2015 Kasım Anneleri

Bebeklerimizin Cinsiyetleri

• Ankete Katılan
    534
kalkamiyorum hiç yataktan canım hala tehlike devam ediyor sanırım. Yarın doktora kanama için gidicektim ama kalkınca Şancım olduğu için düşünüyorum ne yapsam diye. ilacı 2 ye hatta bazı günler 3 e cikariyorum. Doktorum öyle söyledi. Ilac ta aşırı sersem lik baş dönmesi yapıyor. Hayırlısı Allah tan. RABBİM bize ve bebeklere şifa versin inş. Tez zamanda.
Allah korusun seni ve bebeğini canım. Şifanızı versin

Şimdi kendi doktoruma gidiyorum.acilde hiç bir şey demedilerdi.hala kanamam aşırı devam ediyo .hayırlısı bir an önce neyse ögreneyim artık
şakır şakır kanamalarla çocuk doğuranlar var inşallah keseden ve bebekten değildir kanaman ..ben geçen sene kaybettiğimde şakır şakır bir kanama yoktu çok koyu ve parçalı az kanamayla kaybetmiştim..yüreğini ferah tut..dualarımız seninle.

canım ben 06:30 da kalkıyordum önceden artık 06:40 da kalkıyorum. :) 10 dk 10 dk dır sonuçta :KK70:
07:10 da evden çıkmam gerekiyor. yoksa servis kaçıyor :eek:

Allah yardımcımız olsun :)
Ben 8. haftadayım 6. haftadayken dizi film izlerken oturduğum yerde uyuyordum ama çok şükür şimdi uykularım daha kontrollü çok yorulduğumda kötü oluyorum. Ama evde ne yemek pişiresim var ne de işe gelip çalışasım ama daha zor şartlarda çalışanları görünce şükrediyorum hemen hazırlanıyorum.

bende öyleydim gerçekten şimdi sabah uyanmak zor oluyor :)

Şimdi kendi doktoruma gidiyorum.acilde hiç bir şey demedilerdi.hala kanamam aşırı devam ediyo .hayırlısı bir an önce neyse ögreneyim artık

inşallah korktuğun gibi değildir güzel haberlerini bekliyoruz .

Arkadaşlar daha önce yazmıştım. Adem Güneş okumanızı tavsiye ediyorum. Hamile kalınan dakikadan itibaren nasıl çocuk yetiştirileceği konusunda muhteşem bilgiler veriyor. Hem de bizim dinimize, kültürümüze uygun.

kizlar akil verin bana cevremde herkezz batil inanclarla dolduruyo beynimi.
buyukleri gectim.arkadaslarimda ayni.
Allahim bilir diyip takmamaya calisiyorhm ama habire hergun yeni seyler duyuyorum.
onu yapma,bunu yapma,onu yeme..
dogrumudurki.bunlar

Canım sen duyduklarını mantık süzgecinden geçir, mantığa yatmıyorsa doğru değildir. Doğruyu öğrenmek için kitap okuyabilirsin. Adem Güneş, Ender Saraç onların kitaplarında ben embriyo piskolojisiyle ilgili çok şey buldum. Eğer korku içinde hamileliğini geçirirsen korkak bir çocuğun olur. Sen rahat olacaksın ki huzurlu bir çocuğun olsun. Sana tavsiyem Adem Güneş'in kitaplarını al oku. Beynini çok daha güzel bilgilerle doldurursun.

Kızlar sizce otobüsle 6 saatlik yola çıkabilir miyiz:cry:mecburiyetinde dolayı. Taşıniyoruz da:KK61:

Arada kalkıp yürümen gerekebilir. Ama bir zararı yok. Ben her hafta şehirdışı seyahet etmek durumundayım iş için. Doktor ile konuştum bir sakıncası yok dedi. Ama herkesin durumuna göre değişiyor. Arkadaşımda rahim esnek değildi, kanaması oluyordu, seyehatlar riskliydi. Doktoruna sor bence.

