Arkadaşlar daha önce yazmıştım.
Adem Güneş okumanızı tavsiye ediyorum. Hamile kalınan dakikadan itibaren nasıl çocuk yetiştirileceği konusunda muhteşem bilgiler veriyor. Hem de bizim dinimize, kültürümüze uygun.
Canım sen duyduklarını mantık süzgecinden geçir, mantığa yatmıyorsa doğru değildir. Doğruyu öğrenmek için kitap okuyabilirsin. Adem Güneş, Ender Saraç onların kitaplarında ben embriyo piskolojisiyle ilgili çok şey buldum. Eğer korku içinde hamileliğini geçirirsen korkak bir çocuğun olur. Sen rahat olacaksın ki huzurlu bir çocuğun olsun. Sana tavsiyem Adem Güneş'in kitaplarını al oku. Beynini çok daha güzel bilgilerle doldurursun.
Arada kalkıp yürümen gerekebilir. Ama bir zararı yok. Ben her hafta şehirdışı seyahet etmek durumundayım iş için. Doktor ile konuştum bir sakıncası yok dedi. Ama herkesin durumuna göre değişiyor. Arkadaşımda rahim esnek değildi, kanaması oluyordu, seyehatlar riskliydi. Doktoruna sor bence.
AYNEN! Sanki her şey anlamını yitirdi. Ki çok güzel bir işim çok anlayışlı, insanı yönleri kuvvetli yöneticilerim var. İlk günden beri destek oldular bana. Herkes grip diye beni arayıp sen işe gelme bile dediler. Ama gel gör ki ben konsantre olamıyorum. Gözüm hep saatte

Sadece bebeğimi/bebeklerimi düşünmek istiyorum. Kitaplar okuyup kendimi geliştirmek ve onlarıngelişine hazırlamak istiyorum. Bir tek yemek yapıyorum onu da uyduruk basit şeyler ile geçiştiriyorum. Mesela sosyete mantısı. Bari evde olduğun zamanı böyle geçir. Yardımcı olacak birileri yok mu? Biz riskli gebelik geçirdiğim için birinden ev işlerinde destek alıyoruz.
Bu arada ben 7:30da iş başı yapmak için 1 saat araba kullanıyorum. 16:30'da da çıkıp yine 1 saatte eve gidiyorum
Ben aynen doktorunun dediğini yapıyorum ve hiç böğürme, kusma vs yaşamıyorum. Midem bulanıyor evet ama hayatımı etkilemiyor. Sadece ama sadece düşününce canımın çektiği şeyleri yiyorum.
Benim yiyebildiklerim: simit, tost, kıymalı yoğurtlu soslu makarna, sosyete mantısı, kestane, dürüm döner, bütün meyveler, bütün salatalar, yoğurt çorbası, tahıl çorbası, kekler
çok kötüysem: yer elması (hem tadı tuzu yok, bulantı yapmıyor, hem de besin değeri çok yüksek) ve patlamış mısır (sıcak hava ile patlatılmış, tuzsuz ve yağsız).
Tavuk, yumurta, parça et, börek hiç yiyemiyorum ve zorlamıyorum.
Bence bunlar 3 ay götürür.
Ayrıca evi sık sık havalandırıp koku oluşmasına izin vermiyorum. Deterjan kullanmıyorum. Deterjan kokusu mahvediyor çünkü. Evde kokusundan rahatsız olduğum odalar varsa onlara girmiyorum :) Mesela garip bir şekilde banyolardan birisini kullanmazsan bir diğerini kullanabiliyorum.
Bedenini dinle. Sana ne diyorsa onu yap. Bence baş edebilirsin :)