- 13 Temmuz 2009
- 2.280
- 1.822
- 448
- Konu Sahibi November 22
-
Asya daha hoş gibi geldi Berin bana Beril ismini anımsattı sanki yanlışlıkla Beril yerine Berin diyormuşum hissi uyandırdı. Beril de değerli maden zümrüt anlamına geliyorselam hanımlar.. kız çocuklarda iki isim evlendiğinde kendi soyadını da kullanacaksa ileride sıkıntı olabilir...mesela ben baba soyadını da eşimin soyadını da kullanıyorum.. iyi ki tek ismim varmış..
erkeklerde ben de çift isim taraftarıyım.. eğer oğlum olsaydı Ali Erdem düşünmüştüm. ama kızım gelecek haftaya... ablası adının Asya olmasını istiyor... ben anlamı manen güçlü yüce ,ulu olduğu için Berin demiştim ama... ben de size sorayım:
Berin
Asya.....?????
Kuranda geçen çok isim var canımBende nisanda dogum yapicam. Bebegim kiz ; isim ariyoruz. Kuranda gecsin istiyoruz oneriniz var mi ?
Benim favorilerim Piril ve Simay.Bugün yeni bir isim daha öğrendim ama sanki söylenişi zor gibi Pırıl...
Listeme aldım Simay, Beren, Belis, Pırıl :)
Elen cok begendim ben de esimle konusup kizim icin listeye ekleyebilirim belkii :)Beenimde Allahın izniyle bir kızım olucak elen isminin anlamını çok beğeniyorum Çok değerli ender bulunan mücevher… Ada ve mira isimleride hoşuma gidiyor ama tam karar veremedik biz
Oykum cok guzel gercekten. Edbiyat ogretmeni bir arkadasim kizinin adini Siir koymustu basta garip geliyor ama alisinca cok guzel.En zoru da İsim bulmak kızlar o kadar kararsızım ki martta doğum yapacam hala bir isim bulamadım kızıma öyküm ismi anlamından dolayı hoşuma gidiyo bu aralar benim hikayem demek sizce nasıl iki ismi olsun istiyorum
Pırıl için eşim ileride piril diye lakap takabilirler dediBenim favorilerim Piril ve Simay.
Belis biraz Beliz'i cagristiriyor ama meldisi cok guzel. Beren de bir tek beren saat'i hatirlattigi icin bana onu eledim. İsim zevklerimiz aslinda cok yakinmis ama benim esim fransiz burada yasiyoruz soylenisi kolay olsun istiyorum o yuzdn kafamiz cok karisik. Kolay gelsin hayrli dogumlar :)
Kuranda geçen çok isim var canım
Elif, Arnisa,Hira,Mina,Ayşıl,Beren,Berre,Büşra,Ebrar,Erva,Eslem,Kübra,Nisa,Ravza,Sena,Şeyma,Zümra şimdilik aklıma gelenler bunlar. Daha çok isim var tabi Kuran da geçen ama ben son zamanlarda en çok verilenleri yazmaya çalıştım senin için
Tesekkurler ama bu isimleri daha oncede okumustum daha farkli isim olsun istiyoruz
Pırıl için eşim ileride piril diye lakap takabilirler dedisanırım bizimki Simay olacak
Alya su bebeğimin ismi bir ismin sonuna muhakkak su koymak gerekirmiş hayatı boyunca herşeyi su gibi aksın diye sonuçta enerji önemliBiz henüz bir isim üzerinde netleşmedik. Eşimle anlaşmazlık yaşamıyoruz sadece ikimiz de net bir isim bulamadık. iki isim düşünmüyoruz çünkü çok zorlukları olduğunu düşünüyorum ben söylenişte sıkıntı olacağı için tek isimden yanayım. Biz şu ana kadar şu isimleri düşündük:
Simay : Ay kadar güzel ve parlak olan
Beren: Akıllı,güçlü, 2.anlamı kuzu
Belis: Aşkın ilk meyvesi
Siz neler düşündünüz, birbirimize yardımcı olsak çok hoş olur :)
Tek isim olsun istiyoruzaksu123 msjım sanaydı.
Aynen bende ismiyle seslenmek istiyorum artık ama bir türlü karar veremiyorumValla biz de Nisan da görünüyoruz bebişinin ismini bulup onun gelmesini bekleyenlere gıpta ile bakıyorum keşke biz de bir an önce karar versek ben de ismiyle sevsem bebeğimi artık
Benim favorilerim Piril ve Simay.
Belis biraz Beliz'i cagristiriyor ama meldisi cok guzel. Beren de bir tek beren saat'i hatirlattigi icin bana onu eledim. İsim zevklerimiz aslinda cok yakinmis ama benim esim fransiz burada yasiyoruz soylenisi kolay olsun istiyorum o yuzdn kafamiz cok karisik. Kolay gelsin hayrli dogumlar :)
Elen cok begendim ben de esimle konusup kizim icin listeye ekleyebilirim belkii :)
Oykum cok guzel gercekten. Edbiyat ogretmeni bir arkadasim kizinin adini Siir koymustu basta garip geliyor ama alisinca cok guzel.
Bence dalga gecilecek bir isim degil. Ne isimler var. Oykum gayet guzel oturakli bi isim gibi geliyor bana. :)Evet herkese söyleyince garip geliyor benim hikayem demek diyince anlamı güzel diyorlar acaba kızım da ilerde neden bana bu ismi koydun der mi yada dalga geçerler mi o yüzden çok kararsızım
Bence dalga gecilecek bir isim degil. Ne isimler var. Oykum gayet guzel oturakli bi isim gibi geliyor bana. :)
selam hanımlar.. kız çocuklarda iki isim evlendiğinde kendi soyadını da kullanacaksa ileride sıkıntı olabilir...mesela ben baba soyadını da eşimin soyadını da kullanıyorum.. iyi ki tek ismim varmış..
erkeklerde ben de çift isim taraftarıyım.. eğer oğlum olsaydı Ali Erdem düşünmüştüm. ama kızım gelecek haftaya... ablası adının Asya olmasını istiyor... ben anlamı manen güçlü yüce ,ulu olduğu için Berin demiştim ama... ben de size sorayım:
Berin
Asya.....?????
Bende nisanda dogum yapicam. Bebegim kiz ; isim ariyoruz. Kuranda gecsin istiyoruz oneriniz var mi ?
Öyküm zaten güzel bir isim bence canım önüne isim koymak onun anlamını yok etmez mi? öykünün sonuna ada koyan çok arkadaşım oldu ama iki isim olarak, bence öyküm ismi geri planda kalabilirSizce ona uygun ilk isim ne olabilir peki kızlar yardim edin banaaa lütfenn
O kadar kararsızım ki eşimlede anlaşamıyoruz o sadece öykü olsun diyo bi de kuran da geçen bi ikinci isim olsun istiyorÖyküm zaten güzel bir isim bence canım önüne isim koymak onun anlamını yok etmez mi? öykünün sonuna ada koyan çok arkadaşım oldu ama iki isim olarak, bence öyküm ismi geri planda kalabilir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?