2015 Eylül Erkek Bebek Anneleri

Ben de başladım yavaş yavaş tulumlar, alt açma yastığı, havlu vs almaya çok zevklii Allahım herkese nasip etsin inşallah

Bizim doktor bas gobek ve kaval kemigi 3unu olcup soyluo boyunu

Bizim doktor bas gobek ve kaval kemigi 3unu olcup soyluo boyunu

Benim bildiğim boyunu hesaplamak için sadece bacak boyu ölçümü yani fl ölçümü kullanılıyor. Üç ölçüm her kontrolde yapılmak zorunda zaten. Ama boyunu hesaplamak için karın ve baş ölçümü kullanılmıyor. Kilo hesabı için bu üç ölçüm sonrası usg cihazı kendisi tahmini kiloyu hesaplıyor. eminim ben :) hamileliğin başında baş popo mesafesi ölçülerek boyu olarak söyleniyordu ama sanırım 16.haftadan itibaren femur uzunluğu yada bacak boyu dediğimiz ölçüm 7 ile çarpılarak tahmini boyu söyleniyor :) sorun isterseniz doktorunuza yada netten de bakabilirsiniz

Ama şunu da söylemek istiyorum bu ölçümlere göre yapılan hem kilo hem de boy hesabı tahmini oluyor. Yaklaşık olarak şu kadar denebiliyor yani. Etraftan hepimiz hesaplanandan daha kilolu doğan bebekleri duymuşuzdur mesela :) tahmini hesap için böyle ama yüzde yüz doğruluğu yokmuş hiçbirinin :)

Son düzenleme:
Benim de ikinci ogluşum geliyor inşallah isim olarak muhammet kerem ve muhammet Taha düşünüyoruz ama kesin karar vermedik ilk aşkımın adı da eymen faruk araları 3.5 yaş olacak Rabbim kısmet ederse kıyafet olarak yeni doğduğunda yeni giysin diye iki üç takım zibin almayi düşünüyorum abisine o kadar almıştık ki cogunu doğru düzgün giyemedi bile o yüzden kıyafet sıkıntımız pek yok Çok merak ediyorum nasıl birşey olacak diye. Sağlıkla gelsin yavrularimiz inşallah hepinize sağlıklı hayırlı dogumlar diliyorum

Selamlaaar
ben de katıldım aranıza:)))
Minik şehzadeleri beklemece epey sabır istiyor, hemen doğsa ya diyorum bazen
hepinize kolay ve sıhhatli doğumlar nasip etsin Rabbim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…