2015 Temmuz Anneleri

masa başında omuzlar çökük olup, göbeğe baskı yaparak oturma canım. yoksa rahim iyice midene baskı yapacak, bu da mide yanması yapar. (bebeğin saçı çıkması fln değil :) ) dik oturmaya çalışıyorum bende.

bende gebelik şekerinden dolayı diyetteyim. tok kalkmıyorum nerdeyse :))
ara öğün olarak ceviz fln at ağzına bu saatlerde
cnm dik otrmaya çalşyrm destk falanda kullanyrm belim içn sanrm birazda acktm ondn ya. evet cnm bişeyler atmk lazm agza yoksa tansynm düşck.

Aynen kilo almadım bu ay mesela 6-7 ay olmasına rağmen ama benim diyetimde ekmekte var tam buğday 1 dilim meyve var ama 1 bardak süt veya ayranla tatlı yemiyorum ama çok canım çekerse 1 probis halley veya yedim ama arkasından ayran içtim hersabah kahvaltıda kapya kırmızı biber varya yarım ondan yiyorum şekeri dengelermiş falan pilav makarna unuttuk şimdilik 2 3 kaşık yiyorum bulgurdan ve makarnadan iyi gidiyo 2 ay daha sıkacaz dişimizi portakal suyu hiç içmedim ben mideme dokunuyo yakıyo zaten die vitamin decavite devam

Sağol canım merak ediyorum bakalım 28. haftada 1 kilo oldukmu acaba ben almadım bu ay kilo inşallah oğlum almıştır

:KK66: aynen özledim kilo durumum diet iyi oldu bu ay almadım ama kiloluyum ben 75 le hamile kaldım 84üm şu an 9 kilo almışım

bencede hava çok güzel artık şu mont vs. ağırlığından bari kurtulalım

aklıma takıldı geçen muayenede benimkide başaşağıdaydı yarım saat yürü demişti ama bana zaman zaman abarttığım oluyo ağrı yapıyo oda onu soracam
Kızlar sizde oluyomu ya bacak aramda bi sızı var sanki kemik açılmış gibi bi gerginlik bu aksam soracam doktora
Bende de arada oluyor cnm senin haftalarda yarım gün zar zor yürümüştüm sonra geçti çok şükür şimdide iğneleniyor arada normal ama sanırım bunlar bebişler büyüyor malum

canım çatlaması aynı göbekteki gibi oluyo çizgi çizgi. yara olması o siyah ıcun yara ve kahverengi bölgenin yara olması:KK43: emmeye başlayınca bebek olabiliyo ki inşallah hiçbirimizde olmaz. kanayıp da emziremeyenler gördüm ben. ondan korkuma kıllanmaya başlayacağım önceden.ablam kullanmıştı ve hiç yar olmadı onda bünyesel misir bilemem ama tedbir amaçlı başlıcam bende
inş olmaz hiç birimizde yaa.. benim ablamda oldu çok fenaydı bebeğini emziremedi kan emiyordu bebiş :( kremler yağlar fayda etmedi, ağlıyordu her emzirişinde :KK43:

gebelik şekeri olan arkadaşlar maşum bende de şeker var. denemelerim sonucunda yemeğin hemen sonrası yapılan en az 20 dklık yürüyüş şekerin dengesinde acayip etkili oluyo. benim şimdilik hep normal öıkıyo Allaha şükür ve bukgur pilavı diyetimde 2 kaşık ama ben 4 -5 kaşık yiyorum ve yükselmiyor şekerim. isterseniz kan ölçümünüzü yaparken yürüyüş olayını bi deneyin derim

