2015 Kasım Anneleri

Bebeklerimizin Cinsiyetleri

• Ankete Katılan
    534
Adet gunumden bi iki gun once fena grip oldum.. hatta kondurmadim hamile olucagimi ve antibiyotik ictim aksamda alicakken bi ihtimal dedim ve devam etmedim hamileymisim.. olmuodu bebegimiz adetlerim saat gibi cok duzenliydi..en son adetimden bi onceki adetimdede bn yine grip oldum ama cok agir.. ve bnm adetim ilk o zamn gecikti hamile oldugmu dusunmeye basladik 2 gun sabh aksam antibytk icip kesmistim..28. Gun bekledigim reglim 32. Gun geldi.. 1 gun bile sekmz denick kadr duzenliyimdir.. bu ayda ayni seyleri yasayip hamile oldugmu ogrendigimiz icin esim sen kesin ilkindede hamileydin diyor.. Allah bilir tabi ama mantikli ve olasilikli..

Arkadaşlar daha önce yazmıştım. Adem Güneş okumanızı tavsiye ediyorum. Hamile kalınan dakikadan itibaren nasıl çocuk yetiştirileceği konusunda muhteşem bilgiler veriyor. Hem de bizim dinimize, kültürümüze uygun.

Canım sen duyduklarını mantık süzgecinden geçir, mantığa yatmıyorsa doğru değildir. Doğruyu öğrenmek için kitap okuyabilirsin. Adem Güneş, Ender Saraç onların kitaplarında ben embriyo piskolojisiyle ilgili çok şey buldum. Eğer korku içinde hamileliğini geçirirsen korkak bir çocuğun olur. Sen rahat olacaksın ki huzurlu bir çocuğun olsun. Sana tavsiyem Adem Güneş'in kitaplarını al oku. Beynini çok daha güzel bilgilerle doldurursun.

Arada kalkıp yürümen gerekebilir. Ama bir zararı yok. Ben her hafta şehirdışı seyahet etmek durumundayım iş için. Doktor ile konuştum bir sakıncası yok dedi. Ama herkesin durumuna göre değişiyor. Arkadaşımda rahim esnek değildi, kanaması oluyordu, seyehatlar riskliydi. Doktoruna sor bence.

AYNEN! Sanki her şey anlamını yitirdi. Ki çok güzel bir işim çok anlayışlı, insanı yönleri kuvvetli yöneticilerim var. İlk günden beri destek oldular bana. Herkes grip diye beni arayıp sen işe gelme bile dediler. Ama gel gör ki ben konsantre olamıyorum. Gözüm hep saatte :KK43: Sadece bebeğimi/bebeklerimi düşünmek istiyorum. Kitaplar okuyup kendimi geliştirmek ve onlarıngelişine hazırlamak istiyorum. Bir tek yemek yapıyorum onu da uyduruk basit şeyler ile geçiştiriyorum. Mesela sosyete mantısı. Bari evde olduğun zamanı böyle geçir. Yardımcı olacak birileri yok mu? Biz riskli gebelik geçirdiğim için birinden ev işlerinde destek alıyoruz.

Bu arada ben 7:30da iş başı yapmak için 1 saat araba kullanıyorum. 16:30'da da çıkıp yine 1 saatte eve gidiyorum

Ben aynen doktorunun dediğini yapıyorum ve hiç böğürme, kusma vs yaşamıyorum. Midem bulanıyor evet ama hayatımı etkilemiyor. Sadece ama sadece düşününce canımın çektiği şeyleri yiyorum.

Benim yiyebildiklerim: simit, tost, kıymalı yoğurtlu soslu makarna, sosyete mantısı, kestane, dürüm döner, bütün meyveler, bütün salatalar, yoğurt çorbası, tahıl çorbası, kekler
çok kötüysem: yer elması (hem tadı tuzu yok, bulantı yapmıyor, hem de besin değeri çok yüksek) ve patlamış mısır (sıcak hava ile patlatılmış, tuzsuz ve yağsız).
Tavuk, yumurta, parça et, börek hiç yiyemiyorum ve zorlamıyorum.
Bence bunlar 3 ay götürür.

Ayrıca evi sık sık havalandırıp koku oluşmasına izin vermiyorum. Deterjan kullanmıyorum. Deterjan kokusu mahvediyor çünkü. Evde kokusundan rahatsız olduğum odalar varsa onlara girmiyorum :) Mesela garip bir şekilde banyolardan birisini kullanmazsan bir diğerini kullanabiliyorum.

