2015 Kasım Anneleri

Bebeklerimizin Cinsiyetleri

• Ankete Katılan
    534
Kızlar emzirme önlüğü , emzirme yastığı gerekli mi ?
Şimdi düşünüyorum da dışarıda emzirmek zor olacak.Emzirme atleti şart bu durumda , üzerimizde önü rahatça açılan gömlek tarzı bir giysi olmalı.Şimdiden bunları düşünüyorum.

Hatta emzirme atletinin ( bluz gibi olursa ) emzirme sütyeninden daha kulllanışlı olabileceğini de düşünüyorum.
Emzirme sütyeni de yazın daha rahat olabilir, kullanmadım,bilmiyorum sadece tahmin yürüttüm.

benim son zamanlarda doğum yapan arkadaşlarımın çoğu emzirme sütyenini önermedi. onun yerine yumuşak dokulu penye sütyenler daha kullanışlı oluyor dediler. zaten emzirme sütyenini de aynı şekilde kullanıyorsun dediler. henüz ben de karar veremedim hangisini alacağıma. ama emzirme önlüğünü bir çoğu aktif olarak kullanıyor. benim de gözüme kullanışlı gibi göründü.

Kisiden kisiye degisio canim. Benim 7 ayda dumduz oldu karnim
oblomovunhirkasi oblomovunhirkasi Benim ilk doğumum sezaryendi, hastaneden eve geldiğimde karnımda bişey mi unuttular acaba diye korkmuştum :KK57: Ama öyle olması normalmiş ben sezaryen için özel tasarlanmış ameliyat yerine değmeyen bi korse kullandım hem içerideki kan daha rahat akarmış hemde karnın toparlanmasında epey yardımcı oluyor. 1-2 ayda geçmişti karnım zaten sonradan beni tanıyıp doğum yaptığımı duyanlar şok oluyor biraz da minyon tipli olduğum için :oops:

oblomovunhirkasi oblomovunhirkasi Benim ilk doğumum sezaryendi, hastaneden eve geldiğimde karnımda bişey mi unuttular acaba diye korkmuştum :KK57: Ama öyle olması normalmiş ben sezaryen için özel tasarlanmış ameliyat yerine değmeyen bi korse kullandım hem içerideki kan daha rahat akarmış hemde karnın toparlanmasında epey yardımcı oluyor. 1-2 ayda geçmişti karnım zaten sonradan beni tanıyıp doğum yaptığımı duyanlar şok oluyor biraz da minyon tipli olduğum için :oops:

Ay acaba markası neydi korsenin?
Sezeryan olursam hemen alacagım.

benim son zamanlarda doğum yapan arkadaşlarımın çoğu emzirme sütyenini önermedi. onun yerine yumuşak dokulu penye sütyenler daha kullanışlı oluyor dediler. zaten emzirme sütyenini de aynı şekilde kullanıyorsun dediler. henüz ben de karar veremedim hangisini alacağıma. ama emzirme önlüğünü bir çoğu aktif olarak kullanıyor. benim de gözüme kullanışlı gibi göründü.
Beyaz Patik Beyaz Patik Emzirme sütyeni ihtiyaç olur diye bir adet alacağım ben. Emzirme önlüğü konusunda da kesinlikle gerekli diye düşünüyorum hatta anneme diktireceğim bence çok kullanışlı birşey ben evdeyken bile yanımda başka kadınlar varken açıp göğsümü ulu orta emzirmek istemem öyle yapanlardan da hiç hoşlanmam nasıl rahat ediyorlar :110:

ben özel bölge için kuaföre gidiyorum 10 dakikada aklanıp paklanıp çıkıyorum
Güya muğlanın tatil köyü gibi bir yerinde yaşıyorum ama gel gör ki tam bir mahrumiyet bölgesi güya bir kadın açtı kuaför kadının erkeklerle adı çıktı 3 ay sonra kapattı dükkanı gitti benim şansıma

Güya muğlanın tatil köyü gibi bir yerinde yaşıyorum ama gel gör ki tam bir mahrumiyet bölgesi güya bir kadın açtı kuaför kadının erkeklerle adı çıktı 3 ay sonra kapattı dükkanı gitti benim şansıma
:KK57:
kaş bıyık işini napıyorsunuz?
özel günlerde saç yapımı -makyaj
saç kesimi.:KK17:

