2015 Temmuz Anneleri İhtiyaç Listesi Ve Aldıklarımız

Bunlarda benim Emir Kağan'ıma aldığım ciciler teyzeleri Taşınma olayı olabilir ondan mobilya işini sona bırakıyorum küçük ihtiyaçlardan yavaş yavaş başlıyorum.Bu arada kitabı çok beğendim tavsiye ederim. Kıyafetler ve kitap:e-bebek Atlıkarınca:hediyerengi.com

Ben de ekliyim buraya bebisimin cicilerini:)

Geçen senenin Temmuz annesi olarak ki Haziran da doğurdum orası ayrı,birkaç tecrübemi paylaşmak istedim.
Bebekleriniz yaz bebeği olacağı için uzun kollu çok olmayın.İlk bir ay sizin giydiğimizin bir kat fazlasını giymeleri gerekecek.Sonra sadece kısa kollu body ve çorap giyecekler ki çorap da giydirmeden var ,ben kendim de ayakları üşüsen biri olduğumdan giydirdim.Yani kısa kollu body ye ağırlık vermeli yaz anneleri tutumlar ve uzun kollulardan çok.Miktar olarak az alın yok hediye gelir vs diyenlere hiç katılmıyorum.Hediyeler genelde ileri aylar için geliyor,kaldı ki bedenleri değiştirilebilir ve ilk günler çok sık üst değiştiriliyor.Uzun kollularınız totalda 5-6 tane olursa ilk ayı rahat geçirirsiniz, 4 tane idare eder ama sık yıkamak gerekir.Kısa kollu bodylerden ise bence 10 tane şart ve 4-5 çift de çorap.NE beden alalım derseniz bebeğiniz 3 buçuk kilo üstü doğacak gibi olursa yenidoğan boyu ve hastane çıkışlarını az tutun,0-3 aya ağırlık verin,3 buçuk kilo altıysa yenidoğan ve hastane çıkış boyu daha iyi yoksa bebeklerin üstünden düşüyor kıyafetler.Şimdiden almak isteyenlerse kızı olacak olanların daha küçüklere yatırım yapması mantıklı olur.

Bebek arabası bütçeye bağlı bir konu,arabanız varsa araba için ana kucağı ve bebek arasını içeren setler mantıklı görünse de asansörünüz yoksa uzun vadede sizi baston puset almaya yöneltecektir.Ama travel setlerin avantajı bebeği arabanızdan ana kucağı ile direkt alıp ana kucağını bebek arabasına takıyorsunuz,bebek hiç yerinden oynamamış oluyor.Yenidoğanların kullanabildiği baston pusetler var arkaları tam yatıyor,arabanız varsa ayrıca araba için ana kucağı almak zorunda kalırsınız ama uzun vadede çok daha rahat kullanırsınız.Benim önerim bu konuda Mclaren baston pusetler.Çok rahat ve hafifler.Yalnız bu baston pusetleri tam da yatsalar bebek 3 buçuk kilo altıyken kullanmak zor,içinde ufacık kalıyor bebeler ama zaten bu ortalama bir ay demek oluyor.Yani 1 ay istediğiniz gibi kullanamazsınız ama 3 yıl rahat rahat kullanırsınız.

Fisher price titreşimli ev tipi ana kucağı var ki hayat kurtarıcı,oğlumun hem gazına iyi geliyordu,hem de uyumasını sağlıyordu.Her kuruşuma değdi.
Meme pompası çalışan anneler işe dönecekse erken alabilir ve kesinlikle çift taraflı öneririm zamandan ciddi tasarruf.
Aklıma bunlar geldi ilk etapta.

süpersin yaaa çok güzel bilgiler verdin çok teşekkürler aklına geldikçe yaz lütfen tecrübelerinden faydalanalım.

bide bunları aldık biz bunlarıda ekliyim dedim. doğuştan galatasaraylı bizim aslan parçası

Eklentiler

• 1.webp
    10,4 KB · Görüntüleme: 218
  • 2.webp
    4,2 KB · Görüntüleme: 219
yaaa bunlara bakıp bakıp deliriyorumben daha hiç bişey almadım

hanımlar ana kucağı fort bebe taşıma koltuğu araç koltuğu hepsi ayrı ayrı lazımmı ya
kafam karıştı

park yatak kullanan deneyimli anneler varmı ? rahat mı sağlıklı mı özellikle hangi markaları tavsiye ediyorsunuz

Biz daha hiç alışveriş yapmadık. cinsiyet 13. haftada %80 erkek dedi doktor fakat emin olmak için sonraki kontrolü bekleyin dedi. Cinsiyeti bilmeden de bir şey almak istemiyorum. 17. haftada gidicez inşallah öğrenmeye.

Bebek arabasına dedemiz sponsor olacak ama 3.000 lira da fazla geliyor bana, o kadar yüksek bir fiyata çıkmam sanırım.

Mobilyaları nisan sonunda almayı planlıyorum. Bebek arabasını da garantisinden yememek için son aylarda alıcam inşallah.

Cinsiyeti öğrendikten sonra ufak ufak ihtiyaçlar listesinden başlamayı planlıyorum :)

Şu aralar isim bulma telaşımız var...

bende temmuz annesi olarak cinsiyeti öğrenmediğim için daha birşey almadım, inşallah yarın öğreneceğiz :)
ama yavaş yavaş başlamak istiyorum sonradan maddi olaral sıkışmamak için. benim en büyük tedirginliğim yaz annesi olacağım için kıyafet konusunda o dönemde bir de büyüklerden her kafadan bir ses çıkacak, tecrubeli anneler bu konuda yardımcı olursa büyük kolaylık olur bizim için :)

benimde bu konuda sıkıntım büyük. Ama öğrendiğim kadarıyla kısa kollu çıtçıtlı body giydirip ellerine eldiven ayaklarına da çorap giydiriyorlarmış. Bebek dünyaya bir kaç gün alıştıktyan sonra eldiven ve çorap çıkıyormuş. bacaksız bacaksız gezdiriliyorlarmış:)

üşümesinler sonra ya :) hoş yazın ortasında da üşümezler ama insan yinede tedirgin oluyor, hayırlısı ile kucağımıza alalım da bir şekilde sanırım yaşayarak yolunu bulacağız.

sadece kıyafet alışverişi konusunda biraz sıkıntı yaşayacağız sanırım, tecrubeli anneler yazarlar inşallah :)

ben bebek arabasını, anne-bebek fuarından aldım kraft twist eco travel sistem, 900 tl taksitli aldım, şuan internet sitelerinde satış fiyatı 1000 tl civarında, çok kullanışlı geldi bana inşallah memnun kalırım

kıyafet konusu en büyük sorun, kimileri yenidoğan seti alıyor,çocuk için de kayboluyor, beden nasıl hesaplanacak ?

ben eski bebek odasını yenilemeye kaarar verdiim boyuyoruz rengi değişçek bebek arabasıda almak istemiyorum büyüdükten sonra daha hafif arabalar var onları alcam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…