ultrasonda dr.da önemli cnm sanırım karın çevresine göre kilo hesaplanıyorKizlar ya benim kafam karisti..
Hamileligimin basindan beri hem devlete hem ozele gidiyorum.. Devletteki doktor her turlu tahlili yapip gayet de guzel ilgileniyor.. Ama hastane uzak ve randevusuz muayene olmak mumkun olmadigi icin yakin olan ozele de defalarca gittim acil bi durum oldugunda ya da bebegimi gormek istedigimde..
Bir ay once devlete rutrin kontrole gittigimde bebegimin kilosunun 870 gr oldugunu ve gelisiminin iyi oldugunu soyledi.
Bi hafta sonra karin agrisi sikayetiyle buradaki ozel hast. Gittim doktor bebegimin 835 gr oldugunu soyledi.
O zaman ben yanlis hatirliyorum deyip bakmamistim devletteki doktorun verdigi ultrason sonuclarina..
Simdi aklima takildi baktim da hakkaten arada fark var..
Gecen yine ozele gittigimde ultrasonda 1143 gr yaziyor bebegin kilosunda. Bana az geldi.m buradaki herkesin de bebegi daha kilolu.
Acaba ozeldeki yanlis mi hesapliyor?
Ultrasonla bebegin kilosunu nasil anliyorlar?
Kafam corba oldu..
Ocagin ilk haftasi devlette kontrolum var.. InS icimi rahatlatacak bi sey soyler..
Ya buranin kadin dogum hastanesi var devlete bagli.
Ozel hastane bi halta yaramiyor.
Devlette ilgi alaka cok iyi..
Bebegin gelisimine hep iyi dedi ama ne bileyim ozelde ultrasonda 1143 u gorunce uzuldum bu kiz kilo almiyomu diye..
Oyle bir düşme yok ya neden devlet erken doğum yaptı diye cezalandırsın toplamda 112 gün hakkımız var erkende doğum yapsak rapor tekrar düzenlenerek eklenecekO zaman alırsan 38.haftana kadar çalışmış olacaksın.Normalde yasalar en geç 37.haftada iş göremezlik raporu almanı öngörüyor.Zaten 38.haftada kendinde çalışabilecek takati bulamazsın.Bence 32.haftada raporunu yazdır.Erken doğum olursa çalışamadığın günler izninden düşecek.Bilgin olsun canım.
Canım geçmiş olsun inşallah doğumdan sonraki ameliyatla herşey düzelecektirKızlar merhaba, bi dönem foruma yazıyordum ama son zamanlarda yaşadığım sıkıntılardan dolayı internete dahi pek girmiyorum.
Malesef bebeğime diyafram hernisi diye bir hastalık teşhisi konuldu. Hastalığın tedavisi doğduktan hemen sonra bebeğin ameliyat olması. Doktorlar hastalığın derecesinden dolayı doğduktan sonra yaşamayacağını hatta doğuma kadar bile dayanamayabileceğini söylüyorlar. Herşeye kendinizi hazırlayın umutlanmayın fln filan..hep bu laflar..
Tabi ben günlerce ağladım psikolojim alt üst oldu. Hala aynıyım ama bebek için normal davranmaya çabalıyorum. Etrafımdakiler beni rehabilite etmeye çalışıyor ama aslını sorarsanz kimse başarılı değil.
Ömrü veren Allah..Ben de Allah a sığındım dayanmaya çalışıyorum. Bu tatsız konuyla canınızı sıkmak istemezdim ama paylaşmak istedim.
Hepinizin bebekleri sağlıkla hayırlısıyla dünyaya gelir inşallah. Benim boncuğum için de dua edin..
Görüşmek üzere..
Canim senin yazini okuyunca nete gebelikte otomatik kilo hesabi die yazdim bi site cikti bpd ve ac yaziosun hesaplayip kilosunu soyluyo dogrumu hic bilmiyorum bana dr 1050 gram demisti 2046 cikti sitenin linkini kopyalayamadimKizlar ya benim kafam karisti..
