2015 Temmuz Anneleri

slm kızlarrr,sabahdan beri doktordaydık,kontrol günümüzdü,sünnet için ürologla görüştük,dogum ve bebek hemşireleriyle görüştüm ne istiyorlar ne verıyorlar dıye,anne için ped verıyorlarmıs hastanede. Gecelik,çamaşır,orkıd yeter dedi,bebek için listelerı vardı,3 takım bebek kıyafeti,5 adet ağız mendili,biberon,en az 10 adet bebek bezi,yenidoğan ıslak mendili,pişik kremi,göğüs ucu çatlak kremi,göğüs ucu küçükse silikon göğüs ucu...liste böyle merak edenlereee..
Oğluşuma gelince 2 kilo olmuş tosunum maşallah,en son 29.haftada 1350 idi..650 gram almış tam 3 haftada,bende 600 gr aldım,dün kontrolum vardı diyetisyende:)))rahim ağzındada bi sıkıntı yok dedi..Sünneti yapacak ürologla da görüştük,2.günü yapıcaz dedi,ucuna hafif sogutucu(epilasyon yaptıranlar bilir)emna krem sürüyoruz,birde iğne var onu yaptıkdan sonra yapıyorum dedı...sünnetten sonrada sarıyorlarmış pipisini..idrar ve kaka değmesin diye,hiçbi acı bişi olmuycak,bakımda gerektırmıyor,Max 3 günede iyileşiyor zaten dedi...o da içimize sindi yani...Doğum fotocuyla görüşcektik yokmuş orda ama broşürünü aldım,3 paketi var,500-600-750 tl lik....onunlada haftaya gittiğimizde konuşucazz,çektiği fotolar çok guzeldi,özellikle ameliyethanedikiler:KK68::KK68:Bugün hastaneyi arşınladıkkkk:))))Bizden böyleee işte...
maşallah canım sana ve ogluşuna..ya bende 29.haftada gittim bebeğim 1300 grdı.ogündür bugündür eşim söylenip duruyo bebiş zayıf diye.fazla yemiyosun büyümüyo diyo.kafama takılıyo acaba az mı diye yaa:KK43:

canımm dışarı çıkamasan bileevin içinde falan yürü bn en kötü durumda öyle yapıyorum. hep de hayalim hamile kalınca bol bol bi sürü tatlı pasta falan yerim diyodum/( şimdi Allah izin erirse doğumdan sonra yiyeceğim diyorum çatlayana kadar:KK70:
:D :D :D
bende öyle diyordum herşeyi yerim.
doğumdan sonra inş ;)

maşallah canım sana ve ogluşuna..ya bende 29.haftada gittim bebeğim 1300 grdı.ogündür bugündür eşim söylenip duruyo bebiş zayıf diye.fazla yemiyosun büyümüyo diyo.kafama takılıyo acaba az mı diye yaa:KK43:
canım niye bu kadar takılıyor bu kilo.
benim 1085 gr şuan. 28.haftadayım. dr da gayet iyi dedi !
şimdiden 2 kg mu olsun cocuk. sonra zor bir doğum bizi bekler.

üstelik gebelik takviminde bile tahmini bebek kilosu yazıyor. seninki ona göre bile iyi. burada yazan arkadaşlarınkiyle veya çevrendekilerle karşılaştırırsan stresten etkilenirsin yani.

Canım sünnetin fiyatıda 500 tl onu yazmayı unutmuşuum:))))Ben bursadayım,jimer hastanesine gidiyorum..Foto işine bizde sıcak bakmıyorduk,albumleri görünce içimiz gitti,biz öyle foto çekemeyiz,özellıkle amelıyathanedekıler çok degerli fotolar,hemşirenin eline verdıgın telefonla ne kadar olur riske atmak istemedik...
canım bende baştan beri hep foto olsun istiyorum ama bu kontrolde doktoruma sordum doğum fotocusu var mı hastanenin diye.yok dedi ve siz tutsanız bile doğuma almayız dedi.hastanın güvenliği açısındanmış.sanki bende benim heryerimi çeksin dedim:KK70:bebiş doğunca falan dedim yok almıyoruz dedi.ama odanda çektirebilirsin dedi.acayip sinir oldum yaa

canım niye bu kadar takılıyor bu kilo.
benim 1085 gr şuan. 28.haftadayım. dr da gayet iyi dedi !
şimdiden 2 kg mu olsun cocuk. sonra zor bir doğum bizi bekler.

