2015 Kasım Anneleri

Bebeklerimizin Cinsiyetleri

• Ankete Katılan
    534
He bu arada geçen kızımı Dr a götür düğümde sordum sütten ne zaman kwsmeliyim diye? 18ay idealdir dedi. Önce anlat süt acıdı artık icmiycez diye dedi sonra da memeye sirkeyle sarımsak sür dedi.. martı atlatalım Nisan sonu baslicam çalışmaya inşallah.. uykusuz gecelerin sebebi de suttur dedi. Sütü bırakınca düzelir dedi.
Bizde geçen hafta dr gittik memeyi kestin mi die sordu yavaş yavaş bıraktı r artık çokta bi faydası yok gibi konuştu bizim ki zaten uykuya dalarkn emiyo oda gündüz 1 kez bde gece uykuya dalarkn gece uyandığınıda uyutabilirsim emziriyorum gece beslenmesini kesip Utku düzene girsin diorum ama hala çok kalkiyo en az 3 kez

Selam kızlar bugun değişik bir çorba denedim.sevdi gibi.küçük bir kase içti.pırasa,havuç ve patatesi düdüklüde 10 dak.haşladım.sonra içine et suyu koyup blendırdan geçirdim en son küçük bardak ılık süt ilave ettim.hiç pırasa yemeyen kızımda içti bir taşla iki kuş vurdum :rolleyes:
Ohh ne güzel afiyet olsun miniklere..

Ben de kırmızı pancar li kereviz li çorba yaptım.
Pancarı buharda hasladim. Patatesle kerevizi de az suda hasladim. Hepsini birleştirip blendırdan geçirdim. En son bir sarımsak rendeleyip zeytinyağında kavurup oluşturduğum pureyi içine kattım. Buzlukta da 1 bardak et suyum vardı onu da attım içine eridi bir taşım kaynattim. Yoğun koyu bi çorba oldu afiyetle içti kızım. Biraz fazla oldu kavanoza koyup vakkumladim. Bikacgun sonra ısıtırım hazırda çorbada olmuş oldu.

Iyi aksamlar kizlar

Gecmis olsun fermante ,prensesle annesine...
Ne guzel corbalar yapmissiniz ,masallah afiyet olsun yavrulara .benim kiz iyice yememeye basladi ,bende veriyorum herseyi onune yiyor .yogurdu ,koyu corbayi bile doke saca yiyor bayaada ogrendi kasikla yemesinj.

Kizlar peki emzik kullananlar onu nasil biraktiricaz?
Gecen aksam denedik, dedim emzik.anneannede kalmis,artik buyudun,dislerine zarari var vs vs anlattim.. iyi hos yatti ama surekli meme meme diyip durdu icim sizladi verdim :/
Sanirim ikimizde emzigi birakmaya hazir degiliz, onu rahatlariyor benim ise isimi kolaylastiriyor uykuda ve yolculukla falan

Emzik bu kadar zorken,emzirmeyi biraktiracak olanlara Rabbim yardim eder insallah

M mambur cnm mamayi sen biraktirmistin dimi yanlis hatirlamiyorsam ?
Hadi aksam uykusuna yatarken veririm baska seyler ama gece kalkinca ne veriyosun? Inek sutunu sevmiyor artik icmiyor oyle.
Bende artik biberonu,mamayi biraktirmak istiyorum ama hic aklim almiyor nasil basaricaz

Screenshot_20170320-003441~01.webp
İyi geceler kızlar.
Doktoruma bunu aldim. Kokulu.
Yarın gidicem inşaallah.

Kizlar peki emzik kullananlar onu nasil biraktiricaz?
Gecen aksam denedik, dedim emzik.anneannede kalmis,artik buyudun,dislerine zarari var vs vs anlattim.. iyi hos yatti ama surekli meme meme diyip durdu icim sizladi verdim :/
Sanirim ikimizde emzigi birakmaya hazir degiliz, onu rahatlariyor benim ise isimi kolaylastiriyor uykuda ve yolculukla falan

Emzik bu kadar zorken,emzirmeyi biraktiracak olanlara Rabbim yardim eder insallah

M mambur cnm mamayi sen biraktirmistin dimi yanlis hatirlamiyorsam ?
Hadi aksam uykusuna yatarken veririm baska seyler ama gece kalkinca ne veriyosun? Inek sutunu sevmiyor artik icmiyor oyle.
Bende artik biberonu,mamayi biraktirmak istiyorum ama hic aklim almiyor nasil basaricaz
Canim moralinizi bozmayayim ama biz gece biberonu biraktik ve bir hafta iyi uyudu ,sonra yine ayni uyudu ,gece biberon vermiyorum ama bin defa kalkiyor bence cocugun huyundan kaynaklaniyor

Ben gece biberonu birden ve cok zor biraktirdim canim .gece uyaninca masal anlatiyorum ,pispisliyorum ,sarilip hikaye anlatiyorum ve uykiya dalmasini sagliyorum.uykuya genelde cabuk daliyor ama cok sık uyanjyor.

