- 3 Aralık 2014
- 916
- 1.294
- 83
- 31
Canım bende yapmıştım idrar kültürü çok şükür temiz çıkmıştı. Bundan pek anlamadım ama. Sana sanırım antibiyotik tedavisi sart. İhmal etme. sıkıntı da yapma. Hepimizde var bu sıkıntılar :)Kizlarr kultur cikmis sizce sorN var mi ?
Üreme olmuş ama tüm antibiyotiklere duyarlı, doktorun verdigi ilacla en kisa zamanda duzelir insallahKizlarr kultur cikmis sizce sorN var mi ?
kaç haftalık hamilesin cnmTamam canim uzlasamayacagiz seninle tedaviyle oldu cok istenen bi bebekdi simdi heyecanli ve asiri merakliyim ben boyleyim anlayacagin hadi sana iyi gunlr.
Saol tatlimKimin ne yaşadığını kimse bilemez! Merakını anlıyorum hepimiz merak ettik. İştah-iştahsızlıkla cinsiyet tahmin edilebileceğine inanmak istiyorsan bu senin tercihindir. İşe yaramayacağını söyledim sadece. Yine de inanmak istersen keyfin bilir sana da iyi günler
Aynen karından mı yapıyorsunevet bende kullanıyorum 0,4 günlük
eylül doğumlular erkek genelde banada%65 erkek dedi hayırlısı olsun :))(Hayırlı olsunn prensler çoğalıyor mu neallah sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin hepimize
Canim cok saol ben hic bulanti cekmedim desem yeridir ve surekli acim hatta onda kahvalti yaptk ve suan yemek yemem lazim aciktim cnku onun dışında tatli yiyorm ama eksi hic istemedim bukadar canim allah kucagimiza almayi nasib etsin insallahCanimm gozun aydin Allahim saglicakla kucana alnayi nasip kismet etsin... belirtilerin nasildi yaz da lutfen :)istahin miden fln biras bilgilendir
Canim daha cok ufak 1bucuk aylik internette okuyorum istah kesilirse soyle mide bulanirsa boyle fln iyice merak sardi benide ister istemezkaç haftalık hamilesin cnm
Aminnnn canim benimm cok saol bilgi verdigin icin Rabbim kucak dolusu bi pasa oglan versin sana ins hepimiz sag saglim alalim :)Canim cok saol ben hic bulanti cekmedim desem yeridir ve surekli acim hatta onda kahvalti yaptk ve suan yemek yemem lazim aciktim cnku onun dışında tatli yiyorm ama eksi hic istemedim bukadar canim allah kucagimiza almayi nasib etsin insallah
Cok tedekkur ederim canim aminn insallahhhhHayırlı olsunn prensler çoğalıyor mu neallah sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin hepimize
eylül doğumlular erkek genelde banada%65 erkek dedi hayırlısı olsun :))(
CİĞ SÜT VE PEYNİR ÖRNEKLERİNDEN Staphylococcus aureus ve KOAGULAZ NEGATİF STAFİLOKOK’LARIN İDENTİFİKASYONU VE ANTİBİYOTİK DUYARLILigi
AMAÇ: : Bu çalışmada Ankara ilinde çeşitli firma ve mandralardan temin edilen çiğ süt ve peynir örneklerinde koagulaz pozitif stafilokok (KPS), koagulaz negatif stafilokok’ların (KNS) bulunma sıklığı ve bu suş’ların antimikrobiyal dirençliliklerinin belirlenmesi amaçlanmıştır.
YÖNTEMLER: Araştırmada incelenen 190 çiğ süt, 90 peynir örneğinden izole edilen KPS ve KNS’ların standart biokimyasal yöntemler kullanılarak cins ve tür düzeyinde identifikasyonları yapılmıştır. İzolatların antimikrobiyal direnç özellikleride disk difüzyon metodu ile değerlendirilmiştir.
