Benimki de coraplarimi giyerken zorlaniyorum artik diyor. Ben verirken gaza geldi de aksamlari kosacagim en azindan diyor.
Sağol canım var kemeri oyuncaklarıyla oynarken rahat hareket etsin diye takmamistim artık takıyorum.Tekrar sağol canım.Çok geöçmiş olsunm. Kemeri yok mu bağlasan sandalyeye
Yiyeceklerde rutubetin artmasına ve sıcaklığa bağlı olarak, mantar türleri hızla üreyerek küf zehiri denilen zararlı bir toksin (zehir) üretirler. Bunların en önemlisi “Aflatoksin”dir.
Aflatoksinler, kuvvetli zehir ve kanserojen maddelerdir. Ülkemizde, Aflatoksin çalışmalarının büyük kısmında başlangıç noktasını iade edilen ihraç ürünlerimiz oluşturuyor. Bunların başında fındık, Antepfıstığı , yer fıstığı, kuru incir ve kırmızı biber geliyor.
Yiyeceklerde rutubetin artmasına ve sıcaklığa bağlı olarak, mantar türleri hızla üreyerek küf zehiri denilen zararlı bir toksin (zehir) üretirler. Bunların en önemlisi “Aflatoksin”dir.
Aflatoksinler, kuvvetli zehir ve kanserojen maddelerdir. Ülkemizde, Aflatoksin çalışmalarının büyük kısmında başlangıç noktasını iade edilen ihraç ürünlerimiz oluşturuyor. Bunların başında fındık, Antepfıstığı , yer fıstığı, kuru incir ve kırmızı biber geliyor.
Gecen hafta 1 kilo gitti de vu hafta yerimde sayarim sanirim. 65 64 gelirken 64 ciktim. En son 64 63 gelmeye baslmistim kvye oradn anneme geldik. Yememeye calisoyorum ama bugün biraz yedim sanirim. Eve gecsem de devam etsem ya.Kac kilo verdin bu arada.diger taragi okuyamiyorum
Gecen hafta 1 kilo gitti de vu hafta yerimde sayarim sanirim. 65 64 gelirken 64 ciktim. En son 64 63 gelmeye baslmistim kvye oradn anneme geldik. Yememeye calisoyorum ama bugün biraz yedim sanirim. Eve gecsem de devam etsem ya.
Valla kurutulmuş hiçbirşeyi verme 1 yaşına kadar aflatoksin var dedi ve alerjen dedi. Alerji hemen çıkmayabilir. 3-5 verirsin olmaz 6. da olabilir dedi.Cebizde bu madde mi var
Oluuur :)Sevgili annisler bugun yasit bebeklerle bulustuk cok.keyifliydi.keske sizle de gorussek.isteyen olursa ben hazirim.
Oy sana blw mi yapiyorlar. Oy sen büyüdün de kendi başına mamalar mı yiyoyorsun. GuduuuuuAnnelerde diyet yalan oluyor ya onlar da bizi bebek gorduklerinden besliorlar da besliolar annem bana blw yapiyor mesela
Alla alla bende çorbasına koyuyorum canım bizde bir sıkıntı olmadı belki bebekten bebeğe degisiyordurKızlar dün ilk kez Semiz otu vereyim dedim. Gece çok rahatsız eti kızımı. Gece uykusuna 9-10 gibi rahatça geçerken 11 de ağlaya ağlaya uyudu. Ve Gece her saat başı uyandı. Karnı tok altı temizdi. Netten bakTİM 8. Ayda verilir yazıyordu
Merhaba anneler
Çok mutsuzum, bugün işe başladım.
Öyle zor geldi ki yavrumu bırakıp gitmek.
Bir de çalışacağım bölümle ilgili hiç de benim sorumluluğumda olmayan bir şey yüzünden karar verrilemedi bir türlü. Saat 4.e kadar onunla konuş bununla konuş oraya git buraya git.
Zaten tepemdeki kadın bana takmış durumda. 3 ay başka bir bölümde çalışıp öyle onun bölümüne gidecektim normalde. Biraz nefes alırım diyordum.Şimdi değişiklik oldu direkt beter olasıca kadınıñ olduğu asıl bölumümden başlayacağım.
Allahım bana ve tüm çalışan annelere yardım etsin,güç versin,sabır versin. Yavrumu çok özledim ışteyken.
