• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Haziran Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    487
iyi geceler kızlar bi ara burdan çıkmıyodum ama artık bakmaya pek fırsat olmuyo umarım tüm bebişler iyidir herşey yolundadır zaman çok çabuk geçiyo biz bugün 47 günlük olduk büyüyoruz teyzeleri çok şükür kızım annesini o kadar üzmüyo ama annesi uyanık olunca bakınıyo olsa da onu bırakıp ev işlerine pek bakamıyo 1 haftaya kadar annem vardı hep yanımda 1 haftadır yalnızım eşim evde olduğu sürece yardım ediyo ama yalnız olunca gerçekten zor Allah hepimizin yardımcısı olsun bizim doğuştan burnumz tıkalıydı sprey kullanıp aspiratörle temizliyoduk çok üzülüyodum yavruma şimdi epey geçti tıkanıklığı ama yine de ara ara sümüklerini çekiyoruz var mı bizim gibi burnu tıkalı olan ne zaman tam geçicek acaba doktor normal bazı bebeklerde olur dedi bizden şimdilik bu kadar hepinizi öpüyoruz :)

Kızlar benim kızım hasta oldu :KK43: burnu tıkalı. Doktor ilaç verdi ama içmiyor dokuyor ağzından :KK43: çok halsiz emmeye bile enerjisi yok, bir de öksürüyor. Dun yazmıştım sabah 7den akşam 10a kadar uyumadı hiç. Gece kalktığında öksürüyordu :KK43:
çok geçmiş olsun canım nasıl oldu kızın pek bakamıyorum buraya fırsat bulmuşken bi bakayım dedim nasıl yaren?

İyi geceler hanımlar bizim kırkımız çıktı bugün güzelce banyomuzu yaptık gezmeye gittik oğlum harçlıklarını topladı tabi anası elinden aldı:):) bu arada hala kanamam devam ediyo eşim iple çekiyodu ama hayaller suya düstü annem 42 gün sürer dedi

Selam hanimlar.biz 41. gundeyiz bugun.ben aynayla vajinama bakiyorum ara sira.icerdeki sey (artik rahim mi bilemiyorum.)nerdeyse tamamen girisi kapatmis.idrar yaparken baski oluyor.ozellikle iliskiye girmis olan arkadaslar sormak istiyorum.bu normal mi? Yoksa ben hala toparlanamadim mi:KK43: ayrica dikislerim duseli 1 hafta oldu.aslinda pzt kontrol um var ama merak iste.p
Canim sen diyince bende elimle kontrol ettim benimde sanki orada birsey var gibi. Benim doktorum 5.gunde kontrol etmisti hersey iyi rahim toparlanmaya baslamis bir daha gelmene gerek yok demisti. Simdi merak ettim doktora gittikten sonra banada haber verirmisin. Ayriaca kime sorsan doktoru kiriki ciktiktan sonra kontrole cagirmis benim ki neden gerek duymadi anlamadim.

Kızlar bende dün başladım adet görmeye. Gorumcem 4-5 ay görmemiştim ben dedi. Bizde niye böyle oldu ki acaba???
Biz de idare ediyoruz Mery'cim gazlı bizim kız da ağlayıp duruyor. Yorulduğum yetmez gibi bi de adet ağrısı çıktı başıma :/
Geçmiş olsun tatlım ya :/ normal doğumda adet Sancısı geçiyor diyorlar bir de :( aman cimcime yerim ben onu, inşallah uzun sürmez gaz sorununuz. Bu arada ben foruma girmeyi unutuyorum ya oğlanla uğraş evle Uğraş derken aklıma gelmiyor:KK22:

Canim ancak cevap verebiliyorum...
adet olmak normalmis tatlim, yani olanlar varmış..benim adetten sonra bir daha olmadı kanama..ilişki de oldu kanama vs.yok..
sen sormussundur gerçi doktoruna tatlim..

kizce de iyi sukur büyüyor günden güne:*
Sorun değil canım bende girmeyi unutuyorum ANCA aklıma geldi bakmak. Evet sordum normal dedi. Bi de çok özel olacak ama ilişki de yanma acıma oluyor mu? Ben sanırım alışana kadar sıkıntı yaşıcam :(

