2015 Kasım Anneleri

Bebeklerimizin Cinsiyetleri

• Ankete Katılan
    534
DonukPudra DonukPudra yolladığın oyun resmindeki instagram hesabını inceledim (Bilmiyordum habersizdim sayende haberim oldu Tsk.ler)
ya o bayan çocuk yetiştiriyorsa ben ne yapıyorum diye sorguladım resmen kendimi. O bayan gibileri gördükçe de kendimi çok yetersiz hissediyorum. Bu yetememe yetisememe duygusu ne zor kaldırması ne ağır bir duyguymuş..
Bayan evini çocuğuna göre dizayn etmiş.. Ben sadece basit bi oda ve yatak aldım. Çocuğumun odasında onu özel hissettirecek hicbisey yok. Evim küçük olduğu için bi kanepem var gelen yatsın diye mecburen çocuğun odasında duruyo ve o nedenle de odası epey daralıyor. Yenilikler bulmam lazım. Ne güzel masa sandalye atmış odasina bayıldım kızı oturuyo resim çiziyor üstünde..
Yemek konusunda çocuğum kendi yemek istiyor resmen eline kaşık çatal istiyo ki kendi yesin.. Bi iki kez veriyorum sonra dokuyor diye alıyorum (hata) yapıyorum biliyorum ama titizliğim on plana çıkıyor.. kendimi durduramıyorum.. sonra da çocuk niye az yedi diye sinir harbi yaşıyorum..
Ayy ne yazdım he..
Eksiklerimi gidermem lazım..
Bi de ne foto çekmiş arkadaş.. bizim hergunumuz aynı gibi geçiyor resmen.. ayy yetmiyorum işte yetemiyorum napicam ben..
O yetmeme yetememe duygusu bendede var canım ama inan bana evladına deger veren her annede var.ev temizliği düzeni yemekti camasırdı derken biraz ihmal ediyoruz illaki evlatlarımızı.bende elinden geldiğince oynamaya calısıyorum ama olmuyo zaman yetmiyor.sadece bu aralar mama sandalyesinde önüne yarım kase yogurt ve bir kasık koyuyorum o onlarla oynarken ve tüllerim dahil her yer yogurt olurken inan bana her zamankinden daha fazla yemek yiyor.ve her ögün sonrası mecburen temizliyorum ama olsun en azından yiyor sende bırak yeterki yesinler yeterki iyi olsunlar..
Kaşık tutamayacak durumda olsalardı ne olcaktı bir kasık tutsun diye dünyaları verecek ne hasta cocuk anneleri var.

Gunaydin kizlar

fermante fermante o duygu bende de var. hep araba hep kitap dongusu. bir de evde is yaparken beraber oynama oyalama.
Takip ettikce yapcam diyorum gene kaliyor bazen enerjim bitik halde.
Evi cocuga gore uyarlama olabilir ama bir yere kadar ne yazik ki bazi seyler tamamen maddiyat. sayfada farketmissindir.
Populer anne oldugu icin cok fazla foto cekiyor.
Mesela o tulumu cok guzel kar tulumuymus keske turkiyede de satilsa. yagmur camur disardalar korumalikli cunku.
MAsadan kereme bende aldim aslinda eline kalem kagit vermek istiyorum ben de.
Yemek konusunda da her zaman artik yapamiyorum cunku ise gittigimden beri halim kalmiyor bazen bilerek yere dokuyor cok sinirleniyorum. kendimi kontrol etmem lazim benim de.
Ama eline ver.
Inan oyle daha iyi .el kaslari gelissin. sonra 4 yasina gelince de sen yedirmek zorunda kalirsan? o zaman acemice kasik tutarsa??
Sofra bezi ser yere. onu silkelersin. yikarsin. biraz ugrastirici ama.maalesef.
BIr de ev isleri var tabi onlarla ugrasip uykusu vs derken aksam oluyor bazen bende cok vicdan yapiyorum o zaman. o bayana yardimci geliyordur bence haftada 1 de olsa.
Eve artik onem vermicem desem de olmuyor cocuk yasiyor mecburen birseyleri yapiyoruz..
YAratici fikirlerler bulursaniz paylasalim burda da.
Akademisyenanne ve bebeklecocuklagezmek sayfasi da guzel.
Onun icin biraz buyumeleri gerek tabi.