Beyaz Patik Beyaz Patik Emzirme sütyeni ihtiyaç olur diye bir adet alacağım ben. Emzirme önlüğü konusunda da kesinlikle gerekli diye düşünüyorum hatta anneme diktireceğim bence çok kullanışlı birşey ben evdeyken bile yanımda başka kadınlar varken açıp göğsümü ulu orta emzirmek istemem öyle yapanlardan da hiç hoşlanmam nasıl rahat ediyorlar :110:
Aynen katılıyorum sana

umarim gercekten begenmissindir ve indirimli almissindir da sana karsi mahcup olmamisimdir canim
beğendim pier cardin aldım ben % 50 indirim vardı o da
ben 0-3 ay pek fazla almadım çünkü bebeğin gelişimi ile de alakalı.
belki kilolu iri bebek olacak en fazla 0-3 ayı 1 ay belki giydirebileceğiz.

ben ağırlıklı olarak 3-6 ay aldım.. 0-3 ay az aldım bu yüzden. çünkü maşallah şimdiden kg vs iyi gidiyor. 3600 vs doğsa -doğumdan sonra da kg alacak küçük gelebilir kıyafetler.
Senin bebiş kaç kg şuan :)

oblomovunhirkasi oblomovunhirkasi Hatta Bir medikale gidip sezaryen korsesi diye sorsanız gösterirler sanırım. Benim kullandığımın aynısını bulamadım ama demirli bir korseydi bir süre o şekilde kullandım ama çok dik oturmak gerekiyor demirlerini bi süre sonra çıkarmıştım. Hatta korse bazen çok bunaltıyordu onu çıkarıp anneme büyük bi bezle karnımı sıkıca sardırıyordum. Bu şekilde hem daha rahat hareket ediliyor oturup kalkarken daha rahat oluyordu uzun bir süre karnım hep sarılı dolaştım bende.

:KK57:
kaş bıyık işini napıyorsunuz?
özel günlerde saç yapımı -makyaj
saç kesimi.:KK17:
Kaş bıyık evde yapiyorum saç kesimi boya işlerini falan izmire gittigimde yaptırıyorum bikini bölgesini şimdi göbekten göremediğim için yapamıyorum yoksa agdayla 20 dakikada hallediyordum koltuk altı bacak makineyle hallediyorum öyle iste

Canim inan ilk dogumda bende ne nefes egzersizi ne yuruyus hicbirsey yapmadim. Cokta kolay bir dogum oldu. Doktorun cati muayenesi yaptiginda canim o kadar acimisti ki ama doktorum hic ona bakarak yorum yapmadi dedi ki dogum aninda gelip parmaklasalar diye yalvaricaksin dedi kendisi biraz kalendermesreptir agzida bozuk:KK53: ama tam benlik:KK53: gercektende dogum aninda alttan kontrol ettikce rahatliyordum. İkinma durumu da soyle oluyor nefesle falan alakasi yok. Dogumhanede doktor seni yonlendiriyor sanci vurdukca ikin diyor 3. Sancida cikti benim bebis. Sonrasi tarif edilemez bir rahatlik:KK53:

Benim doktorum doğumu konuşma taraftarı diil. kafanda büyütme diyor. herşey normalse normal olr aksi durumda sezaryeni düşünürüz diyor. çatı muayenesini sanırım 38 de yapıyormuş. c.tesi gidince soracağım. inşallah bu bebişinizi de kolayca doğurursunuz. darısıda başımıza inşallah

Ben de doktoruma çatı muayenesi yapacak mısınız diye sordum. O da bana şimdi yapsam hiçbir anlamı yok dedi. Daha kemiklerin açılmaya başlamamıştır, hem de boş yere sıkıntıya girersin dedi. Son haftalarda bile yaptığımızda açıklık yeterli görünmüyor ama doğumda bu değişiyor dedi. Hem muayenede genelde kadınlar sıkılıyormuş, rahat olmadıklarından kanal dar gibi gözüküyormuş hem de dediği gibi doğum anında bakmak daha güvenilirmiş.

