Keçi sütü inek sütüne nazaran alerji olasiligi daha az ve anne sütüne en yakin süt. su ile karistirilarak 6 veya 7. Aydan sonra baslanilabilir biz şuan 5.5 aylik olduğumuz için yoğurt olarak tuketiyoruz siz mamasini da keçi sütü ile hazirlayabilirsiniz ne kadarlikdi bebisAyyy daha süte başlamadık, 1 yaşından sonra dediler ama bi arayışa giriyim ben nerden bulabilirim :) sağol teşekkür ederim bi nebze moral oldu :) :)
Merhaba :) Ne olur ne olmaz, doktorumu aradım.zaten seni emiyor ne gerek bar dedi. Alerji riski var ve bebişim barsaklarını zorlama dedi.Yoğurt olarak tüketebilirsin dedi ve bebe bisküvisi kullanma, faydalı bişey değil dedi.. Sen de kullanma bebe bisküvisini büyüyünce, bi çok yerde daha okumuştum faydasız olduğunu yine de bi bak sen de..Canim face de bi site de keçi sütü de dahil 1 yasindan önce vermeyin diyor yanlis yönlendirmek istemem sen iyice arastir öyle ver bebise ama benim akraba 7 veya 8. Ayinda su ile karistirarak cicibebe koyup veriyor oğluna bende o şekil de veririm diyorum ama simdi okuyunca ne olur ne olmaz sana yazayim dedim :)
Bebe bisküvisini atıştırmalık abur cubur yemek istediği zaman yaparım ben de büyüdüğünde.. Yoğurduna bir çay kaşığı pekmez ekleyebilirsin. Doktorum hergün bir çay kaşığı enerji vermesi için sabah kahvaltıdan sonra ver Ya da yoğurduna, tahılla yaptığın muhallebilere katarak tatlandırabilirsin dedi. Yoğurt ver çok sağlıklı çünkü.. Benimki avokadoyla yapınca çok sevdi. Favorilerimizden biri o.. Süt benim de yetmedi ilk 2 ay. Saatlerce emzirdim, profesyonel makina kiraladım 3 ay boyunca emzirdim sağdım emzirdim sağdım gece gündüz..ne günlerdi, mememin ucu yarıldı, tekrar uç çıktı düşün o kadar yara oldu :) içimde humana still tea ağacı çıkacaktı.. neyse ki geçti.. Şimdi hala sağıyorum, sağ göğsümden emmiyo hanım. Alet ikinci kocam oldu nerdeyse :)) sağ salim büyütürüz inşallah bu sıpaları yaaa :)))Bende hazir bebe biskuvisi kullanamayi düşünmüyorum zaten canim kendim evde yapicam inşallah keçi sütunu de ilerki zamanlarda su ile karistirip vermeyi düşünüyorum 8 aydan sonra çünkü mama da kullanıyorum eminim mamadan daha iyidir mama yerini sut ve ek gida arti anne sütü olarak devam edicem inşallah. Yoğurt biraz ekşi geliyor günlük de mayalasam çünkü yüzünü burustura burustura yiyo sipa midesi eksir diye vermek istemiyorum :)
Amin canim inşallah benim de denemediğim şey kalmadi sut olmasi adina ama ne yapalim bu kadarina da şükür. Bana da Dr kesinlikle yoğurtla pekmezi karistima dedi yoğurt daki kalsiyum pekmezde ki demiri yok ediyormuş faydasi olmuyormus o yüzden sut ve sut ürünleri pekmezle felan karistirilmamaliymis etle yoğurt ayran aslinla tuketilmemeliymis yani kalsiyum ve demir ayni anda alinmamali ben şahsen dikkat ediyorum daha öncede duymuştum sende araştır istersen :)Bebe bisküvisini atıştırmalık abur cubur yemek istediği zaman yaparım ben de büyüdüğünde.. Yoğurduna bir çay kaşığı pekmez ekleyebilirsin. Doktorum hergün bir çay kaşığı enerji vermesi için sabah kahvaltıdan sonra ver Ya da yoğurduna, tahılla yaptığın muhallebilere katarak tatlandırabilirsin dedi. Yoğurt ver çok sağlıklı çünkü.. Benimki avokadoyla yapınca çok sevdi. Favorilerimizden biri o.. Süt benim de yetmedi ilk 2 ay. Saatlerce emzirdim, profesyonel makina kiraladım 3 ay boyunca emzirdim sağdım emzirdim sağdım gece gündüz..ne günlerdi, mememin ucu yarıldı, tekrar uç çıktı düşün o kadar yara oldu :) içimde humana still tea ağacı çıkacaktı.. neyse ki geçti.. Şimdi hala sağıyorum, sağ göğsümden emmiyo hanım. Alet ikinci kocam oldu nerdeyse :)) sağ salim büyütürüz inşallah bu sıpaları yaaa :)))
