• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Eylül Anneleri ve Bebişleri ( Doğum Sonrası Paylaşımlar)

Sana demiştim sanırım senin oğlan bnm kızın erkek versiyonu diye aynılar ya inşşş bizim bebeklerde biraz uslanır 3.5 ayda 3.5 yıl yaşlandım resmen ağlamalarından bebeğimin tadını çıkaramıyorum
Evet cnm bana demiştn bn de anneme diyorum tadını çıkaramıyorum bari çabuk büyüse diye. En tatlı günleri ama ben aman uyusun aman ağlamasın diye panik yapıyorum. Hatta şuan yeni uyudu. Belimin ağrısından mutfağı bile toplayamıcm. Dinleneyim de birazdan kalkar hooop gelir kucağıma mesaiye devam :KK43: inşllh düzelirler

Bütün kv de kp ayni galiba bizimkilerde bana vermiyorlar çocuğu inatla ağlayıp duruyor çocuk verin isterseniz diyorum yok dursun hele falan diyorlar en sonunda aç galiba deyip alıyorum çocuk bnm kucağıma gelince elimden kapıyorlar resmen sanki ben yabancıymışım gibi annesiyim ben ya neden öyle yapıyorlar anlamadım geçen kayınbabam geldi çocuğu seviyoruz koyduk koltuğun üstüne çocuk etrafa bakınıyor hafif ağlayacak gibi oldu gittim oturdum çocuğun yanına konuşmaya başladım Bebek'le bu sefer aglamasi daha da arttı bnde Tamm kizim gidiyorum sen ağlama falan diyorum kayınbabam da diyor ki hele kalk git başka yere otur diyor ya diyecektim sana mı sorcam çocuğumun yanına otururken eşimin hatrı var arada çocuk ilk doğduğu sıralar papaz olduk zaten sırf eşim üzülmesin diye bi sürü şey saydı sustum ama unutmadım

Benim kayın baba da daha 1 kere bile kucağına alıp sevmesi çok soğuk adam

Herkeste çeşit çeşit var kv ve kp. Bnm de kp isim mevzusundan en son 2 ay önce gördü torununu bi de aynı yerde oturuyoruz. Eşimle de konuşmuyo daha doğrusu eşim konuşmuyo. Kv herşeye karışmaya başladı ben de laf söylemeye başladım sonra eşim uyardı. İşime yaramak yok, karışmak çok, sadce bebek sevmeye geliyo. Aman ona da gelmesin zaten yüzünü göresim yok laf söylememk için o gelince odadan çıkıyorum ama bi kulağım onda öpüyo mu napıyo ne diyo oğluma onları dinliyorum. Hep kendini anlatsın 40 sene önceyi bayılıyo. Allaha şükür eşim pek fırsat vermiyo. Geçen akşam ben mama hazırlıyorum eşim altını değiştiriyo, oğlumun uykusu kaçmıştı ağlıyodu eşim de oyalamaya çalışıyo (kv gelip sevdi tam uyucağı zaman) bi girdim salona altı değişirken tutmuş ellerinden " babaannem merak etme alcam ben seni hemen"... Annesi gibi davranmalar. Ben yalnızken bütün gün evde alıp susturmaz uyutmaz eşim varken ondan alacak bi de... Her neysee aldım ben kucağıma daha sonra uykusu geçtiği için baya ağladı ben pışpışlayıp konuşuyorum sakinleştirmeye çalışıyorum ver ver dedi aldı kucağımdan çevirdi tv ye bak babaannecim neler varmış diye. Oğlum zaten tv hastası ben izletmiyorum bütün gün koyarım tv karşısına rahat ederim. Yapmıyorum yani. Ben bilmiyorum sanki tv ye baktırmayı. Bundan sonra o gelince tv yi kapatıcam. Nyse baya uzun olmuş :) daha neler neler de mevzu geçtikçe yazarım sizi bıktırmıyım :)

