2015 Şubat Bebeklerinin İsimleri

noumenon

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
30 Mart 2013
1.151
730
133
Evet kızlaaar. Artık hemen hemen hepimiz bebişlerimizin cinsiyetlerini öğrendik.
şimdi de ne isim koysak derdi başladı.
Anlamlarını, tınısını vs. beğendiğimiz isimleri de paylaşabiliriz.
Prens ve prenseslerimiz sağlıkla gelsin, isimleriyle büyüsünler :)
Benim bir kızım olacak ve ismini net olmamakla birlikte muhtemelen Layra koyacağız. Aslında Lyra yazılıyor ve anlamı gökyüzünde bir yıldız kümesi ayrica birkaç mitolojik hikaye mevcut.
Bize söylenisi cok güzel geldi eşimle. Doğal bir isim istedik duyulmamıs ama anlami güzel olsun dedik, ayrica türkçe sesli harf olmasın ki yurtdışına giderse zorluk çekmesin istedik :)
Sizlerin aklında neler var bakalım :)

Fikir belirtmek isterim.Öncelikle lyra kelimesinin anlamı mitolojik müzik aleti olan "lir" dir. Anlamı gökyüzündeki takım yıldızı değildir.Takım yıldızına da bu ad verilmiştir. Lir müzik aleti bugünkü arp a benzer.Takım yıldızının şekli de lir'e benzemektedir.Söylenişi oldukça güzel. Lir'in güzelliği kızınıza yansısın.

Asya

İnternetten alıntı yaparak açıklamayı da şuraya iliştiriyorum :)

Yunan mitolojisinde denizler tanrisinin kizi olan bir deniz kizi ya da su perisi olarak geciyor asya ve denizler tanrisi asya kitasina kizinin adini veriyor,ayrica promethe ve atlas’in annesi oldugu da söyleniyor

Asya’nın bir anlamı da eski asya mitolojisinde güzellik kraliçesi veya güzellik tanrıçası anlamına gelmektedir. Asya da kıtası da adını buradan almıştır.

ben Zeynep koyacağım kızımın ismini belki Zeynep ela olabilir.

EGE

Ege isminin anlamı :
1. Bir çocuğu koruyan, işlerine bakan ve her halinden sorumlu olan. 2. Yaşça büyük, ulu. 3. Sahip.

Oğlumuz olacak Allahın izniyle.
Ben Muhammed ismini istiyorum eşim de Alperen ismini istiyor kesin olmamakla birlikte Muhammed Alperen koymayı düşünüyoruz. Uzun oluyor ismi ama ilk bebeğimiz ikimizinde içinde kalsın istemiyoruz ve ikimizde istediğimiz bu isimlerin birlikte koyduğumuzda bebeğimize güzel bir huy ahlak kişilik vereceğine inanıyoruz :)

Muhammed: Övülmüş, çok övülmüş , hamd edilmiş, bir çok güzel huya sahip.
Peygamber Efendimiz'e (sav) ismini dedesi koymuştur; gökte hak yerde halk övsün niyetiyle koyulmuştur.

Kökeni Arapçadır.

Alperen: Yiğit, cesur , yürekli kimse, bahadır.

Kökeni Türkçedir.

berat düşünüyoruz değişmezse oğlumuzun ismini.

Bil hassa İslam dini açısından ise bu isim kurtuluşa ermiş, geçmişine tabiri caizse bir çizgi çekilmiş, günahlarından kurtulmuş, affedilmiş gibi manalara gelmektedir. Berat Kandiline bu ismin verilmesinin nedeni ise Mevlamızın bu geceyi ihya eden Müslümanları af etmesi, günahlarından kurtuluşa erdirmesidir. Bu nedenle Müslümanlar bu gecede Rablerinden Berat almayı başka bir değişle kurtuluş belgesi almayı ummaktadırlar.

Dila olacak bizim minik kuzumuzun adi insallah :)
Ben adanaliyim dugun fotograf cekimlerimiz Dila hanim dizisinin cekimlerinin yapildigi yerde cekilmisti, fotografcimiz kiziniz olursa Dila koyarsiniz demisti oyle de kaldi :)

Allah nasip ederse bir kızımız olucak ve adını Hilal koymak istiyoruz eşim buldu ben de beğendim inşallah Allah icimize sindirsin hepimizin

Kızımız olacak inşaAllah. İsmini İkra Nisa koymayı düşünüyoruz. Nisa kesin olmamakla birlikte:)
İkra: Kuranın ilk ayeti. "Oku!" Manasındadır. Kızımızda okuyup ilim sahibi olup vatana millete hayırlı bir evlat olur inşaAllah.

Aynen ya ne de çabuk karar vermişsiniz maşallah, eşimle ben çok kararsızız ya da

evet biliyorum lir den geldigini lakin biz yildiz gok cisim isimleri arastirirken rastladik lyra ya. merakimiz var gokyuzune. o yuzdeb yildiz takimina verilen bi isim olmasi daha cazip bizim icin :) tesekkur ederizzz

Dila olacak bizim minik kuzumuzun adi insallah :)
Ben adanaliyim dugun fotograf cekimlerimiz Dila hanim dizisinin cekimlerinin yapildigi yerde cekilmisti, fotografcimiz kiziniz olursa Dila koyarsiniz demisti oyle de kaldi :)

Ne guzel bir tesaduf olmus. Dila cok kibar bir isim ben de seviyorun :) adiyla yasasin kiziniz

belki fikir olur diye begendigim kiz isimleri:
kainat
okyanus
kumsal
masal
açelya

bu isimleri cok severim ama esim begenmediginden eledik. oglunuz olsaydi ben eskiden beri hep Bulut koyucam derdim artik kismet ikinciye :)))

yaaa kızlar benımde oglusum olacak ama ben bır turlu ısım begenemıyorum sankı butun ısımler herkeste varmıs gıbı gelıyo bana yardımmm
canım Rabbim nasip ederse benim de oğlan olacak.eşim çocukluğundan beri Poyraz ismini koymak istiyomuş.ben de beğeniyorum öyle olcak. ikincisi de erkek olursa yaman,kuzey yada çınar'dan birini koycam.kız olursa da duru yada sevde(siyah inci demek)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…