O yetmeme yetememe duygusu bendede var canım ama inan bana evladına deger veren her annede var.ev temizliği düzeni yemekti camasırdı derken biraz ihmal ediyoruz illaki evlatlarımızı.bende elinden geldiğince oynamaya calısıyorum ama olmuyo zaman yetmiyor.sadece bu aralar mama sandalyesinde önüne yarım kase yogurt ve bir kasık koyuyorum o onlarla oynarken ve tüllerim dahil her yer yogurt olurken inan bana her zamankinden daha fazla yemek yiyor.ve her ögün sonrası mecburen temizliyorum ama olsun en azından yiyor sende bırak yeterki yesinler yeterki iyi olsunlar..
Kaşık tutamayacak durumda olsalardı ne olcaktı bir kasık tutsun diye dünyaları verecek ne hasta cocuk anneleri var.

Gunaydin kizlar

fermante fermante o duygu bende de var. hep araba hep kitap dongusu. bir de evde is yaparken beraber oynama oyalama.
Evi cocuga gore uyarlama olabilir ama bir yere kadar ne yazik ki bazi seyler tamamen maddiyat. sayfada farketmissindir.
Mesela o tulumu cok guzel kar tulumuymus keske turkiyede de satilsa. yagmur camur disardalar korumalikli cunku.
Yemek konusunda da her zaman artik yapamiyorum cunku ise gittigimden beri halim kalmiyor bazen bilerek yere dokuyor cok sinirleniyorum. kendimi kontrol etmem lazim benim de.
Ama eline ver.
Inan oyle daha iyi .el kaslari gelissin. sonra 4 yasina gelince de sen yedirmek zorunda kalirsan? o zaman acemice kasik tutarsa??
BIr de ev isleri var tabi onlarla ugrasip uykusu vs derken aksam oluyor bazen bende cok vicdan yapiyorum o zaman. o bayana yardimci geliyordur bence haftada 1 de olsa.
Eve artik onem vermicem desem de olmuyor cocuk yasiyor mecburen birseyleri yapiyoruz..

Haklısınız kızlar..
Biraz daha eğilirsem kızımın üstüne daha iyi olcaka sanırım. Hem onun için hem kendim için daha rahat bi yaşam olacak. Dediğiniz gibi evde iş bitmiyor, mecburen temiz de olmak zorunda zaten ama biraz daha az uğraşıp kızımla daha fazla vakit geçirmem lazım..
Ah bu yetememe duygusu..
DonukPudra DonukPudra dediğin gibi o bayanın durumu bi hayli iyi gibi çünkü her resimde farklı kiyafeti var çocuğun açıkçası ben yetecek kadar alıyorum fazlasi israftır diye çünkü cabucak büyüyor o minik bedenleri.
Kizlar sizler beni rahatlattıniz Allah da sizin yüzünüze gülsün.. sizleri seviyorum..
He bu arada hiç vermiyor değilim eline yicekleri hep veriyorum ama cok az yediği ve dağıttı için mecburen Ben yedirmek zorunda kalıyorum.. zaten ikilemde kalmama sebep de bu..
Ama benim kizim gayretli masallah yapar yavrum..
@oglusumgeliyo evet haklısın sanırım fazla abarttım konuyu. Nice evlat sahibi olamayan ya da olup da sağlığı yerinde olmayanlar var. Onlara bakıp şükretmek de doğru değil tabi ama sonuçta elimdekinin de kıymetini bilmeliyim. Allahım korusun tüm bebeleri..
Çok sagolun dostlar..

Evet fermante fermante epey bir iyi hem de.
Acikcasi bende almiyorum cocugun yedigi helal giydigi haram derler ya.
Cok cabuk buyuyorlar. yazin mesela ozenerek aldigim tisortu hic giydiremeden yaz bitmisti. birden boy atinca.
Su deli onlugu givi onlukler var ya ben ondan aldim cok rahat ettim. her kiyafeti lekeleniyordu kiyafet yetistiremiyordum.

Iyi ki varsiniz sizler de.
Allah razi olsun. cok guzel seyler paylastik burda.