Kararli olunca uc geceden sonra israrci olmuyor .yagmur biberon diye gece aglardi ,memesini verirdim ,tutup memeyi alip firlatir atardi mamaaa diye bagirirdi .tabii ben gece gece yerlerdr meme arardim :))sonra atlattik sukur.

Ben mamayi biraktim ,gundiz ve sabah sut veriyorum .yillardir tanidik bir sutcuden ,tek inekten sagar sagmaz sagolsun getiriyor

Memeyi yakinda biraktiricam ama kanadali35 in dedigi gibi valla dover beni bu kiz:)) digerlerinde bir hafta cöpe attiklarimiz geri alinmoyor deyip copcu amcalari gostermistim sonra sen buyudun memeyi atalim ama copcu amcalar alip buyuk cipe goturecrkler demistim.oyle yaptik ,gidip cope attik ,cop kamyonunuda kolladik :))baktilar memeler gitti ..cok kolay olmustu .ama simdi kopek disleri beni insanliktan cikRdi:))onlar ciksin hemen biraktircam

Kizlar oyle yorgunum oyle yorgunum ama aksamda gunduzde uyuyamiyorum ,kendimi verdim kitap okumaya ama uykusuzluktan deliricem

Yukaridada amma yazmisim:))
M Mavisu27 cok guzel canim hediyen ne guzelmis ,kokulu tas galiba onlar ,cok severim onlari.doktorunada arkadasimiza iyi baktigi icin bizim icinde tesekkur et...

Canim moralinizi bozmayayim ama biz gece biberonu biraktik ve bir hafta iyi uyudu ,sonra yine ayni uyudu ,gece biberon vermiyorum ama bin defa kalkiyor bence cocugun huyundan kaynaklaniyor

Ben gece biberonu birden ve cok zor biraktirdim canim .gece uyaninca masal anlatiyorum ,pispisliyorum ,sarilip hikaye anlatiyorum ve uykiya dalmasini sagliyorum.uykuya genelde cabuk daliyor ama cok sık uyanjyor.

Kararli olunca uc geceden sonra israrci olmuyor .yagmur biberon diye gece aglardi ,memesini verirdim ,tutup memeyi alip firlatir atardi mamaaa diye bagirirdi .tabii ben gece gece yerlerdr meme arardim :))sonra atlattik sukur.

Ben mamayi biraktim ,gundiz ve sabah sut veriyorum .yillardir tanidik bir sutcuden ,tek inekten sagar sagmaz sagolsun getiriyor

Memeyi yakinda biraktiricam ama kanadali35 in dedigi gibi valla dover beni bu kiz:)) digerlerinde bir hafta cöpe attiklarimiz geri alinmoyor deyip copcu amcalari gostermistim sonra sen buyudun memeyi atalim ama copcu amcalar alip buyuk cipe goturecrkler demistim.oyle yaptik ,gidip cope attik ,cop kamyonunuda kolladik :))baktilar memeler gitti ..cok kolay olmustu .ama simdi kopek disleri beni insanliktan cikRdi:))onlar ciksin hemen biraktircam

Hadi ya ay, ama acliktan uyuyamaz diye dusunceyle hemen veriyorum mamayi gece :/
Bazen emzigini verince geri daliyor ama genelde ac olunca 40 yorganafa sarsalar uyuyamzmis ya insan o kafadayim :D
Bakalim denicem bi sekilde

Ay cop fikri iyiymis, hazir hissedeyim kendimi denicem onu tabi evde yedek bulundurmak lazim pes ettirir falan :KK48:

Hadi ya ay, ama acliktan uyuyamaz diye dusunceyle hemen veriyorum mamayi gece :/
Bazen emzigini verince geri daliyor ama genelde ac olunca 40 yorganafa sarsalar uyuyamzmis ya insan o kafadayim :KK70:
Bakalim denicem bi sekilde

Ay cop fikri iyiymis, hazir hissedeyim kendimi denicem onu tabi evde yedek bulundurmak lazim pes ettirir falan :KK48:
Canim gece acikacak vakti coktan gectiler zaten gece mama hazirlamak olum gibiydi..hem gece mama icmeyince gunduz ve kahvalyi daha ac oluyorlar ,daha guzel yiyorlar

Selam kızlar.. eti ne şekilde veriyorsunuz çorbasına kıyma olarak ekliyorum etli yemeklerde yiyor bazen köfte olarak veriyorum kuru geliyo yoğurtla veriyorum.. Bi an eksik bisi yapıyorum gibime geldi..
Bi de balkabakli pure tarifiniz var mı veya farklı bisi?

