Doğuma Hazırlık 2015 Kız bebek anneleri, bebişlere hangi isimleri düşündünüz?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

November 22

Her insan, yapmadığı tüm iyiliklerden suçludur.
Kayıtlı Üye
13 Temmuz 2009
2.280
1.822
448
Biz henüz bir isim üzerinde netleşmedik. Eşimle anlaşmazlık yaşamıyoruz sadece ikimiz de net bir isim bulamadık. iki isim düşünmüyoruz çünkü çok zorlukları olduğunu düşünüyorum ben söylenişte sıkıntı olacağı için tek isimden yanayım. Biz şu ana kadar şu isimleri düşündük:
Simay : Ay kadar güzel ve parlak olan
Beren: Akıllı,güçlü, 2.anlamı kuzu
Belis: Aşkın ilk meyvesi
Siz neler düşündünüz, birbirimize yardımcı olsak çok hoş olur :)

Beren ismi çok hoş geliyor. Anlamı da güzel ama Ben Beren'i sevdim:) Bu arada Allah kucağınıza almayı nasip etsin inşallah sağlıcakla...

Benim de kızım olacak inşallah 2 isimli olacak Eda Bade Biz hep iki isim istedik. Tercih meselesi tabi.

Çok teşekkür ederiz sizin de hayırlı uğurlu olsun Allah kucağınıza almayı nasip etsin. Demek tercihiniz Beren den yana oldu teşekkür ederiz fikriniz için.

İki isim olayındaki sıkıntım da şöyle öğretmenim ben sınıfımda 48öğrenci var şu an 26 sı iki isimli, kimi ilkini tercih ediyor kimi ikincisini. İlk tanıştığımızda çok zorlanıyorum tek tek sordum annelerine iki isimle çağrılan hiç yok 1 isim tercih ediyorlar ama nüfusta iki isim var ben de bilemiyorum ki ilki mi ikincisi mi tercihi :) Mesela Muhammed Siraç'ı Siraç diye Dursun Yiğit'i Yiğit diye Necla Selin'i Selin diye çağırıyorum 8 yıllık mesleğimde her yıl bu sorunu gördüm yani iki isimden biri hep atıl durumda kalıyor o yüzden tek isim vermek istiyorum

Defne Mira düşünüyoruz biz :)
Mira ismini ben de düşündüm ama eşim pek yanaşmadı söylenişi bana da çok hoş gelmişti. Allah sağlıklı uzun ömür versin bebeğinize sizin kavuşmanıza az kalmış :)

Hiç o yönden düşünmedim okuldaki öğretmenini yani :) Sizin ağzınız yanmış ya o yüzden soğuksunuz. ) Bana da çok asil gelmiştir hep iki isim.. Eşimde iki isimli... Kızdığım zaman az kullandığım adını söylüyorum. Böyle hoş oluyor :))) Mesaj yerini buluyor

bu da iyiymiş ama :) bence de iki isim şık duruyor ama dediğiniz gibi ağzım yandı Dursun diyorum bakmıyor çocuk Yiğit diyorum efendim öğretmenim diyor kanıksamamış bile diğer ismi :) Deneme yapıyorum bu aralar sınıfımda yoklama alırken Elif Sıla var Elif dedim hiç üstüne alınmıyor kuzum Sıla diyorum burdayım öğretmenim diyor diğer çocuklarım da Elif yok ki diyolar dedim tamam anlaşıldı deney bitirildi :)

bende bu yüzden Ayminayı 2. yi koydum canım Aymina denilsin diye Benim babamda 2 isimli 2. isim kullanılıyo hep bizde 2. ismi kullanıyoruz babamın adındaesime caktırmadım

Allah hayırlısıyla kucagınıza almanızı nasip etsin. Yazdığınız isimlerden en güzeli bence Beren..

Ne kadar zormuş.. Benim kızım da iki isimli. Ayşe Sare:) Biz ikisini de kullanıyoruz..Herkes iki ismini kullanıyor..
Kuzenim öğretmen benim de.. Sakınn iki isim koyma diyordu. O da bıkmış..:)

benim oğlumun ismide çağan berk.biz genelde hep çağan'ı kullandık evde, diğer isminide bilsin diye çağan berk'i de kullandık ama çok nadiren.şuan 3 yaşında ismini soranlara berk diyor.kreştede öğretmenlerine özellikle çağanberk diye tanıttım ki onlar iki ismini kullansınlar diye.şuanda iki isminide biliyor ve kullanılıyor.şuan hamileyim ve bir kızım olursa da berca düşünüyorum(oğlumun isminin baş heceleri).sizce nasıl?

Daha önce hiç duymadığım için ilginç geldi Berca. Diliniz söylemeye alışırsa anısal anlamı bakımından hoş olabilir. Ben de Simay isminin söylenişini çok sevdim ama eşim daha tam ısınmadı Belis'in anlamına bayıldık ama evde yüksek sesle söylüyoruz bir garip geliyor sanki :) Eşim Simay Beren olsun dedi iki isim kargaşasından dolayı ben ısınamadım bakalım zaman neyi gösterecek :) belki bambaşka bir isim bulup koyacağız.Ama ben bir an önce içime sinen bir isim bulup kızımı öyle beklemek istiyorum

bir arkadaşımın kızının ismi berca aslında, banada oğlumla uyumlu geldi.öyle bir aklımdan geçti.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…