Herkeste çeşit çeşit var kv ve kp. Bnm de kp isim mevzusundan en son 2 ay önce gördü torununu bi de aynı yerde oturuyoruz. Eşimle de konuşmuyo daha doğrusu eşim konuşmuyo. Kv herşeye karışmaya başladı ben de laf söylemeye başladım sonra eşim uyardı. İşime yaramak yok, karışmak çok, sadce bebek sevmeye geliyo. Aman ona da gelmesin zaten yüzünü göresim yok laf söylememk için o gelince odadan çıkıyorum ama bi kulağım onda öpüyo mu napıyo ne diyo oğluma onları dinliyorum. Hep kendini anlatsın 40 sene önceyi bayılıyo. Allaha şükür eşim pek fırsat vermiyo. Geçen akşam ben mama hazırlıyorum eşim altını değiştiriyo, oğlumun uykusu kaçmıştı ağlıyodu eşim de oyalamaya çalışıyo (kv gelip sevdi tam uyucağı zaman) bi girdim salona altı değişirken tutmuş ellerinden " babaannem merak etme alcam ben seni hemen"... Annesi gibi davranmalar. Ben yalnızken bütün gün evde alıp susturmaz uyutmaz eşim varken ondan alacak bi de... Her neysee aldım ben kucağıma daha sonra uykusu geçtiği için baya ağladı ben pışpışlayıp konuşuyorum sakinleştirmeye çalışıyorum ver ver dedi aldı kucağımdan çevirdi tv ye bak babaannecim neler varmış diye. Oğlum zaten tv hastası ben izletmiyorum bütün gün koyarım tv karşısına rahat ederim. Yapmıyorum yani. Ben bilmiyorum sanki tv ye baktırmayı. Bundan sonra o gelince tv yi kapatıcam. Nyse baya uzun olmuş :) daha neler neler de mevzu geçtikçe yazarım sizi bıktırmıyım :)
Enncok kizdigim sey. Herkes yerini bilecek ya. Anne benim sen babaanne o teyze digeri hala... Sifatin neyse ona göre davran yahu. Benimki de almis bir kere kucagina ac ve yeni uyanmis cocugucocugu zorla şalini yüzüne doğru uyuttu. Kalabalik yerdeyiz diye ses etmedim. Dönüş yolundayiz agliyor kucaginda ver dedim ya cocugu agliyor iste beni istiyor belli. E hep beni görüyormuş yabani yetismis cocuk. Babasini da görüyor hep ama ondayken bile gözleri beni ariyor. Anneye düşkündür her cocuk bu aylarda diyorum yok kendi dediginin üstüne laf denmeyecek kadinin.

Enncok kizdigim sey. Herkes yerini bilecek ya. Anne benim sen babaanne o teyze digeri hala... Sifatin neyse ona göre davran yahu. Benimki de almis bir kere kucagina ac ve yeni uyanmis cocugucocugu zorla şalini yüzüne doğru uyuttu. Kalabalik yerdeyiz diye ses etmedim. Dönüş yolundayiz agliyor kucaginda ver dedim ya cocugu agliyor iste beni istiyor belli. E hep beni görüyormuş yabani yetismis cocuk. Babasini da görüyor hep ama ondayken bile gözleri beni ariyor. Anneye düşkündür her cocuk bu aylarda diyorum yok kendi dediginin üstüne laf denmeyecek kadinin.
Allah bizlere sabır versin :(

Canım ben daha kötüyüm sürekli nane limon balın içine zencefil limon sıkıp içiyorum oğlum iyi gibi ama öksürüyor balgam var sanki ondan korkuyorum canım neşesi falan iyi daha kötü olurmu acaba zeytinyağı ısıtıp arkasını önünü yaglasam bişe olurmu acaba
canim benimki oksurmeye fazla hapsurmaya basldi annem zeytinyagi ni az isit yagla uzerine agiz mendilkeri varya kalin olanlardan koy dedi aksama yapicam ben nolcak bir sey olmaz gazi oldugunda da yapıyordum rahatliyirdu

okula ne Zaman başlıyorsunuz ücretsiz izin düşünüyor musunuz bi de ders programınız Nasıl olacak süt izni falan bizim okulda ya ilk 2 ders yada son 2 ders veriyorlarmış ama bnm kizim o kadar emmeden dayanamaz ki 5 ders saati boyunca süt iznini istediğimiz saatler kullanabiliyor muyuz biliyor musunuz bu yaptıklarının yasal bi dayanağı var mı acaba
Can'ım ben erken doğum yaptığımdan 1 kasımda iznim bitti , aynı gün gidip ben de 7,5 ay ücretsiz izne ayrılarak yılı kapattım çok şükür. İşe başladığımda Allah nasip ederse kızım 14 aylık olacak. Sen ücretsiz izin alamaz mısın?

canim benimki oksurmeye fazla hapsurmaya basldi annem zeytinyagi ni az isit yagla uzerine agiz mendilkeri varya kalin olanlardan koy dedi aksama yapicam ben nolcak bir sey olmaz gazi oldugunda da yapıyordum rahatliyirdu
Bizimkide oyle hepsi ayni anda hasta olmaya baslamicagina gore normalmi acaba

