2015 Kasım Anneleri

Bebeklerimizin Cinsiyetleri

• Ankete Katılan
    534
Benimki hala peynir ve zeytin yemiyor.
Kahvaltinin demirbaslari resmen
Alerji olasiliginda diyet zeytinleri ne severdi kuzum halbuki.

Sonradan sever mi bilmiyorum.. Peynir de kasar ile tost yaparsam oyle tuketiyor.
Canim bizde peynir cok sevmiyoruz ama cubuk peynir ve burgu peyniri yiyo.bi arada cecil peynire sarmistik.denemissindir canim ama yazayim dedim yinede :kk77:

Selam kizlar
Haftasonu ora bura gitmekten giremedim. Sayfalar birikince de zevkli oluyor okumasi.
kanadali35 kanadali35 canim dogum gunu hediyeliklerin guzelmis. Ben de magnet siparis ettim. Yanina da kitap ayraci yaptim kendim. Bir de kurabiye yapicam. Belki bir de kucuk not defteri ve boya kalemi alir kucuk cocuklulara ayrica veririm.

Kizlar kahvalti konusuna deginmissiniz. Bu ara biz kahvaltidan once mandalina ya da portakal suyu sıkıp icine 2 tatli kasigi pekmez ekleyip iciyoruz. Yoksa pekmezden kaciyor. Bizim bir de kan surubumuz var onu da yaninda iciriyorum. Demirimiz 9 cikmisti gecen hst oldugunda.
Kahvaltida da her turlu yumurta cesidini yer ama peynir asla agzina surmuyor. Tostu da bazen yer. Ama krep ya da pankek yap bayilir.. ustune tabiki cikolata ile.. bal kaymak recel zeytin hergun olmasa da yiyor. Icecek olarak da ev yapimi meyve sulari bitki caylari veriyorum. Sutunu de ogle uykusundan once iciyor.
Az ve sık beslenmeyi seviyor.
Yalniz hala cogunlukla ben yediriyorum. Kendisine biraktigimiz zaman yemiyor cunku. Her ogun deniyorum. Lokmalari hazirlayip tabagina birakinca kendi yiyor ama tabaktan yemek alsin diye beklersem ooo aksam oluyor :deli:

Selam kizlar
Haftasonu ora bura gitmekten giremedim. Sayfalar birikince de zevkli oluyor okumasi.
kanadali35 kanadali35 canim dogum gunu hediyeliklerin guzelmis. Ben de magnet siparis ettim. Yanina da kitap ayraci yaptim kendim. Bir de kurabiye yapicam. Belki bir de kucuk not defteri ve boya kalemi alir kucuk cocuklulara ayrica veririm.

Kizlar kahvalti konusuna deginmissiniz. Bu ara biz kahvaltidan once mandalina ya da portakal suyu sıkıp icine 2 tatli kasigi pekmez ekleyip iciyoruz. Yoksa pekmezden kaciyor. Bizim bir de kan surubumuz var onu da yaninda iciriyorum. Demirimiz 9 cikmisti gecen hst oldugunda.
Kahvaltida da her turlu yumurta cesidini yer ama peynir asla agzina surmuyor. Tostu da bazen yer. Ama krep ya da pankek yap bayilir.. ustune tabiki cikolata ile.. bal kaymak recel zeytin hergun olmasa da yiyor. Icecek olarak da ev yapimi meyve sulari bitki caylari veriyorum. Sutunu de ogle uykusundan once iciyor.
Az ve sık beslenmeyi seviyor.
Yalniz hala cogunlukla ben yediriyorum. Kendisine biraktigimiz zaman yemiyor cunku. Her ogun deniyorum. Lokmalari hazirlayip tabagina birakinca kendi yiyor ama tabaktan yemek alsin diye beklersem ooo aksam oluyor :deli:

Aynen kendilerinin yemelerini beklersek bi dahaki ogun zamani geliyor zaten :)
Illa alisacaklar kendileri yemeye o konuyu nedense hic dert etmiyorum, tadini cikarmaya bakmaliyiz galiba :)

DonukPudra DonukPudra borek vs icine katsan yemezmi acaba, veya yogurtla verirken biraz icine katsan.
Zeytini ayni sekilde borege katsan falan
Genelde yemedikleri.seyi ilerde yiyeceklerini pek sanmiyorum.
Bizimki baklavayi hic sevmiyor en guzel sey sevilmezmi ya :)

Illa alisacaklar kendileri yemeye o konuyu nedense hic dert etmiyorum, tadini cikarmaya bakmaliyiz galiba :)

DonukPudra DonukPudra borek vs icine katsan yemezmi acaba, veya yogurtla verirken biraz icine katsan.
Ah denedimmm arkadasim ahh..
Anliyor cocuk ya. Bildigin ayiklayip atiyor. Yanlislikla isirdiysa da tukuruyor.
Es kaza cok ac olup pizzaya koyduysam anlamadan yutuyor zeytini anca.