Cok cabuk buyuyorlar. yazin mesela ozenerek aldigim tisortu hic giydiremeden yaz bitmisti. birden boy atinca.
Su deli onlugu givi onlukler var ya ben ondan aldim cok rahat ettim. her kiyafeti lekeleniyordu kiyafet yetistiremiyordum.

Ben de o önlüğün kısa kollusunu almıştım evet rahat ama şimdi uzun kollusunu da alsam iyi olacak. İkea da vardı sanırım uygun fiyata.

:işsiz:
Haklısınız kızlar..
Biraz daha eğilirsem kızımın üstüne daha iyi olcaka sanırım. Hem onun için hem kendim için daha rahat bi yaşam olacak. Dediğiniz gibi evde iş bitmiyor, mecburen temiz de olmak zorunda zaten ama biraz daha az uğraşıp kızımla daha fazla vakit geçirmem lazım..
Ah bu yetememe duygusu..
DonukPudra DonukPudra dediğin gibi o bayanın durumu bi hayli iyi gibi çünkü her resimde farklı kiyafeti var çocuğun açıkçası ben yetecek kadar alıyorum fazlasi israftır diye çünkü cabucak büyüyor o minik bedenleri.
Kizlar sizler beni rahatlattıniz Allah da sizin yüzünüze gülsün.. sizleri seviyorum..
He bu arada hiç vermiyor değilim eline yicekleri hep veriyorum ama cok az yediği ve dağıttı için mecburen Ben yedirmek zorunda kalıyorum.. zaten ikilemde kalmama sebep de bu..
Ama benim kizim gayretli masallah yapar yavrum..
@oglusumgeliyo evet haklısın sanırım fazla abarttım konuyu. Nice evlat sahibi olamayan ya da olup da sağlığı yerinde olmayanlar var. Onlara bakıp şükretmek de doğru değil tabi ama sonuçta elimdekinin de kıymetini bilmeliyim. Allahım korusun tüm bebeleri..
Çok sagolun dostlar..
Bende o kadar istiyorumki güzel farklı tarz giydirim ama olmuyor cocugun giydiği haram yediği helal felsefesine inanıyoruz mecburen Yoksa aldıktan sonra ahhh ahh neler var.

:işsiz:
Bende o kadar istiyorumki güzel farklı tarz giydirim ama olmuyor cocugun giydiği haram yediği helal felsefesine inanıyoruz mecburen Yoksa aldıktan sonra ahhh ahh neler var.
Yaa cocuk kiyafetleri cok pahali..
Insan ozeniyir evet ama biraz daha oturmasi lazim boylarinin falan.
Acikcasi bir kota 60vercegime ki kotta gic rahat edemiyor sesli kitap aliyorum mdaha iyi.

Yaa cocuk kiyafetleri cok pahali..
Insan ozeniyir evet ama biraz daha oturmasi lazim boylarinin falan.
Acikcasi bir kota 60vercegime ki kotta gic rahat edemiyor sesli kitap aliyorum mdaha iyi.
O konuda haklısın tabi gelişimi için para harcamak cok daha mantıklı.biraz daha büyüdüklerinde daha uzun vadede giyebileceği kaliteli güzel koyafetler illaki alıcaz

fermante fermante canim ilk bundan baslayayim sanslisin cunki bebeginin bir odasi var.. bizim baska odamiz yok, oturma odasinda uyuyoruz hep birlikte. Ama icleniyormuyum.bu duruma hayir, cunki cani sag olsun , oda olmasada olur diye dusunuyorum.

Ha yetersizlik duygusu bence her annede var, hele su ev isleri araya girince.. birde itiraf etmesi zor olsa bile su telefonlar bile zamanimizi cok caliyor.

Internetteki annelere eskiden cok imrenirdim ama instagramda cahide sultani takip edeniniz varmi.bilmem bir ara harika bir yazi paylasti o sanal ve gercek hayatla ilgili,o yazidan sonra olaya baska acidan bakmaya basladim.
Hic birinin hayati kusursuz degil, hic birinin evi derli toplu degil, hic biri 4 4luk degil, mukemmel es,mukemmel anne degil.. sadece bunu disariya oyle yansitmaya calisiyorlar.
Ben fotomu cekicem evim darmadaginik aa foto cekecegim alani soyle bi toparlar cekerim, sonra herkes beni mukemmel sanir ve imrenir.
Bosver takilma bunlara laf olsun diye degil gercekten saglik olsun, Rabbim buyuk .. yerimizde olmak isteyen o kadar cok aile varki.. belki bizim imkanlarimiza ozenen bussuru anne baba var .