Bedenini dinle. Sana ne diyorsa onu yap. Bence baş edebilirsin :)
Çok güzel şeyler yazmışsın canım ya, hissiyatıma tercüman olmuşsun. Ben de tamamen işten bir kopuş, hem hamileliğime, bebeğe dair bir şeyler yapma isteği oluştu. Şu sıralar Kuran'ı Kerim ve virdlere devam ediyorum inş. peki Adem güneşin, ender saraçın hangi kitapları okunmalı

Evet grip ve stres dusuk nedenleri dedi. -(

canım çok kötü bir şey yaşamışsın. Allah bir daha göstermesin. Grip virüsü plasentadan geçemez. Ama grip yüzünden ateşin çıkarsa çok tehlikeli. Senin ateşin çıkmış mıydı o zaman? Ben doktora herkes grip ya bana da bulaşırsa dedim, korunmaya çalış ama olursa da yapacak bir şey yok dedi. Ateşin varsa acilen doktora git. Eğer her grip olanın hamileliği zarar görseydi bu dünyada sağlıklı doğum olmazdı. Lütfen böyle şeyler düşünüp kendini yıpratma. Eminim bir şey olmayacak. Allah'ın izniyle tabi. Doktorlara da burada duyduklarımdan sonra hiç güvenmiyorum. Düşük yaptım diyince grip mi oldun diye soruyorsa ben ona doktor demek istemiyorum. Ateşli hastalık mı geçirdin dese anlarım.

canım çok kötü bir şey yaşamışsın. Allah bir daha göstermesin. Grip virüsü plasentadan geçemez. Ama grip yüzünden ateşin çıkarsa çok tehlikeli. Senin ateşin çıkmış mıydı o zaman? Ben doktora herkes grip ya bana da bulaşırsa dedim, korunmaya çalış ama olursa da yapacak bir şey yok dedi. Ateşin varsa acilen doktora git. Eğer her grip olanın hamileliği zarar görseydi bu dünyada sağlıklı doğum olmazdı. Lütfen böyle şeyler düşünüp kendini yıpratma. Eminim bir şey olmayacak. Allah'ın izniyle tabi. Doktorlara da burada duyduklarımdan sonra hiç güvenmiyorum. Düşük yaptım diyince grip mi oldun diye soruyorsa ben ona doktor demek istemiyorum. Ateşli hastalık mı geçirdin dese anlarım.
Evet o zaman atesim cikmisti bu defa cikmadi. Turkiyede degilim canim orta asyada bi ulkedeyim ve tip cok gelismis degil burda maalesef. Cok sagol canim gercekten baya rahatladm. O kadar da dikkat ettim ama oldu cok moralim bozuldu:-(

Çok güzel şeyler yazmışsın canım ya, hissiyatıma tercüman olmuşsun. Ben de tamamen işten bir kopuş, hem hamileliğime, bebeğe dair bir şeyler yapma isteği oluştu. Şu sıralar Kuran'ı Kerim ve virdlere devam ediyorum inş. peki Adem güneşin, ender saraçın hangi kitapları okunmalı

Canım Adem Güneş'in çocuk bakımı ile ilgili bütün kitapları. İlk olarak Çocuk Eğitimde Doğru Bilinen Yanlışlar, Mahremiyet Eğitimi, annelik sanatı, çocuk neyi neden yapar, Güvenli Bağlanma, Doğal Ebevylik, Tatil sürecinde çocuk eğitimi. Ender Saraç "Artık ruhunu da besle". Bu direk bebekle ilgili değil ama hamilelik ve öncesinde dikkat edilmesi gerekenlere de değinilmiş çok güzel bir kitap.

Canım bu arada ben senin topikteki konuşmalarla ilgili ne demek istediğini anlıyorum. Senin istediğin gibi forumlar sadece yabancı ülkelerde var. Ben açıkcası Kanada'daki bir foruma daha üyeyim ve orada sadece konu ne ise o konu konuşuluyor. Mart ayında tüp bebek yapacaklar mı konu mesela mart ayında yaptı ve negatif mi oldu herkese bol şans dileyip çıkıyor. pozitif mi oldu herkes onu tebrik ediyor, o da çıkıyor. Ama Türkiye'deki forumlar bizim kültürümüz farklı olduğu için daha çok yakınlık, arkadaşlık kurma, sohbet etme, dert paylaşma, geyik yapma gibi sohbetlerden oluşuyor. Eğer cevap alamadığın bir sorun olduysa yeniden sor. Aradan kaçsa bile mutlaka birisi görür.

Canım ben de aynı soruyu çok yerde sordum. Doktora da sordum. İlk 3 ay adet olacakmış gibi ağrı normal dedi. 5. hafta bitince geçmişti. Senim daha 5. haftan bitmemiş. Hem doktorun dediği gibi 12 hafta bile sürebilir. Endişelenme. Kanama olmadıkça her türlü ağrı normal. Benim de şimdi belim çok acıyor. Ağırmıyor, acıyor. Onu da sordum rahim büyüyor dedi doktor bu defa da.
Teşekkür ederim canım cevabın için. Evet doktorlar ağrıların rahim büyümesinden kaynaklandığını söylüyorlar. Inşallah tez zamanda toparlanIriZ.

