• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Haziran Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    487
Canim sutunun yagli olup olmamasiyla alakali olabilir mi sordun mu doktora?
Benim de goguslerim kucuk sutum de oyle cok degil artik, ilk zamanlar fiskiriyodu benim de ama artik az geliyo hatta depresyona giriyodum nerdeyse :/
canım benimde çok boldu sütüm, hatta hamilelikte hiç çatlamama rağmen emzirme Dönemi'de göğüslerim çatladı süt doluydu. Ama şimdi azaldı farkediyorum :/ dana gibi yemeye başladım yeterki sütüm olsun diye.. Neden böyle oldu acaba? :(

Bizimki de kolik mesela aksamlari 6-7 gibi aglamaya bi basliyo karni agriyo gazi var cikaramiyo 10-11 e kadar devam ediyo uc bes dk araliklarla ve o surelerde almiyo gogsumu sancisi bitene kadar bittiginde de ac bile olsa uyuyo ben uyandirmiyorum. Gece sakinlesince uyanio emiyo.. Daha cozememistim ilk zamanlar ben de bogure bogure agliyodum bebegim beni istemiyo tiksindi benden mememi almicak diye, ya da sutum yok yetmiyo ondan agliyo diye, ama simdi ogrendim gecti o dusuncelerim sukur ki.. Beraber buyuyoruz kuzum yavas yavas cozuyoruz onlar da bizi ve dunyayi yeni yeni tanimaya basladilar zamanla duzene giriyo hersey inan

Amin canim insallah :)
Sen de kendine sıkıntı yapma, hem memeyi birakmamis bak az da olsa emiyo, ben iki aylikken koyden istanbula tasinmis annemler, annem istanbulun suyunu bile icememis etinden otundan sutunden midesi bulanmis herseyden tiksinmis yiyememis ee alismis koyde herseyin dogalina tabi, ben de tiksinmisim bana noluyosa ufacik bebek halimle memeyi birakmisim bi daha da almamisim. Ama ben saglikliyim bak 1 tam gun sanci cekip cocuk bile dogurdum :KK70:
Masallah cnm sana :)

canım benimde çok boldu sütüm, hatta hamilelikte hiç çatlamama rağmen emzirme Dönemi'de göğüslerim çatladı süt doluydu. Ama şimdi azaldı farkediyorum :/ dana gibi yemeye başladım yeterki sütüm olsun diye.. Neden böyle oldu acaba? :KK43:
Aynen ben de oyleydim damar damar olmustu ama artik sunger gibi oluyo bos zannediyorum ben de ama dusunmemeye basladim daha beter oluyo yoksa bi gun bebegimin krizi aninda ben de sinir krizi geciriyodum kendi kendime sutum yok bitmis cocugum ac ondan agliyo diye kalktim o seyle mama yaptim allahtan mamayi da almadi da, oyle oyle anladim acliktan degil gazindan sancisindan agliyo diye.. Zaten sonra kolik cikti cocugum..
Cok dusunmek stres hemen etkiliyo bi de bebegin uyudugunda uyu mutlaka sen de birak ev isini falan o cok etkiliyo dinlenince doluyo hemen.. Tabi eskisi gibi olmuyo benimki ama yine de doluyo, kiiiiiz , benim oglan ilk zaman birinden emerken birinden foşur foşur akardi simdi anca goguslerim sizliyo tamam diyorum sut salgilaniyo sakinlesiyorum..

Bizimki de kolik mesela aksamlari 6-7 gibi aglamaya bi basliyo karni agriyo gazi var cikaramiyo 10-11 e kadar devam ediyo uc bes dk araliklarla ve o surelerde almiyo gogsumu sancisi bitene kadar bittiginde de ac bile olsa uyuyo ben uyandirmiyorum. Gece sakinlesince uyanio emiyo.. Daha cozememistim ilk zamanlar ben de bogure bogure agliyodum bebegim beni istemiyo tiksindi benden mememi almicak diye, ya da sutum yok yetmiyo ondan agliyo diye, ama simdi ogrendim gecti o dusuncelerim sukur ki.. Beraber buyuyoruz kuzum yavas yavas cozuyoruz onlar da bizi ve dunyayi yeni yeni tanimaya basladilar zamanla duzene giriyo hersey inan
Sanci gelince sirt ustu yatirip beline vur. Yada doktor pat pat vurdu gösterdi oyle yavas da degilllll. Esimle bende doktora vuracaktik:)?))