Canım allah kolaylık versin sabır versin..bende ankaradayım yaz geldi buluşsak keşke bebişler tanışsa ne güzel olur :) ben verıyorum yarım hurma ile başladık tüme cıkardık vitamin açısındanda mükemmel kan ilacı kullanmıyoruz şimdilik onun yerine pekmez ceviz hurma ıspanak idare ediyoruz
Hoşgeldin :)B ennn gellldddiiimm.Selam kızlar nbr nasılsınız? Kaç gündür kafamı uykudan kaldıramıyorum. Onun için giremedim. Dün doktora gittik. Kilosu boyu normal. Herşey yolunda dedi. Demiri konuştum.Ferromixin veriyorum dedim. Olur dedi. Bir de hem mama hem ferromixin hemde ek gıda demir fazla gelmesin diye sorudm. Çok hızlı büyüdükleri için her geçen gün demiri ihtiyacı artıyor. Zaten demir fazlası olsa çok fazla ishal olur hemde simsiyah kaka yapar dedi. O yüzden demir vermende bir sıkıntı yok dedi. Balığa başlayın dedi. Somon, uskumru ve palamut da fazlaca omega var. Çupra ve levrek de fazla omega yok onun için tercih edin dedi. Yürüteç kesinlikle kullanmayın dedi. İlk adım ayakkabısı almayın sadece para tuzağı yürümeye başlayınca ortopedik bir spor ayakkabı kullanabilirsiniz dedi. Yazın çıplak ayakla gezsin. Kışın da panduf yada kalın çorap kullanın. Brezilyalıların futbol da bu kadar iyi olmalarının nedeni çıplak ayakla kumda maç yapmaları dedi. Eğer imkanınız varsa günde yarım bir saat kuma çıkarın dedi. Güneş kremi tavisye etti. Bir de isilik ve pişiğe karşı karıştırma bir ilaç verdi. Sabah 10dan önce ve akşam 4ten sonra güneşe çıkarken krem sürmeyin yalnız 11-3 arası çıkacaksanız mutlaka yarım saat 45dk önce kremleyin dedi. Yazın 11-3 arası şemsiyenin altında bile durmayın. Kumdan yansıyan güneş ışınları yakar dedi. Hurma ile kuru kayısıyı sordum. Aflatoksin var onlarda 1 yaşına kadar ceviz ve kurutulmuş meyve vermeyin dedi. Aklıma gelenler şimdilik bunlar.
Umarım herkes iyidir bu arada. Özledim valla hepinizi :)
Olabilir canım.Alla alla bende çorbasına koyuyorum canım bizde bir sıkıntı olmadı belki bebekten bebeğe degisiyordur
Canım allah kolaylık versin sabır versin..
Hoşgeldin :)
Maşallah kuzuya:)
Demiri bende kullanıyorum günde 4 damla
Şu kuru meyve kafama takıldı. KızIm şu sıralar ciddi kabızlık çekiyor bunun için kuru kayısı yediriyordum bundan sonra yedirmesem mi?
Güneş Kremi markası tavsiye etti mi peki? ben de kızım için alacağım da
Oy sana blw mi yapiyorlar. Oy sen büyüdün de kendi başına mamalar mı yiyoyorsun. Guduuuuu
Acil yasitlarimizla gorusmeliyizCok buyudum ki ben.damagimla ezip hoopp mideye sonra beze.artik gazimi kendim cikarabiliyorum bile.kih kih kih
Anam benim kayinvalidede öyle geçen çok ısrar ediyor kuru fasulye yapmış suyundan ver diyor tadını alacakmis hayır dedim hâlâ ısrar ediyor ya anne lütfen bana bu konuda ısrar etme dedim daha hic tuzlu yemedi dedim bide baharatta var ya sanki biz çocuk büyütmedik hiç diyor sinir oluyorumOlabilir canım.
Eşim dokunduğunu bildiği halde akşam ben duştayken yine vermiş belki bişey olmaz diye. Yine ağla ağla çok zor uyudu
Bide ki başka bebekler yiyor da bizimkine niye dokunuyor diyor her bebek farklıdır diyorum anlamıyor.
KV ye kalsa 3 aylıkken Salçalı yemekler verecekti o zaman yavrum ne hale gelirdi kim bilir..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?