aminn... yinede haline şükret...önceki hamileliğimde yaklaşık 4 ayımı hastahnede yatarak geçirdim ve hep bebeğinde benimde ölüm riskimiz vardı:KK43:(
Allah beterinden korusun...
az kaldı artık hepimizin Allah sağlıkla kavuştursun kuzularımıza :)
Amin cnaım bizde ilk 5,5-6 ay arası kanamalar yaşadık.
Zaten bebek yaşamaz gözüyle bakılıyordu, kürtaja alacaklardı istemedim.
Şimdi bu günlere geldik çok şükür az kaldı diye şükrediyorum zaman zaman kusmalardan isyan edecek noktaya gelsemde
İYİ YAPTN CANM SAĞOL. BEN NORMAL İSTYRM AMA BAŞI AŞAĞI DAYADI DEMTİ DOKTRM ONDN YÜRÜTMYR EŞİM AMA DOKTORA GİTTİĞİMDE ÖZELLKLE SORCM Kİ YÜRÜMEK İSTYRM DOĞM KOLAY OLSN DİE EŞİME ANLATAMYRM AMA.
Benim eşimde pimpirikli
Doktorun yanında söyle canım doktor iyi ayar çekiyor.
Yoksa bende eşimden çok çekiyordum kustuğumdan bir şey yiyemiyor yiyemediğim içinde eşim söyleniyordu.
BEBİŞİN TATLILIĞINA BAKIN YA :))
Maşallah tam yemelik
kızlar ya bu sabah biraz olsn saglklı kahvaltı olsn die tam bugday ekmeğiyle peynrlı tost yaptm yağsız ama ıstıım saylr bir nevi işyernde yedım iki çay bardğı çay içtm şimdiye kadr ama midem acayıp kötü oldu hem yanma olyr boğazıma doğru hem midem bulanyr birazda aç gibiym tam doymdgmdan mı oldu acaba böyle ya zorlyr beni şuan çok tuhaf bişey
Ben hergün öyleyim canım
Sakız çiğne ağzına ekşi tad gelmediğinden rahatlarsın biraz
Bir de ağzına kraker tarzı bir şey at. Mide suyunu çekecek türden oda rahatlatır.

gebelik şekeri olan arkadaşlar maşum bende de şeker var. denemelerim sonucunda yemeğin hemen sonrası yapılan en az 20 dklık yürüyüş şekerin dengesinde acayip etkili oluyo. benim şimdilik hep normal öıkıyo Allaha şükür ve bukgur pilavı diyetimde 2 kaşık ama ben 4 -5 kaşık yiyorum ve yükselmiyor şekerim. isterseniz kan ölçümünüzü yaparken yürüyüş olayını bi deneyin derim

canım sürekli ölçmüyorum ama ben, deneme yanılma yapamayacağım. endokrinde açlık/tokluk şekerime bakılacak belli aralıklarla.
yemekten sonra yürüyüş için de akşam işten gel yemek ye 8:30 dan sonra dışarı çıkılmaz :(
öğle yemeğinden sonra anca işte bahçade yürünür bendeki durum bu :)

Güzel hamişler nasılsınız biz oglumla bulustuk bugün annesi onu görmeye gtti :) benim ogluşum kocaman olmus 1900 gram doktorum biranonce dogursam diyosun demi dedi bnde evett dedim güldük bebisim kafasınıda cevirmis asagiya mutlu oldum yürüyüs yapabilirmiyim diye sordum fzla deil dinlen da cok dedi bu guzel havalardada evde durasim yokki neyse bugun mutlu bi gün bnm icin uzun oldu hepinize musmutlu günlerr dilerimm :) :)

Güzel hamişler nasılsınız biz oglumla bulustuk bugün annesi onu görmeye gtti :) benim ogluşum kocaman olmus 1900 gram doktorum biranonce dogursam diyosun demi dedi bnde evett dedim güldük bebisim kafasınıda cevirmis asagiya mutlu oldum yürüyüs yapabilirmiyim diye sordum fzla deil dinlen da cok dedi bu guzel havalardada evde durasim yokki neyse bugun mutlu bi gün bnm icin uzun oldu hepinize musmutlu günlerr dilerimm :) :)
Gözün aydın canım darısı bizim başımıza
Evet ya bu sıcaklarda ormanlık bir yer bulup yürümek gibisi yok beni sıcaklar basıyor resmen

Soguk suda tuttum ki ama yok fayda etmedi. Bu saat oldu hala kasiniyor

Dustan sonra oldu ne olduysa zaten :KK43:

bende duştan sonra sürüyom da bazen du alıca bile o krem hala vicudumda yağlı yağlı durdugunu farkediyom

