2015 Kasım Anneleri

Bebeklerimizin Cinsiyetleri

• Ankete Katılan
    534
Ultrasona girdim bugun keseyi gordum 10.23 mm...ama doktor hicbisey soylemedi...cok uzuldum ben biaey anlatir diye dusunmustum sanki bian once kalkta git der gibiydi...

acaba yolun başındayken değiştirsen mi? Ben anlatmayanların tarzını beğenmiyorum sonuçta hamilelik bizim için yeni bir süreç insan bilgilendirilmek istiyor..

her ay hamilemisiniz diye aramak gibi bir görev olamaz.zaten hamile kaldığında sisteme düşüyor. yada rutin ev gezilerinde sorabilir.ama her ay hamile misin neymiş? annem sordukça bile sinir oluyordum ben.
Hamile kalındığında sisteme nasıl düşüyor?
Biz çalışan insanlarız rutin ev gezileri de yapamazlar.
Ben hiç rahatsızlık duymadım aramalarından.

Onların görevi bu aramak zorundalar

Hamilelik olduktan sonra takip etmek görevleri olsun tamam ama ya henüz çocuk istemeyen bir aile olabilir ya da deneyip de bir türlü hamilelik safhasına gelemeyen bir aile olabilir. Bunlar çiftin arasında olan özel şeylerdir. Hiç bir kurumun bunu her ay didiklemeye hakkı yoktur. Ben böyle düşünüyorum.

Canim cok gecmis olsun yeni farkettim allah hayirlisini versin belki hayirlisi boyleydi senin icin hic uzme kendini..ben ilk hamile kaldigimda bilmiyordum tabi guzellik salonuna gidiyordum gobegimdeki yaglar icin bi makinaya girmistim oyle bi salliyorduki seni sanki dunya tepetaklak tabi neyse aksam eve gittim kanamam basladi (buarada korunuyorum bide nasil oluyosa) bende adet kanamasi sandim 15 gun sonra bi garip hissetmeye basladim kendimi kusma basladi icimden bi ses durttu test yaptir diye hamile ciktim okadar kotu oldumki istemedigim bi gebelikti neyse doktora gittik dediki nolmus buna boyle yamru yumru sol duvara yapismis kalmis alicaz dedi saglikli degil ve aldirdim...2 sene ugrastik hamile kalmam icin simdi cok sukur oldu...oyuzden sen hic uzulme ben kendim mahvettim bebegimi ve zor atlattim budurumu...senin yaptigin bi suc yok alkah verdi allah aldi...buarada anestezi ile aliyorlar.
Aynen öyle arkadaşım hayırlısı olsun İnsaAllah

Sizi arayıp sormadıklarına göre rahatsız olacağınız bir durum yok demektir.
Rahatsız olanda aradıklarında rahatsızlığını dile getirir.

kan

şu şekilde sisteme düşüyor:tahlili yapıldığında (bhcg) dr not düşüyor zaten gebelik mevcut diye bu hastanede de olabilir.
asm ler bunu görüyorlar.
ben hiç aranmadım hamile misin diye. etrafımda da böyle bişey duymadım enteresan geldi açıkcası.
belki bebek düşünmüyor yada bebek sahibi olamıyor çiftler. bebeğin olmazken her ay bebek var mı diye aranması rahatsız edici olmaz mı?kendi adıma beni rahatsız ederdi.
kişisel algılamayın yazıları.size karşı bir eleştiri değil zaten. ben arkadaşın yakınmasına ortak oldum sadece sizin mesajınıdan alıntı yapmışım farketmeden.

acaba yolun başındayken değiştirsen mi? Ben anlatmayanların tarzını beğenmiyorum sonuçta hamilelik bizim için yeni bir süreç insan bilgilendirilmek istiyor..
Aynen degistiriyorum karar verdim gorumcem doktor o bi tavsiyede bulundu bi gidip denicem begenirsem dewam ederim

Beni kimse aramadi bugune kadar ayrica sisteme falanda dusmemis dun ben kendim gittim bilgi verdim kaydettirdim bebisimi bugunde ultrason sonucunu goturdum

kesinlikle haklısın onların görevi aramak ve sormak.eğer ki insanlarımız bilinçli olup gebe kaldıklarında direk kendileri gidip kayıt yaptırırlarsa arama zorunluluklarıda kalkar ortadan.onlar her bildirilmeyen gebelik başına ceza alıyorlar.bundan dolayıda aramak zorunda kalıyorlar

Zaten aramalarının nedeni rutin ev gezmesi yapamamalarıdır.
Her ay sadece hamile misiniz diye sormak için aramıyorlar.
Bir çok kişinin hamile kalınca sağlık ocağına kayıt yapılması gerektiğinden bile haberi yok.
Peki sizi sağlık ocağından arayıp 4. ayda yapılacak aşı için bilgilendirdiler mi?

insan çocuğu olmayınca o dönemlerde bebek varmı diye habire aranmak küfür gibi gelir şimdide bebek oldu her bilgilendirilme için aranmak isteriz bunlar normal :) ama benim sağlık ocağım aramadı ben kan değerimi orda verdim ve kayıt acıldı gebe olduğuma dair ilk aşın haziranda burda olacaksın dedi ya unutursam dedim biz arayacağız dedi mesela güzel yönleri çoğunlukta aslında :)

hayır beni hiç arayan olmadı. zaten ilk bebek düştüğü için 12.hafta bitmeden kimseye haber vermek istemiyoruz
aileler dahil. 12.haftada gitmeyi düşünüyorum.sağlıkcı olduğum için sağolsunlar ilk bebeği baya yaymıştı arkadaşlar. hasta mahremiyetine dikkat edilmediği için düşük yaparken aynı zamanda tebrik telefonlarına cevap vermek zorunda kalmıştım.
4.aydaki aşı derken tetanoz diyorsunuz siz. 9 yıl korumam var. o yüzden yapılmayacak.
dozlarımı tamamlatmıştım geçen yıl.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…