çalışan hamile anneler, artık hiç çalışasım yok sizdede aynı şey oldu mu insan hep evde olmak istiyo birileride yemeği temizliği yapsın istiyo:KK14:

AYNEN! Sanki her şey anlamını yitirdi. Ki çok güzel bir işim çok anlayışlı, insanı yönleri kuvvetli yöneticilerim var. İlk günden beri destek oldular bana. Herkes grip diye beni arayıp sen işe gelme bile dediler. Ama gel gör ki ben konsantre olamıyorum. Gözüm hep saatte :KK43: Sadece bebeğimi/bebeklerimi düşünmek istiyorum. Kitaplar okuyup kendimi geliştirmek ve onlarıngelişine hazırlamak istiyorum. Bir tek yemek yapıyorum onu da uyduruk basit şeyler ile geçiştiriyorum. Mesela sosyete mantısı. Bari evde olduğun zamanı böyle geçir. Yardımcı olacak birileri yok mu? Biz riskli gebelik geçirdiğim için birinden ev işlerinde destek alıyoruz.

Bu arada ben 7:30da iş başı yapmak için 1 saat araba kullanıyorum. 16:30'da da çıkıp yine 1 saatte eve gidiyorum

Günaydın kızlar,
Hafta sonu bakamadığım mesajları hızlıca okuyayım dedim kaç sayfa olmuş öyle :) İş yerinde göze batacağım kesin :)

Size hayırlı haberlerimi vermek isterim, Cuma günü randevumuz vardı. Bebişi görmek (6,15 mm) ve kalp atışlarını duymak (134) nasip oldu. 6+5'tim SAT ve ultrasonda gözüken durum uyumluydu.. Doktor 2 hafta sonraya tekrar randevu verdi. Bebişin baş kısmının iyice belirginleşmesi ve kalp atışlarının dakikada 170-180 olmasını görmemiz gerekir dedi.

Bulantılarım için aslında bunun hormonların düzenli artığını gösteren bir işaret olduğunu ve sağlıklı olduğunu söyledi. Sık sık ve kuş kadar yemem gerektiğini söyledi. Mümkünse çubuk kraker yeme dedi! Çünkü içerisinde yağ ve tuz sonrasında mideni daha kötü yapar dedi. Çubuk kraker yerine pastahane de bulunan galeta tarzı daha katkısız şeyler tüketmemi önerdi. İlk 3 ay sağlıklı beslenememene çok fazla takılma dedi.. Açıkcası bu ara sadece tost,galeta,makarna bazen de meyve yiyebiliyorum. Sizler ne durumdasınız? Mideniz neler alıyor?

Ben aynen doktorunun dediğini yapıyorum ve hiç böğürme, kusma vs yaşamıyorum. Midem bulanıyor evet ama hayatımı etkilemiyor. Sadece ama sadece düşününce canımın çektiği şeyleri yiyorum.

Benim yiyebildiklerim: simit, tost, kıymalı yoğurtlu soslu makarna, sosyete mantısı, kestane, dürüm döner, bütün meyveler, bütün salatalar, yoğurt çorbası, tahıl çorbası, kekler
çok kötüysem: yer elması (hem tadı tuzu yok, bulantı yapmıyor, hem de besin değeri çok yüksek) ve patlamış mısır (sıcak hava ile patlatılmış, tuzsuz ve yağsız).
Tavuk, yumurta, parça et, börek hiç yiyemiyorum ve zorlamıyorum.
Bence bunlar 3 ay götürür.

Ayrıca evi sık sık havalandırıp koku oluşmasına izin vermiyorum. Deterjan kullanmıyorum. Deterjan kokusu mahvediyor çünkü. Evde kokusundan rahatsız olduğum odalar varsa onlara girmiyorum :) Mesela garip bir şekilde banyolardan birisini kullanmazsan bir diğerini kullanabiliyorum.

Bedenini dinle. Sana ne diyorsa onu yap. Bence baş edebilirsin :)

Günaydın kızlar,
Hafta sonu bakamadığım mesajları hızlıca okuyayım dedim kaç sayfa olmuş öyle :) İş yerinde göze batacağım kesin :)

Size hayırlı haberlerimi vermek isterim, Cuma günü randevumuz vardı. Bebişi görmek (6,15 mm) ve kalp atışlarını duymak (134) nasip oldu. 6+5'tim SAT ve ultrasonda gözüken durum uyumluydu.. Doktor 2 hafta sonraya tekrar randevu verdi. Bebişin baş kısmının iyice belirginleşmesi ve kalp atışlarının dakikada 170-180 olmasını görmemiz gerekir dedi.