Bn ucretsiz izine ayrilmak zorunda olmama ragmen, oglumda kalca cikigi var sali alciya alinacak 3 ay kalacak, borctan dolayi ayrilamiom. Lisede oldugum icin haftada 2 gun bos. 3 gun Saat 3e kadar gidicem mecbur. Mudur yardimcim bi defa ogretmenler yarim gun calistigi icin sut izni yok demisti emin degilim
Can'ım çok geçmiş olsun, oğlun ne kadarlık? Kalça çıkıklığı ne Zaman çıktı ortaya? İnş hemen geçerrrr

ben su an heyet raporu aldım. 2. dönem başlıcam. okul öncesi öğretmeniyim yarım gün çalışıyorum yönetmeliğe göre süt iznimi ders saatleri dışında kullanmam gerekli. bu nedenle iznim yok şu an.böyle sacma sapan yönetmelikler olduğu sürece öğretmenler rapor da alır istemese de heyet de alır.benim yerimde ücretli var basından beri. müdürüm yarım yarım olmasın diye beni heyete yönlendirdi o nedenle heyet aldım.
Aynı meslektenmişiz Can'ım:) maalesef biz de süt izni yok;(

Yeni yilimizda saglikli huzurlu ve bebeklerimizle guzel gunler geciririz insallah. 4. Ay kontrolune gittik kilomuz hala az ama doktor ufak dogdugu icin kilo aliminin normal oldugunu soyledi. Artik sadece mama yedigi icin bu ay kati gidaya geciyoruz. Yogurt meyve puresi pirinc ununa baslicaz dedi. Gunluk yarim cay bardagi en fazla bir cay bardagi ile ilerlicekmisiz. Herkes erken diyo ama sadece mama alan bi cocuk ve bana normal geliyo. Ek gidaya baslayan var mi ve neler yapip veriyosunuz.

Yeni yilimizda saglikli huzurlu ve bebeklerimizle guzel gunler geciririz insallah. 4. Ay kontrolune gittik kilomuz hala az ama doktor ufak dogdugu icin kilo aliminin normal oldugunu soyledi. Artik sadece mama yedigi icin bu ay kati gidaya geciyoruz. Yogurt meyve puresi pirinc ununa baslicaz dedi. Gunluk yarim cay bardagi en fazla bir cay bardagi ile ilerlicekmisiz. Herkes erken diyo ama sadece mama alan bi cocuk ve bana normal geliyo. Ek gidaya baslayan var mi ve neler yapip veriyosunuz.
Canım ablam yurt dışında 4,ayda sadece anne sütü alan birine bile başlatıldığını söyledi kendisi de başlamış.Tek öğünde elma püresi ile başlatmışlar.İlk hafta hangi meyve ile başlarsa öyle devam ediliyormuş.Sindirimi zor olmasın diye bende şimdi den iki üç çay kaşığı elma püresi veriyorum.Çok da seviyor :))

Canım ablam yurt dışında 4,ayda sadece anne sütü alan birine bile başlatıldığını söyledi kendisi de başlamış.Tek öğünde elma püresi ile başlatmışlar.İlk hafta hangi meyve ile başlarsa öyle devam ediliyormuş.Sindirimi zor olmasın diye bende şimdi den iki üç çay kaşığı elma püresi veriyorum.Çok da seviyor :))

Doktorumda oyle dedi yavas yavas baslatabilirsiniz ama bir gun toplaminda cay bardagini gecmesin diye uyardi. Ilk zamanlar elma armut puresi ve yogurt yapabilecegimi soyledi. Birde tarifler kitabi verdi destek olmasi icin.

Bizimki de sadece mamayla beslendiği için 4. Ayda ek gıdaya geçersiniz demişti dr. Henüz 4 aylık olmadığımız için ayrıntı sormamıştım

Bende öyle yapacam canım bende anneme sordum birazda karabiber koy dedi ben olmaz dedim nolur nolmaz daha çok küçük

Benim kayın baba da daha 1 kere bile kucağına alıp sevmesi çok soğuk adam
aman almasın varsın. benimki de aldı mı bırakmak bilmiyor çocuk ağlarken katılıyor kucağında al annesi deyip uzatmıyor arkadaş.en sonunda acıktı heralde diyip alıyorum. acıktı demesem vermicek daha.ortası yok yani bunların:)

Back
X