M mambur canim cok yorgunsun ufacik bi sitemi bile kaldiramiyosun dimi? Bir evin bir cocugun isine biz yetisemezken sen iki ev 4 cocuk iki yasli nasil yetismeyi dusunuyorsun? Karsiligini da goremeyince uzuluyorsun ki haklisin..
Kendi hanendeki is guc senden beklentiler sana yeter. Annenin evine de yardimci bi kadin alin mesela.. torun sevmeye de gelipgitsinler uzak degil nasilsa..
Bu kadar stresle sana bisi olsa Allah korusunc
Cocuklari nalucak?
Kapasitenden fazlasini sunmaya calisma lutfen..
Canim cok haklisin sagolasin valla ne vucudum nede ruhum artik kaldiramiyor cidden .dedigin dogru canim sadece anlasilmamak varya adami cok uzuyor

Canim moralini bozmak istemem ama kendi yemeye alismayan cocuk oyle gidiyor ve o aliskanligi cok zor ediniyor .ilkokulda bile yedirmeni istiyorlar

KIZLar selam
Sabahları yumurta verince pekmez de veriyormusunuz
Pekmezi artık ne ölçüde versek artık büyüdüler ya ben daha önce 1 tatlı kaşığı veriyordum
Benimki yumurta yemiyor ama kandırmacayla yedirmeye çalışıyorum bazen meyveli yoğurt açıyorum yanına onu veriyorum arkasından yumurta
Diğeri zararlı ama yumurtayı da bi şekilde yesin istiyorum
Pekmezi daha bu yil denemedim ama ilac icmeyi seviyor sanirim kasikla icer eger icmezse portakal suyuna katarim .miktar bence farketmez yani buyuduler artik .

Kizlar benim cadi herseyi kendi yiyor ve asla birlokma bile agzina verdirmez .onceden disarida ben yedirirdim artik onuda istemiyor hep kendi yiyor .ee tabii o zaman icindekileri ayikliyor veya bazen sadece yalayip kalkiyor .doktor dogru olan o desede sanki doymuyor gibi geliyor .ne guzel ilk zamanlar onune koyardim o kasikla doke saca ugrasirken bende arada kasik kasik farketmeden bitirtirdim

Ah denedimmm arkadasim ahh..
Anliyor cocuk ya. Bildigin ayiklayip atiyor. Yanlislikla isirdiysa da tukuruyor.
Es kaza cok ac olup pizzaya koyduysam anlamadan yutuyor zeytini anca.

Peki zeytin ezmesi ? :KK53:
Aynen ya farkediyolar . Beelki bir umut ileride ana okuluna falan gidince yerse yer arkadaslariyla falan. Genelde orda peynir sık veriliyor cunki kacış yok Kerem bey :)

Canim moralini bozmak istemem ama kendi yemeye alismayan cocuk oyle gidiyor ve o aliskanligi cok zor ediniyor .ilkokulda bile yedirmeni istiyorlar

Ya oylemi dersin.
Biraksam yer yer ama iste dedigin gibi sanki doymuyolar , biraz sabirsizlik var oyun kaciyor ya cunki :)

slm kızlar, iki gündür yazamadım bizim ofis taşındı. ev taşıdık gibi oldu valla :)

yemek meselesi konuşulmuş. benim kızım ne yazık ki artık ciddi anlamda seçiyor. badem, ceviz,incir ağzına almıyor. leblebi seviyor sadece :( kahvaltıda yumurtayı bazen yiyor bazen yemiyor. sarısını hiç yemiyor gibi bişey, zeytin seviyor, peynir sadece burgu peynir yiyor, reçel ağzına almıyor. ıhlamur önceden severdi artık asla içmiyor keza mandalina portakal suyunu da :( çorbaları genel olarak sevmiyor. patates kızartması sevmiyor :) değişik bir çocuk. bence çok az yiyor. ama ne yapsam kar etmiyor. açıkçası önüne telefon verip de yedirmiyorum. çok aç olsa yer diye diüşünüyorum. sonuçta 2 leblebi onu doyurur. elmayı seviyor meyvelerden, muz çok nadir yiyor. kendi kendine yemeye ne yazık ki alışmadı. anane-babanne bakınca ona pek fırsat vermiyorlar. bende sadece haftasonu eline veriyorum çatal fln ama, örneğin yumurtayı ben uğraşıyorum o zeytinini ve peynirini eliyle yiyor :)

2.azilar ne zormus ya:KK43:
Gerci tum disleri zor cikardi da o_O
Gece yuz bin kez ayagimda kalorifer de acilmamisti dondum.
Basim catliyor. Bugun ise gitmedim oglen uyuruz diye:işsiz: nerde 15 dk sonra kalkti:kızgın: eli surekli agzinda.hayirli bir bitseydi

G GCA sen oyle diyince utandim simdi :KK53:
aksam tam onu dusundum acaba bana mi kolaylik oluyor tv yi acip yedirmem diye.
Yoksa ya pesinden kosmam gerek, ya oyun oynarken (yerinde durmadan) yedirmem gerek . Sanirim isin kolayina kacip ben ugrasmak istemiyorum.
Anca cok acsa veya cok sevdigi yrmek varsa tv siz yer.
Bundan sonra biraz zorlayayim bakalim.
Once tv yi bi cikarsak aradan,sonra kendi yemesi icin ugrasicam bakalim.

Badem,ceviz vs en saglikli seyleri yemiyormus, oyle olunca zor :/

DonukPudra DonukPudra disler , disler.. :KK14:
Kactane kaldi. Bizim daha 4 tane var o en arkadaki azilar iste.
Insallah en en en kolay sekilde cikiverirler.
Agzinin suyunun masallahi var zaten

2.azilar ne zormus ya:KK43:
Gerci tum disleri zor cikardi da o_O
Gece yuz bin kez ayagimda kalorifer de acilmamisti dondum.
Basim catliyor. Bugun ise gitmedim oglen uyuruz diye:işsiz: nerde 15 dk sonra kalkti:kızgın: eli surekli agzinda.hayirli bir bitseydi
Kiyamam yavrum.kimbilir nasil agriyo. Azilarida cikarsalardi rahatlarlardi.agri kesicide ver canim bi nebze azalir agrilari

Son düzenleme:
Back
X