Bulantılarım için aslında bunun hormonların düzenli artığını gösteren bir işaret olduğunu ve sağlıklı olduğunu söyledi. Sık sık ve kuş kadar yemem gerektiğini söyledi. Mümkünse çubuk kraker yeme dedi! Çünkü içerisinde yağ ve tuz sonrasında mideni daha kötü yapar dedi. Çubuk kraker yerine pastahane de bulunan galeta tarzı daha katkısız şeyler tüketmemi önerdi. İlk 3 ay sağlıklı beslenememene çok fazla takılma dedi.. Açıkcası bu ara sadece tost,galeta,makarna bazen de meyve yiyebiliyorum. Sizler ne durumdasınız? Mideniz neler alıyor?
Çok sevindim canımm Allah sağlıcakla kucagına almayı nasip eder inşallah :) yaa benim ne mide bulantısı ne halsizlik ne başka bişi sadece gögüs hassasiyet var şimdi benim değerlerim düzgün artmıyor mu acaba :(

o_OKızlar Merhaba. Geçen hafta Salı Drye gittim 5+4 demişti sadece keseyi gördük. 1.2 cm gibiydi. Haftaya kalp atışı için gel demişti. Yarın gidicem. İnşallah 6+4 oluyoruz. Sizce duyar miyim kalp atislarini

Kızlar kilo alımınız nasıl? Gerçi çoğu arkadaşın bulantıları ve kusmaları var galiba...ben çok arada sabahları hafif bi bulantı yaşıyorum ama onun harici axaip bi iştahım var gece yemek fikri aklıma düştümü uykum kaçıyo :kk77:
1 kilo aldım şimdilik ama bu gidişat beni korkutmuyo diyemem:eek:

Arkadaşlar daha önce yazmıştım. Adem Güneş okumanızı tavsiye ediyorum. Hamile kalınan dakikadan itibaren nasıl çocuk yetiştirileceği konusunda muhteşem bilgiler veriyor. Hem de bizim dinimize, kültürümüze uygun.

Canım sen duyduklarını mantık süzgecinden geçir, mantığa yatmıyorsa doğru değildir. Doğruyu öğrenmek için kitap okuyabilirsin. Adem Güneş, Ender Saraç onların kitaplarında ben embriyo piskolojisiyle ilgili çok şey buldum. Eğer korku içinde hamileliğini geçirirsen korkak bir çocuğun olur. Sen rahat olacaksın ki huzurlu bir çocuğun olsun. Sana tavsiyem Adem Güneş'in kitaplarını al oku. Beynini çok daha güzel bilgilerle doldurursun.

Arada kalkıp yürümen gerekebilir. Ama bir zararı yok. Ben her hafta şehirdışı seyahet etmek durumundayım iş için. Doktor ile konuştum bir sakıncası yok dedi. Ama herkesin durumuna göre değişiyor. Arkadaşımda rahim esnek değildi, kanaması oluyordu, seyehatlar riskliydi. Doktoruna sor bence.

AYNEN! Sanki her şey anlamını yitirdi. Ki çok güzel bir işim çok anlayışlı, insanı yönleri kuvvetli yöneticilerim var. İlk günden beri destek oldular bana. Herkes grip diye beni arayıp sen işe gelme bile dediler. Ama gel gör ki ben konsantre olamıyorum. Gözüm hep saatte :KK43: Sadece bebeğimi/bebeklerimi düşünmek istiyorum. Kitaplar okuyup kendimi geliştirmek ve onlarıngelişine hazırlamak istiyorum. Bir tek yemek yapıyorum onu da uyduruk basit şeyler ile geçiştiriyorum. Mesela sosyete mantısı. Bari evde olduğun zamanı böyle geçir. Yardımcı olacak birileri yok mu? Biz riskli gebelik geçirdiğim için birinden ev işlerinde destek alıyoruz.

Bu arada ben 7:30da iş başı yapmak için 1 saat araba kullanıyorum. 16:30'da da çıkıp yine 1 saatte eve gidiyorum

Ben aynen doktorunun dediğini yapıyorum ve hiç böğürme, kusma vs yaşamıyorum. Midem bulanıyor evet ama hayatımı etkilemiyor. Sadece ama sadece düşününce canımın çektiği şeyleri yiyorum.

Benim yiyebildiklerim: simit, tost, kıymalı yoğurtlu soslu makarna, sosyete mantısı, kestane, dürüm döner, bütün meyveler, bütün salatalar, yoğurt çorbası, tahıl çorbası, kekler
çok kötüysem: yer elması (hem tadı tuzu yok, bulantı yapmıyor, hem de besin değeri çok yüksek) ve patlamış mısır (sıcak hava ile patlatılmış, tuzsuz ve yağsız).
Tavuk, yumurta, parça et, börek hiç yiyemiyorum ve zorlamıyorum.
Bence bunlar 3 ay götürür.