Sütü az olan arkadaşlarım, börülce salatası, börülce yemeği yeyin faydasi var. Sütle ilgili bi problemim yok ama Hemen hemen her gun yiyorum. Bugün biraz fazla yedim sağ göğsüm şişti süt doldu (biraz canim acidi ama emince geçti ) deneyin derim :kk77: hayırlı geceler. Sütünüzle kalın
:KK3:

Sütü az olan arkadaşlarım, börülce salatası, börülce yemeği yeyin faydasi var. Sütle ilgili bi problemim yok ama Hemen hemen her gun yiyorum. Bugün biraz fazla yedim sağ göğsüm şişti süt doldu (biraz canim acidi ama emince geçti ) deneyin derim :kk77: hayırlı geceler. Sütünüzle kalın
:KK3:
Hic yapmadim borulceden kolaysa tarifini yazabilir misin sutum azaldi diye komposto falan iciyorumda hic daha sismedi sutten :( insallah ise yarar:KK73:

Kızlar oğlum günde 1 yada iki günde bir kakasını yapıyo, ama okadar zorlanıyor ki ıkına ıkına canı çıkıyo yavrumun :KK43: gazını çıkarıyo onda bi problem yok. Tam uyuttum die seviniyorum ıkına ıkına uyanıyo, napcam bilemiyorum :KK43:
bizimki 4_5 günde birdi. en son 7. gün sbh ve akşam yaptı.
her dr a hemşireye sordum kabız değilse 7 güne kdr normal müdahale etme dedi. gaz çıkartırkende ıkınıyorlar ztn. ama kakadan şüphelenirsem yağ ile karnını saat yönünde ovuyorum. ıkınıp morarırken bacaklarından destek oluyorum incitmeden. genelde onu bırakıp wc ye gittiğimde yapmış oluyor :)

iyi geceler kızlar bi ara burdan çıkmıyodum ama artık bakmaya pek fırsat olmuyo umarım tüm bebişler iyidir herşey yolundadır zaman çok çabuk geçiyo biz bugün 47 günlük olduk büyüyoruz teyzeleri çok şükür kızım annesini o kadar üzmüyo ama annesi uyanık olunca bakınıyo olsa da onu bırakıp ev işlerine pek bakamıyo 1 haftaya kadar annem vardı hep yanımda 1 haftadır yalnızım eşim evde olduğu sürece yardım ediyo ama yalnız olunca gerçekten zor Allah hepimizin yardımcısı olsun bizim doğuştan burnumz tıkalıydı sprey kullanıp aspiratörle temizliyoduk çok üzülüyodum yavruma şimdi epey geçti tıkanıklığı ama yine de ara ara sümüklerini çekiyoruz var mı bizim gibi burnu tıkalı olan ne zaman tam geçicek acaba doktor normal bazı bebeklerde olur dedi bizden şimdilik bu kadar hepinizi öpüyoruz :)
bizde var öyle damlayla da tam temizlenmiyor. bizde sanırım geniz eti de var. hırıltı hep. her seferinde ciger temiz diyorlar. geniz eti varsa da müdahale için erken diyorlar. gene de göstersem iyi olur. bu arada ben hala gözünü gösteremedim :( kendimr kontrol için randevu alırken çocuğa da alayım..

Canim yalnizlik zor ama bi yondende iyi. Ilk basta annemle esim wardi bebegmle ilgilenmeleri guzeldide hep karisiyolardi herseye. Ya sabir diyodum hep. Hic bana brakmiyolardi. Simdi pazar gunleti ewde esim eskisi gibi mudahale etmiyo sukur. Insallah duzelir canim oturup kalkip fus ediyorum. Kuzeniminde sagmis hep dogdugundan beri 4. Ayda sutu kesilmis bu beni cok korkutuyo :KK43: :KK42:
kötü düşünme canım, inş yakında emzirmeye başlayabilirsin de sağmak zorunda kalmazsın