üstelik gebelik takviminde bile tahmini bebek kilosu yazıyor. seninki ona göre bile iyi. burada yazan arkadaşlarınkiyle veya çevrendekilerle karşılaştırırsan stresten etkilenirsin yani.
canım benim doktorumda dedi gayet iyi diye.ama gel gör ki eşim laftan anlamıyo.yemek yediğim yerde beni gözetliyor resmen yaa.az yememem için psikolojik baskı yapıyo..doktorumda çok kilolu olursa doğum zor olur dedi.ama maalesef anlamıyo:KK43:

kızlar önümüzdeki hafta iznim bitiyo demiştim ya. otobüs yolculuğu içime çok sinmedi ama acaba araba kullanmakta bi sıkıntı olur mu? yani ben araba kullansam? zaten 2 hafta gideceğim kısmetse izine kadar. doktora sormak istemiyorum çünkü burdaki doktorum çoook rahat ona göre hiç bişeyin zararı yok. Ankaradaki doktoruma da gidemiyorum. aranızda araba kullanan daha da kullanacsk olan rahatsızlık duymayan yada doktoruna sormuş oşan var mı?

canım benim doktorumda dedi gayet iyi diye.ama gel gör ki eşim laftan anlamıyo.yemek yediğim yerde beni gözetliyor resmen yaa.az yememem için psikolojik baskı yapıyo..doktorumda çok kilolu olursa doğum zor olur dedi.ama maalesef anlamıyo:KK43:
Canım eşinle doktora gittiğinde doktora bu durum anlat. Benim eşimde çok kustuğumdan yemek yiyemiyordum çocuk beslenmiyor diye baya psikolojik baskı yapıyordu. Doktorda bir güzel ayar çekti. Ondan sonra rahatladım yoksa kurtulamazsın elinden

knşcm cnm 13 ünde gdym cnm yemek yedim rahatladm biraz sanrm oğlm mideme baskı yapyr
Ah afacan anneyi zorluyor biraz neyseki az kaldı.
Rabbim onlara sağlık sıhhat versin bu halimize şükür.
Hem bebek için uğraşan onca insanı görünce dayanılır gibi geliyor az daha sabret bitecek inşallah

kızlar önümüzdeki hafta iznim bitiyo demiştim ya. otobüs yolculuğu içime çok sinmedi ama acaba araba kullanmakta bi sıkıntı olur mu? yani ben araba kullansam? zaten 2 hafta gideceğim kısmetse izine kadar. doktora sormak istemiyorum çünkü burdaki doktorum çoook rahat ona göre hiç bişeyin zararı yok. Ankaradaki doktoruma da gidemiyorum. aranızda araba kullanan daha da kullanacsk olan rahatsızlık duymayan yada doktoruna sormuş oşan var mı?
Canim araba kullanmaktan hicbirsey olmaz, ben dogurana kadar kullanacagim ve burada arabasiz yasamak imkansiz Turkiye gibi degil yuruyerek hicbiryere gidilmiyor. %70 kadin nufusunun ortalama 3 cocugu var ve hepsi dogum yaptigi gune kadar araba kullaniyor hesabi sen yap artik:) kizimin sinifinda daha yeni dogum yapan 3 anne var hepside son gune kadar arabalariyla getirdi cocuklarini. Hemde oyle gunde bir kez bir yere gitmek degil butun gun sofir nebahat gibi araba tepesindeyiz mecburen:)Stres yapma dikkatli kullan ama!

Güzel hamişler nasılsınız biz oglumla bulustuk bugün annesi onu görmeye gtti :) benim ogluşum kocaman olmus 1900 gram doktorum biranonce dogursam diyosun demi dedi bnde evett dedim güldük bebisim kafasınıda cevirmis asagiya mutlu oldum yürüyüs yapabilirmiyim diye sordum fzla deil dinlen da cok dedi bu guzel havalardada evde durasim yokki neyse bugun mutlu bi gün bnm icin uzun oldu hepinize musmutlu günlerr dilerimm :) :)
Bu akşam bende oğluşumla buluşuyorum bakalım nasıl geçecek nasıl bi tip olmuş gösterir umarım kendini
slm kızlarrr,sabahdan beri doktordaydık,kontrol günümüzdü,sünnet için ürologla görüştük,dogum ve bebek hemşireleriyle görüştüm ne istiyorlar ne verıyorlar dıye,anne için ped verıyorlarmıs hastanede. Gecelik,çamaşır,orkıd yeter dedi,bebek için listelerı vardı,3 takım bebek kıyafeti,5 adet ağız mendili,biberon,en az 10 adet bebek bezi,yenidoğan ıslak mendili,pişik kremi,göğüs ucu çatlak kremi,göğüs ucu küçükse silikon göğüs ucu...liste böyle merak edenlereee..
Oğluşuma gelince 2 kilo olmuş tosunum maşallah,en son 29.haftada 1350 idi..650 gram almış tam 3 haftada,bende 600 gr aldım,dün kontrolum vardı diyetisyende:)))rahim ağzındada bi sıkıntı yok dedi..Sünneti yapacak ürologla da görüştük,2.günü yapıcaz dedi,ucuna hafif sogutucu(epilasyon yaptıranlar bilir)emna krem sürüyoruz,birde iğne var onu yaptıkdan sonra yapıyorum dedı...sünnetten sonrada sarıyorlarmış pipisini..idrar ve kaka değmesin diye,hiçbi acı bişi olmuycak,bakımda gerektırmıyor,Max 3 günede iyileşiyor zaten dedi...o da içimize sindi yani...Doğum fotocuyla görüşcektik yokmuş orda ama broşürünü aldım,3 paketi var,500-600-750 tl lik....onunlada haftaya gittiğimizde konuşucazz,çektiği fotolar çok guzeldi,özellikle ameliyethanedikiler:KK68::KK68:Bugün hastaneyi arşınladıkkkk:))))Bizden böyleee işte...
canım bende sünnet düşünüyorum fiyatıda 500 iyiymiş 3 günde iyileşmesi falan bakalım bu ay bende sorayım ne kadar ankarada bende 7 günlük kontrolüne gitmişken doğumdan sonra oda çıksın aradan diyordum doğum fotosuda aslında ilk bakışma falan anne baba bebek çok tatlı bende istiyorum ama ek maliyet bi araştırmak lazım