Ayrıca evi sık sık havalandırıp koku oluşmasına izin vermiyorum. Deterjan kullanmıyorum. Deterjan kokusu mahvediyor çünkü. Evde kokusundan rahatsız olduğum odalar varsa onlara girmiyorum :) Mesela garip bir şekilde banyolardan birisini kullanmazsan bir diğerini kullanabiliyorum.

Bedenini dinle. Sana ne diyorsa onu yap. Bence baş edebilirsin :)
oo seninki çok yorucuymuş ben 9-3 çalışıyrm ve oturuduğum bu şehirde hiç akrabamz ailemiz kimsemiz yok :KK69:

Çok sevindim canımm Allah sağlıcakla kucagına almayı nasip eder inşallah :) yaa benim ne mide bulantısı ne halsizlik ne başka bişi sadece gögüs hassasiyet var şimdi benim değerlerim düzgün artmıyor mu acaba :KK43:

Senin bulunduğun aşamada tek olması beklenen zaten göğüs hassasiyeti. Bulantı ben de 6+5'te falan başladı. Daha erken. Hiç başlamayadabilir. Eğer hiç bulantısı olmasaydı doktoru bu defa "herkeste olacak diye bir şey yok, senin demek ki hamileliğin daha kolay geçecek" dedi. Hiç bir gebelik diğerine benzemez.

o_OKızlar Merhaba. Geçen hafta Salı Drye gittim 5+4 demişti sadece keseyi gördük. 1.2 cm gibiydi. Haftaya kalp atışı için gel demişti. Yarın gidicem. İnşallah 6+4 oluyoruz. Sizce duyar miyim kalp atislarini

Canım ne kadar erken çağırmış. 7+5'te kalp atışı için çağırmıştı biz acele ettik 7+2'de gittik ve gördük. Eğer göremezsen endişelenme. Ama bence göreceksin :)

• Beğen
Reactions: GCA
Aynrn benimde hic hevesim.yok,hep.uyumak.istiyorum ve biran once bebegimin.buyudugunu tekmeleriyle vakit gecirmek sonrada kucagimda emzirmek. Buyutmek.istiyorummmm. ..zaman cabucak gecer miii:KK55:
yaaaaaa hemencikk geçsin istiyor insan yaaa :) hergün ultrasona girip görsem bıkmam heralde :)

Kızlar kilo alımınız nasıl? Gerçi çoğu arkadaşın bulantıları ve kusmaları var galiba...ben çok arada sabahları hafif bi bulantı yaşıyorum ama onun harici axaip bi iştahım var gece yemek fikri aklıma düştümü uykum kaçıyo :kk77:

ilk 3 ayda 1 kg normal değilmi ?

6+4de ben duymuştum sende duyarsın umarım :)

• Beğen
Reactions: GCA
ben şimdiden 2 kilo aldım :110:

Kızlar yardım edin ya midem çoook aşırı yanıyor. Ne yapmalıyım. Doktorum ilaç verdi antiasit b grubu Bir ilaç ismi pantpas. Ama ben yine de endişe ediyorum almalımıyım diye. :KK42::KK42::KK42:

kızlarrr göğüs ucum sanki arada çimdikleniyormuş gibi ağrıyorrr:-) 80 beden gögüslerim oldu 90 beden :KK23:

Çok sevindim canımm Allah sağlıcakla kucagına almayı nasip eder inşallah :) yaa benim ne mide bulantısı ne halsizlik ne başka bişi sadece gögüs hassasiyet var şimdi benim değerlerim düzgün artmıyor mu acaba :KK43:

Canım benim öyle düşünme benim etrafımda kaç kişi hiç mideleri bulanmadan gayet sağlıklı bebeklerini dünyaya getirdiler. Kadınların %20'si belirtileri yaşamadan hamileliğini geçirebiliyormuş..sende demek ki bu şanslı %20lik dilimin içindesin..Bence doktorun biraz pışpışlaması..bulanıyor ama bak sağlıklı gibisinden :) Hem senin SAT'ın daha ileri..yani bulantıların bu hafta başlayabilir..benim geçen hafta başladı..İnan olmamasını tercih edersin :)

Back
X