Kasikla yemegi bizde bilmiyoruz hala , hata bende vermedim eline dokecek diye ama cok takilmiyorum cokta uzerinde durmadim acikcasi. Zamani gelince ogrenir insallah.

Masa olarak sehpayi kullaniyorum onun boyuna gore tam. Gercekten herseyi alip onune koymamak lazim, evdeki imkanlarla birseyler uretmeyi bilmeli diye dusunuyorum, o yaziya katiliyorum yani.
Dusunuyoruz gecen herseyi almisz resmen.. halbuki bir oyuncagi hayal edip , beklemek cok farkli.
Kucuklugumde buyuk boy mutfak oyuncaklari vardi nassssil istiyordum, resmini sakliyordum bir gun benim olur diye hayaller kuruyordum. Sonuc olarak benim olmadi evet ama iyikide her istedigim olmamia.diyorum simdi.

Biz yine iyi ilgileniyoruz .eskileri dusunsene emzir cocugu , at sokaga haydi tarlaya..

Uzun yazdim kusura bakmayin :KK51:

IMG-20161227-WA0027.webp

Bizimkine hep o önlukten giydirirdim 1 ayfir aslabkabul etmiyor hic bir önlugu yemekbicin eski kirli kiyafet giydirmek zorunda kalıyorum cok zor oluyor

Kızlar bu hafta ne bu yoğunluk .proje ödevi teslim zamanları,Sınav zamanları,yılbaşı çekilişi için çocukların arkadaşlarına hediye alma zamanı ha birde emlakçı evi gezdirecek diye evi durmadan gidip toplsmaca . Yakinip durdum ama insan rahatlıyor azıcık:))birde biz iyice yuruyoruzya artık durdurana aşk olsun:))gece kızım seslendi anne kalk Yağmur nerede bak düşecek diye ,Aman Allahım karanlık herkes uyuyor kız odanın diş kapısında ayakta yürüyor .Nasıl korktum birde annemin evi merdivenli .ama artık söz dinliyoruz ,bugün odadaki oyuncaklarını sepete köy dedim ,hepsini topladı ,beş saniye sonrada hepsini döktü:))

fermante fermante canım okudum hepte yazamadım .o yetersizlik hissi malesef herkeste oluyor daha doğrusu yanlış yapıcam diye kaygilsnan ,doğru yetiştirmek için çırpınan tüm annelerde.fazla olmadığı sürece bizi araştırıp ,yuregimizin sesini dinleyip daha iyi şeyler yapmaya teşvik eder ama tabii fazla olmazsa yoksa bunalım hali oluyor bizzat kendimden biliyorum:))

Canım boşver odayı ,mobilyayi yada o göz önünde olanları ...Biz çocuklarımızın sadece hayaleti olucaz yani onlar anılarını yada güzellikleri hatırladığında ,gülüş bakış ,Söz kalacak zihinlerinde .hangimiz evin eşyasını yada kıyafetleri hatirliyoruzki...

Bak gündüz söyle şöyle yazayım dedim akşam oldu kafa gitti:))anca bunlar çıktı benden:))

Gunaydin kizlar

Ama eline ver.

Bahsettiğiniz bayan ve sayfa ne? Ben kacirdim da. Bu arada biz her yemekten sonra ust baş değiştiriyoruz. Özellikle alt. Eline kaşığı hep veriyorum onunla döküp saçtığı yetmiyor bir de elini tamamen, beş parmagiyla kaseye oturtuyor :( kizmiyorum yanlis diyorum her seferinde ama anlamaz tabi. Bir taraftan da acaba kizsam mi pis mi alistiriyorum diyorum???

fermante fermante o yetememe duygusu bende de oyunda oluyor canım. Surekli aynı şeyler.. kovalamaca,saklambac,ce vs harekete dayalı oyunlar. Bilişsel gelişimi için pek bir şey yapmıyorum ben de. O daha kötü malesef. Gelistirmem lazım kendimi..

Back
X