slm kızlarrr,sabahdan beri doktordaydık,kontrol günümüzdü,sünnet için ürologla görüştük,dogum ve bebek hemşireleriyle görüştüm ne istiyorlar ne verıyorlar dıye,anne için ped verıyorlarmıs hastanede. Gecelik,çamaşır,orkıd yeter dedi,bebek için listelerı vardı,3 takım bebek kıyafeti,5 adet ağız mendili,biberon,en az 10 adet bebek bezi,yenidoğan ıslak mendili,pişik kremi,göğüs ucu çatlak kremi,göğüs ucu küçükse silikon göğüs ucu...liste böyle merak edenlereee..
Oğluşuma gelince 2 kilo olmuş tosunum maşallah,en son 29.haftada 1350 idi..650 gram almış tam 3 haftada,bende 600 gr aldım,dün kontrolum vardı diyetisyende:)))rahim ağzındada bi sıkıntı yok dedi..Sünneti yapacak ürologla da görüştük,2.günü yapıcaz dedi,ucuna hafif sogutucu(epilasyon yaptıranlar bilir)emna krem sürüyoruz,birde iğne var onu yaptıkdan sonra yapıyorum dedı...sünnetten sonrada sarıyorlarmış pipisini..idrar ve kaka değmesin diye,hiçbi acı bişi olmuycak,bakımda gerektırmıyor,Max 3 günede iyileşiyor zaten dedi...o da içimize sindi yani...Doğum fotocuyla görüşcektik yokmuş orda ama broşürünü aldım,3 paketi var,500-600-750 tl lik....onunlada haftaya gittiğimizde konuşucazz,çektiği fotolar çok guzeldi,özellikle ameliyethanedikiler:KK68::KK68:Bugün hastaneyi arşınladıkkkk:))))Bizden böyleee işte...

slm kızlarrr,sabahdan beri doktordaydık,kontrol günümüzdü,sünnet için ürologla görüştük,dogum ve bebek hemşireleriyle görüştüm ne istiyorlar ne verıyorlar dıye,anne için ped verıyorlarmıs hastanede. Gecelik,çamaşır,orkıd yeter dedi,bebek için listelerı vardı,3 takım bebek kıyafeti,5 adet ağız mendili,biberon,en az 10 adet bebek bezi,yenidoğan ıslak mendili,pişik kremi,göğüs ucu çatlak kremi,göğüs ucu küçükse silikon göğüs ucu...liste böyle merak edenlereee..
Oğluşuma gelince 2 kilo olmuş tosunum maşallah,en son 29.haftada 1350 idi..650 gram almış tam 3 haftada,bende 600 gr aldım,dün kontrolum vardı diyetisyende:)))rahim ağzındada bi sıkıntı yok dedi..Sünneti yapacak ürologla da görüştük,2.günü yapıcaz dedi,ucuna hafif sogutucu(epilasyon yaptıranlar bilir)emna krem sürüyoruz,birde iğne var onu yaptıkdan sonra yapıyorum dedı...sünnetten sonrada sarıyorlarmış pipisini..idrar ve kaka değmesin diye,hiçbi acı bişi olmuycak,bakımda gerektırmıyor,Max 3 günede iyileşiyor zaten dedi...o da içimize sindi yani...Doğum fotocuyla görüşcektik yokmuş orda ama broşürünü aldım,3 paketi var,500-600-750 tl lik....onunlada haftaya gittiğimizde konuşucazz,çektiği fotolar çok guzeldi,özellikle ameliyethanedikiler:KK68::KK68:Bugün hastaneyi arşınladıkkkk:))))Bizden böyleee işte...
Maşallah canım bebişine ve sana her şeyi halletmişsiniz ne güzel:) Her şey yolunda gider inşallah..

canım sürekli ölçmüyorum ama ben, deneme yanılma yapamayacağım. endokrinde açlık/tokluk şekerime bakılacak belli aralıklarla.
yemekten sonra yürüyüş için de akşam işten gel yemek ye 8:30 dan sonra dışarı çıkılmaz :KK43:
canımm dışarı çıkamasan bileevin içinde falan yürü bn en kötü durumda öyle yapıyorum. hep de hayalim hamile kalınca bol bol bi sürü tatlı pasta falan yerim diyodum/( şimdi Allah izin erirse doğumdan sonra yiyeceğim diyorum çatlayana kadar:KK70:

ooo süper bütün sorularımın cevabı sene imiş meger bende sünet yaptırmayı istiyorum doğumda ama karar veremedim maddi olarak çok masraf ta ettik ama bilmiyorum ne kadar tutar . bende doktora gidicektim bu gün ama malesef gidemiyorum doktorum çok yogun randevu almadım kısmetse cuma ya alıcam arttık . bu günlerde iş yogunlugu gibi stresli durumlar dolayısı ile çok sinirliyim çocuk diyodur acaba beni nasıl bir anne bekliyo.:KK62: bu arada hangi
hastaneye gidiyosun canım . eşime dedim fotograf için oda ben çeksm olmazmı dedi bende dayanamaz bayılırsın :oops::oops: dedim ilk doğumum da çok ağladı:KK61::KK61::KK61:

