2015 MART BEBEKLERİ BÜYÜYOR...

Ne kadar guzel gece bir kere uyanması.benim sutum iyice azaldı galiba gerçi zaten azdı önceden de o yüzden gece sik sik uyanıyor.gece mama yaptım bir kere saat iki civariydi sonra 6 ya kadar kesintisiz uyudu . yetmiyor sutum (
biz de çok sık uyanıyoruz gece. daha doğrusu gözükapalı mızırdanıp kımıldanıyor, yatağa tırmanmaya falan çalışıyor :) ben de uyanmasın diye kucağıma alıp emziriyorum, devam ediyor uykusuna. genelde 2 saatte 1 oluyor, bazen de saatte 1. bazen aralıksız 3 saat uyuyor emdikten sonra. sütümün yağ oranı mı azaldı diye gelmişti benim de aklıma, çalışıyorum ve işyerinde 2-3 kez sağıyorum, miktarda çok şükür azalma yok ama yorgunluk ve uykusuzlukla alakalı olarak değişiyor miktar. bide face te emziren anneler grubunda okumuştum, süt miktarından çok içeriği önemliymiş. sağınca az çıktı diye sütüm yetmiyor denmemeli. bide sonsütü emzirmek lazımmış, yağ oranı yüksek dolayısıyla tokluk süresi de uzun olacaktır. bu arada dün gece 12de anca daldı ve 1:30 resmen bağırarak uyandı, 3:30a dek uğraştım iyce dalsın diye. sonra yerine yatrıdım yarım saate tekrar kıpırdandı, kucağıma aldım emzirdim ve 1 saatte bir 7ye kadar aynıları oldu. açlığından emmiyor zaten emzik niyetine biraz, emziği de almıyor uykulu olsa da direniyor bazen. dişler çıkmadan önce olur mu acaba böyle şeyler

bence kiloya takılma, maşallah iştahı iyi duruyor, çok hareketliyse ondan olabilir bak. bizimki 1.ayından beri çok hareketli, herşeyi erken yapmaya başladı zaten ve bu yüzden de kilo alımı 4.aydan sonra çok yavaşladı, hatta son ay hiç almamış. dr umuz 6.aya dek anne sütü dışında bişeye gerek yok dedi. sonra ek gıdalara geçtik ama yine almıyor, ek gıda doyurma amaçlı değil ama olsun, işin içine tahıllı kahvaltılar etli, püreler girince yarar aslında, ama almıyor pek, zaten emekleme ve ayağa kalkıp tutunarak yürüme de başladı. sağlıklı olsunlar da kilo çok olmasın varsın

çok geçmiş olsun canım. bizim de bir ara sadece sabah kalkınca oluyordu benzeri öksürük, gece uykusunda da 1-2 öksürdüğü olduğu ama uyandıracak türden değildi, gün içinde ara ara olduğunda korkmuştuk baya ama dr hiçbişeye gerek yok dedi. bitki çayı verebilirsiniz dedi. ıhlamur, tane zencefil, çubuk tarçın ve elma kabuğunu kaynamış suda demleyip vermiştim biraz, sevdi baya bi tadını ve faydalı oluyordu rahatlatıyor yani.

Bencede verdiklerin gayet yeterli.Keyfi yerindeyse,neseli bir bebekse,mutluysa takma derim o kadar.Senin rahat olman sutune de yansir.Bence emmesi ekgidadan daha onemli,bu yuzden olabildigince sen rahat ol ki o da annesini bol bol emsin canim
Emiyor sütümün kalitesi mi düştü acaba bunu okuyunca bu aklıma geldi ... Herşeyden de yiyorum sabah kahvaltım biraz olmuyor .. Yaren uyandı yedi içti oynadı diyesiye kahvaltı yapamadığım oluyor .. ..

Sağol Canım ya ..farklı tartı olayı oldu bi dr edinemedik Gittiğimiz dr lar 3 seferdir başka şehirlere gitti .. 20 Ekimde yaptırmıştık 7.280 gelmişti 15 günde 170 gr almış( farklı tartılar) yine böyle giderse 400 bile almamış olacak elbette hiç almamasından iyi şükür .. İşte bizim kızlar küçük olunca almaması az alması bizi endişelendiriyor ..
Slm ını ilettim :) teşekkürler teyzesi :)

İnşallah Canım öyle olur ben yerim çabuk alırım .. Mert Nasıl şimdi ?

Canim bence de yedikleri iyi, takma kafana. Benim kiz da 7 aylikken saglik ovaginda tartyik 7300du. Bugun 8 aylik kontrolune gidecem mutlaka yazarim sonucumuzu. Diger arkadasin da dedigi gibi kesinlikle annenin stresinden etkileniyorlar sen sakin oldugunda o da daha iyi emer, beslenir, uyur, buyur...benim kizim bazen hic ek gida almiyor zorla vermiyorum, kandirmaya calisiyorum uc kere agzina sokabilirsem kasigi iyidir o derece. Gunduzleri 4 saatte emziriyorum ben. Sen bir emzirip bir devam sutu verebilirsin belki. Gece emmesi de bence acliktan degil, memeyle rahatliyordur. Benimki bazen 2 saatte bir uyanir emer bazen 4 saatte bir. Bazen gunduzleri bir meme saatini tamamen atliyor istemiyorsa kesinlinle zorlamamak lazim bence.