Kakasi nasil canim rengi, bidr kabiz gibi mi?
yok sıvı, sarı renkte. Bazen yeşile dönük oluyo, annen üşütmüş diyo

bizimki 4_5 günde birdi. en son 7. gün sbh ve akşam yaptı.
her dr a hemşireye sordum kabız değilse 7 güne kdr normal müdahale etme dedi. gaz çıkartırkende ıkınıyorlar ztn. ama kakadan şüphelenirsem yağ ile karnını saat yönünde ovuyorum. ıkınıp morarırken bacaklarından destek oluyorum incitmeden. genelde onu bırakıp wc ye gittiğimde yapmış oluyor :)
ben De ovuyorum ama olmuyo canım ya :( 2-3 gün sonra yapsa bile kabız olmuyo ama nie okadar ıkınıyo anlamıyorum, ta uykusundan uyanıyo ıkıncam die

bizde var öyle damlayla da tam temizlenmiyor. bizde sanırım geniz eti de var. hırıltı hep. her seferinde ciger temiz diyorlar. geniz eti varsa da müdahale için erken diyorlar. gene de göstersem iyi olur. bu arada ben hala gözünü gösteremedim :KK43: kendimr kontrol için randevu alırken çocuğa da alayım..
ben aspiratör aldım canım ağızla çekilenden, ama dediğin gibi bi hırıltı bizde de var, bu hafta doktoruna sorcam bakalım.. Bi de göz muayenesi bu dönemlerde mi yapılması gerekiyormuş ?

Hic yapmadim borulceden kolaysa tarifini yazabilir misin sutum azaldi diye komposto falan iciyorumda hic daha sismedi sutten :KK43: insallah ise yarar:KK73:
Yemegini bende daha önce yememistim, taze fasulye gibi yapılıyor. sogan domates börülce. Bide börülceyi haslayip,tuz limon ve yag ile salatasi yapılıyor. Ben en cok salatasini yiyorum. Insallah ise yarar canim. Ayrica cok sık emzirmek ve cok su içmek lazım. Oglum yarin tam 2 aylik olacak ve 2 gündür 1 saat arayla emmek istiyor. Bundan once gündüz 2 gece 3-3,5 saatte bir emiyordu.

Kızlar oğlum günde 1 yada iki günde bir kakasını yapıyo, ama okadar zorlanıyor ki ıkına ıkına canı çıkıyo yavrumun :KK43: gazını çıkarıyo onda bi problem yok. Tam uyuttum die seviniyorum ıkına ıkına uyanıyo, napcam bilemiyorum :KK43:
damla kullanıyo musun canım? bebişler genelde gazdan ıkınıyolar kaka cok sorun olmuyor. sırtüstü yatınca çok ıkınıyo benim kız da. azaldı gerçi damla kullanmaya başladığımızdan beri.25 gundur kullanıyorum 45 günlük olduk biz de. bio gaia ve omnivit herb babby diye bir damla. omnivit tamamen yağlardan oluşuyo zinco gibi. hem bebegin gazını kendi çıkarmasını sağlıyo hem de sakinleştiriyo anason yağı var içinde. Ece de kakasını bazen günde 1 2 kez, bazen de hiç yapmıyo. 10 gündür başladı bu mesele. bugün doktora gidicez sorucam.

Selam kızlar bayadır yazamıyordum.benim kızda sizin bebişler gibi biraz fazla gazlı.araştırmalarım sonucu corınox adlı gaz damlasını buldum ve gayette iyi geldi.yutulan havayı ve bağırsakların çalışmasına yardımcı bir damla.doktorunuza sorup deneyin derim.ben memnun kaldım.gazlı günlerimizin biran önce bitmesi dileğiyle...:KK68:

Geçmiş olsun tatlım ya :/ normal doğumda adet Sancısı geçiyor diyorlar bir de :( aman cimcime yerim ben onu, inşallah uzun sürmez gaz sorununuz. Bu arada ben foruma girmeyi unutuyorum ya oğlanla uğraş evle Uğraş derken aklıma gelmiyor:KK22:
Ay aynen canım baksam da yazamıyorum bazen :) eskisi kadar ağrı olmuyor adette ama yine de var tabi :)

kızlar sütüm çok fazla gelıyor bagış yapsam olurmu acaba yaa ?
Ay maaşallah :) bize gönder. :P benim de sol göğsüm tamamen bitti gibi bişey sağ tarafta idare ediyoruz bakalım ne kadar yetecek ... Poşetlere doldur buzluğa at canım Allah korusun emziremezsen ilerde falan çocuğuna verirsin ondan

Back
X