Merhaba :) maşallah bizimde cigliklar devam emekleme bizdede yok yemek yemeyi çok seviyoruz etrafi tanimaya basliyor sanirim evde durmak istemiyo bahçeye cikmak istiyor :)merhabaaaaa :) biz 23 eylülde doğduk. 6.5 aylık olduk artık... boyumuz 69 cm. kilomuz 8. emekleme yok. çığlıklar hat safhada :))
Maşallah minege erken baslamissiniz yurutece bindirmeye biz henüz binmiyoruz bizde henüz heceleme yok bi iki kere bab dedi gerisi gelmedi ama anlamsiz seslerimiz ve cigliklarimiz var ayaklari üzerinde durmayi çok seviyor kolunun altindan tutunca 6 7 adim atiyo ama daha oturamiyor bende zorlamiyorum herşeyi inşallah vakti zamani gelince yapacaktır :)Huuu kızlar :) 17 ekim doğumluyuz biz de o zor zamanları atlattigima hâlâ inanamiyorum ne günlerdi amaşimdi yürüteçle gittiğim yerde buluyo beni :) ağlamalar çok azaldı sabahları anne annoo seslerini duyarak uyanıyorum çok keyifli :) aba ede çıkıyo ağzımızdan ama henüz baba yok :) ilk anne dediği için çok mutluyum :) ufak ufak muhallebilere felan başladık mama veriyorum beni tamamen bıraktı sütüm de yok artık zaten tek sıkıntımız yoğurdu pekmezle şekerle her seyle denedik yüzümü limon yemiş gibi ekşiyo tükürüyoruz bi türlü yediremedim yogurdu off ama her gün şükrediyorum Rabbim'e onu bana verdiği için daha nice isteyenlere versin inşallah Allah acılarını göstermesin :) sizde durumlar nasıl bakalım
:) ay inşallah :) bizde de emekleme cabasi yok hic bazen ugrassin diye yüzükoyun yatiriyorum kriz geciriyo sipa :) ama babasi koltuk altlarindan tutunca salonla mutfak arasi gidio geliyo masallah masallah :) simdi bi zıplama ögrenmis Allah ım uyurken bile bazen yerine yatirmak icin dogrultuyorum gözü kapali zipliyo sonra yatirinca uyumaya devam ediyo cok gülüyorumMaşallah minege erken baslamissiniz yurutece bindirmeye biz henüz binmiyoruz bizde henüz heceleme yok bi iki kere bab dedi gerisi gelmedi ama anlamsiz seslerimiz ve cigliklarimiz var ayaklari üzerinde durmayi çok seviyor kolunun altindan tutunca 6 7 adim atiyo ama daha oturamiyor bende zorlamiyorum herşeyi inşallah vakti zamani gelince yapacaktır :)
Ay bizim paşada hic sevmiyo yüz ustu yatmak zorla da olsa sirt ustu dönüyor hemen bizimkide emeklemeyecek gibi yattigi yerden bize bakmak için belini dogrultuyo ben zararli diye 6. Aydan sonra az az 5 er dakka koymayi düşünüyorum yurutece ziplamayi bilmiyor daha ama hoppidi yaptiriyorum çok hoşuna gidiyor :):) ay inşallah :) bizde de emekleme cabasi yok hic bazen ugrassin diye yüzükoyun yatiriyorum kriz geciriyo sipa :) ama babasi koltuk altlarindan tutunca salonla mutfak arasi gidio geliyo masallah masallah :) simdi bi zıplama ögrenmis Allah ım uyurken bile bazen yerine yatirmak icin dogrultuyorum gözü kapali zipliyo sonra yatirinca uyumaya devam ediyo cok gülüyorumbiz yürütece baslayali 2 ay oldu hem bana kolay oluyo hem o yürümeyi cabuk ögrencek gibime geliyo emeklemicez galiba :)