ben ilk hamişlikte doğuma kadar kullanmıştım...hatta doğuma gittiğimde kontol diye gitmiştim doğurdum geldim :) dr umda bi sakıncası yok demişti...
şimdide kullanıyorum...günde en az 60 km yol yapıyorum... bi sakıncası olduğunu sanmıyorum

Canim araba kullanmaktan hicbirsey olmaz, ben dogurana kadar kullanacagim ve burada arabasiz yasamak imkansiz Turkiye gibi degil yuruyerek hicbiryere gidilmiyor. %70 kadin nufusunun ortalama 3 cocugu var ve hepsi dogum yaptigi gune kadar araba kullaniyor hesabi sen yap artik:) kizimin sinifinda daha yeni dogum yapan 3 anne var hepside son gune kadar arabalariyla getirdi cocuklarini. Hemde oyle gunde bir kez bir yere gitmek degil butun gun sofir nebahat gibi araba tepesindeyiz mecburen:)Stres yapma dikkatli kullan ama!
canım içimi rahatlattın vallahi.araba otobüsten daha rahat olur diye düşündüm bende.

eşinde geliyor mu kontrollerine canım? doktor yanında söylesin diyecektim. yada hafta hafta gebelik anlatımlarını o da okusun :)) en azından tahmini olan kiloyu o da takip eder.

benim eşimde gereksiz fazla yeme kilo alırsın, sadece bebeğe faydalı ye dıye beni takip ediyor :D dr bebek senden alacağını alır, dengeli beslen dedi yanında.

ben ilk hamişlikte doğuma kadar kullanmıştım...hatta doğuma gittiğimde kontol diye gitmiştim doğurdum geldim :) dr umda bi sakıncası yok demişti...
şimdide kullanıyorum...günde en az 60 km yol yapıyorum... bi sakıncası olduğunu sanmıyorum
ayy çok sevindim gerçekten ya ben korkuyorum herşeyden ya:( belki çoook zaman sonra ve zor olduğundan mıdır bilmiyorum ama.... tecrübeleriniz çok değerli benim için

canım bende baştan beri hep foto olsun istiyorum ama bu kontrolde doktoruma sordum doğum fotocusu var mı hastanenin diye.yok dedi ve siz tutsanız bile doğuma almayız dedi.hastanın güvenliği açısındanmış.sanki bende benim heryerimi çeksin dedim:KK70:bebiş doğunca falan dedim yok almıyoruz dedi.ama odanda çektirebilirsin dedi.acayip sinir oldum yaa
canım hangi hastane bu

nerelerdesin diye yazacaktım:))

ayy çok sevindim gerçekten ya ben korkuyorum herşeyden ya:KK43: belki çoook zaman sonra ve zor olduğundan mıdır bilmiyorum ama.... tecrübeleriniz çok değerli benim için
gideceğin yol kaç km peki? ben tatile giderken sormuştum uzun yol olduğu için... saat başı durup 10-15 dk yürü kan akışı olsun demişti

slm arkadaslar hayırlı gunler herkeze bebegıme karyola ve dolap aldım sızce nasıl

Eklentiler

• bebegım odası.webp
    bebegım odası.webp
    22,6 KB · Görüntüleme: 142
  • bebegım odası 1.webp
    bebegım odası 1.webp
    13,1 KB · Görüntüleme: 116
Back
X