• Beğen
Reactions: 9ay
Evet o zaman atesim cikmisti bu defa cikmadi. Turkiyede degilim canim orta asyada bi ulkedeyim ve tip cok gelismis degil burda maalesef. Cok sagol canim gercekten baya rahatladm. O kadar da dikkat ettim ama oldu cok moralim bozuldu:-(

Bak gördün mü canım ondan olmuş. En tehlikeli şey ateş. 37.5'un üstüne çıkmasına izin vermeyeceksin. Hemen ateş düşürücü alman gerekir. Gripten korunamazsın mümkün değil. Portakal kivi ye. Ateşini ölç sürekli. Hiç korkma.

Ben de herkes grip diye geçen hafta işe gitmedim ama bu hafta mecburum gittim. Grip bir kız geldi benimle konuşuyor. Zaten uzak duruyor dikkat ediyor ama ben rahatsız oluyorum. Ne diyeyim. Git, konuşma benimle mi? Gittikten sonra elimi yüzümü alkolle temizledim. Allah'a dua ettim. Yapacak bir şey yok. Allah korusun bebeklerimizi.

Slm arkadaşlar bende yeni öğrendim hamile olduğumu:anneadayı: benimki biraz plansız bir gebelik oldu daha oğlum 16 aylıktı :KK43:hayırlısı artık tahminen 6-7 haftalık hamileyim .herkesin hamileliği hayırlı olsun ALLAH sağ salim kucağımıza almayı nasip etsin inşaALLAH..
merhaba canım. benimde 22 aylık kızım var. Benimkide plansız bir gebelikti. Hayırlısıyla Allah kucağımıza almayı nasip etsin inşallah. Sonrasında da Allah yardımcımız olsun :KK17::KK17::KK36::KK36::KK48::KK48:

Bak gördün mü canım ondan olmuş. En tehlikeli şey ateş. 37.5'un üstüne çıkmasına izin vermeyeceksin. Hemen ateş düşürücü alman gerekir. Gripten korunamazsın mümkün değil. Portakal kivi ye. Ateşini ölç sürekli. Hiç korkma.

Ben de herkes grip diye geçen hafta işe gitmedim ama bu hafta mecburum gittim. Grip bir kız geldi benimle konuşuyor. Zaten uzak duruyor dikkat ediyor ama ben rahatsız oluyorum. Ne diyeyim. Git, konuşma benimle mi? Gittikten sonra elimi yüzümü alkolle temizledim. Allah'a dua ettim. Yapacak bir şey yok. Allah korusun bebeklerimizi.
Evet Allah korusun yavrularimizi. Kalp atisini da duysaydm biraz daha rahatlardm

Doktorum şimdi aradı düşük yapıyormuşum :(.hepinize saglıklı hamilelikler inşallak saglıcakla kucagınıza alırsınız bebişlerinizi

Nasılsıniz hanimlar inşallah hepimizin bebekleri iyidir .baktım da bulantisi başlayan çok arkadaş var. Bende tık yok tek şey iştahsızlık. Ve aşırı şişkinlik var napsam bilemiyorum cokaz yedigim halde hergecen gün gobegim şişiyor nefes alamaz oldum sizdede var mı şişkinlik? ?

Benim snlamadıgım düşük oluyo dediler ve her hangi bi ilaç verilmedi yada kürtaj gibi.şimdi ben parçanın düşmesinimi bekliyecegim

Aynrn benimde hic hevesim.yok,hep.uyumak.istiyorum ve biran once bebegimin.buyudugunu tekmeleriyle vakit gecirmek sonrada kucagimda emzirmek. Buyutmek.istiyorummmm. ..zaman cabucak gecer miii:KK55:
Ayyy allahtan yanlız degılım butungun yattım ewde kafamı kaldrmk ıstemıorum uyumk ıstıom gece uyuyamıorum bu sefer miğdem desen allhlık ayyy nolcak bole bılmıommm

QUOTE="simayus, post: 40109160, member: 664157"]Doktorum şimdi aradı düşük yapıyormuşum :(.hepinize saglıklı hamilelikler inşallak saglıcakla kucagınıza alırsınız bebişlerinizi[/QUOTE]
Allah sabir versn canim inşAllah tez zamanda bidaha hamile kalirsin. Bende 4 ay once 13 haftalik dusuk yaptm cok zordu seni anliyorum

Benim snlamadıgım düşük oluyo dediler ve her hangi bi ilaç verilmedi yada kürtaj gibi.şimdi ben parçanın düşmesinimi bekliyecegim
Canım geçmiş olsun,Rabbim bi daha ki sefere daha sağlıklı bir gebelik nasip etsin inşAllah . Beta hcg de düşüş olduğu için öyle demiştir. Keseyigörmüşmüydün canım ,görmediysen eğer kendiliğinden düşecektir zaten. Tekrar geçmiş olsun...

Back
X