BULGULAR: İncelenen çiğ süt ve peynir örneklerinden 236’sı koagulaz pozitif stafilokok (KPS), 94’ü koagulaz negatif stafilokok (KNS) olmak üzere toplam 330 stafilokok izolatı elde edilmiştir. Tanımlanması yapılan KPS türleri içinde çiğ süt ve peynir örneklerinde sırasıyla en fazla S. intermedius (%40.0-%44.3) ve S. aureus (%35.0-%20.2); KNS türleri içinde de en fazla S. saprophyticus (%26.4-%43.0) ve S. caseolyticus (%9.2-%14.3) tesbit edilmiştir. Çiğ sütten izole edilen KPS izolatları en fazla ampisiline %62.4 ve penisiline %47.0, KNS izolatlarıda metisiline ve penisiline %39.0 dirençli bulunmuştur. Bununla beraber; peynirden izole edilen KNS izolatları ampisiline %42.8, metisilin, penisilin ve eritromisine de %28.5 dirençli bulunmuştur.
SONUÇ: Değerlendirilen gıda örneklerinden izole edilen stafilokok türleri bu gıdaların hazırlanması sırasındaki zayıf sanitasyonun ve çapraz kontaminasyonun göstergesi olabileceği düşünülmektedir. Ayrıca KNS izolatları KPS göre antibiyotiklere daha yüksek oranda dirençli olduğu saptanmıştır. Kizlar bu nedir ya(()[/QUOT en güzeli en kısa zamanda doktorlA görüşmen. Okuduğumdan anladığım idrarda çıkan bakterinin çiğ sür ürünlerinde bulunduğu yönünde pastoriZe olmayan süt yoğurt gibi şeyler mi tüketiyorsun acaba? Merak ettim şimdi
Cok tesekkur ederim canım zaman çok zor geciyor sanki su gibi aksn senin icinde insallahHayirli olsun canim amin insallah
Darisi bize artik 2 hafta gecsin bian once
Canim Allah kucana almayi nasip etsin saglikli sihatli hayirli evlat olsun ins sendeki belirtiler nasildi biraz bahsetseneselamm....cinsiyetler yavaştan belli olmaya başlamış maşallah...sanki erkek bebek ağırlıkda gibi : )
benımde miniş 11 haftalıkken doktr % 70 erkek dedi bakalım ileriki haftalar kesinleşir : )
amin inşallah canım..rabbim hepimizinkini sağlıkla kucağna almayıda nasıp etsin...Canim Allah kucana almayi nasip etsin saglikli sihatli hayirli evlat olsun ins sendeki belirtiler nasildi biraz bahsetsene
hayırlısı olsun sanırım erkek demek daha kolay oluyor çıkıntı görünce o yüZden yapılabilirler bana % 65 dediğinde birde hissettiğim için erkek dedim ama burdan okudum ki değişen oluyormuş o yüzden 1 ay saha beklicem bana cinsiyet farketmez ilk Çocuğum ama eşim kız istiyor bakalım nasıl olucak saglıklı olsundaBen de en başından beri hep erkek hissettim, ama hep de kız istedimiki doktorumdan biri erkek gb dedi, diğeri %99 erkek dedi. Ama 6. Ayda bile cinsiyeti değişenler var malum. Hepsi hikaye aslında, yeter ki sağlıklı hayırlı evlat olsun
Anladim cnm saol cevap verdigin icin bnm ilk bebegim de merakdan öluyorum Rabbim yardimcimiz olsn insallahamin inşallah canım..rabbim hepimizinkini sağlıkla kucağna almayıda nasıp etsin...
benim 2.hamileliğim 3 yaşında kızım var şükür..
şuan da da 12 haftalık gebeyim...bendeki belirtiler ilkindeki gibi ama bir tık kızım daha kotuydum bulantı olarak.
şuanki hamileliğimde de bulantım var .nerdeyse butun gün 1 öğün yiyorum zaten ne yesem çıkıyo ama yavaştan azaldı sadece bulantı hıssı var..onun dışında sanki daha çabuk yoruluyorum ..canım hiçbişey yapmak istemiyo..
sanırım evde kıpır kıpır 3 yasında çocuk var onla ilgilen ev işi derken enerjim olmamamsı normal..ilkinde tek başına evdeydim canım bile sıkılırdı yanlızlıkdan..
Anladim cnm saol cevap verdigin icin bnm ilk bebegim de merakdan öluyorum Rabbim yardimcimiz olsn insallah[/QU
8 haftalık olduysa merakını gidermek için maternity21 testi yaptırabilirsin ama biraz pahalı olur tabi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?