2015 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimizin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    473
ben de tv.de bir dr.dan duduğum kadarıyla, hepsi zaten 2 3 saat ara da olsa midede birleşiyor, hangisi kazanırsa demişti :)
aslında ilaçlar ince bağırsağa çok çabuk geçiyor ve o arada geçen 2 saatte emilimin %90'ı gerçekleşiyor. Ancak kalsiyum demir ile karşılaşırsa bileşik oluşturup ince bağırsağın emilim yapamayacağı boyutta bir molekül yapısına dönüşüyor. Yani kazanma kaybetme diye birşey yok daha çok şöyle bir durum olur 1 birim demir 1 birim kalsiyumla birleşiyorsa ve siz 2 birim demir 1 birim kalsiyum aldıysanız bilwşik oluştuktan sonra bağırsakta bileşik oluşturmamış demirin emilimi gerçekleşir şeklinde olur. ancak ilaç dozları belli ve tavsiye edilen kullanım miktarı bu çökeltmenin olmadığı optimum durumlara göre tavsiye edildiğinden. süt ürünleri ile alınırsa yeterli dozu kanınıza geçiremeyeceğiniz için o ilacı boşuna almış olursunuz.

teşekkürler , bilmiyordum bu kadar detaylı. o zaman ben sabahları demir ilacımı içip üstüne de süt içiyordum çok yanlış yapmışım doktor da bir şey söylememişti.
elevit, omega3 ve kalsiyum ilaçlarını ne zaman almalı?

Ilk hamileliğimde hiç kullanmamıştım kormuştun ama bu hamileliğimde başından beri kullanmak zorundayım daha 6 haftalıkken eşimin ayağı Kırıldı 2 Ay'ı geçti evde onu dra götürüyorum; işe gidiyorum 4 yaşında oğlum var sağa sola heryere mecbur gidiyorum ; Rabbim cümlemizi korusun inş

eleviti aç karna kahvaltıdan en az yarım saat önce almalısın omega 3ü ise yemeklerle beraber al ki yağ emiliminin yüksek olduğu zamanlar vücutta. kalsiyum mu yoksa d vitamini mi verdi doktorun? kullanımlar değişik çünkü.

eğer kalsiyum ise öğle yemeğinden yarım saat önce alman çok iyi olur özellikle öğle arası yemek sonrası güneşe çıkabileceğin zamanın varsa. Kalsiyumu aç karna almak emilimi hızlandırır sonrasında yarım saat 45 dk içinde güneş görmen d vitamini sentezi açısından yararlı olur.

yok eğer d vitamini verdiyse güneşe çıkmana çok gerek yok zaten hazır vitamin vermiş benim gibi az güneş alan şehirlerde veriyorlar bu mevsimde bile. d vitamini yağda eriyen vitamin olduğundan yemeklerin ilk lokması ile alınması en yüksek emilimi sağlayacaktır. yemek yiyemiyorsan süt yağlı olduğu için sütle alabilirsin. özel bir saati yok. Eğer 30 yaş altıysan tam yağlı süt içmeni öneririm. Ama 30 yaş üzeri için yarım yağlı daha iyi olur.

Allah kazadan beladan korusun dikkatli olduktan sonra sıkıntı olmaz birde bel yastığı felan kullanılıp çok dik oturulmassa süper olur

Allah kazadan beladan korusun dikkatli olduktan sonra sıkıntı olmaz birde bel yastığı felan kullanılıp çok dik oturulmassa süper olur
tabi bel yastığı olabilir gerçi şimdi yeni arabaların koltukları oldukça ergonomik. Ama trafikte ne olacağı belli olmuyor 11 yıldır araba kullanırım sadece 2 kere kaza yaptım her ikisinde de gelip bana çarptılar. Biri kırmızıda geçen biriydi diğeri alkollü biriydi seyir halindeyken sağımdan çarpmıştı. Yani biz ne kadar dikkatli olursak olalım trafiğe çıkarak her zaman risk alıyoruz.

ben eleviti tok, demir ilacını açken içiyorum doktor önerisiyle. Ayrıca gebelikte yarım yağlı hiç bir ürünü önermiyor ne doktorum ne diyetisyenim! Hayvansal yağlara çok ihtiyacın var demişlerdi ki ben 32 yaşındayım, birse vitamin kullanmayan arkadaşlar bence bir daha düşünün derim. Bütün bu vitaminleri besinlerden almak çok zor, öZellikle demiri alma sansımız ne yersek yiyelim mümkün değil. Belki şu anda hiç bir sorun olmayacak ancak sizin depolarınızı bebişler boşalttığında allah göstermesin sıkıntı yaşanabilir. Annem yaşadığı için her aeferinde vitaminlerini aksatma diye beni uyarıyor

Slm arkadaşlar 3 gün önce bebegimin kalbinin durduğunu tesadüfen Dr gidince öğrendim suni sanciyla kızımı doğum yaptım ve sonra kürtaj oldum çok çok zor bir durum Rabbim kimseye yasatmasın hepinize hayırlı gebelikler ve dogumlar diliyorum

Alttaki gebelik takvimini görmek istemiyorum nasıl silebilirim

coraspirini bana 12 haftada bıraktırdı sadece iğne kullanıyorum niye bıraktırdı ki acaba.. doğuma yakın zaman bıraktırır belki normal dogum olursada

kan ilacı aç karna evet ve tüm suda eriyen vitaminlerde öyle ancak vitamin kullanmıyorsa meyve sebzelerden almak isteniyorsa suda eriyen vitaminleri içeren meyveleri yemekten en az 1 saat önce tüketmek gerekir. sadece yağda eriyen vitaminler (ki 4 tanedirler A-D-E-K) yemeklerle yada aç karna alınır. Diğer tüm vitaminler ve mineraller emilimin maksimum düzeyde olması için (mide asitinde en az bozunma ile ince bağırsağa geçmeleri için) aç karna alınır. Bu konuda akademik düzeyde eğitimim var. Evet diyetisyen değilim ama beslenme ve gıda kimyası derslerini akademik düzeyde aldım. Ayrıca eğer neyle neyi tüketeceğimizi bilirsek besinlerden maksimum fayda sağlamamız mümkün ama bunu anlatmam için ne bu post ne bu gün yeter. Elbette ki vücut depolarımızı zaman zaman kontrol ettirmeliyiz (ki doktorlar bunu kan tahlili ile yapıp veriyor bu ilaçları) ancak ilacı aldık diye hepsinin emilimin olmasını bekleyemeyiz (en azından doğru şekilde ve doğru zamanda almassak)

Mesela c vitamini sabah alınmalı çünkü gün bitip uykuya dalığımızda vücudumuz c vitaminini vücuttan atıyor gibi gibi çok fazla detay var.

allah sabır versin çok geçmiş olsun..

Canim allah sabır versin sana... Çok geçmiş olsun inşallah bir an önce toparlanirsin ...

Canımmmmm :/ Allah sabırlar versin... insallah tekrar nasip eder Rabbim...

Allah sabır versin en kisa zman da hayırlı evlat nasip etsin

canım çok geçmiş olsun rabbim sabır versin

Canım çok çok geçmiş olsun rabbim sabırlar versin...

Canım ne denir ki.Allah sanırlar versin.en hayırlı vakitte tekrar nasip etsin inşallah.

allah hayırlısını versin çok üzüldüm allahım bir daha yaşatmasın gönlünüz ne zaman isterse yine nasip etsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…