Yani o kadar bunalmaya gerek yok aslında. Doğumda zaten daha rahat oluruz. Ama senin hissettiklerini anlayabiliyorum. Benim annem iki tane doğum yapmış ve ikisinin de kolay olduğunu söylüyor. O zaman hiçbir teknik vs bilmiyormuş. Şimdi onlara göre daha bilgiliyiz. Nefes tekniği de kasılma anında daha az ağrı hissetmek için diye biliyorum. Ağrısız doğum olmaz, bunu kabul etmemiz lazım. Regl döneminde bile yaşıyoruz ağrı. O yüzden bu ağrı işini kafada normalleştirelim. Gerçi eşimin anneannesi ben ilk doğumumda hiç zorlanmadım ağrı bile hissetmedim, çok çalıştım da ondan diyor. Bana da sen de çalış, hareket et, durma diyor. Bir arkadaştan da şöyle duydum. Squat yani çömelme hareketi doğumu kolaylaştırıyormuş. Onun arkadaşı hamileyken doktor ona çömelme kalkma hareketi yapmasını önermiş devamlı, hamileliğinin ortalarından itibaren. Ben daha o harekete başlamadım, bilmiyorum acaba erken doğumu tetikler mi diye düşünüyorum. Birkaç hafta daha geçsin ona da başlamayı düşünüyorum, kendimizi yormadan tabii ki, yavaş yavaş çömelip kalkacağım. Yürüyüş de faydalı ama kafada illa eşofmanları giyip dışarı spora çıkacağım şeklinde şartlamayalım. İşe pazara markete giderken yine yürüyoruz, yürürken iyi şeyler düşünüp düzenli nefes alıp vermek de bence bir egzersiz.

Bir de arada bana regl ya da ishal ağrısı gibi ağrılar giriyor. Ağrı girince yavaş yavaş burnumdan nefes alıp ağzımdan veriyorum, sanki doğum kasılması yaşıyormuşum da o kasılmayı atlatıyormuş gibi düşünüyorum.

korktuğum şey acı duymaktan çok bebeği dışarı çıkaramamak sanırım :oops: kesinlikle katılıyorum normalleştirmek gerek kafamızda. hiç hareketsiz diilim bakarsan gün içinde merdiven inip çıkıyorum servise yürüyorum vs. ama özel olarak yarım saat fln yürüyemiyorum. bende duydum çömelmeyi ama korkuyorum senin gibi erken doğumu tetiklerse diye 3 hafta sonra fln başlarım. hurma da yiyeceğim bol bol :KK200:

oblomovunhirkasi oblomovunhirkasi Hatta Bir medikale gidip sezaryen korsesi diye sorsanız gösterirler sanırım. Benim kullandığımın aynısını bulamadım ama demirli bir korseydi bir süre o şekilde kullandım ama çok dik oturmak gerekiyor demirlerini bi süre sonra çıkarmıştım. Hatta korse bazen çok bunaltıyordu onu çıkarıp anneme büyük bi bezle karnımı sıkıca sardırıyordum. Bu şekilde hem daha rahat hareket ediliyor oturup kalkarken daha rahat oluyordu uzun bir süre karnım hep sarılı dolaştım bende.

Çok teşekkür ederim. :KK52:

korktuğum şey acı duymaktan çok bebeği dışarı çıkaramamak sanırım :oops: kesinlikle katılıyorum normalleştirmek gerek kafamızda. hiç hareketsiz diilim bakarsan gün içinde merdiven inip çıkıyorum servise yürüyorum vs. ama özel olarak yarım saat fln yürüyemiyorum. bende duydum çömelmeyi ama korkuyorum senin gibi erken doğumu tetiklerse diye 3 hafta sonra fln başlarım. hurma da yiyeceğim bol bol :KK200:

Arkadaşların anlattığı kadarıyla vücudu rahat bırakırsak zaten rahim bebeği itiyormuş. Canım ya, bebeklerin işi daha zor :)Bir internet sitesinde okumuştum. Bebek o kanaldan geçmek için bazı hareketler yapıyormuş; pozisyona göre kafayı öne uzatmak, dönmek gibi...Bizim yapacağımız tek şey dişimizi sıkıp ıkınmak. Böyle düşününce ne kadar büyük mucize diyor insan :)

• Beğen
Reactions: GCA
Kızlar bebek şekerlerinin ve kapı süsünün siparişini verdim, haftaya elimde olacağını söylediler.

indir.webp
indir.webp
tombisler-bebek-odasi-kapi-susu.webp

Back
X