Maşallah kuzuya sedacım
İyiki söyledin bende düşünüyordum 2 hastane çıkışının tamamını yanıma almayı demekki 3 tk yeterli Çantada yer açıldı resmen göğüs ucu kremini almam lazım ne çok şey var çantada eksik çoğuda bana ait bu haftasonu onu halledeyim inşallah

ooo süper bütün sorularımın cevabı sene imiş meger bende sünet yaptırmayı istiyorum doğumda ama karar veremedim maddi olarak çok masraf ta ettik ama bilmiyorum ne kadar tutar . bende doktora gidicektim bu gün ama malesef gidemiyorum doktorum çok yogun randevu almadım kısmetse cuma ya alıcam arttık . bu günlerde iş yogunlugu gibi stresli durumlar dolayısı ile çok sinirliyim çocuk diyodur acaba beni nasıl bir anne bekliyo.:KK62: bu arada hangi
hastaneye gidiyosun canım . eşime dedim fotograf için oda ben çeksm olmazmı dedi bende dayanamaz bayılırsın :oops::oops: dedim ilk doğumum da çok ağladı:KK61::KK61::KK61:

Canım sünnetin fiyatıda 500 tl onu yazmayı unutmuşuum:))))Ben bursadayım,jimer hastanesine gidiyorum..Foto işine bizde sıcak bakmıyorduk,albumleri görünce içimiz gitti,biz öyle foto çekemeyiz,özellıkle amelıyathanedekıler çok degerli fotolar,hemşirenin eline verdıgın telefonla ne kadar olur riske atmak istemedik...

maşallah ikinizede gezmeye gider gibi az yürürsün canım dikkat etmen gerekiyor artık az kaldı..
maşallah ikinizede canım.. şu doum sünnetini bende düşünüyorum ama birtürlü karar veremedim eşimlede konuşmadık ha la bu konuyu 16 sında randevum var o zaman gidince konuşucam bakalım sünnet işi nasıl orada vede doğum fiyatını felan konuşucam hayırlısı allahdan bakalım

Amin cnaım bizde ilk 5,5-6 ay arası kanamalar yaşadık.
Zaten bebek yaşamaz gözüyle bakılıyordu, kürtaja alacaklardı istemedim.
Şimdi bu günlere geldik çok şükür az kaldı diye şükrediyorum zaman zaman kusmalardan isyan edecek noktaya gelsemde

Benim eşimde pimpirikli
Doktorun yanında söyle canım doktor iyi ayar çekiyor.
Yoksa bende eşimden çok çekiyordum kustuğumdan bir şey yiyemiyor yiyemediğim içinde eşim söyleniyordu.

Maşallah tam yemelik

Ben hergün öyleyim canım
Sakız çiğne ağzına ekşi tad gelmediğinden rahatlarsın biraz
Bir de ağzına kraker tarzı bir şey at. Mide suyunu çekecek türden oda rahatlatır.
knşcm cnm 13 ünde gdym cnm yemek yedim rahatladm biraz sanrm oğlm mideme baskı yapyr

cnm gözn aydn :) bende özldm oğlşumu gün sayıyrm artk :( yormadan yap canm biraz yürür sonra otrursn biraz sonra tekrar devam yürüş yi diolr ya doğm için

aslm cnm maşallah tosun paşaya :) liste vermeleri iyi olmş cnm götrcklşrını bılrsn ne güzel. sünnet işini iyi yapyrsn aslnda ama ben kararszm.fotoda iyi fikir :)

yemekten sonra yürüyüş için de akşam işten gel yemek ye 8:30 dan sonra dışarı çıkılmaz :KK43:
katılıyorum bende canım sana öğle yemeğinden sonra yürürüm hergün zaten yarım saat şimdilik bi sıkıntı yok bende de diyete ilave günlük yarım saat yürüyüş yazmıştı diyetisyenim zaten

Back
X