Hamileligimin basindan beri hem devlete hem ozele gidiyorum.. Devletteki doktor her turlu tahlili yapip gayet de guzel ilgileniyor.. Ama hastane uzak ve randevusuz muayene olmak mumkun olmadigi icin yakin olan ozele de defalarca gittim acil bi durum oldugunda ya da bebegimi gormek istedigimde..
Bir ay once devlete rutrin kontrole gittigimde bebegimin kilosunun 870 gr oldugunu ve gelisiminin iyi oldugunu soyledi.
Bi hafta sonra karin agrisi sikayetiyle buradaki ozel hast. Gittim doktor bebegimin 835 gr oldugunu soyledi.
O zaman ben yanlis hatirliyorum deyip bakmamistim devletteki doktorun verdigi ultrason sonuclarina..
Gecen yine ozele gittigimde ultrasonda 1143 gr yaziyor bebegin kilosunda. Bana az geldi.m buradaki herkesin de bebegi daha kilolu.
Kafam corba oldu..
Ocagin ilk haftasi devlette kontrolum var.. InS icimi rahatlatacak bi sey soyler..
öyle tabi sezeryandan daha cok para alıyolar epidural spinal oldumu hele daaha cok .ama devlette normal önceliği var benim hastane bu konuda ödül aldı normal doğum oranı yüksekmiş bakanlıktan falan.hayırlısı bakalım biz hangisini olcazYa ben ozeldeki doktorlara guvenmiyorum.. İsin icinde maddiyat var..
Hastalari sezeryana ikna icin her seyi yapiyorlaHastalari sezeryana ikna icin her seyi yapiyorlaHastalar
yarın yarım gün değilmi hamilelere tatil diye biliyorumOfff burada fena kar yağıyor yarın nasıl işe gideceğim
ah canim benim oglumda ileri beslenme bozuklugu rahatsizligi var seni cok iyi anliyorum yememesi denememesi sinirleri harap ediyorSinirlerim çok bozuk oğlum yemek yemiyor sadece süt içiyor. Dün gece açlıktan uyandı saat 3 te sabah 6 ya kadar uyumadi. Sersem sersem işe gittim. Yemiyor yemiyor
dikkat etmk lazım canım ne kadar doğum sonrası izin daha ii desekte doğuma kadarda sağlıklı bebişlwr içinde dinlenmk gerekiyoSordum canım dediğin gibiymis,neyse iyi oldu benim için cok agirlasmadigim için hic dikkat etmiyordum,boyle giderse abisi gibi erken doğacak....
canım karın çevresinden galiba ölçüyorlr kiloyu yanlış hatırlamıyorsam ama ultrasondan farkediyo farklı cihazlar olunca arada farklılık çok normal herzqmn gittiğini baz al bence buarada patikler çok tatlı olmuş eline sağlıkKizlar ya benim kafam karisti..
Kafam corba oldu..
Ya buranin kadin dogum hastanesi var devlete bagli.
Ozel hastane bi halta yaramiyor.
Devlette ilgi alaka cok iyi..
Bebegin gelisimine hep iyi dedi ama ne bileyim ozelde ultrasonda 1143 u gorunce uzuldum bu kiz kilo almiyomu diye..
öyle tabi sezeryandan daha cok para alıyolar epidural spinal oldumu hele daaha cok .ama devlette normal önceliği var benim hastane bu konuda ödül aldı normal doğum oranı yüksekmiş bakanlıktan falan.hayırlısı bakalım biz hangisini olcaz
canım karın çevresinden galiba ölçüyorlr kiloyu yanlış hatırlamıyorsam ama ultrasondan farkediyo farklı cihazlar olunca arada farklılık çok normal herzqmn gittiğini baz al bence buarada patikler çok tatlı olmuş eline sağlık
Canım ultrasyon resminde yazan değerleri yazarCanım ultrasyon resminde yazan değerleri yazarCanım ultrasyon resminde yazan değerleri yazarCanım ultrasyon resminde yazan değerleri yazar mısın ?
BPD = kafa ölçüsü
FL= bacak boyu
AC= Karın çevresi..
Bbebeğin kilosuda karın çevresinin ölçümüyle yapılıyor. Usg cihazları farklılık gösterebilir. Benim ilk kızımda doktor kilosunda hiç şaşmadı. 50 gr fazla dogdu hatt
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?