Sanci gelince sirt ustu yatirip beline vur. Yada doktor pat pat vurdu gösterdi oyle yavas da degilllll. Esimle bende doktora vuracaktik:)?))
Ah ah sorma kuzum neler neler denemedik ki ne masajlar ne saklabanliklar maymun oluyoruz iki uc saat.. Ama artik cozduk baktik geliyo kriz anı, battaniyede sallayinca sakinlesiyo ellerini kulaklarinin yanina koyup buzusup uyuyo anne karni pozisyonu bi de kolikler icin muzik programi indirdim onu dinliyo sukur iyi geliyo.. yavrum minnacik caniyla nasil bi aciyla ugrasiyo gaz sancisi kolay mi ben de cok cektim kocaman halimle agliycak gibi oluyodum..

He bi de battaniyede sallamak dediysem battaniyede sallamiyoz ince carsafta salliyoruz pismesin cocuk bi de sicak da rahatsiz ediyo..
Ya bi de benim oglan gunduz uyumazdi hic bugun uyuyo emip uyuyo aşının etkisi midir acaba

uykuda bile öğürüyo canım, 5 gün deniyorsam 1 inde anca alıyo.. Halbuki ne kadar hevesliydim, emzik zincirim bile hazırdı :)

kundaktan kolları kurtarana kadar uyumuyo bizimki, kurtarınca rahatlıyo :) annem doğduğundan beri alıştıramadı, ben de denemiyorum artık
Aynen kundaktan kurtuluyo ve çok kiziyo :)

Cnm sagdiktan bi sure yani kac saat hatirlamiyorum ama sutle suyu ayrismisti. Kesik sut vardirya oyle iste. Yinede yapayim bidaha

Canım sütünün bebeğe kilo aldırması için mutlaka her gün proteinli beslen yumurtanı etini ye ve son sütü mutlaka bebeğe içir. Bazen beş dakka emip bırakıyorlar kalan sütü sağ içir tekrardan ilk gelen süt sulu sona doğru gelen süt yağlı oluyor o kilo yapıyor ilk süt de su ihtiyacını karşılıyor ve tok tutyor. Herkesin sütü yağlı ve sulu böyle bakınca üzülüp stres yapma sütün varsa çözüm de var çok şükür. Ve her annenin sütü yarar o doktor bebeğinin bokunu yesin :)))

Canım sütünün bebeğe kilo aldırması için mutlaka her gün proteinli beslen yumurtanı etini ye ve son sütü mutlaka bebeğe içir. Bazen beş dakka emip bırakıyorlar kalan sütü sağ içir tekrardan ilk gelen süt sulu sona doğru gelen süt yağlı oluyor o kilo yapıyor ilk süt de su ihtiyacını karşılıyor ve tok tutyor. Herkesin sütü yağlı ve sulu böyle bakınca üzülüp stres yapma sütün varsa çözüm de var çok şükür. Ve her annenin sütü yarar o doktor bebeğinin bokunu yesin :)))
Canım sen nerelerdeydin yaa :))

Yaa kızlar bebişim nezle oldu ufacık burnu tıkalı açılmıyo ne yaptıysak.geride biraz sanırım sümüşü çekiyoruz gelmiyor pompayla.düngece ve bugün hiç uyumadık ikimizde.doktora görürdüm ilaç verilmez küçük bol bol emzir dedi.kakası yeşil dedim tahlil istedim bişey çıkmaz ama yine de için rahat etsin dedi tahlil verdik bakalım bugün alcaz sonucu.inşallah bişey çıkmaz.ıkıbıp tıkınıyor dizanteriden korktum bende.düzelsin yaa nefes alamıyo burnundan kuzum.ikimizde bitik durumdayız:110:

Canım sen nerelerdeydin yaa :))

Ailesen uzak bir şehirde komşusuz bir yerde tek başıma çocuk baktığımdan giremiyorum canım buraya telefona kk nın uygulamasını indirdim ama programsa sorun var. E telefondan giremiyorum bilgisayarı tableti de elime alamıyorum :)))

2 ay 4 günlük 6 kilo kızım var bu gün beş kez kaka yaptı bir daha yaparsa hastaneye gidicem :)

Sen neler yapıyorsun bebişinden bahset :)

Yaa kızlar bebişim nezle oldu ufacık burnu tıkalı açılmıyo ne yaptıysak.geride biraz sanırım sümüşü çekiyoruz gelmiyor pompayla.düngece ve bugün hiç uyumadık ikimizde.doktora görürdüm ilaç verilmez küçük bol bol emzir dedi.kakası yeşil dedim tahlil istedim bişey çıkmaz ama yine de için rahat etsin dedi tahlil verdik bakalım bugün alcaz sonucu.inşallah bişey çıkmaz.ıkıbıp tıkınıyor dizanteriden korktum bende.düzelsin yaa nefes alamıyo burnundan kuzum.ikimizde bitik durumdayız:110:
Canım burun için özel solusyonlar var bizim kızın da tıkanmıştı. İse yaradı. Solüsyonu sıkıp 2_3 dk sonra çekiyordum aspiratorle.

canım bizim oğlanın burnu çok tıkanıyor, kids xlear diye bi sprey kullanıyoruz, eğer fayda etmezse sonra nazal aspiratör kullanıyoruz, borulu olandan. Ağzınla hüp diye çekiyosun, görünmeyen taa geridekş sümüşleri bile çıkarıyo. Ama çok sık kullanmamak gerekiyomuş bilgin olsun

Ailesen uzak bir şehirde komşusuz bir yerde tek başıma çocuk baktığımdan giremiyorum canım buraya telefona kk nın uygulamasını indirdim ama programsa sorun var. E telefondan giremiyorum bilgisayarı tableti de elime alamıyorum :)))

2 ay 4 günlük 6 kilo kızım var bu gün beş kez kaka yaptı bir daha yaparsa hastaneye gidicem :)

Sen neler yapıyorsun bebişinden bahset :)
Seni çok iyi anlıyorum Canım, bende ya emzirirken ya sallarken tel ile anca giriyorum, bilgisayarı bende hiç açmadım oğlum doğalı ;) üzülme yalnız deilsin, bende ailemden uzak ve yalnızım, akşam eşim gelcek diye yolunu gözlüyorum ;)
Oğlum 50 günlük oldu, en son 39 günlükken gitmiştik 5800 gr 57 cm di tosunum, gaz ve az kaka yapma dışında bi sıkıntımız yok şükür, onu da ilaçlarla halletmeye çalışıyoruz teyzesi :) fıstığımıza da çok geçmiş olsun, su kaybetmiştir, su veriyomusun

Canimm bruno alsan ise yarayabilir. Bizimkininde tikaliydi nefes almakta zorluk cekiyodu brunodan aldik hala kullaniyoruz. Sumugu cikiyo aspiratorle hafif cekince

canım bizim oğlanın burnu çok tıkanıyor, kids xlear diye bi sprey kullanıyoruz, eğer fayda etmezse sonra nazal aspiratör kullanıyoruz, borulu olandan. Ağzınla hüp diye çekiyosun, görünmeyen taa geridekş sümüşleri bile çıkarıyo. Ama çok sık kullanmamak gerekiyomuş bilgin olsun
Bizede ondan vermişti doktor hasta olduğunda bizim kız. Dediğin gibi çok güzel temizliyordu o :)

Back
X