Canim gece acikacak vakti coktan gectiler zaten gece mama hazirlamak olum gibiydi..hem gece mama icmeyince gunduz ve kahvalyi daha ac oluyorlar ,daha guzel yiyorlar

Ben surekli kendimle kiyasliyorum ya, gece uyaninca kurt gibi acikiyorum ve ac uyuyamayanlardanim, sanirim yenidogan midesi var daha bende :KK48:
saka bi yana bakalim denicem en azindan ilk basta aksam uykusuna yatmadan oncekileri kessem yavastan ilerler belki

Selam kızlar.. eti ne şekilde veriyorsunuz çorbasına kıyma olarak ekliyorum etli yemeklerde yiyor bazen köfte olarak veriyorum kuru geliyo yoğurtla veriyorum.. Bi an eksik bisi yapıyorum gibime geldi..
Bi de balkabakli pure tarifiniz var mı veya farklı bisi?

Genelde kiyma olarak veriyorum, bir ara blenderla yapiyodum eti ama sakiz gibi oluyor yine zor yutuyordu.
Bazen tavuk etini falan bicakla ufacik ufacik dograyip veriyorum ama esim dislerinin arasinda kalir,rahatsiz olur falan dedi ozmndan beri pek oyle vermiyorum aklima gelmemisti hic illa eziyorlar artik disleriyle,soyleyemezlerde rahatsiz olunca .. en mantiklisi kiyma seklinde geliyor bana

Balkabagini bir kac kez sutle yapmistim, suda haslayip sonra sut ekliyosun iste, artik icine ne istersem katabilirsin ama pek sevmemisti.

Direk lokmalik dograyip pisirsen biraz sekerle yemezmi? Yanina yogurtla ozellikle oh mis :)

Bu arada kizlar bu aksam kiymali menemen yapmistim yumurtasiz sadece masallah iyi yedi. Bandira bandira bir kac ekmek iciyle yemisiz cocuklar kesinlikle corbaya doymuslar bence, degisiklik iyi geliyor :KK14:

İyi geceler kızlar..çok yorgun ve yoğundum bugun.daha yenice oturdum.dersler bide üstüne poster hazırladık canımız çıktı.bugun bezelyeli patates yemeğ.yaptım oğluşum azda olsa yedi tadını aldı yani.bezelyedende patstesten de yedi.:KK45:kendi yiyince daha istekli oluyo sanki.bezelyelere att attt dedi yedi topa benzetti sanki:KK8:

Gecenin bu saati sessiz sakin kafa dinliyorum kızlar kahvede yaptım.ohhh missss...bu ara kafam çok dolu kendimi unuttum yine.eşimde diyoki yat hemen uyu dinlen ama kafa dinlemeden yatarsam uyuyamıyorum.inşallah şimdi mışıl mışıl uyuyosunuzdur bebişlerde horulduyodur inşallahhhh..:spor:

Gecenin bu saati sessiz sakin kafa dinliyorum kızlar kahvede yaptım.ohhh missss...bu ara kafam çok dolu kendimi unuttum yine.eşimde diyoki yat hemen uyu dinlen ama kafa dinlemeden yatarsam uyuyamıyorum.inşallah şimdi mışıl mışıl uyuyosunuzdur bebişlerde horulduyodur inşallahhhh..:spor:
Insanin kendini dinlemeye ihtiyaci oluyor iyi yapmissin.
Ahh keske nerdee..
Saat basi kalkiyoruz.
2kere yat kalk yapti.ustunu ortuyorm hop dikeliyor mizik mizik suan tekrar aldim salliyorm. Uyku sersemi icim gecerek yaziym suan

Genelde kiyma olarak veriyorum, bir ara blenderla yapiyodum eti ama sakiz gibi oluyor yine zor yutuyordu.
Bazen tavuk etini falan bicakla ufacik ufacik dograyip veriyorum ama esim dislerinin arasinda kalir,rahatsiz olur falan dedi ozmndan beri pek oyle vermiyorum aklima gelmemisti hic illa eziyorlar artik disleriyle,soyleyemezlerde rahatsiz olunca .. en mantiklisi kiyma seklinde geliyor bana

Balkabagini bir kac kez sutle yapmistim, suda haslayip sonra sut ekliyosun iste, artik icine ne istersem katabilirsin ama pek sevmemisti.

Direk lokmalik dograyip pisirsen biraz sekerle yemezmi? Yanina yogurtla ozellikle oh mis :)

Bu arada kizlar bu aksam kiymali menemen yapmistim yumurtasiz sadece masallah iyi yedi. Bandira bandira bir kac ekmek iciyle yemisiz cocuklar kesinlikle corbaya doymuslar bence, degisiklik iyi geliyor :KK14:
Saol canım. Ben de öyle yapıyorum eti yemeklerin içine koyduğumu da ezip veriyorum.
Kabağı da buharda hasladim. Muz ezdim pekmez ve cevizli karıştırıp yedirdim. Artan kabağı da sıcağıyla kavanoza vakkumladim.
Bir kısım haşlanmış kabağı da çorbaya ekledim. Karnabahar pırasa patates haslayip etsuyu ve kabak kattım koyu kıvamlı bi çorba yaptım içirdim çok güzel yedi.
Sizlere de fikir olsun dedim..

Back
X