Maşallah ne guzel uyku düzeni oturmuş Tuna da çok güzel uyurdu sadece emmek için kalkardi ama son iki haftadir sürekli uyaniyor agliyor emzigini veriyorum geri uyuyo bu bütün gece boyle devam ediyor 6 7 defa kalkiyo sanirim diş yerleri hazirlaniyor çok huzursuz herşeyi agzina götürüyor parmaklarini teker teker bazen ikişer üçer agzina alip cigniyo ama henüz kizariklik yok damaklarinda bakalim ne zaman gelicek incilerimiz :)Yattigi yerde yariya kadar kalkiyo ama oturamiyo ya daha düşüyor geri :) aksam 10 da uykum geldi diye aglamaya basliyo öyle alistirdim besigine götürüp birakiyorum kendi başınauyuyo sallama taraftarı degilim :) sabah tam 6 ceyrekte aciktim diye agliyo mamasini veriyorum tekrar yatiyo 9 dan sonra kalkiyo :)
Bizi tarif etmissiniz :) biz de son 3 gündür oyleyiz uyaniyo agliyo emzigi veriyorum tekrar uyuyo 1 saat sürmüyo tekrar agliyo. Bizimki mamayi bebe bisküvisi olmadan icmiyo icine mutlaka yarim bi bisküvi atiyodum cok huysuzlaniyodu gece biraktim bisküviyi mamayi begenmedi yalvararak icirdim ama huysuzlugu gecti. Tekrar emin olmak icin 2 gündür bisküviyle yapiyodum mamasini simdi yine 2 gündür uyumuyo biraktim tekrar vermicem bi daha zararli demek kiMaşallah ne guzel uyku düzeni oturmuş Tuna da çok güzel uyurdu sadece emmek için kalkardi ama son iki haftadir sürekli uyaniyor agliyor emzigini veriyorum geri uyuyo bu bütün gece boyle devam ediyor 6 7 defa kalkiyo sanirim diş yerleri hazirlaniyor çok huzursuz herşeyi agzina götürüyor parmaklarini teker teker bazen ikişer üçer agzina alip cigniyo ama henüz kizariklik yok damaklarinda bakalim ne zaman gelicek incilerimiz :)
Evet belki biskuvi rahatsız ediyor olabilir bide atak haftasi takvimi var oradan da takip edin bazen tutuyor :)Bizi tarif etmissiniz :) biz de son 3 gündür oyleyiz uyaniyo agliyo emzigi veriyorum tekrar uyuyo 1 saat sürmüyo tekrar agliyo. Bizimki mamayi bebe bisküvisi olmadan icmiyo icine mutlaka yarim bi bisküvi atiyodum cok huysuzlaniyodu gece biraktim bisküviyi mamayi begenmedi yalvararak icirdim ama huysuzlugu gecti. Tekrar emin olmak icin 2 gündür bisküviyle yapiyodum mamasini simdi yine 2 gündür uyumuyo biraktim tekrar vermicem bi daha zararli demek ki
Ayy maşallah darisi basimiza daha bizde yok ya heceleme bende sabirsizlikla bekliyorum duymayiBu arada bizimki zıplamayı hoppidi yaparak öğrendi :) hoppidi yaptirdigim zaman heyecandan öyle sesler çıkarıyo ki gülmekten kırıp geçiriyo bizi :) bu arada bu sabah baba dediiii agiz dolusu hem de " babaaa " diye hâlâ onun şokunu yaşıyorum :)
Bizim doktor zaten pekmezi demir için vermiyoruz enerji versin ve tat duygusu gelişsin diye demişti. Hem pekmez de demir miktarı çok düşükmüş.Nette de bir sürü yazı var bununla ilgili, yanlış bilinen doğrular diye anlatmışlar.. Doktorlar da işte farklı farklı herkesin bilgisi, tecrübesi, uygulaması farklı.. Bebişlere sağlık olsun hepsi..Amin canim inşallah benim de denemediğim şey kalmadi sut olmasi adina ama ne yapalim bu kadarina da şükür. Bana da Dr kesinlikle yoğurtla pekmezi karistima dedi yoğurt daki kalsiyum pekmezde ki demiri yok ediyormuş faydasi olmuyormus o yüzden sut ve sut ürünleri pekmezle felan karistirilmamaliymis etle yoğurt ayran aslinla tuketilmemeliymis yani kalsiyum ve demir ayni anda alinmamali ben şahsen dikkat ediyorum daha öncede duymuştum sende araştır istersen :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?