Baska bir arkadas da emzirme sorunu yasiyordu mesaji okudum cevap yazamadim burdan yazayim fikrimi umarim okur. Kizim da kucakta artik emmiyor uzanarak emiyor. Cok hareket ediyor cunku, kucakta kisitlanmis oluyor. Benim onerim pozisyon degisikligi

Aptamil kilo yapar diye biliyorum, bende ondan kullandım ama bize kabızlık yaptığı için artık veremiyorum. Maşallah günde iki kere kaka yapıyormuş, yediğini yakıyor kuzucuk demek ki. Bir sorun yoktur annesi rahat ol sen.

Bugun biraz daha iyi gece iyi uyudu, az öncede 1 yemek kaşığı kaşık maması yaptım içinede çeyrek muz koydum zorda olsa bitirdi biraz biraz emiyor ama yüzü çok zayıf görünüyor .inşallah biran önce iştahı artarda düzelir

Burun tıkanıklığı hastalık belirtisi..bizimde o şekilde başlamıştı.burun tıkanıklığı ateş derken oksurukte eklenmişti.Dr antibiyotik ve sürüp verdi o şekilde geçti....geçmiş olsun

Vallahi gayet iyi yiyor bebegin.herşeyden de veriyorsun...biz o kadar yemiyoruz..minyon bi tipi olacaktır belki de.halaya teyzeye benziyordu belkide.:)) kilosu bahsedilen değerlerin altında mi? Değilse küçük diye üzülme sakin.en onemlisi sağlıklı olması....

Kızlar peditus surup kullanan varmı. Doktor yazdı soğuk algınlığı için ama içinde 2 yas üstü diyor. Birkere kullandım etkisini hızlı gösteriyor
Bide benim arkadasım var tıp fakültesinde hemşire böyle küçük çocuklar varmış peditus kullanıp kriz getirmiş ve yoğunbakımda olan. Bilgisi olan varmı.

Emiyor sütümün kalitesi mi düştü acaba bunu okuyunca bu aklıma geldi ... Herşeyden de yiyorum sabah kahvaltım biraz olmuyor .. Yaren uyandı yedi içti oynadı diyesiye kahvaltı yapamadığım oluyor .. ..
Bence dönem dönem az kilo alma olur,boyu daha önemli.Boyu her ay uzuyormu,uzuyorsa yakıyordur bence.Günde 2 kere katı yapıyorsa çok iyi bence,Maşallah kızına canım.Minyon bir bebek olsun varsın,kızlarda minyon makbul zaten :))Hep genç gösterir ilerde :))Sütün içeriği bebeğin ihtiyacına göre dönem dönem değişirmiş,yeterli besleniyorsan sanmam sütün kalitesi düşmüş olsun.Gece benim sütüm de çok azalıyor çocukcağız 2 saate bir uynıp emiyor idare ediyoruz işte.Ben hiç kiloya takılma derim tekrardan,mutluysa sağlıklı demektir eee sende zaten herşeyden veriyorsun,yediriyorsun,sütünü içiyor;gerisi yaradılış,metabolizması hızlı demekki,ne güzel.

İnşallah Miray hanım iyi haberler verir sana .. Gece emmesi bir saati belki açlık ise diğer saati beni yoklama :) aldığı kadar veriyorum bazen kandırarak da veriyorum yoksa almaz memeye yüklenir biliyorum .. Sütüm iyi geliyor yani yutkunma sesi oluyor çektiğinde ağzını akıyor kalitesi Nasıl onu bilemiyorum işte .. Biz de devamlı yatarak emiyoruz böyle daha güzel uzun emiyor kucakta muhakkak dikkati dağılıyor hemen bırakıyor ..
Güzel haberlerle gel:) muck Miray a :)

Hastalığı geçsin düzelir bence .. Emiyor mu emiyorsa ona ağırlık ver biraz daha emmiyorsa sevdiği şeyleri ver bu sıralar ..

Evet 2 kere yapıyor akşam yapmazsa gece kesin yapıyor .. Şuanda emekleme de yok Hareket de çok yok yerde oturuyor oyuncakları ile oynar tabi ben başında olacam bazen döne döne yuvarlanıyor.. Yürüteç aldık bugün kilosunu düşürür mü acaba :) bu kadar ince hesap eder oldum :)

Persentil de %25 de bunun için dr lara göre normal.. Şükür gelişimi güzel halalar değil de ben öyle biraz anneannede öyle yani iri yapılı bayan değiliz :)

Sağol canım ya :) inşallah sıkıntı olmaz bu kilo sorunumuz

Cnm bizim dr siddetle karsi daha ilk tanismamizda ustune basa basa soylemisti ne zaman grip burun akintisi var desem sakin peditus yok dr yazsa bile diyor ...

Persentil de %25 de bunun için dr lara göre normal.. Şükür gelişimi güzel halalar değil de ben öyle biraz anneannede öyle yani iri yapılı bayan değiliz :)
EE ozamn niye sıkıntı yapıyorsun canım...herşey gayet normal demekki.birde bunu stres yaparsan vay halimize..zaten bebekler ev di yemekti derken yeterince yoruluyoruz...gözümden resmen uyku akıyor suanda ..ve bizimkisi enerji dolu...yorucu bir gündü....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…