sezeryan olacak inşallah süreçten istediğin gibi çıkarsın...
Nedir bu drun sezeryAn merakı ıste o yuzden bazı ozel hastaneler sezeryanla normal dogum fıyatını bır tutuyorlarkı tıcarı dusunce olmasın benım gıtıgım hastane ucret aynı ve kızımı normal dogumla dunyaya getırdım gayet saglıklı masallah 2800 gramdı dogdugundagünaydın güzel anneler :) sabahtan beri iş yerinde birilerine gıcık oldum kalmış iki günüm ya bi rahat bırakın dimi boş boş muhabbetler adamların doğumdu hamilelikti ne çok konuşası varmış hayır bişey dicem adam babamdan yaşlı kalbini kırmak istemiyorum.. ya sabır çeke çeke bi hal oldum!!! neyse!!!
asıl önemli konu dün doktor kontrolüm vardı çok şükür kızım güzel kilo almış teyzeleri 2.620 gr olmuş.. geçen hafta 2.280 di. ve doktorum kilosu az olursa sezeryan olur deyip duruyor.. hatta @bluebottle doktorun sezeryan yanlısı olabilir demiştin bana.. dün biraz daha takıldım doktorun söylediklerine.. suyun iyi ama azalırsa hemen sezeryana almak zorunda kalırız dedi.. sinirim bozuldu illa konuyu sezeryana getiriyor birşekilde hatta ben anlasın diye suni sancıya bile razıyım yeter ki normal olsun dedim bu kadar küçük bebeğe suni sancı vermek iyi değil dedi. kilo almaya başlamış dedim ben.. bu defa 3000 gr altında olursa sezeryan olmasını öneriyorum filan dedi ama tabi mutlaka normal doğum denicez önce dedi.. sonra hurma ye dedi normal doğum için.. açıkçası güvenim sarsıldı doktora karşı..kızım kilo almış diye sevinçle çıkacakken hastaneden bunlara takıldım dünden beri en sonunda gidip devlette doğurucam deyip duruyorum! 38. haftamda doktor izinde olacak zaten o zamana kadar doğum olmazsa başka bir doktora daha mı gitsem ne yapacağımı hiç bilmiyorum
@oskeortmen,catdog , @aslan bebek , @kuzumveben bizimoykumuz2701 topikte hatirladigim ogretmen arkadaşlar eylulde yatacak olan eğitim ögretim ödeneğini alacak miyiz? Dün bir yerde alamayız gibi bir ifade okudum bilgisi olan var mi?
Inş canım ben de çok isterim; doğumdan sonra biraz kendimizi toparlayalım inş tekrar Gündeme gelir konuşuruz arkadaşlarla dateyzesi ısırır o yakışıklının yanaklarını...İstanbul grubu olarak baya kalabalığız neden olmasın ayarlarsak ben katılırım canım neticede birbirimizden çok destek gördük devam etsin isterim canım...
İnsallah hayirlisiyla saglikla gelir dunyaya.ne guzel bir haber.dualarimiz seninle canim.dogum sancisinda dua edicem senin icinİnş canım tesekkür ediyorum hamıleleırn duası kabul olurmus inş sonuna da erebiliriz
Canım benim ilk doğumumda yatırmamışlardı; ki ben rapor haklarımı kullandım ikinci dönem işbaşı yaptım ama o yıl Ödenek almadımDoğum izninde olduğumuz için alıyoruz diye biliyorum
süpermişcnm 4 cm açılma olunca iğneyi yapıyorlar ve sonrasında elinde koumanda tv seyrediyorsun :) yürüyememe gibi bir durum yok. sadece ağrı yok, baskı hissi var. ben en son 10 cm açılma olduğunda hissediyorum, dozunu ayarlarmısınız dedim, kemiklerin ayrılıyor, daha fazla kesmez ağrıyı dediler ama bunu dememle doğum yapmam arası 3-5 dk aldı ve dayanılmayacak bi ağrı değil. doğum odasına giderken yürüsen daha rahat olur doğumun dediler (tekerlekli sandalyeden ziyade) zaten yakındı oda, yürüyerek gittim, ebe başımda işte, doktorda altta bekliyo, sancı geince o baskıyı hissediyosun, şimdi ıkın dediler, 2. ıkınmamda doğdu çok şükür.. annem eşim felan da çok şaşırmışlar bu kdr hızlı olduğuna, hemen bebeğin sesini duydular tabi kapıda.. sonrasında doktorun dikişti temizlikti vs yine hiç hissetmiyosun..
Bence bir pijama takımı daha koy.ben 2 pijama degistirdim hep kan gecmisti altıma 3.pijamayi giydim.hastaneden gazli bez verdiler ama tam korumuyor.o yuzden depend aldim.olmaz derlersede gazlibezi dependin icine koyarim.zaten kulot seklinde.ayriyaten pedde koydum.1 tane de corap koy ne olur ne olmaz.pecete,kağıt havlu,yüz havlusu,kendimiz icin ıslak mendil,ben orda banyo yapmadım yine yapmam sanirim,o yüzden banyo havlusu koymadım.lansinoh krem.bebek icinde cıtcıtlı badi.Kızlarcım herkese günaydın :) yavaş yavaş hazırlıklara başladım bebişin kıyafetleri yıkandı ama ütülicek bi cengaver lazımDün hastane çantamız için
1 sabahlıklı gecelik
1 sabahlıklı pijama takımı
4 adet göğüs pedi
1 emzirme sütyeni
2 hamile külodu
Oğluş için
1 tulum takımı eldiven ve şapkalı
1 tam set hastane çıkışı
1 ufak set hastane çıkışı
1 penye battaniye
3 adet ağız mendili
Biberonu ve emziğini hazırladım alacak olduğum yenidoğan bebek bezi ıslak mendil terlik loğusa tacı hasta bezi veya orkid emin değilim aklıma gelen ekstra bişe yok şuan sizce ne eksik var başka
Nedir bu drun sezeryAn merakı ıste o yuzden bazı ozel hastaneler sezeryanla normal dogum fıyatını bır tutuyorlarkı tıcarı dusunce olmasın benım gıtıgım hastane ucret aynı ve kızımı normal dogumla dunyaya getırdım gayet saglıklı masallah 2800 gramdı dogdugunda
Hastanede dogumdan sonra alınıyor.hastanede yapilmasina ragmen, sağlık ocagida tekrar alıyor.5.gün saglik ocagina gidiliyor hatirladigim kadariyla.Canlari yanmiyormus kasları gelismedigi icin.Günaydın kızlaaaarYavaştan doğurmaya başladık sanki Bebek doğumca topuk kanı konusu aklıma takıldı. Sanırım özel hastanelerde doğumun ertesi günü alıyorlarmış. 3 gün sonrasında ise aile hekimliği topuk kanı için çağırıyormuş. Şahsen ben hastanede aldırmamayı düşünüyorum. İki defa canı yanmasın kuzumun diye. Bu konuda bilgisi olan var mı ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?